19.01.11
Nadao sam se jos nizem padu cijene ali se u medjuvremeno skupilo jako puno prodajnih naloga koje nadam se nisam ja povukao sa onim svojim nalogom od 18.5k dionica :/
31.01.11
….mislim da sam vise efekta imao na rast nego na pad dionice…
Pa ako si namjerno rusio dionicu (da bi je poslije kupio jeftinije) kako mislis da si imao vise efekta na njen rast??
štopao si danima ovu dionicu i preprodavao ,sad uživaj u svom uratku
[/quote]
jasno, to bi značilo da si se ukrcao 60-70 lipa jeftinije
[/quote]
Lako je tako kada je bio glavni broker prodaje za RBA OMF. Danas je pokupio i zadnju prodaju na dnu ali nisam ni ja platio puno više. Hvala. [thumbsup]
[/quote]
Jesi li to opet smanjio prosjek?
Iako sam i ja danas ulazio u INGRU ovaj izlazak OMF do sada, kao i današnji izlazak, ne objašnjava njihove namjere i obvezu ;
Članak 413.
(1) Fizička osoba ili pravni subjekt koji neposredno ili posredno dosegne, prijeđe ili padne ispod praga od 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 50% i 75% glasačkih prava u izdavatelju dionica obvezan je o takvom dosezanju, prelasku ili padu ispod praga dostaviti izdavatelju i Agenciji obavijest.
Članak 423.
opsisuje obvezu ispravnog izvješata i ništa više.
Drugim riječima, izlaze jer im se izlazi, a kada će i da li će prestati samo oni znaju !?
Kolega, mislim da ne znate razliku između OIF-a i OMF-a.
A za sve ostale informacije o limitima ulaganja i tih famoznih 22 kn obratite se kolegama BigBossu i MEGIDO1. Nećete pogriješiti.
– kolega, kao sto i sami primjecujete, radi se o gresci…trebalo je pisati OMF a ne OIF…
– glede limita, 300mil kn trzisne kapitalizacije biti ce tek kad cijena prijedje ~22.15kn, a to bi kao trebalo biti dovoljno da fondovi mogu poceti kupovati…e sad, kako vec rekoh, ostaje malo nejasno zasto neki od istih prodaju vec sada ako se vec ocekuje bolji prosperitet iste u narednom razdoblju…
…a glede kolega, vi to kao iz vlastitog iskustva …
A za sve ostale informacije o limitima ulaganja i tih famoznih 22 kn obratite se kolegama BigBossu i MEGIDO1. Nećete pogriješiti.
– kolega, kao sto i sami primjecujete, radi se o gresci…trebalo je pisati OMF a ne OIF…
– glede limita, 300mil kn trzisne kapitalizacije biti ce tek kad cijena prijedje ~22.15kn, a to bi kao trebalo biti dovoljno da fondovi mogu poceti kupovati…e sad, kako vec rekoh, ostaje malo nejasno zasto neki od istih prodaju vec sada ako se vec ocekuje bolji prosperitet iste u narednom razdoblju…
[/quote]
Taj izračun sam napisao još prije 2 mijeseca, ali brine me činjenica u kojoj smiju prodavati kao što rade, a prije 22 Kune nemogu kupovati ?
S druge strane, INGRA kao dionica, je u periodu od točno 3 godina izgubila 94,03% ili najviše od svih dionica. Jedino DKVS je izgubio 95,29%, ali ta tvrtka i tako ne postoji .
Intersantno da su manje izgubili VLDS koji je jednom nogom u stečaju, IGH koji ima lošije fundametne sada od INGRE………., ovdje kao da se slio sav bijes svih dioničara .
Taj izračun sam napisao još prije 2 mijeseca, ali brine me činjenica u kojoj smiju prodavati kao što rade, a prije 22 Kune nemogu kupovati ?
…nemoguce, koji izracun..?!
…prije 2 mjeseca Ekv. broj dionica je bio 7.500.000 a danas je 13.545.200…
…prije 2 mjeseca Ekv trzisna kapitalizacija od 300mil bi bila tek na 40kn a danas je na 22.15kn…
…tim vise nije jasno zakaj sada (ras)prodaju…
…a neko prije rece da prodaju kako bi mogli kupovati…ak je tak, onda je bar sve jasno…
Kolege, previše se pitate a malo kupujete, dok vidimo što se događa a to je ono što nam govori svakodnevna likvidnost , da netko drugi ne postavlja previše pitanja već kupuje-kada se već toliko jeftino prodaje. RBA OMF morao je prodati određenu količinu radi nivelacije izloženosti jednoj (ovoj) vrijednosnici s obzirom da su sudionici najnovije investicije u INGRINE vrijednosne papire. A i što bi drugo moglo biti.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/xknZeIrCoP2X1tDmimGGXg==.pdf
oni su zbog neke regulacije omf bio dužnan rasprodati dio svoga portfelja, jer ingri je dao novac putem komercijalnih zapisa, a sigurno je kupio neki povezani fond s omf fondom, tik tak vremena sve manje i manje…….
Prema točki 8 danas su završili sa prodajom jer 2.2. im se knjiži promjena.
[/quote]
IMHO meni se isto učinilo da je danas nekako ubrzao sa prodajom, kao da mu je zadnji dan pa je želio završiti bez obzira na cijenu ispod 17 kn ( ili možda ja vidim ono što bi želio [sad]), u suprotnom ide to još dosta niže ako nastavi ovakvim tempom (iako mi ovdje nešto ne štima, jer s jedne strane rasprodaje, a s druge kupuje [wink])
[/quote]
A dobro ako je bila greska. Inace, to sa kapitalizacijom smo raspravljali prije cca. mjesec dana. Ja i dalje smatram da u zakonu pise da za firme koje su u prvoj kotaciji nema limita sto se tice trzisne kapitalizacije, ali su me ovdje brojcanom nadmoci uvjerili u suprotno. Takodjer su me uvjerili da se u nekim krajevima nase domovine trzisna kapitalizacija zove "volumen kotizacije". Valjda je to neki lokalni dijalekt, ne znam.
A sto se tice navedenih kolega, ja sam uvjeren da su veliki investitori i da ostvaruju vise nego pristojne prinose. Doduse, svako malo moraju prilagoditi svoje targete na dolje (pogledajte raspravu od proslog tjedna), ali vjerujem da je to uobicajeni postupak kad si veliki investitor.
nakitili te u petak na 17,60 sa 12.000 komada pa je sada frka,ha? [bye]
[/quote]
To je bio jedan nalog da, u petak sam usao s 37172 komada.
Steta sto vise nemam slobodnog casha inace bi pokupovao i ovih 30-ak tisuca do 17,5kn danas.
Bez obzira mislim da ce danas ingra zavrsiti u zelenom.
[/quote]
Moje iskustvo na burzi (znanje, koje možda i nije veliko [undecid]) kaže kad neko tvrdi kako kupuje velike količine znači da rasprodaje na veliko, i obrnuto kad kaže da rasprodaje onda kupuje na veliko (adekvatno svojim novčanim mogućnostima)
Ja očekujem objavu posla…. [proud] [cool] [proud] [cool] [proud] [cool]
frckavi-A sto se tice navedenih kolega, ja sam uvjeren da su veliki investitori i da ostvaruju vise nego pristojne prinose. Doduse, svako malo moraju prilagoditi svoje targete na dolje (pogledajte raspravu od proslog tjedna), ali vjerujem da je to uobicajeni postupak kad si veliki investitor.
Malo želiš ispast pametan-a na 18,xx si se sakrio u mišiju rupu. A što će biti na 50? Ima da te nema. [lol] .