INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S druge strane, moram priznati da se stvari malo mijenjaju. Ingra je pala oko 5%, a od početka trgovanja (skoro 2 sata) još nitko nije napisao da će se žaliti Hanfi.
Ili su se dioničari napokon malo uozbiljili, ili su shvatili da od Hanfe nema pomoći?

Kako su odjedanput JUČERAŠNJI drukeri i katastrofičari promijenili ploču!

Valjda je sad jasno zašto je tako.

S druge strane, moram priznati da se stvari malo mijenjaju. Ingra je pala oko 5%, a od početka trgovanja (skoro 2 sata) još nitko nije napisao da će se žaliti Hanfi.
Ili su se dioničari napokon malo uozbiljili, ili su shvatili da od Hanfe nema pomoći?

[/quote]

Valjda ti je jasno da je čovjek samo sarkastičan…

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

[/quote]
Haha. Pretpostavljam da ste vi sad zaključili da sam se ja "nakrcao" dionicama Ingre, je li?
Ta vam je pretpostavka jednako točna kao ona kad ste zaključili da je kupnja ove dionice dobro ulaganje.
Sugerirao bi vam da kao osobni hedge kupite i dionice neke firme koja proizvodi antidepresive.

Lijep pozdrav svima koji ovdje pisu a i onima koji samo citaju [proud].
Uvijek me interesuje ono sto nije ocigledno, ono sto je zapravo drugacije nego sto na prvi pogled izgleda.

Znate da imam dionice INGRE ali bez obzira na to, zelio bih malo bolje da razumijem neke stvari i da usporedim moje misljenje sa vasim.

Gledajuci book naloga, trenutno, recimo da imamo ca. 60.000 dionica u kupnji i ca. 207.000 u prodaji, pri cemu je cijena dionice otprilioke 14,70 kn. Medjutim, prvih 25 naloga u prodaji broje oko 27.000 dionica i dolaze do cijene od ca. 15.60 pri kojoj bi dionica, u odnosu na jucerasnju cijena ostala ista (tj. bez promijene).

E sada, po tome kako je trenutno formiran book, to bi znacilo da je preostalih 180.000 dionica na prodaji ali samo onda kada dionica udje u plus, samo onda kada bi dionica narasla (i pitanje je da li bi tada i ostali na prodaji ti nalozi).

Svjestan sam da se book i sve kolicine mogu promijeniti iz sekunde u sekundu, ali zar vama ovo nije malo cudno. Toliko dionica na prodaji ali ipak ni priblizno cijeni po kojoj se ona trenutno prodaje.
Da li se nesto moze zakljuciti iz ovakvih primjera (bez obzira o kojoj se dionici radilo)?

Hvala, lijep pozdrav.
dedo

Znaš šta se može zaključiti … da je netko kupio danas po 15kn 5 hiljada komada… i onda se naslagao odma sa tih 5 hiljada na prodaju (jer ako nalog netko i proguta se nije puno ni izgubio, samo proviziju-još ako su fondovi u igri nema ni tog bojazna) i njih još par insajdera da pritišću male paničare na prodaju kako bi ih oni dokupili što jeftinije. Kad se odluče da je dosta, miču naloge za prodaju.. stavljaju ogromne na kupnju (za koje se nadaju da isto neće biti realizirani… ) i tjeraju male prema gore… one iste male koji su im u panici prodali… i dok dionica raste oni se rješavaju i uvaljuju malima. To bi recimo u pokeraškom žargonu bilo bullying.

Realna projekcija cijene kroz mjesec dana 12 kuna s mogućnošću daljnjeg pada do 10 kuna. Apsolutno ništa u izvješću nije dobro. [undecid]

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

….

Svjestan sam da se book i sve kolicine mogu promijeniti iz sekunde u sekundu, ali zar vama ovo nije malo cudno. Toliko dionica na prodaji ali ipak ni priblizno cijeni po kojoj se ona trenutno prodaje.
Da li se nesto moze zakljuciti iz ovakvih primjera (bez obzira o kojoj se dionici radilo)?

Hvala, lijep pozdrav.
dedo

Znaš šta se može zaključiti … da je netko kupio danas po 15kn 5 hiljada komada… i onda se naslagao odma sa tih 5 hiljada na prodaju (jer ako nalog netko i proguta se nije puno ni izgubio, samo proviziju-još ako su fondovi u igri nema ni tog bojazna) i njih još par insajdera da pritišću male paničare na prodaju kako bi ih oni dokupili što jeftinije. Kad se odluče da je dosta, miču naloge za prodaju.. stavljaju ogromne na kupnju (za koje se nadaju da isto neće biti realizirani… ) i tjeraju male prema gore… one iste male koji su im u panici prodali… i dok dionica raste oni se rješavaju i uvaljuju malima. To bi recimo u pokeraškom žargonu bilo bullying.
[/quote]

ok, hvala.
Ali ako vec neko zeli da, stavljanjem velikih naloga za prodaju, gurne dionicu dole, zasto je onda toliko mnogo naloga, toliko daleko (sa visokom cijenom u odnosu na sadasnju).
Otprilike 85% naloga za prodaju mogli bi se POCETI realizovati tek nakon sto dionica povrati najmanje 5% sto trenutno gubi (i to je ono sto nekako ne razumijem)…

Mislim da je današnje trgovanje potvrda da nema mjesta daljnjem padu dionice a oni koji je čekaju na 10 kuna su biseri [lol]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

….

Hvala, lijep pozdrav.
dedo

[/quote]

ok, hvala.
Ali ako vec neko zeli da, stavljanjem velikih naloga za prodaju, gurne dionicu dole, zasto je onda toliko mnogo naloga, toliko daleko (sa visokom cijenom u odnosu na sadasnju).
Otprilike 85% naloga za prodaju mogli bi se POCETI realizovati tek nakon sto dionica povrati najmanje 5% sto trenutno gubi (i to je ono sto nekako ne razumijem)…

[/quote]

Zato što postoji veliki broj ljudi koji nemaju real time pregled, ne vide poslagane naloge nego vide samo ukupni broj komada za kupnju i prodaju i trenutne mak min cijene istih , pa ondana temelju toga donose odluke. Znaš ono … kupnja jača… prodaja pada .

Pa kad se poravnaju to je tržišna cijena, prodaj … i tako. Puno je razloga.

Ustvari nemaju neke veze sa trenutnom trgovinom.
Dovoljno je samo pogledati omjer K/P na jednoj od najstabilnijih dionica na burzi, HT-u pa će ti biti jasno.

samo strpljivo, korekcija na Ingri (i na ZSE je tek počela)…dok ne prodate niste izgubili i bla- bla…tik-tak… [bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

[/quote]
Haha. Pretpostavljam da ste vi sad zaključili da sam se ja "nakrcao" dionicama Ingre, je li?
Ta vam je pretpostavka jednako točna kao ona kad ste zaključili da je kupnja ove dionice dobro ulaganje.
Sugerirao bi vam da kao osobni hedge kupite i dionice neke firme koja proizvodi antidepresive.
[/quote]

Kolega Frckavi,
zašto vas toliko obuzima sreća kada netko ovdje izgubi novac i/ili Ingra pada ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Zato što postoji veliki broj ljudi koji nemaju real time pregled, ne vide poslagane naloge nego vide samo ukupni broj komada za kupnju i prodaju i trenutne mak min cijene istih , pa ondana temelju toga donose odluke. Znaš ono … kupnja jača… prodaja pada .

Pa kad se poravnaju to je tržišna cijena, prodaj … i tako. Puno je razloga.

Ustvari nemaju neke veze sa trenutnom trgovinom.
Dovoljno je samo pogledati omjer K/P na jednoj od najstabilnijih dionica na burzi, HT-u pa će ti biti jasno.

Da, i meni se cinilo da nema puno logike.
(Dez)informacija je uvijek bila zakon… [undecid]

Pozdrav,
dedo

ima li tko da stavi kakav graf,da vidimo kako izgleda ta nova krivulja…

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

New Report

Close