@caccone
samo conclusion…
od 7.1.2011. do 2.2.2011 promjene u top 10:
R-OIM -213.049
Ingra Gradnja -67.500
————————–
top 10 -280.549
@shefsale
zanimljivo zapazanje glede Ingra Gradnje…
narocito jer…firma kćer najbolje poznaje situaciju u vlastitoj firmi majci…
a ostalo mozemo samo nagadjati…e sad…
ili smatraju da su im obveznice ovog trenutka sigurnija opcija…
ili im je trebao brzi kes…
ili…hebiga…ne znam
kolega
INGRA GRADNJA je u blokadi koliko je meni poznato
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/72278/Ingra-gradnja-pred-stecajem.html
cudi me da nisu prodali sve dionice da se naplate i da vrate dugove…
dal ce prodavat tek treba vidjet
meni je cudno da upravo ta tvrtka neprodaje nista…a moze…da vrati prethodno navedene dugove..
ona drzi dionice….zasto???
mozda nesto zna?!
kak ste ono rekli
narocito jer…firma kćer najbolje poznaje situaciju u vlastitoj firmi majci…
Lp
znaci da…
brutalni kapital se zahebava s nama…i prodaje maglu…
s kojim ciljem…
jel da nam uvali sto vise ili da nas sto vise izbaci…
tocan odgovor je…
hebiga neznam…
nikome jos nije uspjelo dokuciti sto brutalni kapital misli…
p.s. – nesto za smirenje…
Ako hoćeš da se obogatiš idi među siromahe.?!
I nula iza broja dobija vrijednost.?!
Ako glupost preživi, možemo reći da je preglupa i da umre.?!
Ovaj što se nakraju istresao na bid biti će Lopina da se vrati u Validus zbog obavijesti na ZSE o Validusu.
Zanimljiva je to priča jer Validus je skinuo samo jednu prijetnju za Stečaj, ali ostale su još 3, a zadnja i najveća je Porezna Uprava .
Ovaj što se nakraju istresao na bid biti će Lopina da se vrati u Validus zbog obavijesti na ZSE o Validusu.
Zanimljiva je to priča jer Validus je skinuo samo jednu prijetnju za Stečaj, ali ostale su još 3, a zadnja i najveća je Porezna Uprava .
Ima jos dionica gdje niste ovo napisali [thumbsup] .
Jedini razlog zbog kojeg cijena pada su paničari poput kolege Tigrusa koji se dobro nakrcao na 17,7-18kn pa sad daje s rabatom nazad poučen događajem s FAZOM pa se čovjek jednostavno previše boji.
[thumbsup]
Ima jos dionica gdje niste ovo napisali [thumbsup] .
[/quote]
Na KODT nisam.
Jedini razlog zbog kojeg cijena pada su paničari poput kolege Tigrusa koji se dobro nakrcao na 17,7-18kn pa sad daje s rabatom nazad poučen događajem s FAZOM pa se čovjek jednostavno previše boji.
[thumbsup]
kolega,
malo ste se previse uzbudili.
imate dvije informacije i sad donosite "genijalne" zakljucke ne temelju toga.
nemojte da Vas moram poslati papati zgance.
[wink]
Činjenica je slijedeće:
– ingra uspješno porvodi restrukturiranje i malo po malo vraća svoje dugove
– a dugove vraća prodajom svojih dionica, i pretvaranjem dugovanja u valsnički udio i ponovnom prodajom dionica i to već traje jako, jako, jakooooo dugo.
Firma je burzu iskoristila na pravi način b]
Ocijena 5 za domišljatost
Međutim postavlja se tisuću pitanja tipa:
– tko je sve skupio na tisuće raspodanih dionica ????
– zašto mirovinac rasprodaje svoje dionice?
– čime se zapravo INGRA bavi (osim restrukturiranjem nje same)?????????????
– zašto misliti da će bivši predsjednik donijeti neke velike poslove (samo rekla kazala najave,
konkretno malo ili nimalo poslova)?
– zašto očekivati od uprave da će potpisati nove ugovore (samo najave i sl.)?
– i još stotine a možda i milijune ZAŠTO.?
Generalno ako firma počne sklapati stvarne poslove (a ne ono bit će , možda, razgovara se , vidjet ćemo i sl.) onda bi mogla stvarati višak vrijednosti koji će dizati vrijednost firme a dugoročno i dionicu.
U suprotnome ovo je zadnji vlak da se nešto promjeni jer će i on brzo otići a novi možda neće nikad stići (mislim za mnoge dioničare)
Osobno nemam nikakav interes prema dionici INGRE, niti ih imam niti ih namjeravam kupovati u kratkom roku (1-6 mjeseci), međutim volio bi da počnu jako rasti i to najviše zbog vojske malih ulagača koja se slila u ovu dionicu nakon ponora sa 40kn na niže.
goran8-Osobno nemam nikakav interes prema dionici INGRE, niti ih imam niti ih namjeravam kupovati u kratkom roku (1-6 mjeseci), međutim volio bi da počnu jako rasti
…tko bi rekao da nakon ovolike kobasice od pisanije nemaš nikakav interes…
Činjenica je slijedeće:
– ingra uspješno porvodi restrukturiranje i malo po malo vraća svoje dugove
– a dugove vraća prodajom svojih dionica, i pretvaranjem dugovanja u valsnički udio i ponovnom prodajom dionica i to već traje jako, jako, jakooooo dugo.
Firma je burzu iskoristila na pravi način b]
Ocijena 5 za domišljatost
Međutim postavlja se tisuću pitanja tipa:
– tko je sve skupio na tisuće raspodanih dionica ????
– zašto mirovinac rasprodaje svoje dionice?
– čime se zapravo INGRA bavi (osim restrukturiranjem nje same)?????????????
– zašto misliti da će bivši predsjednik donijeti neke velike poslove (samo rekla kazala najave,
konkretno malo ili nimalo poslova)?
– zašto očekivati od uprave da će potpisati nove ugovore (samo najave i sl.)?
– i još stotine a možda i milijune ZAŠTO.?
Generalno ako firma počne sklapati stvarne poslove (a ne ono bit će , možda, razgovara se , vidjet ćemo i sl.) onda bi mogla stvarati višak vrijednosti koji će dizati vrijednost firme a dugoročno i dionicu.
U suprotnome ovo je zadnji vlak da se nešto promjeni jer će i on brzo otići a novi možda neće nikad stići (mislim za mnoge dioničare)
Osobno nemam nikakav interes prema dionici INGRE, niti ih imam niti ih namjeravam kupovati u kratkom roku (1-6 mjeseci), međutim volio bi da počnu jako rasti i to najviše zbog vojske malih ulagača koja se slila u ovu dionicu nakon ponora sa 40kn na niže.
Pa da sklapa nove poslove dionica nebi bila na 17kn vec na 30 ili vise. Puno je natjecaja i potencijalnih poslova u inozemstvu u igri i sanse su jako jako male da ingra nece sklopiti bar jedan poslic koji ce ovu dionicu dignuti za bar 20-ak posto. Ja sam spreman za taj rizik, a ako vi niste odite pišite na dosadnim dionicama poput HT-a i slicno.
Naravno da je ovo dionica visokog rizika.
Vi kupujte dionice na burzi a uprava će da svako malo izda novi paket dionica i tako u beskonačnost.
SVAKI TJEDAN DIONICA MILION JEDAN.