Na žalost zbog ovakvih burek investitora sutra bude i na 17 kn ako ne i niže pošto će ju sustavno rušat kako bi trejdali, al prijatelju dobro pazi da se ne poklizneš!
Ako ovim tempom ingra bude objavljala nove poslove, cirka svake dvije godine 1 ,nema šanse da se posklizne, mogu trejdati kako ih god volja. al valjda će nekom već dopizdit ta ingra pa će joj dati jedan posao, al bojim se da su sve to samo puste priče kao što je to bilo sve od arena pa na ovamo.
Ako je Igor bio u alžiru, da je nešto bilo,vjerovatno bi dao neku izjavu, onog su rusa platili da dođe,samo da se dionica stabilizira da ne ode ispod 14kn… Mesić o tome priča kao o gotovoj stvari,pa jel se otovrio taj ured u Rusiji?? Neznam da opet ne nabrajam ko papagaj,al zar nije žalosno mjesecima,najavljivati poslove,a da se niti jedan ne ostvari…
Jedina lova što okreću to je kad moraju dignut kredit za obveznice,ili platit ratu za arenu… a sad nek netko opet na ovo moje počme nabrajat sve poslove koje ingru cekaju u 2011.,baš me zanima,jel ih možete nabrojati barem 10??
Na žalost zbog ovakvih burek investitora sutra bude i na 17 kn ako ne i niže pošto će ju sustavno rušat kako bi trejdali, al prijatelju dobro pazi da se ne poklizneš!
Ma kakav burek investitor??!?!?!!!
Pa mislite li da bi netko tko okreće 30000 dionica Ingre to radio ovako i išao ulagati 1,1 mil. kn da bi lovio čistih 25 lipa po dionici? Kupio na 17,45, a što ako sutra padne na 17 i on nema kome prodati tu količinu? U tom slučaju je izgubio dvostruko više nego li je danas dobio. Ako trejda s tolikom količinom na ovakav način onda nema pojma ili to ne radi s vlastitom lovom i dionicama.
Ja naprosto ne vjerujem da je on sam danas napravio ovoliki promet.
Pa mislite li da bi netko tko okreće 30000 dionica Ingre to radio ovako i išao ulagati 1,1 mil. kn da bi lovio čistih 25 lipa po dionici? Kupio na 17,45, a što ako sutra padne na 17 i on nema kome prodati tu količinu? U tom slučaju je izgubio dvostruko više nego li je danas dobio. Ako trejda s tolikom količinom na ovakav način onda nema pojma ili to ne radi s vlastitom lovom i dionicama.
[/quote]
Ako sutra padne na 17kn cu izgubiti 1k eura manje nego sto bih izgubio da nisam napravio ovaj trejd danas.
ingra je bila dužna oko 1 milijardu kuna 1.1.2010 …. refinacirala obveznice ( 190 mil kuna) do 2016 .. 80 mil kuna dugova izvođačima i dio kom. zapisa pretvoreno u dionice … jedan dio obvezničara oko 40 mil kuna je uzeo dionice …. za arenu mogu dobiti oko 650 mil kuna ( svima dobro ) … sve skupa ingra bi smanjila dug na 100 miliona kuna a ostaju im dvori lapad cijena 300 – 350 mili kuna , upravna zgrada …… najgore od svega što dokapitalizacija nije bila niti potrebna ….al j… ga ..
Dobar ti je ovaj izračun. Znači oni su refinancirali obveznice do 2016. pa ti računaš da tog duga više nema?
Dug je smanjen za cca. 120 milijuna kuna. To je tih 6 milijuna novih obveznica. Ukupni dug na kraju godine će vjerojatno biti negdje oko 900 milja kuna.
[/quote]
kolega znam da znaš al evo još jednom … ingra ima dug 1milijardu kuna …. arena se mora prodat jer guši ingru a cijena ne može ispod 90 mil eura cca 650 mil kuna… ostaje dug 350 mil kuna minus dokapitalizacija 130 mil kuna .. dug se smanjiva na 220 mil kuna minus obveznice 150 ( dospijevaju tek 2016 ) dug pada na 70 mil kuna…. dvore lapad ingra cijeni 50-55 mil eura al neka bude 40-setak mil eura oli 300 mil kuna…ako uspiju rješit dvore lapad do ljeta ingra bi mogla prikazat dobit od 100 mil kuna … još ako smijene igora i i imenuju novi NO bit će to uspješna priča…. ovo nije nagovor na kupnju ili prodaj dionica …. pozz
[/quote]
Kolega, protiv Vašeg poznavanja matematike i računovodstva ja jednostavno nemam argumenata.
Sretno s investiranjem.
Nakon svakodnevnog citanja ovog foruma, pogotovo teme o Ingri, moram nesto reci. Nisam druker, nemam puno novaca u Ingri niti nesto savjetujem, nisam "trader" – ulazem na dulji rok, itd. ali ulazem u nju zato sto je "jeftina". A rekao bi nesto o cijeni.
Mislim da ce se zadrzati na ovoj cijeni 16,00 – 17,50 jos barem dva do tri mjeseca
– dok se sve to ne "poravna", rasproda, podjeli…..
A onda tko zna. Ja vjerujem u rast, ali nikako ne vjerujem u nekih 40,00 kuna koje sam znao procitati tu na forumu. Ako se popne do 22,00 mislim da ce to biti plafon.
Cijenu od 14,00 kuna mislim da vise necemo vidjeti.
Naravno da bi volio da se digne cijena i da nesto zaradim, pokrijem minuse iz ranijeg trgovanja sa Ingrom.
Ne drukam, tako da znate. Samo iznosim svoje misljenje.
[/quote]
Ako sutra padne na 17kn cu izgubiti 1k eura manje nego sto bih izgubio da nisam napravio ovaj trejd danas.
[/quote]
ispada da ti sam trguješ na ingri
Nakon svakodnevnog citanja ovog foruma, pogotovo teme o Ingri, moram nesto reci. Nisam druker, nemam puno novaca u Ingri niti nesto savjetujem, nisam "trader" – ulazem na dulji rok, itd. ali ulazem u nju zato sto je "jeftina". A rekao bi nesto o cijeni.
Mislim da ce se zadrzati na ovoj cijeni 16,00 – 17,50 jos barem dva do tri mjeseca
– dok se sve to ne "poravna", rasproda, podjeli…..
A onda tko zna. Ja vjerujem u rast, ali nikako ne vjerujem u nekih 40,00 kuna koje sam znao procitati tu na forumu. Ako se popne do 22,00 mislim da ce to biti plafon.
Cijenu od 14,00 kuna mislim da vise necemo vidjeti.
Naravno da bi volio da se digne cijena i da nesto zaradim, pokrijem minuse iz ranijeg trgovanja sa Ingrom.
Ne drukam, tako da znate. Samo iznosim svoje misljenje.
Ako ne vjeruješ da će Ingra biti 40 kn onda prodaj to što imaš i kupi nešta drugo što ima perspektivu rasta u narednim godinama. To je samo moje mišljenje. Biće INGRA i 200kn. Buš videl za 2 godine.
Fondovski igrači igraju svoju igru, znam kako rade, a znam i što će biti……. Ovako držati cijenu i rušiti ju mogu još do maximalno 26.02.2011. sat otkucava……
Ovakvu rasprodaju može napraviti samo ljuta osoba bez zdrave prosudbe.
[/quote]
[/quote]
Pošto samo ti trguješ zapravo si izgubio samo proviziju…. [lol]
Pošto samo ti trguješ zapravo si izgubio samo proviziju…. [lol]
Sve je to ciljano…………..
Eto danas je dan za daytredere, ne jučer……… [lol]