Stvari su vrlo jednostavne, ovo je dionica visokog rizika koja vam može u relativno kratkom vremenu donijeti duplo od onoga što ćete uložiti, ali isto tako moguće je da izgubite uloženo.
Visoki rizik je povezan s visokim profitom.
E sad, da li je pametno da vam ova dionica čini 100% portfelja?? Naravno da nije.
A da li se isplati riskirati i uložiti 10% novca u ovu dionicu?? Mislim da bi se moglo isplatiti.
portfelj se nikad (by the book) ne smije bazirati na jednoj dionici 100%.
međutim, drugo je pitanje je li pametno u jednom trenutku imati veći dio u jednoj dionici s velikim rizikom uz šanse duplanja uloženog… ja mislim da je pametno ! [tongue]
Da se pokrene stečaj i nastane panika te da pokušaju izaći van, nema šanse da se niti 1/3 iskrca iznad 6-7 kn
– jel isto kao sto je bilo i prije mjesec dana kada su milijuni dionica s dokapa zavrsili na burzi…
– a taj tko ih je kupovao od 14.xx do 18.xx vjerojatno ih je kupovao zbog stecaja…mos mislit…
p.s.
Pametan covjek ne samo da ne govori gluposti nego ih i ne slusa.
I danas žabokrečina u granicama 15-20 lipa. Nikome ne odgovara osim onima koji strpljivo skupljaju i zadnje dionice od kooperanata koji nemogu više čekati jer ih pritišću računi. Kada i oni konačno završe onda ćemo se dan dva toćati na istoj cijeni sa cca 50-100 tisuća kn prometa a posle toga idemo u pravom smjeru uz prateće efekte novinskih članaka hvala, najava i objava. SVE JE TO ISTA MAŠINERIJA OD PRIJE 10 GODINA KADA SE POČINJALO SA PUMPANJEM.
Povijest je učiteljica znanja.
I danas žabokrečina u granicama 15-20 lipa. Nikome ne odgovara osim onima koji strpljivo skupljaju i zadnje dionice od kooperanata koji nemogu više čekati jer ih pritišću računi. Kada i oni konačno završe onda ćemo se dan dva toćati na istoj cijeni sa cca 50-100 tisuća kn prometa a posle toga idemo u pravom smjeru uz prateće efekte novinskih članaka hvala, najava i objava. SVE JE TO ISTA MAŠINERIJA OD PRIJE 10 GODINA KADA SE POČINJALO SA PUMPANJEM.
misliš marljivo se iskrcavaju,navuku kupnju pa onda je poklope
misliš marljivo se iskrcavaju,navuku kupnju pa onda je poklope
[/quote]
E sad tko koga navlači… Da li kupci ne žele ići po asku jer znaju da će im kooperanti dati i oko 17 na bidu, pa ih tako navlače ili je suprotno, hmm… Koliko vidim skuplja se strpljivo od onih koji moraju prodati po ovoj bagateli.
sve mi se čini da je moja investicija u INGR gotovo jednako sigurna kao i ona u HT.. ! [lol]
sve mi se čini da je moja investicija u INGR gotovo jednako sigurna kao i ona u HT.. ! [lol]
…googlam i eto bas slucajno naisao na…
…interview iz zlatnog doba Ingre, vjerojatno prije izgradnje Arene i kupovine onog Mavrova – pretpostavljam…http://www.eukonomist.com/index.php/Intervju-Igor-Oppenheim
…a ovi zadnji clanci bas i ne ulijevaju neku sigurnost…jel da..
"U što sve Ingra ulaže slobodna sredstva? Imate dionice HGspota, RIZ-a, Luke Ploče, bili ste ili jeste u raznim bankama…"
i…
"Zapravo je zanimljivo to što na jednoj strani Ingra investira u dionice, dakle ima višak novca, a na drugoj se zadužuje na tržištu kapitala. Kako to?"
p.s. nadajmo se da ce ubudece biti uspjesniji u svojim procjenama…
a glede novih poslova…http://www.seebiz.eu/hr/intervjui/igor-oppenheim-nema-strateskog-partnera,-nema-plana-b-za-ingru,98733.html
Imate li nove poslove u najavi?
"Očekujem da ćemo na našim tradicionalnim tržištima, odnosno Alžiru i Iraku, doći u poziciju da ponovno ugovaramo poslove. Očekujemo da će se i u 2011. jedan dio i ugovoriti i početi s izvođenjem, a u 2012. ili kasnije, kada se recesijske okolnosti primire, očekujemo više poslova i radova."
p.s. a eto, i poslovi samo sto nisu…tko ceka, kako se ono kaze, doceka…
evo opet sam vam malo podigao sa mojim nalozima i hvala pomagačima.Kota 17 kn se još drži [thumbsup]
zasto sad jedinice…pa bit ce posla…ipak se tu radi o veeelikim ocekivanjima…
p.s.
a ima i jedan film: GREAT EXPECTATIONS (http://www.imdb.com/title/tt0038574/)
nisam gledao, ali prema ocjenama mora da je jako dobar…
User Reviews – "A very nearly perfect film!" – "Every actor performs at his best…"