hmmm…
Mkn = miliona kuna
2008: prihod 1,036 Mkn, rashod 1021 Mkn, dobit: +11,7 Mkn
cijena dionice 80kn
2009: prihod 575 Mkn, rashod 658 Mkn, gubitak: – 82,7 Mkn
cijena dionice 40 kn
2010: prihod 305,95 Mkn, rashod 396 Mkn, gubitak: – 90,56 Mkn
cijena dionice 15 kn
plus, minus… rezime: dionica je prejeftina.
A ti si je pun kao brod..
A broj dionica..na to si zaboravio izgleda
Na prvi fudbal…loše je, ne izgleda dobar izveštaj, iako moram priznati da sam u najcrnjoj varijanti očekivao i gori.
Dug je i dalje velik problem, iako su i kratkoročni i dugoročni smanjeni za cca 100 miliona dinara nedavnim dokapom. Ipak, ostaje šta kratkoročnog, šta dugoročnog oko 740 miliona dinara duga prema bankama.
Medjutoa, oni opet nemaju odakle finansirat kamate po dugu… osim ako ne počnu rasprodavat imovinu. Ako to pak učine ispod nabavne cene, onda ćemi imati i povećane gubitke s te osnove. Vidi mi se ide Arena vrlo brzo na bubanj…
Mislim da cena, par dinara gore, par dinara dole, odražava tu tešku situasiju…
Nema druge, nego zafrknut rukave i primit se posla…. jer u suprotnom… [bye]
Prema preliminarnom izvještaju o sveukupnoj dobiti, rezultat Grupe Ingra iznosi -55,60 kuna. Ajde frcko objasni nam ovo.
[/quote]
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/INGR-fin2010-1Y-NotREV-K-HR.xls
Kolega, pa vas furt treba obrazovati. Gore je link za konsolidirani izvještaj. Odi na tablicu na kojoj piše RDG i pogledaj što točno piše u retku 50.
[/quote]
Prema preliminarnom izvještaju o sveukupnoj dobiti, rezultat Grupe Ingra iznosi -55,60 kuna.
Samo mi pojasni ovu rečenicu-jer ja sam seljak za to. Hvala.
i da ne filozofiramo previše… POTREBAN JE JEDAN KONKRETAN POSAO…. Inače veću cijenu od 15kn zaboravimo.
hmmm…
Mkn = miliona kuna
cijena dionice 80kn
cijena dionice 40 kn
cijena dionice 15 kn
[/quote]
Svejedno je prejeftina… realna cijena bila bi oko 20 kuna (55% od 40 kuna (povećanje broja dionica) + veći gubitak) …. a da ne pričam da je P/B 0,42 (sa novom količinom dionica) !!!
Ja ne vidim crno kao vi.
Bjezite sutra kolege jer ovo ide ispod 10 kn al ne se zivcirati jer dolazi Jadranka i njezine investicije,pa tako da ce biti sve ok Tamo negdje krajem 4 mjeseca,a mi koji smo u kesu cekamo kupnju na 8/9 kn.
lp
hmmm…
Mkn = miliona kuna
cijena dionice 80kn
cijena dionice 40 kn
cijena dionice 15 kn
po toj logici tj. kako su se prihodi prepolavljali…ako slijedimo niz…cijena bi trebala biti na 20kn…
a ona je za skoro 25% niza…?!…a mozda je razlog za sadasnju cijenu najava s novim dionicama…
no ipak sada svojim daljnjim padom ona postaje i vrlo zanimljiva za razmatranje…
napose radi ocekivanja da bi se poslovanje mozda i moglo stabilizirati u 2. polugodistu ove godine…
a i da je provedeno rekonstrukuiranje…za razliku od nekih kojima tek sada slijedi…npr.dlkv…
hmmm…
Mkn = miliona kuna
cijena dionice 80kn
cijena dionice 40 kn
cijena dionice 15 kn
[/quote]
nisam zaboravio na broj dionica.
a da ga hebes, ovo nije bas tako lose kak sam ocekivao s obzirom da nista ne rade…
priznajem, kupio sam malo danas – po TA, jer opako grebe po dnu i brutalno je preprodana.
vidjeti cemo sto ce fond manageri odluciti vezano za dugorocnu perspektivu.
moje je misljenje da se poslovanje tesko moze jos pogorsati u buducnosti.
generalno, situacija je malo nejasna, ali ipak se vidi tracak svjetla.
[wink]
Prema preliminarnom izvještaju o sveukupnoj dobiti, rezultat Grupe Ingra iznosi -55,60 kuna. Ajde frcko objasni nam ovo.
[/quote]
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/INGR-fin2010-1Y-NotREV-K-HR.xls
Kolega, pa vas furt treba obrazovati. Gore je link za konsolidirani izvještaj. Odi na tablicu na kojoj piše RDG i pogledaj što točno piše u retku 50.
[/quote]
Prema preliminarnom izvještaju o sveukupnoj dobiti, rezultat Grupe Ingra iznosi -55,60 kuna.
Samo mi pojasni ovu rečenicu-jer ja sam seljak za to. Hvala.
[/quote]
Kolega, ja stvarno ne znam što oni misle pod tim. To bi vam možda netko iz Ingre mogao pojasniti. Ali vidim da im je i u konsolidiranim i u nekonsolidiranim izvještajima ukupni gubitak za 2010. otprilike 90 milijuna kuna.
Bjezite sutra kolege jer ovo ide ispod 10 kn al ne se zivcirati jer dolazi Jadranka i njezine investicije,pa tako da ce biti sve ok Tamo negdje krajem 4 mjeseca,a mi koji smo u kesu cekamo kupnju na 8/9 kn.
lp
Zakasnio si sa kupnjom … šta da ti kažem.