INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni je prosjek 45 kuna , tako da mi je svejedno jeli 15 ili 16 kuna, ispod 30 ne dam ni komada. Na cijeni od 14-15 kuna prošlo je 800 000 komada, pa je u nekoliko dana došlo do 18, što je skoro 30% , tako da te priče o prodaji ne drže vodu, baš bih volio vidit ko prodaje. Međutim kad rast počme mislim da nećete baš toliko pisat, a vjerujem da se nećete kolegama ni izvinit.

A šta bi se tebi neko trebo izvinjavat?

Pa ti si ko školsko dete kupio padajuće sečivo po proseku tri puta većem od trenutne cene. Da si sve prodo ispod 30 danas bi u džepu držo verovatno dvostruko više para nego šta ih trenutno imaš vrednosno gledano… Razmisli malo o tome šta pišeš i kako ulažeš pare.
[/quote]

Vrhunac škole trgovanja je prodaja s gubitkom. Neki to nikada ne dostignu…

Tko nije prodo nije izgubio
to je vrhunac moje škole [thumbsup]

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Možda da to kažete i onima koji nisu prodali Zdenku. Ili onima koji nisu prodali Đakovštinu.
Siguran sam da ćete ih uspjeti uvjeriti da u stvari nisu izgubili.

DATA, nemoj sve otkrivati mogli bi se opametit. Od koga ćemo onda kupovati……kad bude prava cijena? [proud]

marcello

koja glupost.
vrijednost portfelja je izrazena u valuti a ne u broju dionica,
prodao ti ili ne vrijednost ti je onolika po koliko mozes prodat.

a ako ces gledati na nacin da ako nisi prodao nisi izgubio onda si izgubio sve onog trenutka kada si kupio a zaradit ces onog trenutka kada si prodao pa po tvojemu ti sada imas broj na zaslonu koji ne vrijedi apsolutno nista, a vrijedit ce onda kada taj broj zamjenis za ekvivalent valute.

@ fotije
Nisam rekao da se meni netko treba izvinjavat, ja sam svjestan i prihvatio sam svoj gubitak, međutim od kolega je totalno nepošteno kad tvrde da će INGRA još jače past kad su svjesni da prostora za pad nema, dok za rast ima puno. Uostalom pogledaj tvoje komentare kad je VLDS bio 6,5-7 kn, pa otišao na 14, međutim nisi se nikom izvinio za prouzročenu štetu, eto koliki ti je moral.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Ne razumijem zašto se napada DATU, čovjek ako je kupio po recimo 50 kn, istina mogao je po 14 a nije, što ne znači da neće za par godina prodat po 100. Evo primjer ATPL koja je 2003 koštala 30 kn, niko je nije htio , al su se 2007 tukli za nju po 3500 kn, tako da su dionice stvar procjene,snalaženja i sreće, a vjerujte mi ja dobro znam da se kolo sreće okreće. Ja sam recimo očajan trayder i time se ne bavim.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

@ fotije
Nisam rekao da se meni netko treba izvinjavat, ja sam svjestan i prihvatio sam svoj gubitak, međutim od kolega je totalno nepošteno kad tvrde da će INGRA još jače past kad su svjesni da prostora za pad nema, dok za rast ima puno. Uostalom pogledaj tvoje komentare kad je VLDS bio 6,5-7 kn, pa otišao na 14, međutim nisi se nikom izvinio za prouzročenu štetu, eto koliki ti je moral.

Nemam se ja šta kome izvinjavat, validus je ponovo na 10, a moja procena kaže da oni neće da uspeti da izbegnu bankrot. Ja Validus ne bi nikako kupovao, a savetovao sam ljudima da ako ga kupuju neka to urade iznad 20 dinara. Zašto tek tada, zato šta je sve ispod toga zona bankrota i spekulacija sa prevelikim rizikom. Berza ne treba da bude kladionica, no nažalost mnogi je tako ovde doživljavaju. Ja sam i ovde lepo napisao, kao i na Validusu da bi eventualno ušao kada se tačno uvidi gde je dno i kad već krene dugoročni uptrend. Bolje je ganjati trend nego se praviti pametan i tražiti dno. Aj, razmisli o tome šta sam sad napisao… i ako ti ne vidiš ovde logiku, u mojim rečima, e onda ovo nije poso za tebe drugar.

A moj moral je 100 puta bolji nego tvoj, ja niti Ingru, a niti Validus sigurno neću kupovati i to potpisujem. Ja ovde ne pišem radi moguće koristi, nego da ukažem na obmanu koju mnogi ovde iz dana u dan plasiraju. Ima na svetu sijaset akcija, tako da me ove dve uopšte ne zanimaju za bilo kakvo ozbiljno ulaganje para. Lep pozdrav.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

danas situacija izgleda odlicno, kupnja raste, prodaja slabi i po bidu nitko ne udara.

Možda da to kažete i onima koji nisu prodali Zdenku. Ili onima koji nisu prodali Đakovštinu.
Siguran sam da ćete ih uspjeti uvjeriti da u stvari nisu izgubili.
[/quote]

Datina izjava je u jednu ruku točna ali se može reći i da je mogao više dobiti ili biti u manjem minusu. Ali kada se i njegove zamisli ostvare i ako ne bude previše pohlepan zaraditi će koju kintu a iz svog iskustva će naučiti važnu lekciju za bitnije stvari u životu. No to što vi dajete primjer ZDNk ili DKVS je sasvim nerazumno jer INGRA nije u državnom većinskom vlasništvu kao ovi-što je i dovelo do takog lopovskog scenarija na kojima uskok još uvijek radi. Pozz bezbrižnim investitorima.

neće uvijek biti ovako.

a fotije koje dionice cine vas portfelj?

Ja ovde ne pišem radi moguće koristi, nego da ukažem na obmanu koju mnogi ovde iz dana u dan plasiraju. Ima na svetu sijaset akcija, tako da me ove dve uopšte ne zanimaju za bilo kakvo ozbiljno ulaganje para. Lep pozdrav.

Kolega, kad bi željeli ukazati na svaku obmanu koja se plasira, pogotovo na ovoj burzi ( a svjedici smo da i na svjetskim burzama svako malo netko biva optužen zbog malverzacija i insajderskog kupovanja), čini mi se da se nikad ne bi pomakli sa tastature nažalost!!!

New Report

Close