…ako netko ovih dana slučajno sretne PLAVOGA, pa ga PLAVI upita može l’ bolje …recite mu da može…deset kuna ….
INGRA se kandidira za posao u Alžiru, izgradnja vojne bolnice od 80 mil EUR-a.
Počelo se sa ponudama za izgradnju postrojenja na bio-masu. U svakom slučaju uprava se
raštrkala da si nađe poslova, biće valjda nešto.
Zaboravi to – pusta obećanja, barem za bio masu
Srdačan pozdrav
@kanabis
to im ja već govorim dobrih par dana al izgleda da me nitko nečuje
i guraju se na kupnji.
Samo nam mogu pomoći Jadrine investicije krajem Veljace,a ako to bude suplja priča
ode Ingra na 8 kn,igh na 1100 kn,Thnk na 800 ,ulpl na 350,Atpl 600.. itd…
Jednostavo krah burze i cekanje boljih vremena
P.S da je izvješće bilo bolje od Dlkv SAD bi gledali crobi u zelenom jer bi povukao
cijeli gradjevinski sektor prema gore
Ako dionica ne vrijedi, onda ne vrijedi ni na 300, ni na 150, ni na 30, ni na 15, ali vidi vraga vama drukerima odjedanput počinje vrijediti na 8,9,10 kuna?
Zašto?
Zato jer namjerno sijete paniku u nadi da ćete povući neznalice da prodaju vama.
Klasičan druk. Tko to ne vidi, onda je stvarno slijep.
I šta onda kad je kupite po 10?
Zašto bi onda narasla na 15 ?
Tada izvješće više neće biti tako loše?
Čekat će se posao u Alžiru ? ili …?
Ako je stvarno takva katastrofa i vi stvarno, ali stvarno vjerujete u to, ja da sam na vašem mjestu ja bi je čekao na JEDNOJ kuni.
Naravno da nećete, jer znate da ona knjigovodstveno, bez ikakvih špekulacija o poslovima
danas vrijedi 37,05 kuna. Tko ne vjeruje meni, neka sam ode na neki site o dionicama i nađe podatak BVPS (Book Value per Share) za Ingru.
Bok svi,
cini mi se da je ova dionica dodirnula dno ili je vrlo blizu dna, zato mi se cini interesantna za ulaz.
Vrlo me zanima da li netko od vas, koji vec dugo prati ovu dionicu, ima informacije koliko je novih poslova ingra skopila u 2010 i 2011, a koji su u realizaciji ili su tek potpisani.
Pronasao sam neke najave poslova ali ne vidim neke znacajnije ugovore sto me navodi na razmisljanje da je ovo prilicno rizicna investicija, sto samim time predpostavlja i veliku potencijalnu dobit.
Iako na zalost nekih koji su ulozili novce mozda u krivo vrijeme za sada ne vidim neke indicije da ce prije prvog slijedeceg FI nesto znacajnije prema gore, naravno ukoliko nije rijec o tome da imaju dosta posla trenutno u realizaciji sto se iz FIja i medija ne moze iscitati..
Molim komentare i dodatne informacije ako ih imate i voljni ste ih podjeliti..
Bok,
da pomognem, pretpostavljam da si mislio na IGH, a ne Ingru.
Mi na Ingri smo druga klasa i Ingra nema posla.
IGH je prva klasa, imaju malo dionica na tržištu pa se cijena drži viskok kao uvažena dama.
IGH ima puno posla, puno ležernih večara i puno reklama preko Seebza ( i večeras imate jednu sa Kinezima i tako to ) , a nove nadobudne dude obožavaju . Kada tamo ispečete zanat, vratite se u Ingru.
Evo kako ja vidim našu Ingru, pad do 14, a onda nazad na 17,xx, u prilogu .
[/quote]
Oh ne, nikako me ne zanima IGH mislim da tu ima puno politike, a malo pokazatelja. Sto ce reci da mislim da je ta dionica vrlo nepredvidljiva i podlazna uskockim i inim političkim zbivanjima..
Inace su mi građevinari vrlo interesantni pogotovo sada kada su na dnu, kako vec dugo uspjesno pratim DLKV pomalo mi u fokus ulazi i ingra iako se slazem da su razlicite ali ni DLKV nije u klasicnom smislu gradjevinar vec energeticar..
Da ne duljim previse zahvaljujem se svima na inputima koliko vidim zakljucno je to da se u sustini na Ingri može eventualno zaraditi na spekulacijama i najavama, a da konkretni ugovori nedostaju sto je sasvim sigurno utjecalo na cijenu dionice pa ne cudi sto je tako nisko.
Pozitivnim smatram reorganizaciju koja je zasiguno uzela danka u prosloj godini dok recimo DLKV to tek ceka..
U svakom slucaju mislim da je ovu dionicu itekako isplativo pratiti u narednim danima/mjesecima, prvi ozbiljniji posao i ja sam spreman preuzeti rizike koje ova dionica nosi sa sobom.
Ako pogledamo broj dionica, od 1.stock SPLITA kad je broj dionica bio 3,5milje, sad je 13,5milja dionica, a to bi dalo ekvivalent od 56kn plus ako umanjimo smanjivanje zaduživanja cijenu od 35-40kn što opet INGRU čini skupljom od VDKT, HDEL-a, a skoro u rangu s jednim prezaposlenim Dalekovod.
Glede IGH prilike na njemu su velike za loviti valove, al ruku na srce, nemaju trenutno posla skoro ništa, a k tome oni ne izvode ništa. A cijena projektiranja se srozala na niske grane.
Ako pogledamo broj dionica, od 1.stock SPLITA kad je broj dionica bio 3,5milje, sad je 13,5milja dionica, a to bi dalo ekvivalent od 56kn plus ako umanjimo smanjivanje zaduživanja cijenu od 35-40kn što opet INGRU čini skupljom od VDKT, HDEL-a, a skoro u rangu s jednim prezaposlenim Dalekovod.
Glede IGH prilike na njemu su velike za loviti valove, al ruku na srce, nemaju trenutno posla skoro ništa, a k tome oni ne izvode ništa. A cijena projektiranja se srozala na niske grane.
Hm… računica za cijenu dionice vam je skoro pa točna.
Gledajući odnos cijena… (P/B) sve ste rekli naopako.
dakle … knjigovodstvena vrijednost (HDEL = 345 Kn ; VDKT=440 Kn; DLKV = 308 Kn)
ajmo sad usporediti trenutne cijene ( HDEL= 167 Kn ; VDKT= 300 Kn; DLKV=275 Kn)
Dakle, Dalekovod je došao na neku svoju "realnu" vrijednost nakon katastrofalnog izvješća.
HDEL je prepolovljena, Viadukt je na 2/3 …. Dakako to su suhe brojke iz izvješća.
Jedina dionica s kojom bi se Ingra tu mogla uspoređivati je HDEL.
Viadukt je puno skuplji od Ingre (rast od 50% u odnosu na sadašnju cijenu).
E sad, da bacimo usporedbu za raju… imamo 3 zemlje a la Lijepa naša… i samo jedna je napravila "bolne rezove" o kojima slušamo svaki dan na TV-u.
Bolni rezovi = financijsko restrukturiranje.
Ta jedna je vidi vraga Ingra.
Za koju bi dali najviše izgleda da će se prva izvući iz krize?!
Jaooooo mili moji pa ovolike napade nebi izdržali ni američki marinci u najnadobudnijem filmu. Toliko je dušebrižnika koji se brinu za nas imatelje INGRE da je to milina čitati. Ali zanimljivo je da ta njihova briga ide do te mjere da su spremni žrtvovati se za nas i otkupiti naše dionice po 10 kuna ali ako treba i po 8. Kakva briga, kakva briga. Pa kako im ne biti zahvalan.
No dobro je da ima i nas dušebrižnika koji se brinu za imatelje INGRE pa ih štitimo od ovih gulikoža koji vam brižno žele oteti po 10 kn. hvala i vama.
Sutra smo u zelenom pa kako god mi pisali ovdje.
Ako je stvarno takva katastrofa i vi stvarno, ali stvarno vjerujete u to, ja da sam na vašem mjestu ja bi je čekao na JEDNOJ kuni.
Naravno da nećete, jer znate da ona knjigovodstveno, bez ikakvih špekulacija o poslovima
danas vrijedi 37,05 kuna. Tko ne vjeruje meni, neka sam ode na neki site o dionicama i nađe podatak BVPS (Book Value per Share) za Ingru.
…a zasto je onda R-OMF nedavno rasprodao par sto tisucaka…?!…
…ili 15% ispod dokapa…
…eto, samo za info koliko taj podatak BVPS jako puno znaci…
p.s. ne treba se tolio nervirat…ako jos vise padne dokupit i cekati da opet naraste…vrlo jednostavno…kaj ne…
lp
Znam da bi svi zeljeli kupovati kada situacija krene nabolje no kada se najavi prvi pravi posao vec ce biti skoro pa kasno jer ce dionica daleko uzletiti prije nego javnost objavi vijest o sklopljenom poslu. Kazem skoro zato jer cete i vi onda uspjeti uhvatiti dio kolaca ali ni priblizno kao mi koji smo vec sad unutra.
Mislim da je ovo stvarno dno jer su sva negativna ocekivanja vec ispunjena, a po svim kalkulacijama ova dionica je vec sad daleko podcijenjena. Ako ingra ne sklopi jedan posao od desetak najavljenih moglo bi biti gadno ali sanse za to su stvarno al stvarno minimalne. Pa nije da imamo miljon gradjevinskih firmi, a pogotovo onih koji posluju na inozemnom trzistu.. jel uopce imamo vise od dvi takve? Ima li koja od tih firmi vecu imovinu od ingre, ima li je uopce? Odgovor je NE ali bitno da imaju dionice koje lome nebo sa svojim ciframa. E pa vrijeme je za promjene.
Rizik postoji i ja sam spreman na njega jer bez njega nema ni velikog profita. Tko voli nek izvoli.
Bok svi,
cini mi se da je ova dionica dodirnula dno ili je vrlo blizu dna, zato mi se cini interesantna za ulaz.
Vrlo me zanima da li netko od vas, koji vec dugo prati ovu dionicu, ima informacije koliko je novih poslova ingra skopila u 2010 i 2011, a koji su u realizaciji ili su tek potpisani.
Pronasao sam neke najave poslova ali ne vidim neke znacajnije ugovore sto me navodi na razmisljanje da je ovo prilicno rizicna investicija, sto samim time predpostavlja i veliku potencijalnu dobit.
Iako na zalost nekih koji su ulozili novce mozda u krivo vrijeme za sada ne vidim neke indicije da ce prije prvog slijedeceg FI nesto znacajnije prema gore, naravno ukoliko nije rijec o tome da imaju dosta posla trenutno u realizaciji sto se iz FIja i medija ne moze iscitati..
Molim komentare i dodatne informacije ako ih imate i voljni ste ih podjeliti..
Bok,
da pomognem, pretpostavljam da si mislio na IGH, a ne Ingru.
Mi na Ingri smo druga klasa i Ingra nema posla.
IGH je prva klasa, imaju malo dionica na tržištu pa se cijena drži viskok kao uvažena dama.
IGH ima puno posla, puno ležernih večara i puno reklama preko Seebza ( i večeras imate jednu sa Kinezima i tako to ) , a nove nadobudne dude obožavaju . Kada tamo ispečete zanat, vratite se u Ingru.
Evo kako ja vidim našu Ingru, pad do 14, a onda nazad na 17,xx, u prilogu .
[/quote]
Oh ne, nikako me ne zanima IGH mislim da tu ima puno politike, a malo pokazatelja. Sto ce reci da mislim da je ta dionica vrlo nepredvidljiva i podlazna uskockim i inim političkim zbivanjima..
Inace su mi građevinari vrlo interesantni pogotovo sada kada su na dnu, kako vec dugo uspjesno pratim DLKV pomalo mi u fokus ulazi i ingra iako se slazem da su razlicite ali ni DLKV nije u klasicnom smislu gradjevinar vec energeticar..
Da ne duljim previse zahvaljujem se svima na inputima koliko vidim zakljucno je to da se u sustini na Ingri može eventualno zaraditi na spekulacijama i najavama, a da konkretni ugovori nedostaju sto je sasvim sigurno utjecalo na cijenu dionice pa ne cudi sto je tako nisko.
Pozitivnim smatram reorganizaciju koja je zasiguno uzela danka u prosloj godini dok recimo DLKV to tek ceka..
U svakom slucaju mislim da je ovu dionicu itekako isplativo pratiti u narednim danima/mjesecima, prvi ozbiljniji posao i ja sam spreman preuzeti rizike koje ova dionica nosi sa sobom.
[/quote]
Zašto ovakve postove uvijek piše netko tko se registrira na taj dan.I onda taj nick jednostavno nestane. pitam se,pitam se…
INGRA se kandidira za posao u Alžiru, izgradnja vojne bolnice od 80 mil EUR-a.
Počelo se sa ponudama za izgradnju postrojenja na bio-masu. U svakom slučaju uprava se
raštrkala da si nađe poslova, biće valjda nešto.
Zaboravi to – pusta obećanja, barem za bio masu
Srdačan pozdrav
[/quote]
a Alžir koji je pred revolucijom je kao izglednija varijanta da će Ingra dobiti posao? [lol]
dali se i vama javlja greška na stranici ingre
http://www.ingra.hr/index.php?l=hr
tj. text je pomaknut u desno???