INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

INGRA je debelo podcjenjena među svim građevinarima minimalno bi cjena trebala biti 33 kune
no ćemu toliko pisati kada cjenu kontrolila neko drugi isto kao i na DLKV
koji je po meni najbolji građevinar…i velika perpektiva od dionice možda
jedini građevinar koji će jednog dana prešišati svoj stari ATH..

Vidim da dosta ljudi misli da je INGRA podcjenjena. Na temelju cega ste dosli do takvih zakljucaka? U izvjescima se jasno vidi da Ingra ne posluje profitabilno (gubi novac iz kvartala u kvartal), a unatoc tome dosta investitora smatra da je samo pitanje vremena (tjedna?) prije nego dionica poleti. Zasto smatrate da ce ova dionica porasti i nadoknaditi gubitke?

Dakle, argumentirano molim, zasto mislite da je trenutno podcjenjena i da ce se situacija okrenuti uskoro? S kojim objektivnim cinjenicama baratate? Jer ono sto sad imamo, ne ide u prilog takvim tezama.

Hvala 🙂
[/quote]

Zato što je Ingra prestala gubiti novac [huh]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

ma nije pitanje da li ce ingra rasti.
pitanje je koliko ce prije toga pasti?
ako padne na 13 kuna na koliko bi trebala. inakon toga naraste za lijepih 30% to je i dalje 16,9kn.
ako padne na 10 onda je to 13 kuna.
a ako ne padne u opce i naraste za 30% onda je to 22.
pritisak kolicine koja se MORA protrgovati preko burze ja ogroman i dok god svih 4.100.000 dionica ne predje prek burze nece biti stajanja sa prodajom.
kada se kupci malo umore dionica lijepo moze na svoje mjesto koje ce biti odredjeno u tom momentu.
e sada da li ce te vi na tome zaraditi ili ne je nesto sasvim drugo. mjerenje podcjenjenosti dionice sa proslim ATH je potpuno irelevantno jer NIKADA se nemora vratit na ATH a da svejedno bude dobra dionica.

Jedino mi nije jasno zašto bi trebala na 13 kn? Jer nemaš m… kupiti na 17, ili je nešto drugo u pitanju?
Zašto 13, zašto 10, zašto ne na 5 kn recimo? Pa se onda po tvojoj želji vrati na 17 i imaš 240 % zarade. Kad već lupaš postotke i targete, zašto ne ovako? A ako ti fali ‘brutalne zarade’, uzmi 1 kn pa do 17 si bogat čovjek. I jasno, kad ti kupiš to ide ko raketa gore.

ako padne na 13 kuna na koliko bi trebala. inakon toga naraste za lijepih 30% to je i dalje 16,9kn.
pritisak kolicine koja se MORA protrgovati preko burze ja ogroman i dok god svih 4.100.000 dionica ne predje prek burze nece biti stajanja sa prodajom.
kada se kupci malo umore dionica lijepo moze na svoje mjesto koje ce biti odredjeno u tom momentu.
e sada da li ce te vi na tome zaraditi ili ne je nesto sasvim drugo. mjerenje podcjenjenosti dionice sa proslim ATH je potpuno irelevantno jer NIKADA se nemora vratit na ATH a da svejedno bude dobra dionica.

ma daj o cemu pricas, nek ingra sklopi dva posla i eto je na 100%, tko kaze da novo izdane dionice moraju biti protrovane, gdje ti to pise? ostavite se matematike i statistike i grafova i svih ostalih gluposti cekajte iduci tjedan kada ce ingra objaviti nove poslove i narasti za 100%. onda hvala bogu nece biti vas drukercica fakercica na ovom dijelu foruma jer ce te se od srama zakopati u svoju jamicu neimastine.

Jedino mi nije jasno zašto bi trebala na 13 kn? Jer nemaš m… kupiti na 17, ili je nešto drugo u pitanju?
Zašto 13, zašto 10, zašto ne na 5 kn recimo? Pa se onda po tvojoj želji vrati na 17 i imaš 240 % zarade. Kad već lupaš postotke i targete, zašto ne ovako? A ako ti fali ‘brutalne zarade’, uzmi 1 kn pa do 17 si bogat čovjek. I jasno, kad ti kupiš to ide ko raketa gore.

kakve veze ima da li cu ja kupovati ili ne ? meni je svejedno jel ova dionica na 1 kn ili 111111 kn. kupit cu kada pokazatelji kazu da bi to trebalo biti isplativo. i nakon toga ne znaci da ce ici gore ili dole na moju zelju.
13 kn je izracun vezan sa zaradama i dionicama na trzistu. posto firma proizvodi gubitke moras uracunati kolko ce firma vredit kad objavi izvjesce.
danas je 13 sutra ako nastave po starom mozda i bude 10.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

Pa posto se ovi i dalje istovaraju, a vi kupujete po 17kn,radite im veliku uslugu,bilo bi vam puno ljepse da ih pustite da sruse cijenu pa da se kupije po 15kn.

Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PBZ D.D. 909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. OPPENHEIM IGOR 773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 615.933 4,55 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. DOM HOLDING D.D. 516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. TEHNIKA D.D. 451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. 380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. LUDVIGER JASNA 338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. INGRA-GRADNJA D.O.O. 337.500 2,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 40,56

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

E moj coolice, kad dođe izvješće ide ona na 10 (ili smao na 13). Ok, loše izvješće znači pad. Ali reci ti meni da li je ona sad na 17 radi super izvješća prethodnih razdoblja ili zato što je već duže vremena u gov…?
Misliš da će sad nakon ‘neočekivano lošeg’ izvješća svi krenuti s rasprodajom? Pa i vrapci na grani znaju da će biti loše, a kakvo bi drugo i moglo biti? Što nisu i dosadašnja bila loša? Nema poslova, nema love, i tu smo di smo.

ma daj o cemu pricas, nek ingra sklopi dva posla i eto je na 100%, tko kaze da novo izdane dionice moraju biti protrovane, gdje ti to pise? ostavite se matematike i statistike i grafova i svih ostalih gluposti cekajte iduci tjedan kada ce ingra objaviti nove poslove i narasti za 100%. onda hvala bogu nece biti vas drukercica fakercica na ovom dijelu foruma jer ce te se od srama zakopati u svoju jamicu neimastine.
[/quote]
drugi tj. ……i tako vec 3 godine [lol] [lol] [lol] evo evo sad ce…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

čitam sve ovo i ne mogu a ne reći: loše izvješće ne znači pad ingre… !
željela bih potvrditi tu svoju tvrdnju ali to neću moći zato što izvješće neće biti loše …! [cool]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

loris@ Kolika je članarina za ulaz u "sindikat? [rolleyes]

Ako želite znati kuda će OMF fondovi ulagati ili prodavati narednih dana i tako sigurno zaraditi onda su uvjeti slijedeći ;
50% ostavrene dobiti. ( uvjete plaćanja dogovoriti kod ivane7 ili deluxa )
U tu cijeni ulazi sindikalno vođenje računa, a vi samo promatrate, TA ( tehničke tablice ) po narudžbi se puštaju na ovom forumu radi uvjeravanja, gomila dezinformacija i provokacija sa puno nickova isto na ovom forumu, te grupno ocjenjivanje nekog člana foruma po potrebi sindikata .

Uz sve to nudimo i plaćeni komentar na Seebizu radi lakšeg uvjeravanja. Svijet dionica za 600 Kuna pravi grafove kakve želite, može i HT na 150 Kuna, a Seebiz će to potvrditi.

Ingra je uvijek na meti jer su dioničari najlabilniji od svih dioničara i uvijek surađuju, prodaju na galamu i kupuju na TA grafove, pravi raj za sindikat .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Pa posto se ovi i dalje istovaraju, a vi kupujete po 17kn,radite im veliku uslugu,bilo bi vam puno ljepse da ih pustite da sruse cijenu pa da se kupije po 15kn.

Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PBZ D.D. 909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. OPPENHEIM IGOR 773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 615.933 4,55 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. DOM HOLDING D.D. 516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. TEHNIKA D.D. 451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. 380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
9. LUDVIGER JASNA 338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. INGRA-GRADNJA D.O.O. 337.500 2,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 40,56

Ovo ti je od cetvrtka ili srijede stanje!!
Izgleda da je ROMF stao sa prodajom!!

Sto se tice rasprave coolice sa minutemanom…
Prije 3-4 dana sam postavio pitanje kakvo se izvjesce ocekuje?
Nitko ni da bi probao spekulirat!
Po meni… Ingra i je tu di je zbog loseg prethodnog 12mjeseecnog ciklusa!!

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/EBRD-trazi-konzultante-za-projekt-vrijedan-130-milijuna-eura?homesrclink=preporuke

nonstop se piše o netransparentnom izvješćavanju kompanija pa tako i ingre. godinu dana sva izvješća koja dolaze iz ingre u vezi poslovanja i dokapitalizacije su ovu dionicu srozali na samo dno. tijekom prošlog perioda ništa se nije desilo što bi ovu dionicu diglo osim špekulacija. što će donijeti novo izvješće, za mene laika, ako bude negativno to će biti totalni raspad i Igi može prije objave očistiti svoj portfelj i dignuti sidro, a to isto sidro vezati ingri oko vrata , da 60 god stvaranja potone poput atlantide. stojim da je ingra dugoročna ali da će novo izvješće ipak biti pozitivno, i donijeti pozitivnu korekciju, ipak ne veliku. za firmu za koju je omča stečaja odbačena, bio bi presedan očekivati pad dionice na 10-13kn, pogotovo što je građevinski sektor u zadnjih mjesec ipak otišao gore. uskoro ćemo zapivat–virujen u te i s tobon ću živit lipo [thumbsup]

New Report

Close