INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PO OVOME ŠTO PIŠE NA KRAJU TEKSTA NOVE DIONICE NISU JOŠ UVRŠTENE?? [shocked]

Izvinjavam se ako nije riječ o tih novih 6.500.000…nisam pratio ingru duže vrijeme.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Rezultati-poslovanja/Ingra-gubitak-od-90-56-milijuna-kuna-misli-pokriti-rezervama

Evo izjave od DANAS ;
"Uvrštenje novih dionica na Službeno tržište Zagrebačke buirze planira se s dovršetkom revizije godišnjih financijskih izvještaja i odobrenja Prospekta uvrštenja od strane regulatora. Što se ove godine tiče, Ingra naglašava kako se između ostalog dovođenjem Željka Perića u Upravu, dobro priprema za što uspješniju realizaciju novih projekata."

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Onih 90 miljona kuna je recunica prihoda minus rashod, a pod prihod nije uracunata dokapitalizacija tako da kad se sve zbroji ingra je cijeli dug vec s tim i rijesila.

Ljudi smirite se ovaj izvjestaj je ocekivan i uopce nije tako los kako je mogao biti s obzirom na situaciju.

Ajoj. Pod prihod nije uracunata dokapitalizacija tako da je cijeli dug vec rijesen?
Kolega, vase neznanje je zastrasujuce.

Drago mi je da se i fotije opametio i na sofisticirani način daje signale da je Ingra trenutno best buy! [thumbsup]

Što smo padali padali smo. Moda tavorenje na ovim razinama još neko kratko vrijeme, a onda – raketa!

Stipe10,gdje ti je nestao optimizam? Ja i dalje vjerujem u ovo gore citirano.Nema prodaje.Pozdrav. [thumbsup]
[/quote]

A nije nestao optimizam. Samo sam gnjevan, ali proci ce to mene.
Kako kaže Scarlett O’Hara: Sutra je novi dan! [thumbsup] A sad bi citirao drage Zagorce: Bumo videli kam’ bumo! [pray]

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

@Veliki Šefe…nakon svih tvojih tik tak… up up…tak tak…ovdje i na Dalekovodu…

…najbolje je da se malo pokriješ ušima i ušutiš…

Bakice poludi !!!! [smiley]

“A man's got to do what a man's got to do”

PO OVOME ŠTO PIŠE NA KRAJU TEKSTA NOVE DIONICE NISU JOŠ UVRŠTENE?? [shocked]

Izvinjavam se ako nije riječ o tih novih 6.500.000…nisam pratio ingru duže vrijeme.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Rezultati-poslovanja/Ingra-gubitak-od-90-56-milijuna-kuna-misli-pokriti-rezervama

Evo izjave od DANAS ;
"Uvrštenje novih dionica na Službeno tržište Zagrebačke buirze planira se s dovršetkom revizije godišnjih financijskih izvještaja i odobrenja Prospekta uvrštenja od strane regulatora. Što se ove godine tiče, Ingra naglašava kako se između ostalog dovođenjem Željka Perića u Upravu, dobro priprema za što uspješniju realizaciju novih projekata."
[/quote]

krivo prenose kao i uvijek, citajte original izvjesce gdje to nigdje ne pise
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/2djZy890TfMC6esWcB8aug==.pdf

Ovdje svatko vidi ono što želi vidjet !

Drukeri za pad vide katastrofu, imatelji ne vide ništa loše, a nitko pojma blagog o računovodstvu nema. Najmanje novinarčići koji pišu članke na portalima.
Vidjeli smo kako to izgleda na primjeru sinergije i Optime od prije par dana.
Zatim članka… "Je li Optima potcijenjena"

Neki su si čestitali na prodaji, a onda se cijena vratila tamo gdje je i bila.

Ovdje se samo želi postiči suprotan efekt.

Ako su rezerve 500 miliona kuna, a gubitak je 90 … hoće li firma propasti … neće … dapače mogu laditi ovako jaja još barem 5 godina. A znamo da neće.

Više bi se brinuo da su se rezerve smanjile, a gubitak povećao.
No nije tako, rezerve su se povećale za 50 miliona kuna, a gubitak za 20 miliona kuna
(u odnosu na prethodnu godinu).

Ako firma u rezervi i kapitalu ima 500 miliona kuna, a na tržištu cca 13 miliona dionica
(tu je i ovih novih 6,5 miliona dionica za one koji se pitaju)
koliko je onda trenutna vrijednost firme, tzv. knjigovodstvena vrijednost ?!
cca 37 kuna / dionici.

Koliko trenutno vrijedi ?!

Onoliko pošto je prodate.

Mislim ponašate kao da se radi o firmi u stečaju, a Ingra nije ni blizu toga.

Jedan posao (koji nikako da dođe iz objektivnih razloga) i opet će vam biti jeftina i na 40 kuna.

Tržište određuje cijenu to je jedino što želim reći.

Vi ste to tržište.

Uz fondove naravno….

Evo izjave od DANAS ;

i sad, tko kaze da nece biti jos dionica…?!…
strpljenja, samo polako i bez naguravanja…bit ce dosta za sve…
ali zasto kupovati skuplje sada ako vec ima i moze jeftinije…zasto…?!…a zasto…???…
kada ce ih vec uskoro opet biti na milijune…?!…jer…
inflacija dionica = pad vrijednosti dionica…kaj ne…
no ipak, vec je zadnji cas da se nesto i na poslovnom planu poduzmu…ako im je za vjerovati…

Optimist - loše informirani pesimist

Tržište određuje cijenu i to se slažem, ali nekima mora biti jasno da trenutna vrijednost ingrine dionice iznosi 30-ak kuna!
Holding je trebao uplatiti 50 milijona duga prema ingri u 4Q 2010 godine ali to nažalost nije učinio da je to bio slučaj FI bi bilo "pozitivna nula" a cijena dionice na već spomenutih 30-ak kuna bez ikakvih poslova, e sad tržište smo mi mali ali naravno i fondovi, kad mi mali shvatimo da je izvješće odlično
pogurati će nas i fondovi ali ONI nas čekaju na 22 kune a do tamo se MI moramo pobriniti da cijena dođe!
Ja sam prezadovoljan s izvještajem
[cool]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

A slušajte ja nedam po 15 kn, vi drugi dajte pa čekajte na 10 kn. Moje dionice nećete dobiti, a hvala bogu ima ih.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Uz sve što su naveli ovo je dokaz magle

Ingra je tijekom poslovne 2010. uspjela smanjiti obveze prema dobavljačima za 109 milijuna kuna. Iz Uprave ističu i da je Ingra u prošloj godini, kako bi pojačala prisutnost na inozemnim tržištima, nastavila sa sustavnom obradom i određivanjem prioriteta na onim inozemnim tržištima na kojima već ima značajne reference. U prvoj prioritetnoj skupini Ingre su tržišta Sjeverne Afrike, Ruske Federacije i jugoistočne Europe, sa trenutno 12 aktivnih ponuda s realnim izgledima za ugovaranje poslova.

[rolleyes]

Ulažite u znanje,ulažite u INGRU!
To je bila tvoja parola 2008-2009 god.
Vidim da i dalje imaš ingru,a znanja još manje!

Da ima netko pametan u INGRI, odmah bi danas popodne naručio članak u Seebizu ili sl. naslova tipa:
"Ingra u pregovorima oko novog posla u xxx vrijednog xxx mil.eura…." tako da poništi negativni efekt izvješća koji će biti najvidljiviji sutra ujutro na otvaranju…..i spriječi daljnji zaron, odnosno barem osigura stagnaciju za dogledno vrijeme, dok konačno ne objave da su sklopili bar jedan novi posao….

Napustim poslovni oko 16 h i sad otvorim i po običaju koliko postova i stranica se nakupilo. Tema ista, dionica će sutra pasti radi tog razloga, ne dionica će sutra rasti radi ovog razloga.

Bit će kako bude. Moja prognoza na startu pad više radi panike i lova na manju cijenu nego što trenutno zaslužuje. Kad bi cijena ostala na sličnom nivou kao danas, onda ovoliko postova stavrno ne bi imalo smisla.

Ali poslije kiše dolazi sunce, a ova dionica ipak vrijedi puno više nego Đakovština "u stečaju", a cijena joj je vrlo blizu, pa sad vi sami odlučite što je bolje prodati ili kupiti, ili samo promatrati što radi brutalni kapital. [wink]

New Report

Close