Možda će nam kolega, nakon što je dao novce i čekao alokaciju prodati po 35.000…možda, a možda se pojavi još 100-200 takvih…dobrodošli…[smiley2][smiley2][smiley2]
‘ Sve je relativno ‘ [smiley11]
Pustimo kolegu, neka ju on kupi na 35k i neka bude bar 1 kom[smiley11][smiley11]
Postoji li itko normalan, upućen i sa zdravim ulagačkim razumom tko NE ŽELI da Ingra sljedeći tjedan padne na 35.000kn?
Postoji li itko normalan, upućen i sa zdravim ulagačkim razumom tko NE ŽELI da Ingra sljedeći tjedan padne na 35.000kn?
Kolega ima ona pjesma: ‘…[color=blue]Uzalud vam trud svirači[/color]….’
RIBosanac: ” Postoji li itko normalan, upućen i sa zdravim ulagačkim razumom tko NE ŽELI da Ingra sljedeći tjedan padne na 35.000kn? ” Kolega ima ona pjesma: ‘…[color=blue]Uzalud vam trud svirači[/color]….’
Znam. [smiley3][smiley3]
Prekasno sam “otkrio” ovu dionicu. Ulovio jednu prekjucer. Ako bude isla natrag prema 40.000, moj će se portfelj radikalno promijeniti. [smiley2]
Pozdrav!
Prvi put sam ovdje, od prije godinu dana sam bio u fondovima, a zadnjih mjeseci nešto pokušavam i sa dionicama. Matrix vidim da ti pratiš Ingru, čuo sam da se moglo kupit do 14 u petak po 35k, jesam li zakasnio na to u pon[smiley6]
Matrix,je li tvojih nekoliko tuceta…iz keša ili ima i na majkemi(margin)?[smiley2]
Kolega sve cash, za sada se ne ide u margin.
Pozdrav! Prvi put sam ovdje, od prije godinu dana sam bio u fondovima, a zadnjih mjeseci nešto pokušavam i sa dionicama. Matrix vidim da ti pratiš Ingru, čuo sam da se moglo kupit do 14 u petak po 35k, jesam li [color=blue]zakasnio na to u pon[/color][smiley6]
Kolega ispravak do 14 i sitno do 45k. Jeste li zakasnili? Ovisi o tome kakva će biti prodaja.
Moguće je da će prve transakcije biti neznatno ispod 45k.
U svakom slučaju javite mi se na PM.
Pozdrav
matrixe….objasni mi zbog cega imas ideju da ce ova dionica preko 50k pa i vise? mislim, istina je da je izvjesce konsolidirano i nekonsolidirano dobro,ako ne i odlicno, ali sta ne mislis da je ova dionica vec dosta narasla ove godine? nemoj mislit da te napadam ovime nego je to cisto pitanje bez ikakvih namjera….. [smiley2]
Javni poziv na upis 10.000 redovnih dionica INGRE d.d.
Sukladno Odluci Glavne skupštine društva INGRA d.d. (u daljnjem tekstu: “INGRA ili Izdavatelj”) od 26. lipnja 2007. godine o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica, povećava se temeljni kapital INGRE izdavanjem novih nematerijaliziranih redovnih dionica na ime, javnom ponudom, uz uplatu uloga u novcu. Temeljni kapital INGRE povećava se s iznosa od 80.000.000 kuna za iznos od 20.000.000 kuna na iznos od 100.000.000 kuna što predstavlja 25% temeljnog kapitala INGRE prije povećanja. Temeljni kapital INGRE povećava se izdavanjem i uplatom 10.000 novih redovnih dionica koje glase na ime, bez nominalnog iznosa (u daljnjem tekstu: “Nove dionice”).
Nove dionice, koje su predmet ove javne ponude, daju imateljima ista prava i obveze kao i postojeće redovne dionice INGRE, koje se vode u nematerijaliziranom obliku pri Središnjoj depozitarnoj agenciji d.d. Zagreb, Heinzelova 62a, pod oznakom vrijednosnog papira INGR-R-A, ISIN: HRINGRRA0001, CFI oznake: ESVUFR.
Ovim javnim pozivom na upis Novih dionica (u daljnjem tekstu: “Javni poziv”) INGRA obavještava javnost:
da je izdavatelj Novih dionica INGRA d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Alexandera von Humboldta 4b, upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu u registarski uložak s matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 080020443;
da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dana 19. srpnja 2007. godine rješenjem, Klasa: UP/I-451-04/07-11/19, Ur. broj: 326-111/07-5, odobrila Prospekt o izdavanju dionica javnom ponudom (u daljnjem tekstu: “Prospekt”);
da cijena izdanja Novih dionica u ovoj javnoj ponudi iznosi 35.000 kuna za jednu dionicu;
da će se upis i uplata Novih dionica u ovoj javnoj ponudi vršiti u dva kruga;
da je mjesto upisa Novih dionica u oba kruga u sljedećim poslovnicama Raiffeisenbank Austria d.d.:
1. Podružnica Zagreb, Poslovnica Vukovarska 37b
2. Podružnica Zagreb, Poslovnica Jurišićeva 9
3. Podružnica Split, Poslovnica Domovinskog rata 29b
4. Podružnica Rijeka, Poslovnica Matije Gupca 11
5. Podružnica Dubrovnik, Poslovnica Vukovarska 17
6. Podružnica Osijek, Poslovnica Kapucinska 34
7. Podružnica Varaždin, Poslovnica Zagrebačka 13
8. Podružnica Zadar, Poslovnica Ulica bana J. Jelačića 1;
da u prvom krugu, u okviru prava prvokupa, Nove dionice mogu upisati isključivo dioničari INGRE koji su bili upisani kod Središnje depozitarne agencije d.d. kao dioničari na dan donošenja Odluke o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica, 26. lipnja 2007. u omjeru 4:1 odnosno tako da na svake 4 (četiri) dionice koje je dioničar posjedovao na dan održavanja Glavne skupštine INGRE, 26. lipnja 2007., ima pravo prvenstva pri upisu 1 (jedne) Nove dionice;
da razdoblje upisa Novih dionica u prvom krugu započinje danom objave ovog Javnog poziva, 24. srpnja 2007. i traje 15 (petnaest) dana, do i uključujući 07. kolovoza 2007. do 20:00 sati;
da uplata za Nove dionice upisane u prvom krugu, temeljem prava prvokupa, mora biti evidentirana na Posebnom računu Izdavatelja broj 2484008-1500151352, otvorenog u Raiffeisenbank Austria d.d., najkasnije do 09. kolovoza 2007. u 14,00 sati;
da u drugom krugu ulagatelji mogu upisati eventualne preostale Nove dionice koje nisu upisane u prvom krugu, čiji će broj utvrditi Uprava INGRE i objaviti dana 10. kolovoza 2007. u Poslovnom dnevniku;
da razdoblje upisa Novih dionica u drugom krugu započinje 10. kolovoza 2007. i traje 5 (pet) radnih dana do i uključujući 17. kolovoza 2007. u 14:00 sati;
da će konačna alokacija ulagateljima u drugom krugu, sukladno kriterijima alokacije opisanim u Prospektu javne ponude, biti na dan 17. kolovoza 2007.;
da uplata za Nove dionice alocirane u drugom krugu mora biti evidentirana na Posebnom računu Izdavatelja broj 2484008-1500151352, otvorenog u Raiffeisenbank Austria d.d., najkasnije do i uključujući 22. kolovoza 2007. u 14,00 sati;
da će datum izdanja Novih dionica biti
Sutra ćemo vidjeti što će biti , prodaja je prorijeđena, još uvijek smo u korekciji od prije dostignutih 48 000.
I ne samo to, za razliku od svih ostalih građevinara koji su objavili izvješća ispod očekivanja, jednom rječju loša, njima je cijena privremeno pala, ali se ubrzo maltene vratila na razine na kojima je bila.
[color=blue]Za razliku od njih Ingra, ne samo da je ispunila očekivanja , već ih je i nadmašila, a trenutno je još uvijek cijena u dosta velikom zaostatku u odnosu na gore spomenute, ranije dosegnute razine.[/color]
Feomenalno konsolidirano izvješće izašlo je u četvrtak, taman kada je počeo opći trend pada cijena, tako da ga tržište nije uspjelo revalorizirati.
http://www.poslovni.hr/51538.aspx
[smiley2]
matrixe….objasni mi zbog cega imas ideju da ce ova dionica preko 50k pa i vise? mislim, istina je da je izvjesce konsolidirano i nekonsolidirano dobro,ako ne i odlicno, ali sta ne mislis da je ova dionica vec dosta narasla ove godine? nemoj mislit da te napadam ovime nego je to cisto pitanje bez ikakvih namjera….. [smiley2]
…isto pitanje uputio sam frendu koji je kupio INGR na 10,400,00kn,odnosno bio sam grublji pa konstatirao koja budala će kupit tako skupu dion, k tome nedavno prije,,, bila je oko 2.000,ookn!?Sad ispada da sam ja bio budala pogotovo neki dan kad sam iste kupovao po 48k.Svaka škola košta!najgluplja stvar kod ovakvog ulaganja je da sllna znanja o jednoj firmi X , moraš ubacit u formulu X putaY= profit, a taj Y ti je MAGLA,tzv. budućnost!Zato i postoji cca 80% pučanstva koje nevjeruje ulaganju u dionice,jer su uistinu trenutno precijenjene.Što se tiće magle ( budućnosti), postoje razna pomagala ,od maglenki,fažola,vidovnjaka……..pa do raznih ladica s nekakvim papirićima…sms info,,i da ne zaboravim pokoju ljubavnicu..ha,ha, moram se malo i našalit[smiley2].Herc,granica u riskiranju,jačina ličnosti, kvocijent intl.,takodj. je bitan faktor,kod svakog od nas drugačiji[smiley7],pa ispada da ono što ja vidim,ti ne vidiš i obrnuto………………………………………………………Nego da nebi ja ispao totalka[smiley7],(vežem se na prvi dio txt-a)veći dio portfelja je u ono vrijeme bio u koei,gdje su se neka očekivanja iz magle ostvarila,ali ona veća tek predstoje[smiley2][smiley2][smiley2]. za kraj mi pada na pamet ona pjesmica od Josipe Lisac,magla,magla svuda oko nas….la,la,la, pozdrav svima i uspiješan ponedjeljak[smiley2]želim[smiley2][smiley2]