INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ask je u ovom trenutku blizu 200.000. Iako taj podatak ništa ne znači i samo je statističke prirode, vrlo je zanimljiv.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ingra je tijekom poslovne 2010. uspjela smanjiti obveze prema dobavljačima za 109 milijuna kuna. Iz Uprave ističu i da je Ingra u prošloj godini, kako bi pojačala prisutnost na inozemnim tržištima, nastavila sa sustavnom obradom i određivanjem prioriteta na onim inozemnim tržištima na kojima već ima značajne reference. U prvoj prioritetnoj skupini Ingre su tržišta Sjeverne Afrike, Ruske Federacije i jugoistočne Europe, sa trenutno 12 aktivnih ponuda s realnim izgledima za ugovaranje poslova.

Za početak da razjasnimo nešto – dug si riješio ti, ja i ostatak kolega dioničara. Naša dionica vrijedi (minimalno) par kuna manje da bi se riješio taj dug. Ovo je naravno vrlo pojednostavljeno objašnjenje kako je riješen dug. To je kao da kažeš da je Vlada riješila deficit proračuna nakon što su svakom skinuli npr. 2000kn sa plaće. Ipak smo svi mi, u manjem ili većem dijelu, suvlasnici Ingre. Ponavljam, debelo si platio taj dug. I ti, i ja, i svi ostali.
Drugo, definicija "realnih izgleda" je krajnje neprofesionaln način obmanjivanja. Tzv. pokušaj Damage controla. Ta konstatacija bi podrazumijevala da su čanovi Uprave upoznati sa ostalim ponudama bez obzira na to o kojim se poslovima radilo. Da je to slučaj, mislim da više ne bi znali kuda s poslovima. Morali bi ih birati jer bi uvijek znali koliku ponudu moraju dati da dobiju posao.
Na kraju, živim u nadi, kao i ti, da će se ostvariti barem neki od njih u bližoj budućnosti.

Zdravi i veseli bili!
[/quote]

vrlo korektan post plavi76 [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

Ask je u ovom trenutku blizu 200.000. Iako taj podatak ništa ne znači i samo je statističke prirode, vrlo je zanimljiv.

imaš možda podatak koliko je dionica do 18 kn?

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

Ingra definitivno nije najgora firma, ali dionica definitivno je.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

fotije-Cena ove akcije i nedavni postupci uprave pokazuju da se ova kompanija kreće po ivici bankrota

Što da ti kažem na ovu zlu izjavu osim da te pitam da li si normalan? Uspješna rekonstrukcija u najteže vrijeme krize a vi još uvijek o bankrotu. Stvarno bi trebali do lekara ili okuliste. Ne vrijeđam vas osobno već vaše drukanje i ocrnjivanje uspješne firme, s obzirom na vrijeme krize.

inverter-pa ovdje se vec 3 godine mlati prazna slama….a tako se ljepo bureci zaradjuju proud

Tri godine smo u krizi, manipulacije na ovoj dionici su ogromne i što biste očekivali. Burekdžije neka zarađuju uza bureke a mi investitori dokupljujemo i akumuliramo količinu-naša taktika zarade je drugačija jer znamo da će kad tad cijena doći na prave razine budući da je INGRA prava firma i radi dobre poslove i ima dobre dogovore za sljedeće poslove. Mi vjerujemo u to.

plavi 76-Za početak da razjasnimo nešto – dug si riješio ti, ja i ostatak kolega dioničara.

Pa ako si dioničar-suvlasnik i očekuješ dobit onda je realno da učestvuješ i u rekonstrukciji, ako to želiš, a ako ne želiš prodaj i idi u HT.

SVE U SVEMU INGRA ĆE DOĆI NA SVOJE MA KOLIKO NEKI SE TRUDILI DA JE POKOPAJU. Ona je u većini vlasništvo sposobnih i dovolno pohlepnih ljudi koji će je kad tad podići na visoke razine. Pozdrav iskrenim investitorima. Burekdžijama poruka da si nabave praksitena ili nešto jače. Nije i lako svako toliko mijenjati mišljenja i uvjeravati druge po forumu da im danas prodaju a sutra da od njih kupe. Pozzz svima.

Evo, da ne pišem traktate bezveze…. ako je Ingra tako uspešna kao šta ti kažeš, navedi mi barem tri stvari koje ti vidiš ili smatraš kao uspehe kompanije, lepo molim? Pritom se nemoj vraćati u daleku prošlost.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

1. Siguran prihod od Arene u iznosu od 7,5 milijuna EUra + PDV.
2. Značajno restrukturiranje, smanjenje duga, prolongiranje dijela obveza, optimalizacija broja radnika,
3. Sudjelovanje na međunarodnim tenderima i orijentacija na vani.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Burekdžije neka zarađuju uza bureke a mi investitori dokupljujemo i akumuliramo količinu-naša taktika zarade je drugačija

A barem niste izgubili smisao za humor.
[/quote]

A vi burekdžije se ne smijete već dvije godine. Non stop ste u strahu i dilemi kupiti-ne kupiti, prodati-nee prodati. Danas burek , sutra izgubite dva i tako iz dana u dan. Nije ni čudo da čučite non stop na forumu i najveća vam je radost kada pozitivcu udijelite jedinicu za post. [lol] . Čuvaj se ti meni. [kiss]

neće uvijek biti ovako.

fotije-Cena ove akcije i nedavni postupci uprave pokazuju da se ova kompanija kreće po ivici bankrota

Što da ti kažem na ovu zlu izjavu osim da te pitam da li si normalan? Uspješna rekonstrukcija u najteže vrijeme krize a vi još uvijek o bankrotu. Stvarno bi trebali do lekara ili okuliste. Ne vrijeđam vas osobno već vaše drukanje i ocrnjivanje uspješne firme, s obzirom na vrijeme krize.

inverter-pa ovdje se vec 3 godine mlati prazna slama….a tako se ljepo bureci zaradjuju proud

Tri godine smo u krizi, manipulacije na ovoj dionici su ogromne i što biste očekivali. Burekdžije neka zarađuju uza bureke a mi investitori dokupljujemo i akumuliramo količinu-naša taktika zarade je drugačija jer znamo da će kad tad cijena doći na prave razine budući da je INGRA prava firma i radi dobre poslove i ima dobre dogovore za sljedeće poslove. Mi vjerujemo u to.

plavi 76-Za početak da razjasnimo nešto – dug si riješio ti, ja i ostatak kolega dioničara.

Pa ako si dioničar-suvlasnik i očekuješ dobit onda je realno da učestvuješ i u rekonstrukciji, ako to želiš, a ako ne želiš prodaj i idi u HT.

SVE U SVEMU INGRA ĆE DOĆI NA SVOJE MA KOLIKO NEKI SE TRUDILI DA JE POKOPAJU. Ona je u većini vlasništvo sposobnih i dovolno pohlepnih ljudi koji će je kad tad podići na visoke razine. Pozdrav iskrenim investitorima. Burekdžijama poruka da si nabave praksitena ili nešto jače. Nije i lako svako toliko mijenjati mišljenja i uvjeravati druge po forumu da im danas prodaju a sutra da od njih kupe. Pozzz svima.

Evo, da ne pišem traktate bezveze…. ako je Ingra tako uspešna kao šta ti kažeš, navedi mi barem tri stvari koje ti vidiš ili smatraš kao uspehe kompanije, lepo molim? Pritom se nemoj vraćati u daleku prošlost.

[/quote]

Što god ja da nabrojim ti i tebi slični ćete popljuvati stoga nema smisla spominjati Arenu, Dvore Lapad, Lešće, i razne druge poslove kao npr:
HE Lešće 2 x 20,5 MVA Hidroelektrane HRVATSKA 2010
51 Proširenje luke STORA Luke ALŽIR 2010
212 Rekonstrukcija Klinike za tumore Zagreb Bolnice HRVATSKA 2010
213 Stambeno-poslovni objekt DVORI LAPAD, Dubrovnik Zgrade HRVATSKA 2010
Rezervni dijelovi za zračne prekidače, HE 6×110 MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK 2009
31 Rezervni dijelovi i pribor, 6x110MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK 2009
32 Otkrivanje kvarova na regulatoru turbine, 6x110MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK 2009
50 Uređenje infrastrukturnih objekata unutar luke MARSA BEN M’HIDI Luke ALŽIR 2009
84 INGRINO potpuno financiranje i izgradnja kompleksa vila za tržište na SREBRNJAKU, Zagreb Zgrade HRVATSKA 2009
211 Dogradnja i rekonstrukcija putničke zgrade zračne luke „Pleso“. Aerodromi HRVATSKA 2009
221 Autocesta M9, Dionica: Fushe – Kosove – Arllat Autoceste, ceste, tuneli KOSOVO 2009

Nadam se da ti to nije davna prošlost.
Sve je to kvalitetno ali vi ne vidite pa pljujete.

neće uvijek biti ovako.

Burekdžije neka zarađuju uza bureke a mi investitori dokupljujemo i akumuliramo količinu-naša taktika zarade je drugačija

A barem niste izgubili smisao za humor.
[/quote]
A vi burekdžije se ne smijete već dvije godine. Non stop ste u strahu i dilemi kupiti-ne kupiti, prodati-nee prodati. Danas burek , sutra izgubite dva i tako iz dana u dan. Nije ni čudo da čučite non stop na forumu i najveća vam je radost kada pozitivcu udijelite jedinicu za post. [lol] . Čuvaj se ti meni. [kiss]
[/quote]
Ma ja vama samo stotice djelim. Pokušavam vam popraviti ukupnu ocijenu. Tako da barem tu budete u kakvom-takvom plusu.

A što se tiče kupnje Ingrinih dionica – tu ste me pročitali. Ja stvarno svaki dan strepim da li je baš taj dan zadnji dan kad će se moći kupiti povoljno. Ali onda popijem kavu, razbudim se i opet je sve po starom. A cijena dionice Ingre padne još malo.

[/quote]

Što god ja da nabrojim ti i tebi slični ćete popljuvati stoga nema smisla spominjati Arenu, Dvore Lapad, Lešće, i razne druge poslove kao npr:
HE Lešće 2 x 20,5 MVA Hidroelektrane HRVATSKA 2010
51 Proširenje luke STORA Luke ALŽIR 2010
212 Rekonstrukcija Klinike za tumore Zagreb Bolnice HRVATSKA 2010
213 Stambeno-poslovni objekt DVORI LAPAD, Dubrovnik Zgrade HRVATSKA 2010
Rezervni dijelovi za zračne prekidače, HE 6×110 MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK 2009
31 Rezervni dijelovi i pribor, 6x110MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK 2009
32 Otkrivanje kvarova na regulatoru turbine, 6x110MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK 2009
50 Uređenje infrastrukturnih objekata unutar luke MARSA BEN M’HIDI Luke ALŽIR 2009
84 INGRINO potpuno financiranje i izgradnja kompleksa vila za tržište na SREBRNJAKU, Zagreb Zgrade HRVATSKA 2009
211 Dogradnja i rekonstrukcija putničke zgrade zračne luke „Pleso“. Aerodromi HRVATSKA 2009
221 Autocesta M9, Dionica: Fushe – Kosove – Arllat Autoceste, ceste, tuneli KOSOVO 2009

Nadam se da ti to nije davna prošlost.
Sve je to kvalitetno ali vi ne vidite pa pljujete.
[/quote]

Heh, "rezervni delovi i pribor"…. uspeh kažeš?!

Na nisam te pitao da mi nabrojiš poslove… nego šta je to kompanija strateški odnosno uprava učinila da unapredi poslovanje?
Evo, jedna od tih stvari je debt to equity swap no to je bila nužda jer je time recimo smanjena mogućnost za skori bankrot ili bolje rečeno isti je verovatno odgođen. Smanjen broj uposlenih odnosno oni koji nešta vrede sami su pokupili prnje i otišli na bolje plaćena mesta odnosno sigurniji posao.
Arena Zagreb, trenutno izgleda kao najveći promašaj, spomenik velikim i neisupnjenim ambicijama pojedinaca u kompaniji… kupovina Mavrova i njegove gradjevinske operative, potpuni promašaj, dvori Lapad smrducka na promašaj…
Da je ovo gore navedeno bilo kvalitetno i dovoljno, Ingra bi danas verovatno bila u mnogo boljem stanju nego šta jest. Nažalost, ovo je priča prevelikih promašaja koji verovatno neće ni celi niz pogodjenih projekata u razumnom roku dovesti na positivne grane. Meni to tako trenutno izgleda, a ti me razuveri ako znaš i umeš…
Dovoljno je baciti samo letimičan pogled na bilans.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Fotije aj prodaj mi sve svoje dionice Ingre za 20 dinara po komadu…. Sve kupim ..

Svaka cast Ezelu, ali Semir Gerkhan je ipak najbolji Turcin :)

fotije

Što god ja da nabrojim ti i tebi slični ćete popljuvati stoga nema smisla spominjati ….
NISAM LI TI REKAO DA ĆEŠ SVE POPLJUVATI. VIDIŠ VEĆ TE ČITAMKO KNJIGU. [lol]
Da neka druga firma ima Arenu sijali bi od sreće. ARENA je zakon. Koliko će ono grad i država platiti za najam i kpliko će je platiti ako je žele kupiti??? Ne rekoše li 300% više od uloženog. Nije dobra investicija haa??? [lol] A da malo pročitate što je sa Mavrovom? Da li je ključ u bravi ili se nešto ipak kreće? NEZNATE naravno. Uživaj ti lepo meni kraj monitora sa prstom na tastu.

frckavi-Ali onda popijem kavu, razbudim se i opet je sve po starom. A cijena dionice Ingre padne još malo.

Biće da ja dobro ne vidim danas. Koliko je ono nakon kavice cijena pala??? [lol]
Jooooj kako je dobro biti investitor a ne burekmajstor. Da li to od danas pad prikazuju zelenim brojkama??? [lol] Pozz svima pa i burecima.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close