INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svakako bi trebala dostići 48-49.000 pa i više, iznad 50.000 jer izvješće zapanjuje a kako će se sve odigrati s obzirom na događanja koja još trebaju pokazati svoje pravo lice, teško je prognozirati.

Plavi vidim da nisi još u šopingu s ženom(…),pa može jedan odg.?Pošle god si stalno visio na koei,tada nisam bio aktivan na forumu ali sam čitao postove…vrlo dobri moram priznat,pa me zanima jesi li odustao od koei- odnosno koji je razlog?[smiley2][smiley2][smiley3]

POKRET OTPORA

graf lijepo pokazuje kako je bilo i kako stvari stoje !

na temi INA sam postavio pitanje, ali cu i ovdje…..mislite da je pametno prodat inu (22 dionice) i kupit ingru, a ostatak ostavit za T-HT ili koju drugu dionicu? rizik je….ali mislim da bi mi se rizik isplatio ….tkozna gdje ce ina…..po meni tone, osim ako Rusi ne objave da je namjeravaju kupit [smiley5]

DOKUP!

alan_poh: ” matrixe….objasni mi zbog cega imas ideju da ce ova dionica preko 50k pa i vise? mislim, istina je da je izvjesce konsolidirano i nekonsolidirano dobro,ako ne i odlicno, ali sta ne mislis da je ova dionica vec dosta narasla ove godine? nemoj mislit da te napadam ovime nego je to cisto pitanje bez ikakvih namjera….. [smiley2] ” alan_poh: ” matrixe….objasni mi zbog cega imas ideju da ce ova dionica preko 50k pa i vise? mislim, istina je da je izvjesce konsolidirano i nekonsolidirano dobro,ako ne i odlicno, ali sta ne mislis da je ova dionica vec dosta narasla ove godine? nemoj mislit da te napadam ovime nego je to cisto pitanje bez ikakvih namjera….. [smiley2] ” …isto pitanje uputio sam frendu koji je kupio INGR na 10,400,00kn,odnosno bio sam grublji pa konstatirao koja budala će kupit tako skupu dion, k tome nedavno prije,,, bila je oko 2.000,ookn!?Sad ispada da sam ja bio budala pogotovo neki dan kad sam iste kupovao po 48k.Svaka škola košta!najgluplja stvar kod ovakvog ulaganja je da sllna znanja o jednoj firmi X , moraš ubacit u formulu X putaY= profit, a taj Y ti je MAGLA,tzv. budućnost!Zato i postoji cca 80% pučanstva koje nevjeruje ulaganju u dionice,jer su uistinu trenutno precijenjene.Što se tiće magle ( budućnosti), postoje razna pomagala ,od maglenki,fažola,vidovnjaka……..pa do raznih ladica s nekakvim papirićima…sms info,,i da ne zaboravim pokoju ljubavnicu..ha,ha, moram se malo i našalit[smiley2].Herc,granica u riskiranju,jačina ličnosti, kvocijent intl.,takodj. je bitan faktor,kod svakog od nas drugačiji[smiley7],pa ispada da ono što ja vidim,ti ne vidiš i obrnuto………………………………………………………Nego da nebi ja ispao totalka[smiley7],(vežem se na prvi dio txt-a)veći dio portfelja je u ono vrijeme bio u koei,gdje su se neka očekivanja iz magle ostvarila,ali ona veća tek predstoje[smiley2][smiley2][smiley2]. za kraj mi pada na pamet ona pjesmica od Josipe Lisac,magla,magla svuda oko nas….la,la,la, pozdrav svima i uspiješan ponedjeljak[smiley2]želim[smiley2][smiley2]

Kolega nitko ne prodaje maglu, već Vam kažem ako ste zainteresirani za raspravu javite mi se na PM.
Hvala.

Da objasnim zašto je INGRA skupa na ovim razinama i neisplativa za kupovinu.

Dakle,

Tržišna kapitalizacija je skoro 2 milijarde kuna, a prihodi u najboljem scenariju niti 600 milijuna kuna. P/S u najboljem scenariju je preko 3. P/B je 7, a PE dosta visok. Dokapitalizacijom će ionako razrijediti kapital, i trebat će dugo vremena da opravdaju ovu visoku cijenu. Šteta što pojedinci imaju više sreće i pameti pa im dionica raste pa ispadaju face na forumu, ali sve dok traje show bit će dobro, pitanje je dokle show ima snage. U svakom slučaju ne još dugo.

Ingra može rasti više od plana
Ingra je na IPO-u ponudila 10.000 dionica, po 35,000 kuna, čime je vrijednost tvrtke procijenjena na 1,75 mlrd.(P/E time je 29,2, dok je prosjek sličnih tvrtki 23,2). Analitičari HAAB-a procjenjuju da gradnja Arene Zagreb, vrijedno 87 milijuna dolara (u tandemu s TriGranitom), neće donijeti dramatične promjene, budući je glavni motor (konzervativno) procjenjenog godišnjeg rasta od 42 posto u razdoblju 2006-09. niz već dogovorenih poslova u vrijednosti čak pola milijarde eura, koji bi mogli donijeti i veći rast.
(PD)
Za alan_poh ovaj puta bez epiteta (magle)he,he[smiley2]

POKRET OTPORA

Da objasnim zašto je INGRA skupa na ovim razinama i neisplativa za kupovinu. Dakle, Tržišna kapitalizacija je skoro 2 milijarde kuna, a prihodi u najboljem scenariju niti 600 milijuna kuna. P/S u najboljem scenariju je preko 3. P/B je 7, a PE dosta visok. Dokapitalizacijom će ionako razrijediti kapital, i trebat će dugo vremena da opravdaju ovu visoku cijenu. Šteta što pojedinci imaju više sreće i pameti pa im dionica raste pa ispadaju face na forumu, ali sve dok traje show bit će dobro, pitanje je dokle show ima snage. U svakom slučaju ne još dugo.

Samuel jesi li pročitao moj predzadnji post kad je ingra bila na 10.400,00kn(,nekako u to vrijeme je i Plavi počeo pisat o ingri kao vrlo-vrlo perspektivnoj dionici!).Zašto ne učiš na tuđim greškama???

POKRET OTPORA

Neka nam onda učeni Samuel objasni koja je građevinska tvrtka isplativija kupnja od INGRE i to potkrijepi fundamentalnim pokazateljima?

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Da objasnim zašto je INGRA skupa na ovim razinama i neisplativa za kupovinu. Dakle, Tržišna kapitalizacija je skoro 2 milijarde kuna, a prihodi u najboljem scenariju niti 600 milijuna kuna. P/S u najboljem scenariju je preko 3. P/B je 7, a PE dosta visok. Dokapitalizacijom će ionako razrijediti kapital, i trebat će dugo vremena da opravdaju ovu visoku cijenu. Šteta što pojedinci imaju više sreće i pameti pa im raste pa ispadaju face na forumu, ali sve dok traje show bit će dobro, pitanje je dokle show ima snage. U svakom slučaju ne još dugo.

Kolega ne znam kako da vam to kažem al lako je glumit heroja poslije bitke, zar ne?!
Što Vi noste kupovali Ingru dok je bila na niskim razinama?
Jel Vam tada bila preskupa?
Jeste li tada gledali na moguće buduće poslove ( koji su se sada ostvarili)?
Jeste li obratili pažnju na mogućnost ekspanzije u inozemstvu i na još mnoštvo toga…da sada ne pripovijedam…???
A nalizirao jesam pomno ovu tvrtku, ali mi se neda s tobom, VRHUNSKIM STRUČNJAKOM, raspravljat o tome jer vidim da si u svemu značac.
Ja bar priznajem, jesam ušao sam u ovu dionicu s malo skepticizma,ali i s proučavanjem izvješća i budućih poslova.
Zato kolega, kažem Vam , prije nego što počnete pljuvati na nekoga, dvaput promislite.
Hvala

Da objasnim zašto je INGRA skupa na ovim razinama i neisplativa za kupovinu. Dakle, Tržišna kapitalizacija je skoro 2 milijarde kuna, a prihodi u najboljem scenariju niti 600 milijuna kuna. P/S u najboljem scenariju je preko 3. P/B je 7, a PE dosta visok. Dokapitalizacijom će ionako razrijediti kapital, i trebat će dugo vremena da opravdaju ovu visoku cijenu. Šteta što pojedinci imaju više sreće i pameti pa im dionica raste pa ispadaju face na forumu, ali sve dok traje show bit će dobro, pitanje je dokle show ima snage. U svakom slučaju ne još dugo.

Gluposti, da ne kažem iznošenje neistine, upravo je obrnuto.
fundamentalno gledajući Ingra je trenutno najjeftiniji građevinar P/B će biti oko 3,4 u najgorem slučaju , a možda i ispod 3, P/E je najniži u sektoru, ROE najbolji u sektoru. Nema razvodnjavanja kapitala , dokapitalizacija je išla po tržišnoj cijeni. Ovdje je izvjesno da će se ponoviti priča sa PBZ-om ( bila 750 kuna u vrijeme dokapitalizacije u jesen prošle godine, danas je 2 000) , ZABA-om ( bila 7 400 kuna prije dokapitalizacije ove godine , sada je 11 200 , u međuvremenu je bila 13 500 ), samo što Ingra još k tome ima ogromni potencijal rasta samo na temelju ugovorenih poslova, a da ne govorimo o onima koji su pred vratima. SAmo mogući posao gradnje terminala na Plesu vrijedi skoro kao cijela tržišna kapitalizacija Ingre, a moguće posao u Alžiru, o kojem je PD pisao prije mjesec dva , vrijedi više nego što je trenutna tržišna kapitalizacije Ingre!Novi projekti o kojima je ovih dana pisano , gradnja bolnica i stambenih kompleksa u Rusiji nisu bili na prezentaciji, niti su uključeni u ove procijene rasta do 2010 godine.Da bi vratila svoje omjere prije dokapitalizacije, u najgorem slučaju, da u drugom krugu bude samo predviđenih 10 000 dionica izdano institucijonalnim ulagačima, cijena bi trebala dosegnuti oko 85 000 – 90 000. Činilo se nemogućim i dok je PBZ bio na 750, mnogi su tada sumnjali u to i otvoreno me kritizirali , ista stvar je bila i sa ZABA-om, ali u manjoj mjeri, tako je sada i sa Ingrom.Živi bili pa vidjeli.

Treba jasno reči da samo temeljem ugovorenih poslova Ingra ima takav potencijal rasta kakav nema niti jedna dionica koja kotira na našim burzama, ovdje je sve otvoreno i transparentno, zato i ide u 1. kotaciju, a to je dio kolača koji nitko niti ne spominje. Ulaskom u 1. kotaciju mirovinski fondovi će moći kupovati dionice Ingre , a to nije mala stvar.Pogledajte na kojim cijenama su ulazili u neke dionice mirovinski fondovi , a gdje su danas ( Podravka , prije Pliva ).

Da..trajat će to još dugo, jako dugo, razloga ima napretek kao što vidimo.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ako sam dobro skuzio…..te njihove dionice na IPO-u mogu kupiti samo vec postojeci dionicari INGRE? ili sam malo blesav jer sam se jucer previse napio pa mi mozak danas i ne radi predobro [smiley2]
i jos jedno pitanje, zbog tih novih dionica mislite li da ce cijena past?

DOKUP!

New Report

Close