INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prava istina je da ingra može navlačit ovako kožicu 5 godina, a vi se nadajte da će propasti!

Napravili su sve što treba da kompanija bezbolno prođe ovu krizu. Pogotovo građevinski sektor.

Napucali se rezervama, smanjili broj ljudi, traže poslove, i imaju dvije vrijedne nekretnine.

Da je stvarno takva katastrofa o kojoj neki pričaju, pa tko bi kupovao … kao 14,50 je manji rizik nego 15,50 ukoliko je firma stvarno katastrofa, a uprava loša …

Stvarno smiješno!

Je, sve je super, samo nemaju posla, a više ni ljude da ga odrade, ako ga i dobiju…. Para ionako nisu nikad imali, barem ne za ozbiljnije projekte osim spomenika na ulazu u grad. Tzv. zagrebačkog "Obrovca".

[/quote]

Pa tko je rekao da imaju posla. Sve što sam napisao je u slučaju da posla nema. Dakle, za hladni pogon para imaju. Ljude će naći telefonskim pozivom… to je danas barem najmanji problem, a to da nemaju para odi na sudski registar pa provjeri temeljni kapital ! Evo, da se ne mučiš, ja ću ti pomoći …. 270.904.000,00 kuna (ne dinara ) …. radije se vrati tamo na podforum za Belje pa navlaći druge za nos.

nisam prodao ingru, prosjek mi je 16.56!!!!!
sad možda jesam u minusu, ali ko čeka taj i dočeka! 🙂

Ne da "možda" jesi u minusi – nego definitivno jesi , kume moj!

Kao i vecina nas… Pa i sam sam u banani tu u Ingri, gore sam procitao da bi bilo dobro da se to sve ocisti malo i nastavi u nekom normalnom smjeru. Da, to bi bilo idealno – ali nazalost nacekati cemo se.

Previse fondova, previse burek-trejder, previse panicara, previse "istocnih balkanaca", previse ljudi koji sa sitnom lovom po ovoj dionici drmaju, previse ljudi citaju informacije drukera, previse je tu ljudi opcenito kojima se svida samo cijena Ingre (jeftina) – dam se kladiti da hrpa nema pojma o Ingri nego da samo gleda tih 14 do 17 kuna jer za malo para kupi tucet pa se hvali po birtiji.

Razocaran sam, ali dobro – kupiti cu ja jos i po ovoj cijeni pa nek se nade…

i samo da jos kazem da cu kupovati i po 7kn i po 10 kn i po 14kn i po 19kn i po 25kn i po 50kn a cak i po 150kn (naravno ako ipak bude po ovim cijenama 🙂

O prodavanju ne razmisljam… To pred penziju, za nekih 40 godina.

[/quote]

Mislim da Ingra neće dočekat ni sledeću godinu, pritom ne mislim da će tako biti nužno zbog opasnosti od bankrota…

A pitanje je i tih 40 godina, iako bi ja volio da ih doživiš, budeš srećan i okružen četom unučića… naravno ne onih od Badela.
[rolleyes]

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Ovi ljudi koji se vesele pucanju margin kredita su apsolutna nula

Ne znaju ocito onu "U zivotu sve se vraca – sve se placa!"

P.S. nikad nisam i necu uzeo margin, ali da nekome zelim da mu margin popuca kako bi ja kupio vise dionica, ubio bi se od srama!

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Ajmo burekdžije pucajte po bidu-čekamo vas. Kupiti ćete vi opet po 16. Od mene ne ali ima onih koji će vam prodati. [lol]

neće uvijek biti ovako.

Opet ste skoro bili u pravu. Zadnja cijena 14,80 kn

Koji je ovo zanimljiv lik ?

Ingra je jača od njega, ali nema snage da je kupi pa nikako .
Hoću, neću, hoću neću……….

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Neće niko da odgovori Perilji kad znaju da je u pravu, već besmislenim komentarima pokušavaju srušit dionicu. Molite Boga da ne dođe info o nekom većem poslu.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

ljudi moji, danas babe bome skupile para, skupljaju uredno… 😉 … prošli smo milionček prometa…

živi bili...

Niko trezven neće prodati po 14,00 kuna barem ne mali, ovo je sve igra fondova koji kupe u mrežu, srušili su namjerno s 18-15-16, te sad kupe, a nađe se budala pa proda.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

S druge strane, moram priznati da se stvari malo mijenjaju. Ingra je pala oko 5%, a od početka trgovanja (skoro 2 sata) još nitko nije napisao da će se žaliti Hanfi.
Ili su se dioničari napokon malo uozbiljili, ili su shvatili da od Hanfe nema pomoći?

Niko trezven neće prodati po 14,00 kuna barem ne mali, ovo je sve igra fondova koji kupe u mrežu, srušili su namjerno s 18-15-16, te sad kupe, a nađe se budala pa proda.

Bla, bla, bla…. da baš nemaju pametnijeg posla nego muku mučit kako izać odavde… Šta se ne igraju s Končarom ili Eriksonom?

Budale su prodavale i na 50 i na 30 i na 20… a pametni kupovali, zar ne?

Šta ćeš, nekima ni ceo život nije dovoljan da svate… i nauče.

Evo, da te ne ostavimo u neznanju kako se to radi:

Nemam graf, da tačno opišem situasiju i entry, kao i exit point, no opisno bi se reklo vako…
Čini se da se ipak dobro brani prethodno dno i očito mnogi špekulišu da neće niže…. Ako ćete da kupujete, sada vam je prilika jer je ovde najmanji riziko i stop-loss je blizu, recimo ispod 14 dinara.

No, ako procuri ispod, onda se novo dno tek treba da traži i tada je najbolje izići van i čekati rasplet do početka nekog novog kratkoročnog ili još bolje dugoročnog uptrenda.

Iako, ovde je mnogo igrača sa milion različitih strategija, pa je moguće da okrene svaki čas u jednu ili drugu stranu i da se cela slika učas promeni.

Za ozbiljan dugoročan ulaz, trebalo bi pričekati potvrdu uptrenda i izlaska iz dauntrend kanala, a to je tek nedgde verovatno iznad 20 dinara.

Nemam akcije, ne želim ih, a neću ih ni imati. Lep pozdrav.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Lijep pozdrav svima koji ovdje pisu a i onima koji samo citaju [proud].
Uvijek me interesuje ono sto nije ocigledno, ono sto je zapravo drugacije nego sto na prvi pogled izgleda.

Znate da imam dionice INGRE ali bez obzira na to, zelio bih malo bolje da razumijem neke stvari i da usporedim moje misljenje sa vasim.

Gledajuci book naloga, trenutno, recimo da imamo ca. 60.000 dionica u kupnji i ca. 207.000 u prodaji, pri cemu je cijena dionice otprilioke 14,70 kn. Medjutim, prvih 25 naloga u prodaji broje oko 27.000 dionica i dolaze do cijene od ca. 15.60 pri kojoj bi dionica, u odnosu na jucerasnju cijena ostala ista (tj. bez promijene).

E sada, po tome kako je trenutno formiran book, to bi znacilo da je preostalih 180.000 dionica na prodaji ali samo onda kada dionica udje u plus, samo onda kada bi dionica narasla (i pitanje je da li bi tada i ostali na prodaji ti nalozi).

Svjestan sam da se book i sve kolicine mogu promijeniti iz sekunde u sekundu, ali zar vama ovo nije malo cudno. Toliko dionica na prodaji ali ipak ni priblizno cijeni po kojoj se ona trenutno prodaje.
Da li se nesto moze zakljuciti iz ovakvih primjera (bez obzira o kojoj se dionici radilo)?

Hvala, lijep pozdrav.
dedo

Bla, bla, bla…. da baš nemaju pametnijeg posla nego muku mučit kako izać odavde… Šta se ne igraju s Končarom ili Eriksonom?

Budale su prodavale i na 50 i na 30 i na 20… a pametni kupovali, zar ne?

Šta ćeš, nekima ni ceo život nije dovoljan da svate… i nauče.

Evo, da te ne ostavimo u neznanju kako se to radi:

Nemam graf, da tačno opišem situasiju i entry, kao i exit point, no opisno bi se reklo vako…
Čini se da se ipak dobro brani prethodno dno i očito mnogi špekulišu da neće niže…. Ako ćete da kupujete, sada vam je prilika jer je ovde najmanji riziko i stop-loss je blizu, recimo ispod 14 dinara.

No, ako procuri ispod, onda se novo dno tek treba da traži i tada je najbolje izići van i čekati rasplet do početka nekog novog kratkoročnog ili još bolje dugoročnog uptrenda.

Iako, ovde je mnogo igrača sa milion različitih strategija, pa je moguće da okrene svaki čas u jednu ili drugu stranu i da se cela slika učas promeni.

Za ozbiljan dugoročan ulaz, trebalo bi pričekati potvrdu uptrenda i izlaska iz dauntrend kanala, a to je tek nedgde verovatno iznad 20 dinara.

Nemam akcije, ne želim ih, a neću ih ni imati. Lep pozdrav.
[/quote]

Mijenjaš ploču sada… i dosadan si više sa svojim dinarima.

Pozdrav i tebi, nitko neće plakati za tobom i tvojim baljezgarijama temeljenim na pasulju!

New Report

Close