Za one kojima se neda čitati ovaj prospekt , preporučujem pogledati prvi privitak pg061 stranice 35-41.
Konzervativne procijene samo na temelju tada ugovorenih poslova.[smiley2]
Jednostavno jako precijenjeno kao i većina da ne kažem svi građevinari, ono što će omogućiti daljnji rast nisu nebuloze koje redom stoje napisne od pojedinica to treba ići tamo prije dokapitalizacije, već samo što Uprava ima dionice pa joj je stalo da rastu, bez njih ova dionica zasigurno ne vrijedi ni pola cijene.
Zaradili ste dovoljno, izađite, ali ne pumpate, pumpate dok sami sebe ne ispumpate, pitam se što će te uskoro kupovati, ili o tome ni ne razmišljate???
Gluposti, da ne kažem iznošenje neistine, upravo je obrnuto.
fundamentalno gledajući Ingra je trenutno najjeftiniji građevinar P/B će biti oko 3,4 u najgorem slučaju , a možda i ispod 3, P/E je najniži u sektoru, ROE najbolji u sektoru. Nema razvodnjavanja kapitala , dokapitalizacija je išla po tržišnoj cijeni. Ovdje je izvjesno da će se ponoviti priča sa PBZ-om ( bila 750 kuna u vrijeme dokapitalizacije u jesen prošle godine, danas je 2 000) , ZABA-om ( bila 7 400 kuna prije dokapitalizacije ove godine , sada je 11 200 , u međuvremenu je bila 13 500 ),
ček ti stvarno ne kužiš razliku između dokapitalizacije banke i proizvodno-uslužnog poduzeća ili ti samo nije neugodno napisati tako nešto?pa od tada je skoro sve na tržištu naraslo(pbz prvenstveno zbog rezultata, a zaba je rasla i prije dokapitalizacije).šta s ATPL?da je imala dokapitalizaciju bi napisao da je rasla zbog dokapitalizacije?
za 2 godine ako PBZ bude na 4000 još uvijek ćeš tupiti da je to zbog dokapitalizacije?daj čovječe okreni ploču.
na temi INA sam postavio pitanje, ali cu i ovdje…..mislite da je pametno prodat inu (22 dionice) i kupit ingru, a ostatak ostavit za T-HT ili koju drugu dionicu? rizik je….ali mislim da bi mi se rizik isplatio ….tkozna gdje ce ina…..po meni tone, osim ako Rusi ne objave da je namjeravaju kupit [smiley5]
Nemoj slusat ljude na forumu kad kupujes/prodajes dionice!!! Odluku donesi sam[smiley1]
Ljude na forumu je jako dobro slušati, čitati argumente i one koju su za i one koji su protiv i one navlakačke koji su i za i protiv, i pokoje pitanje na PM nije na odmet, a na kraju, naravno, svi donosimo odluke sami za sebe i za njih pruzimamo odgovornost
I molim odustanite od citiranja postova sa argumentima ukoliko ne razumijete kaj u njima piše ili bar istom mjerom argumentirano kontrirati
ček ti stvarno ne kužiš razliku između dokapitalizacije banke i proizvodno-uslužnog poduzeća ili ti samo nije neugodno napisati tako nešto?pa od tada je skoro sve na tržištu naraslo(pbz prvenstveno zbog rezultata, a zaba je rasla i prije dokapitalizacije).šta s ATPL?da je imala dokapitalizaciju bi napisao da je rasla zbog dokapitalizacije? za 2 godine ako PBZ bude na 4000 još uvijek ćeš tupiti da je to zbog dokapitalizacije?daj čovječe okreni ploču.
Ništa ti ja ne kužim , u pravu si ti.Gdje ti živiš i na kojoj burzi trgujuš ja ne znam, ali PBZ i ZABA nisu porasle zbog rezultata , nego upravo zbog dokapitalizacije, netom pošto je ista objavljena da će biti sprovedena.Ako sporadično pratiš zbivanja na burzi, onda bolje nemoj izlaziti sa ovakvim glupostima, ili provjeri prvo nego što napišeš nešto. PA naravno da će rasti i dalje zbog dokapitalizacije i PBZ i ZABA i INGRA, trebaju ti neke osnove ekonomskog ( ali modernog ) pisma, za to ti nisam ja ovdje ( jer ja ništa ne kužim ), već si nađi modernu literaturu i čitaj. Uostalom što očekivati od tebe kojemu je pojam dionice INA, u sadašnjoj situaciji kakva je ( još uz to izjaviti da su rezultati dobro, mislim.. ).Ja sam pročitao i primjenio stečeno znanje na PBZ-u i ZABI i lijepe novce zaradio, a na Ingri još nisam zaradio , jer nisam još prodao dionice , a mogao sam , obzirom da sam kupovao prvu veću količinu još tamo između 11-13 000.Baš nasuprot dokupljivao sam čak i na ovim razinama. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, a kroz godinu dana možemo usporediti cijenu dionica Ingre i tvoje voljene Ina-e, pa da vidimo.
Ljude na forumu je jako dobro slušati, čitati argumente i one koju su za i one koji su protiv i one navlakačke koji su i za i protiv, i pokoje pitanje na PM nije na odmet, a na kraju, naravno, svi donosimo odluke sami za sebe i za njih pruzimamo odgovornost I molim odustanite od citiranja postova sa argumentima ukoliko ne razumijete kaj u njima piše ili bar istom mjerom argumentirano kontrirati
Dakle evo izdvojio sam jedan važan dio rečenice u svemu tome.
Ja vam mogu reći razloge za i protiv, no vi ste sudac, te kontrolirate utakmicu, tj vi odlučujete kupovati ili ne na vlastitu odgovornost.
Za one kojima se neda čitati ovaj prospekt , preporučujem pogledati prvi privitak pg061 stranice 35-41. Konzervativne procijene samo na temelju tada ugovorenih poslova.[smiley2]
Ispričavam se radi se o 4. privitku – pg01 stranice 35 – 41.
Samo se nadam da neće biti kao i s ADPL. Puno priče, puno vike, dokapitalizacija i nagli odlazak, cijena lijepo pala, a mnogi ostali unutra ne znajući na što su navučeni. Iako INGRA na prvi pogled djeluje vrlo zanimljiva priča, također, jako napumpama, i od strane fondova, i do strane Uprave jer je tu njihov interes ogromni. Dugoročno, neodrživa cijena.
Ništa ti ja ne kužim , u pravu si ti.Gdje ti živiš i na kojoj burzi trgujuš ja ne znam, ali PBZ i ZABA nisu porasle zbog rezultata , nego upravo zbog dokapitalizacije, netom pošto je ista objavljena da će biti sprovedena.Ako sporadično pratiš zbivanja na burzi, onda bolje nemoj izlaziti sa ovakvim glupostima, ili provjeri prvo nego što napišeš nešto. PA naravno da će rasti i dalje zbog dokapitalizacije i PBZ i ZABA i INGRA, trebaju ti neke osnove ekonomskog ( ali modernog ) pisma, za to ti nisam ja ovdje ( jer ja ništa ne kužim ), već si nađi modernu literaturu i čitaj.
Problem je kad se dokapitalizacije rade umjesto po tržišnoj, po nominalnoj vrijednosti, što naravno prouzrokuje pad.
Jednostavno jako precijenjeno kao i većina da ne kažem svi građevinari, ono što će omogućiti daljnji rast nisu nebuloze koje redom stoje napisne od pojedinica to treba ići tamo prije dokapitalizacije, već samo što Uprava ima pa joj je stalo da rastu, bez njih ova dionica zasigurno ne vrijedi ni pola cijene. Zaradili ste dovoljno, izađite, ali ne pumpate, pumpate dok sami sebe ne ispumpate, pitam se što će te uskoro kupovati, ili o tome ni ne razmišljate???
Kolega kako mislite pecijenjeno? Pa građevinski sektor je trenutno u usponu zbog potražnje za izgradnjom i projektiranjem javne i privatne infratrukture, jačanjem interesa od strane inozemstva, te poslovnim prilikama na izvan-hrvatskim tržištima,a uz to potencijalan ulazak u Eu je jedan isto od važnih faktora koji približava strane investiotre na naše tržište.
Koji su to pojedinci koje su to nebuloze? ako ne želite javno možete mi privatno na PM , pa možemo o tome porazgovarati, naravno ako želite.
I na kraju , postoji velika razlika između dobronamjernog savjeta i navlačenja,a mislim da je vidljiva svima, te ljudi to mogu bez problema zaključiti, a mislim da većina kolega s ovog foruma pokušava pomoći u davanju točnih informacija.
Nada se da ovaj post nećete krivo razumjeti, jer sam sve mislio dobronamjerno, te ako postoji kakva nedoumica, ili Vas nešto interesira , slobodno mi se obratite na PM.
Hvala
Ništa ti ja ne kužim , u pravu si ti.Gdje ti živiš i na kojoj burzi trgujuš ja ne znam, ali PBZ i ZABA nisu porasle zbog rezultata , nego upravo zbog dokapitalizacije, netom pošto je ista objavljena da će biti sprovedena.Ako sporadično pratiš zbivanja na burzi, onda bolje nemoj izlaziti sa ovakvim glupostima, ili provjeri prvo nego što napišeš nešto. PA naravno da će rasti i dalje zbog dokapitalizacije i PBZ i ZABA i INGRA, trebaju ti neke osnove ekonomskog ( ali modernog ) pisma, za to ti nisam ja ovdje ( jer ja ništa ne kužim ), već si nađi modernu literaturu i čitaj. Uostalom što očekivati od tebe kojemu je pojam dionice INA, u sadašnjoj situaciji kakva je ( još uz to izjaviti da su rezultati dobro, mislim.. ).Ja sam pročitao i primjenio stečeno znanje na PBZ-u i ZABI i lijepe novce zaradio, a na Ingri još nisam zaradio , jer nisam još prodao dionice , a mogao sam , obzirom da sam kupovao prvu veću količinu još tamo između 11-13 000.Baš nasuprot dokupljivao sam čak i na ovim razinama. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, a kroz godinu dana možemo usporediti cijenu dionica Ingre i tvoje voljene Ina-e, pa da vidimo.
nemreš vjerovati.ekonomsko znanje?!hihi.pa nemreš vjerovati.dionice koje rastu ne kupujem iz principa,pogotovo ne na ATH i to je jedini razlog zašto nisam kupovao ni ingru.već sam nekoliko puta spomenuo da očito da firma ima rezultate ali tvoje pisanje je smiješno.
kad se već hvalimo onda ti moram reći da pbz još uvijek držim i ne raste zbog dokapitalizacije(iako kod hnb-ovih ograničenja dokapitalizacija ima povoljan utjecaj).
na ini pišem jer ljudi paničare, a ti primjeni svoje ekonomsko znanje pa dešifriraj zašto je poznato već 4-5 mjeseci da će izvješće biti otprilike takvo