INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako je stvarno takva katastrofa i vi stvarno, ali stvarno vjerujete u to, ja da sam na vašem mjestu ja bi je čekao na JEDNOJ kuni.

Naravno da nećete, jer znate da ona knjigovodstveno, bez ikakvih špekulacija o poslovima
danas vrijedi 37,05 kuna. Tko ne vjeruje meni, neka sam ode na neki site o dionicama i nađe podatak BVPS (Book Value per Share) za Ingru.

…a zasto je onda R-OMF nedavno rasprodao par sto tisucaka…?!…
…ili 15% ispod dokapa…
…eto, samo za info koliko taj podatak BVPS jako puno znaci…

p.s. ne treba se tolio nervirat…ako jos vise padne dokupit i cekati da opet naraste…vrlo jednostavno…kaj ne…

lp
[/quote]

Ako je fond prodao onda to stvarno nešto znači.

Naši mirovinci su jako poznati po svojim ulaganjima.

Boli njih briga… pare nisu njihove. Kakvih je sve majstorskih poteza bilo neću se ni prisjećati.

Zašto su rasprodali ?! Tko zna ?!

Zašto su rasprodali i HT ?

HT pred bankrotom?!

Ako ti je to argument onda stvarno ….

sumnjam da bi i poneki dobiven posao uspio dići Ingru iznad 20 kn. ingra nema gazdu, ima samo (lošu) upravu koja se ne snalazi u kriznoj situaciji i koja je teret konsolidacije kompanije prebacila na leđa malih dioničara, na način da im je uvalila na burzu nekoliko milijuna novih dionica koje rasprodaju vjerovnici, a koje sada kupuju samo špekulanti i "dugoročni" (to su oni koji su zaglavili ovdje izand 40 kn)
jedino novi vlasnik koji bi ušao ovdje sa svojim kapitalom i smijenio ovu upravu može spasiti stvar, sve ostalo je mlaćenje prazne slame [bye]

Ingri treba jedan posao od minimalno 40-50 milijuna Eura da promijeni raspoloženje dioničara i fondova, onda sve ide lako…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Znam da bi svi zeljeli kupovati kada situacija krene nabolje no kada se najavi prvi pravi posao vec ce biti skoro pa kasno jer ce dionica daleko uzletiti prije nego javnost objavi vijest o sklopljenom poslu. Kazem skoro zato jer cete i vi onda uspjeti uhvatiti dio kolaca ali ni priblizno kao mi koji smo vec sad unutra.

Mislim da je ovo stvarno dno jer su sva negativna ocekivanja vec ispunjena, a po svim kalkulacijama ova dionica je vec sad daleko podcijenjena. Ako ingra ne sklopi jedan posao od desetak najavljenih moglo bi biti gadno ali sanse za to su stvarno al stvarno minimalne. Pa nije da imamo miljon gradjevinskih firmi, a pogotovo onih koji posluju na inozemnom trzistu.. jel uopce imamo vise od dvi takve? Ima li koja od tih firmi vecu imovinu od ingre, ima li je uopce? Odgovor je NE ali bitno da imaju dionice koje lome nebo sa svojim ciframa. E pa vrijeme je za promjene.

Rizik postoji i ja sam spreman na njega jer bez njega nema ni velikog profita. Tko voli nek izvoli.

Pa naravno da će investitori kupovati kada i ako ikad krene nabolje… Mislim, ovde se već mesecima plasira teza da ako ne kupite pre objave neke dobre ili prodate pre objave loše vesti, da ste nešta bitno propustili. Cena ove akcije i nedavni postupci uprave pokazuju da se ova kompanija kreće po ivici bankrota i nije mi jasno laprdanje ovde da treba sada kupovati jer kao kada dodje dobra vest bit će kasno. Neće ništa biti kasno, vi ne znate gde je dno i hoće li sutra Ingra u bankrot ili će dobiti novi posao i u tom smislu to je kockanje. Akcije se kupuju kada je krenuo uptrend i kada postoji solidna procena da će se isti nastaviti ili spekulativno kod testiranja/odbijanja od potpora odnosno pouzdanog probijanja otpora… sve ostalo su gluposti.

Često puta je bolje biti van cele priče i čekati momenat da se nešta od gore pomenutog dogodi nego gubiti pare bezveze i nervirati se oko cele priče.

Jebate ne more biti jednostavnije od toga, a vi ovde stalno navijate neku tezu o magičnoj ruci, sindikatu i ostalim pizdarijama koje pokreću tržište… kao šta sam već reko, pratite trendove i čitajte izveštaje, sve ostalo šta vam neko kaže kobajagi u poverenju, okačite mačku o rep i držite se sopstvene strategije, naravno pod uvetom da je ista logično postavljena i korektno odradjena.

Kao i u svemu, red, rad i disciplina. Na taj način ćete da minimizujete faktor slučajnosti i maksimizujete verovatnost za povoljan ishod.

A ovaj drugi deo, neću ni komentarisat… Ingra je danas u gradjevinskoj i property branši skoro pa ništa i velika je verovatnost da to i ostane. Nažalost.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Ingra je tijekom poslovne 2010. uspjela smanjiti obveze prema dobavljačima za 109 milijuna kuna. Iz Uprave ističu i da je Ingra u prošloj godini, kako bi pojačala prisutnost na inozemnim tržištima, nastavila sa sustavnom obradom i određivanjem prioriteta na onim inozemnim tržištima na kojima već ima značajne reference. U prvoj prioritetnoj skupini Ingre su tržišta Sjeverne Afrike, Ruske Federacije i jugoistočne Europe, sa trenutno 12 aktivnih ponuda s realnim izgledima za ugovaranje poslova.

Neka upadnu samo 2-3 posla biti će fešta a ima ih 12 u izgledu. Zašto se toliko čekalo? Zato što su radi krize svi dogovori pomaknuti. Kriza prolazi ugovori se bliže.

neće uvijek biti ovako.

Ingra je tijekom poslovne 2010. uspjela smanjiti obveze prema dobavljačima za 109 milijuna kuna. Iz Uprave ističu i da je Ingra u prošloj godini, kako bi pojačala prisutnost na inozemnim tržištima, nastavila sa sustavnom obradom i određivanjem prioriteta na onim inozemnim tržištima na kojima već ima značajne reference. U prvoj prioritetnoj skupini Ingre su tržišta Sjeverne Afrike, Ruske Federacije i jugoistočne Europe, sa trenutno 12 aktivnih ponuda s realnim izgledima za ugovaranje poslova.

Neka upadnu samo 2-3 posla biti će fešta a ima ih 12 u izgledu. Zašto se toliko čekalo? Zato što su radi krize svi dogovori pomaknuti. Kriza prolazi ugovori se bliže.

ako ti cesce tu pises i stavljas clanke…mozda ovi u africi uslise zelje i molbe….. [wink] hebate pa ovdje se vec 3 godine mlati prazna slama….a tako se ljepo bureci zaradjuju [proud]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Dočekat ćemo i mi optimisti zoru na ovoj dionici a imam osjećaj da neće dugo proći.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Rizik postoji i ja sam spreman na njega jer bez njega nema ni velikog profita. Tko voli nek izvoli.

Upravo tako. Neznam što radite na ovoj temi kad je ova dionica tako loša.
Idite lijepo na KODT i pustite da mi prihvatimo rizik umjesto vas.

Lijepi pozdrav!

brutalni kapitalac :)

Znam da bi svi zeljeli kupovati kada situacija krene nabolje no kada se najavi prvi pravi posao vec ce biti skoro pa kasno jer ce dionica daleko uzletiti prije nego javnost objavi vijest o sklopljenom poslu. Kazem skoro zato jer cete i vi onda uspjeti uhvatiti dio kolaca ali ni priblizno kao mi koji smo vec sad unutra.

Mislim da je ovo stvarno dno jer su sva negativna ocekivanja vec ispunjena, a po svim kalkulacijama ova dionica je vec sad daleko podcijenjena. Ako ingra ne sklopi jedan posao od desetak najavljenih moglo bi biti gadno ali sanse za to su stvarno al stvarno minimalne. Pa nije da imamo miljon gradjevinskih firmi, a pogotovo onih koji posluju na inozemnom trzistu.. jel uopce imamo vise od dvi takve? Ima li koja od tih firmi vecu imovinu od ingre, ima li je uopce? Odgovor je NE ali bitno da imaju dionice koje lome nebo sa svojim ciframa. E pa vrijeme je za promjene.

Pa naravno da će investitori kupovati kada i ako ikad krene nabolje… Mislim, ovde se već mesecima plasira teza da ako ne kupite pre objave neke dobre ili prodate pre objave loše vesti, da ste nešta bitno propustili. Cena ove akcije i nedavni postupci uprave pokazuju da se ova kompanija kreće po ivici bankrota i nije mi jasno laprdanje ovde da treba sada kupovati jer kao kada dodje dobra vest bit će kasno. Neće ništa biti kasno, vi ne znate gde je dno i hoće li sutra Ingra u bankrot ili će dobiti novi posao i u tom smislu to je kockanje. Akcije se kupuju kada je krenuo uptrend i kada postoji solidna procena da će se isti nastaviti ili spekulativno kod testiranja/odbijanja od potpora odnosno pouzdanog probijanja otpora… sve ostalo su gluposti.

Često puta je bolje biti van cele priče i čekati momenat da se nešta od gore pomenutog dogodi nego gubiti pare bezveze i nervirati se oko cele priče.

Jebate ne more biti jednostavnije od toga, a vi ovde stalno navijate neku tezu o magičnoj ruci, sindikatu i ostalim pizdarijama koje pokreću tržište… kao šta sam već reko, pratite trendove i čitajte izveštaje, sve ostalo šta vam neko kaže kobajagi u poverenju, okačite mačku o rep i držite se sopstvene strategije, naravno pod uvetom da je ista logično postavljena i korektno odradjena.

Kao i u svemu, red, rad i disciplina. Na taj način ćete da minimizujete faktor slučajnosti i maksimizujete verovatnost za povoljan ishod.

A ovaj drugi deo, neću ni komentarisat… Ingra je danas u gradjevinskoj i property branši skoro pa ništa i velika je verovatnost da to i ostane. Nažalost.

[/quote]

Stvarno si jako dobro upoznat sa stanjem u preduzeću i puno pišeš za nekoga tko nema, ne želi i neće posjedovati dionicu INGRE.

Za početak da razjasnimo nešto – dug si riješio ti, ja i ostatak kolega dioničara. Naša dionica vrijedi (minimalno) par kuna manje da bi se riješio taj dug. Ovo je naravno vrlo pojednostavljeno objašnjenje kako je riješen dug. To je kao da kažeš da je Vlada riješila deficit proračuna nakon što su svakom skinuli npr. 2000kn sa plaće. Ipak smo svi mi, u manjem ili većem dijelu, suvlasnici Ingre. Ponavljam, debelo si platio taj dug. I ti, i ja, i svi ostali.
Drugo, definicija "realnih izgleda" je krajnje neprofesionaln način obmanjivanja. Tzv. pokušaj Damage controla. Ta konstatacija bi podrazumijevala da su čanovi Uprave upoznati sa ostalim ponudama bez obzira na to o kojim se poslovima radilo. Da je to slučaj, mislim da više ne bi znali kuda s poslovima. Morali bi ih birati jer bi uvijek znali koliku ponudu moraju dati da dobiju posao.
Na kraju, živim u nadi, kao i ti, da će se ostvariti barem neki od njih u bližoj budućnosti.

Zdravi i veseli bili!

fotije-Cena ove akcije i nedavni postupci uprave pokazuju da se ova kompanija kreće po ivici bankrota

Što da ti kažem na ovu zlu izjavu osim da te pitam da li si normalan? Uspješna rekonstrukcija u najteže vrijeme krize a vi još uvijek o bankrotu. Stvarno bi trebali do lekara ili okuliste. Ne vrijeđam vas osobno već vaše drukanje i ocrnjivanje uspješne firme, s obzirom na vrijeme krize.

inverter-pa ovdje se vec 3 godine mlati prazna slama….a tako se ljepo bureci zaradjuju proud

Tri godine smo u krizi, manipulacije na ovoj dionici su ogromne i što biste očekivali. Burekdžije neka zarađuju uza bureke a mi investitori dokupljujemo i akumuliramo količinu-naša taktika zarade je drugačija jer znamo da će kad tad cijena doći na prave razine budući da je INGRA prava firma i radi dobre poslove i ima dobre dogovore za sljedeće poslove. Mi vjerujemo u to.

plavi 76-Za početak da razjasnimo nešto – dug si riješio ti, ja i ostatak kolega dioničara.

Pa ako si dioničar-suvlasnik i očekuješ dobit onda je realno da učestvuješ i u rekonstrukciji, ako to želiš, a ako ne želiš prodaj i idi u HT.

SVE U SVEMU INGRA ĆE DOĆI NA SVOJE MA KOLIKO NEKI SE TRUDILI DA JE POKOPAJU. Ona je u većini vlasništvo sposobnih i dovolno pohlepnih ljudi koji će je kad tad podići na visoke razine. Pozdrav iskrenim investitorima. Burekdžijama poruka da si nabave praksitena ili nešto jače. Nije i lako svako toliko mijenjati mišljenja i uvjeravati druge po forumu da im danas prodaju a sutra da od njih kupe. Pozzz svima.

neće uvijek biti ovako.

Burekdžije neka zarađuju uza bureke a mi investitori dokupljujemo i akumuliramo količinu-naša taktika zarade je drugačija

A barem niste izgubili smisao za humor.

New Report

Close