INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

s obzirom na aktualnu cijenu Ingre na tržištu, sigurno će biti onih koji će zaključiti da im je kapitalni dobitak od 10k dobra cijena za prodaju dionica koje su kupili ovom dokapitalizacijom Ingre. mislite li da se to neće odraziti na cijenu, barem u kraćem roku?

Svi ti koji imaju “kapitalni dobitak od 10k” mogli su ga već i unovčiti jer posjeduju 4x više dionica INGRE od ovih novih koje su kupili u dokapitalizaciji. Moguće je da će prodavati pojedinci koji su slučajno zalutali u tu dionicu. Inteligentni investitori sigurno neće.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

IPO Ingre je bio povoljnjij za male ulageće nego Magmin. Sudjelovao sam u oba pa mislim da mogu to reć. Znao sam koliko kupujem i za koje novce a kod Magme mi je 100k stajalo nedokućivih. Da li su obje firme dobre jesu. Da li se može dobro zaradit na obje, može. Kad će tko svoje prodat , e to je ono što nekima donosi veću zaradu nego drugima. Ako nekome 40.000 kuna nikakva lova nek mi je uplati na račun. Neću se bunit[smiley2]

Ne bi se izrazio da je povoljniji, već isplativiji iz više razloga.
Ingra se sprcijalizirala za poslove u građevini na domaćem,ali i stranom tržištu, dok Magma svaštari na sve strane.Nisam upoznat s menađmentom Magme, dok Ingrin ima kvalitetnu ‘ diplomaciju’ te je koliko ja znam politički neutralan.Ingra ima poslove veće vrijednosti, a time i naravno veće prihode, rashod i dobit.
Što sew tiče inozemnog tržišta Ingra ima prednost jer su joj otvorne vrata u Rusiji i Kazahstanu, Alžiru i Maroku, dok Magma tek osjeća 1. dodire s inozemnim manjim tržištima ( BIH, Slovenija, Srbija; u budućnost tržišta Mađarske i Rumunjeske).
Dakle ja bi zaključio da nije dobro uspoređivati ove dvije kompanije jer su iz različitih područja, raličita im je vlasnička struktura, ali i na kraju različita budućnost .
Nadam se da će obje kompanije ostvariti dobre rezultate na veselje nnjihovih sadašnjih, ali i budućih dioničara.

@per0

Ne pišem ja bezveze , govorim iz vlastitog iskustva.Nisam rekao da 40 t kuna nije nikakva lova, ali zarada od 30 % na taj iznos ( dakle 12 t kuna ) je manja od zarade koju se dalo ostvariti u međuvremenu na nekim dionicama za vrijeme IPO-a Magme. Jasno za one koji trguju sa imalo većim iznosom kapitala.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Objavljeno konačno zaključenje diskontne dokapitalizacije ponovno gura dionice Ingre koja se trenutno trži oko 46.500 kuna. Ipak, ponavljaju se negativni pritisci na cijenu te dionice u nepoznatoj režiji, koji već dulje koče snažniji porast cijene koji pak, sudeći prema dnevnim rasponima trgovanja, tržište zaziva. Zato je vrlo neizvjesna razina od 47.000 kuna koja je s nekoliko naloga danas već testirana.

…Kako komentirate ovaj današnji članak u Poslovnom??[smiley8]

@per0
Ne pišem ja bezveze , govorim iz vlastitog iskustva.Nisam rekao da 40 t kuna nije nikakva lova, ali zarada od 30 % na taj iznos ( dakle 12 t kuna ) je manja od zarade koju se dalo ostvariti u međuvremenu na nekim dionicama za vrijeme IPO-a Magme. Jasno za one koji trguju sa imalo većim iznosom kapitala.

Jesi ti sad upravo rekao da je zarada od 30% u mjesec dana malo?

A sto se tice izjave o “imalo vecem iznosu kapitala” jednostavno ne kuzim kakve to veze ima. To je isto ko da ja kazem da je zarada od par stotina tisuca kuna godisnje na dionicama bezveze jer se to moze bez ikakvog rizika i zafrkavanja dobiti na orocenoj stednji u banci. Jasno za one koji imaju stednju sa imalo vecim iznosom kapitala.

Objavljeno konačno zaključenje diskontne dokapitalizacije ponovno gura dionice Ingre koja se trenutno trži oko 46.500 kuna. Ipak, ponavljaju se negativni pritisci na cijenu te dionice u nepoznatoj režiji, koji već dulje koče snažniji porast cijene koji pak, sudeći prema dnevnim rasponima trgovanja, tržište zaziva. Zato je vrlo neizvjesna razina od 47.000 kuna koja je s nekoliko naloga danas već testirana.

…Kako komentirate ovaj današnji članak u Poslovnom??[smiley8]

Kao vrlo čudan članak sa sumnjivim intencijama (navlačenje). To su mogli napisati i za gro drugih dionica, zamisli netko prodaje i to je negativan pritisak na cijenu dionice u nepoznatoj režiji.. Hehe, svašta

Hell is Empty and all the Devils are Here

Objavljeno konačno zaključenje diskontne dokapitalizacije ponovno gura dionice Ingre koja se trenutno trži oko 46.500 kuna. Ipak, ponavljaju se negativni pritisci na cijenu te dionice u nepoznatoj režiji, koji već dulje koče snažniji porast cijene koji pak, sudeći prema dnevnim rasponima trgovanja, tržište zaziva. Zato je vrlo neizvjesna razina od 47.000 kuna koja je s nekoliko naloga danas već testirana. …Kako komentirate ovaj današnji članak u Poslovnom??[smiley8]

Javite mi se na PM

plavi: ” @per0 Ne pišem ja bezveze , govorim iz vlastitog iskustva.Nisam rekao da 40 t kuna nije nikakva lova, ali zarada od 30 % na taj iznos ( dakle 12 t kuna ) je manja od zarade koju se dalo ostvariti u međuvremenu na nekim dionicama za vrijeme IPO-a Magme. Jasno za one koji trguju sa imalo većim iznosom kapitala. ” Jesi ti sad upravo rekao da je zarada od 30% u mjesec dana malo? A sto se tice izjave o “imalo vecem iznosu kapitala” jednostavno ne kuzim kakve to veze ima. To je isto ko da ja kazem da je zarada od par stotina tisuca kuna godisnje na dionicama bezveze jer se to moze bez ikakvog rizika i zafrkavanja dobiti na orocenoj stednji u banci. Jasno za one koji imaju stednju sa imalo vecim iznosom kapitala.

Da završimo sa ovime / barem ja – Da li je bolje 30 % na 40 000 ili recimo 20 % na 400 0000?
Naravno ovo drugo.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Literature kaze: Uvijek se treba gledati risk adjusted return. Ako ja npr ulazem u HRV, ja trazim povrat od xx%. Ako idem u Srbiju onda ce to biti Y+xx%.

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

per0: ” plavi: ” @per0 Ne pišem ja bezveze , govorim iz vlastitog iskustva.Nisam rekao da 40 t kuna nije nikakva lova, ali zarada od 30 % na taj iznos ( dakle 12 t kuna ) je manja od zarade koju se dalo ostvariti u međuvremenu na nekim dionicama za vrijeme IPO-a Magme. Jasno za one koji trguju sa imalo većim iznosom kapitala. ” Jesi ti sad upravo rekao da je zarada od 30% u mjesec dana malo? A sto se tice izjave o “imalo vecem iznosu kapitala” jednostavno ne kuzim kakve to veze ima. To je isto ko da ja kazem da je zarada od par stotina tisuca kuna godisnje na dionicama bezveze jer se to moze bez ikakvog rizika i zafrkavanja dobiti na orocenoj stednji u banci. Jasno za one koji imaju stednju sa imalo vecim iznosom kapitala.” Da završimo sa ovime / barem ja – Da li je bolje 30 % na 40 000 ili recimo 20 % na 400 0000? Naravno ovo drugo.

Kolega ima vremena još za takve razine, no zaključak Vam je logičan.
Ali najviše profitiraju oni koji imaju najviše dionica Ingra, zar ne kolega?[smiley11]

Objavljeno konačno zaključenje diskontne dokapitalizacije ponovno gura dionice Ingre koja se trenutno trži oko 46.500 kuna. Ipak, ponavljaju se negativni pritisci na cijenu te dionice u nepoznatoj režiji, koji već dulje koče snažniji porast cijene koji pak, sudeći prema dnevnim rasponima trgovanja, tržište zaziva. Zato je vrlo neizvjesna razina od 47.000 kuna koja je s nekoliko naloga danas već testirana. …Kako komentirate ovaj današnji članak u Poslovnom??[smiley8]

Kolega može izvorni link.
Hvala

Kolega može izvorni link.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e8d47da4-ddc6-445f-ae00-5bae605dc88f

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close