INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega cekic,
eto žao mi je što sam vam poremetio planove na nekim dionicama, ali i ja slijedim krupni kapital ( kolegu Tigrusa ), a i zahvaljujem na pametnom komentaru.
Nije mi jasno zašto pišete da ćete izaći u ponedjeljak iz Ingre kada ste jučer izašli, a u nadi da ćete u ponedjeljak kupiti jeftinije ?

KODT, KOEI, ADRS, I ATGR uz HT ; debelo napumpane dionice u odnosu na "ostatak" tržišta.

Netko je spomenuo da u ovoj godini može doći dodatna dokapitalizacija od 150 milijuna, ali zaboravio je napomenuti dvije važne okolnosti : dodatna kapitalizacija bi išla po 30 ili više kuna, a dodatnom kapitalizacijom se dodatno stvara već ionako čvrsta struktura najvećih dioničara.
Ingra ima vrlo jaku strukturu TOP 10 dioničara ( mada silom ) iako to za sada nije došlo do izražaja.

U komparaciji IGH-INGRA ;
Ingra ima puno bolju strukturu ulagača ( dioničara ) , fundamenti su im gotovo jednaki, ali voljom dioničara IGH cijena se drži na 2.000,00 Kuna ili 5 nominala.
Radi poravnanja cijena INGRE bi trebala biti oko 85 Kuna ili više obzirom da su konsolidirali dugove i radnu snagu, a i više nisu toliko izloženi kratkoročnim obvezama.

Od dokapitalizacije drugi dioničar je dosta pomutnje napravio rasprodajom u visini 17 Kuna, a s ciljem udjela u vlasničkoj strukturi ispod 5% odnosno radi poravnanja udjela u vlasničkoj strukturi.

Ovo je realna slika ukoliko se ne obaziremo na povijest ili budućnost jer ovo drugo nemože nitko garantirati, kako u Ingri tako i u drugim dionicama.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

U TOP 10 i dalje nema promijena.
Mali i dalje surađuju pa cijena pada.
Ingra i dalje najpodcjenjenija na Crobexu ( -94% ).

P.S. zato kada vidite da neka druga atraktivna dionica na ZSE pada, a INGRA stoji pa je prodate radi te druge dionice uvijek grešku napravite, jer prostor za rast Ingra u ovom trenutku ima najveći na CROBEXU.

daj bože što više ovako neukih ljudi,
jer naposljetku, mi koji zarađujemo, moramo imati kome oteti novac… haha

što je više dionica pala, to je znak slabosti i NEvrijednosti a ne obratno

hahahaha
komedija [lol]

U teoriji – da.
U praksi – vrlo često.
U "hrvatskoj praksi" – ne nužno uvijek.

Cijena dionice, tj. postotak pada od ATH samo je jedan u velikom nizu parametara koji treba uzeti u obzir pri odluci o kupnji neke dionice i nije uvijek (a pogotovo ne na ZSE) jedino i isključivo mjerilo ne/vrijednosti i ne/isplativosti investicije.

[smiley]

U TOP 10 i dalje nema promijena.
Mali i dalje surađuju pa cijena pada.
Ingra i dalje najpodcjenjenija na Crobexu ( -94% ).

P.S. zato kada vidite da neka druga atraktivna dionica na ZSE pada, a INGRA stoji pa je prodate radi te druge dionice uvijek grešku napravite, jer prostor za rast Ingra u ovom trenutku ima najveći na CROBEXU.

daj bože što više ovako neukih ljudi,
jer naposljetku, mi koji zarađujemo, moramo imati kome oteti novac… haha

hahahaha
komedija [lol]
[/quote]

Iz ovoga se da očitati slijedeće ;
Sindikat se sprema izaći iz IGH koji ima lošije fundamente od Ingre , a 5 puta veću cijenu !
Sindikat se sprema izaći iz Kodt koji je napuhan !

U međuvremenu priželjkuju Ingru što niže da mogu ući !

Prema vašem pisanju kolega ispada da ustvari ima puno znalaca na Ingri pa zbog pokazatelja fundametana oni stalno prodaju i izlaze ?

Ali tko onda ulazi ?
Sindikat naravno ! Koji sindikat ( pa sami se javljaju s kritikama bez obrazloženja stalno ) onaj sindikat koji je kolegi "cekic" dodijelio 5 x 100%. Kolega je imao jednu jednicu , ja mu dodijelim još jednu, a sada ima 72 % ili u prijevodu i roku jedne minute dobije 5 x 100%.
Čime se vi iz sindikata sve služite da zaradite koju Kunu, pa vi ste ovdje jedini ljudi koji bi i mater za 2 Kune prodali.
Moram priznati da vam pre često i pali, sve do jednom [cool]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

[

Iz ovoga se da očitati slijedeće ;
Sindikat se sprema izaći iz IGH koji ima lošije fundamente od Ingre , a 5 puta veću cijenu !
Sindikat se sprema izaći iz Kodt koji je napuhan !

[/quote]

I iz DLKV koji je bez razloga barem 50% precijenjen u odnosu na INGRU.Njih tek čeka restruktruiranje i teško servisiranje obveza.I DLKV i IGH su jako zaduženi ,kratkoročne obveze
ogromne.A sindikat ulazi u INGRu i napucati će je do 22,a tada bi se mogli uključiti fondovi.
Kada?Ne znam kada ,jer nisam član sindikata,ali uzeti ću i ja svoj zubić.Ako pada kupujem.
I to je cijelas mudrost.
Mislim da treba izdržati do FI za 1Q2011.,ali raketa će krenutu i prije dividende HT.Ne znaći da se
IGH i DLKV neće još napucati?

U INGRI će teći med i mlijeko!

ma nije pitanje da li ce ingra rasti.
pitanje je koliko ce prije toga pasti?
ako padne na 13 kuna na koliko bi trebala. inakon toga naraste za lijepih 30% to je i dalje 16,9kn.
ako padne na 10 onda je to 13 kuna.
a ako ne padne u opce i naraste za 30% onda je to 22.
pritisak kolicine koja se MORA protrgovati preko burze ja ogroman i dok god svih 4.100.000 dionica ne predje prek burze nece biti stajanja sa prodajom.
kada se kupci malo umore dionica lijepo moze na svoje mjesto koje ce biti odredjeno u tom momentu.
e sada da li ce te vi na tome zaraditi ili ne je nesto sasvim drugo. mjerenje podcjenjenosti dionice sa proslim ATH je potpuno irelevantno jer NIKADA se nemora vratit na ATH a da svejedno bude dobra dionica.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

INGRA je debelo podcjenjena među svim građevinarima minimalno bi cjena trebala biti 33 kune
no ćemu toliko pisati kada cjenu kontrolila neko drugi isto kao i na DLKV
koji je po meni najbolji građevinar…i velika perpektiva od dionice možda
jedini građevinar koji će jednog dana prešišati svoj stari ATH..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

ma nije pitanje da li ce ingra rasti.
pitanje je koliko ce prije toga pasti?
ako padne na 13 kuna na koliko bi trebala. inakon toga naraste za lijepih 30% to je i dalje 16,9kn.
ako padne na 10 onda je to 13 kuna.
a ako ne padne u opce i naraste za 30% onda je to 22.
pritisak kolicine koja se MORA protrgovati preko burze ja ogroman i dok god svih 4.100.000 dionica ne predje prek burze nece biti stajanja sa prodajom.
kada se kupci malo umore dionica lijepo moze na svoje mjesto koje ce biti odredjeno u tom momentu.
e sada da li ce te vi na tome zaraditi ili ne je nesto sasvim drugo. mjerenje podcjenjenosti dionice sa proslim ATH je potpuno irelevantno jer NIKADA se nemora vratit na ATH a da svejedno bude dobra dionica.

da možda imate pravo, ali u tom slučaju ako moraju svih 4,5 milijuna dionica na tržište onda i Openhaim mora prodati svoje, a i to ima smisla kao i sve drugo što ste napisali.

INGRA je debelo podcjenjena među svim građevinarima minimalno bi cjena trebala biti 33 kune

Vidim da dosta ljudi misli da je INGRA podcjenjena. Na temelju cega ste dosli do takvih zakljucaka? U izvjescima se jasno vidi da Ingra ne posluje profitabilno (gubi novac iz kvartala u kvartal), a unatoc tome dosta investitora smatra da je samo pitanje vremena (tjedna?) prije nego dionica poleti. Zasto smatrate da ce ova dionica porasti i nadoknaditi gubitke?

Dakle, argumentirano molim, zasto mislite da je trenutno podcjenjena i da ce se situacija okrenuti uskoro? S kojim objektivnim cinjenicama baratate? Jer ono sto sad imamo, ne ide u prilog takvim tezama.

Hvala 🙂

Vidim da dosta ljudi misli da je INGRA podcjenjena. Na temelju cega ste dosli do takvih zakljucaka? U izvjescima se jasno vidi da Ingra ne posluje profitabilno (gubi novac iz kvartala u kvartal), a unatoc tome dosta investitora smatra da je samo pitanje vremena (tjedna?) prije nego dionica poleti. Zasto smatrate da ce ova dionica porasti i nadoknaditi gubitke?

Dakle, argumentirano molim, zasto mislite da je trenutno podcjenjena i da ce se situacija okrenuti uskoro? S kojim objektivnim cinjenicama baratate? Jer ono sto sad imamo, ne ide u prilog takvim tezama.

Hvala 🙂
[/quote]
Da postoji argumentirani odgovor na ovo vaše pitanje Ingra nebi bila na 16,8kn

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

loris@ Kolika je članarina za ulaz u "sindikat? [rolleyes]

loris@ Kolika je članarina za ulaz u "sindikat? [rolleyes]

100.000 EUR,ne članarina,nego likvidni kapital.
Kad se velike ruke slože sve se može,naročito,na ovakvom tržištu gdje nema konkurencije.
Burzom diktira sindikat u 95% i više dionica.Jedino HT nije ugrožen.Sve ostalo se može izmanipulirati.INGRA idealna meta zbog relativno male tržišne kapitalizacije.

Na ZSE teče med i mlijeko,naročito za članove sindikata!

New Report

Close