INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da bi u ponedjeljak mogao mahati uplatnicom……glumac [shocked]

nek je on platio, pa nek maše uplatnicom, ..pa ne može mahat novcima kad ih je uplatio, [lol] [lol]

sutra je novi dan.

1. zadnja 3 trgovinska dana protrgovano je preko 620.000 dionica Ingre što svjedoči da je interes kupaca enorman. naravno, dio je trgovan i više puta, recimo 70.000 dionica, ali opet je to 550.000 dionica otkupljenih po oko 15 kn od kooperanata koji su ih plaćali po 20 kn.
2. problem Arene bit će riješen u ponedjeljka-utorak, što znači da Ingri na račun sjeda 10-40 milja kuna, kolko točno vidjet ćemo
3. ovim tempom rasprodaja će ubrzo završiti, u pon-utorak sve je gotovo
4. ovim dokapom Ingri je maknuta s vrata omča stečaja, dionice kooperanata bit će preuzete od većih igrača i ingra može krenuti naprijed tj.
5. kreću novi poslovi u Rusiji koje je Mesić dogovorio, ruski bankari već su bili prije par dana u ZG na dogovoru oko kreditiranja cijelog posla

sve u svemu ingra je sad STRONG BUY, nebitno dal je kupite na 13 -15-17 kn, sve su to smiješne cijene u odnosu na očekivan target. neki vole spominjati ATH, pa evo: ingra je sada na niti 5% te vrijednosti. pad sa 23 kn na ovih 15 kn odigrao se samo zbog straha od dionica kooperanata, ali to se vidi da nije ni izbliza problem kako se pretpsotavljalo (vidi t.1.)

ja sam zbog navedenog kupio 70% planirane količine Ingre, a idući tjedan prodajem INU i kupujem Ingru za tu love pa čekam početak poslova u Rusiji i završetak pregovora s EU na ljeto, Ingra će biti jedan od rijetkih većih preživjelih građevinara u HR, a cijena INGR do ljeta na 30 kn….zarada lijepih 100%

Bravo!

kakve kapital mlatirale vi spominjete.
nema posla, nema rasta

Ali nema ni pada.Rasprodaja može malo spustiti cijenu,ali pametni dynamit/bravo za predhodni komentar/ i njemu slični će kupovati.
Što bude jeftinije biće više kupaca,pa će biti i rebata.
U jednu godinu 100% i nije malo.
BV 39,prihodi od arene 7,5 mil EUR dostatni za kreditne obveze,i tako 28 god za redom,tek 2016 postaje škakljivo.Valjda će se do tada dogoditi i koji dobar posao.Ne posao pod svaku cijenu pa da se ostvari gubitak.Ingri se ne žuri,ona može čekati,jer je kriza nelikvidnosti iza nas.
Opi je pokazao zube jer je sada financijski stabilan,a sa ovakvim nastupom sa aferom Arena podiže rejting firmi,ali i
dioničari stiću povjerenje.
Psihologija_rast cijene neminovan.

Mislim da nije vrijeme za šortanje.

U INGRI će sigurno teći med i mlijeko!

Bandić će pokušat preveslat ingru sutra(opet obečanja), i zato mislim da sad kad su ovo sve započeli,kontra države,grada Zagreba,koji im u budućnosti mogu okrenuti leđa prilikom svake prijave na natječaj u vezi posla na razini grada,države, treba da Ingra ne popušta dok god ne primi čitav iznos duga , a ove utakmice Medveščaka su super došle,jer ako se ne odigraju hrvatskoj vladi i gradu Zagrebu će biti to prekrasna reklama.

A što se tiče ovih priča,vrijednost kapitala smanjena za 10% ,bla,bla… jasno je jedno,broj dionica se udvostručio, pa ja tako gledam da se cijena upolovila,znači ovih 15kn,moglo bi se reći da je ingra na razini nekadašnjih 30kn. a tu je i bila prilikom onog prošlog dna ,i ovo je cjena ove dokapitalizacije.

Ako ništa barem je stečaj izbjegnut. Mislim da na cijenu neće utjecati hoće li grad platiti dug za dvoranu ili ne, na rast cijene može utjecati jedino objava novog posla….misleći na rast preko 20kn, ne ove igre 2kn gore 2kn dolje.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Ponavljam.Ponovno u osnovnu školu.
Kapital i rezerve se nisu smanjili.Dapače povečani su za dokapitalizaciju.Nominala ne znaći ništa.
Naime i prije je dionica INGRE imala nominalu 0,a i sada je nula.Jedino se mjenja temeljni kapital,a kako je sada smanjen povečane su rezerve i pod stavkom Kapital i rezerve i nije došla vrijednost dionice na polovinu.Ingra je sada financijski jača,nego prije dokapitalizacije,jer je sve isto,a smanjen je dug.Jasno je da su dioničari oštečeni.
Pitanje:Da li želiš papir/dionicu/koja ima 54 kn,ali možda dobiješ i ništa/radi stečaja/
ili Da li bi radije uzeo 39 gdje postoji veća sigurnost da ćeš to i dobiti/dokapitalizirana firma/
I normalno da je pametno uzeti ovih 39 za 15 kn,kao sada.
Neki kažu da će biti niže,pa su prodavali po 14,50 ,a gdje će Ingra ići to znaju veliki.
Meni je drago da sam malo podebljao u zadnjem padu.Barem sada nakon ludog petka.

Na Ingri će teći med i mlijeko!

ah skola. nema skola za ovo sto se dogadja na zse.

daklem kapital i rezerve su smanjeni za 150 miliona kuna. sa time je nominala pala na 20 kuna po dionici. posto u tom slucaju ostaje 150 milja ingri oni su ih uzeli i nastancali 6045200 novih dionica i iskoristili 120 (od 150) miljona kuna. vratili ih nazad.

dakle ukupni kapital firme je sada 270 miliona kuna a bio je 300. sto cini pad od 10%.
broj dionica je povecan za 80% sa 7.500.000 na 13.545.200
sto cini svaku staru dionicu 53% bezvrednijom u odnosu na novu dionicu.

Ja postavaljam pitanje.
1. Da li ce i sljedece godine ako napravi 100 milja minusa izdati jos 13.000.000 dionica i spustit nominalu na 10 kuna da pokrije gubitke?

[/quote]

Lud, zbunjen, normalan.

1. zadnja 3 trgovinska dana protrgovano je preko 620.000 dionica Ingre što svjedoči da je interes kupaca enorman. naravno, dio je trgovan i više puta, recimo 70.000 dionica, ali opet je to 550.000 dionica otkupljenih po oko 15 kn od kooperanata koji su ih plaćali po 20 kn.
2. problem Arene bit će riješen u ponedjeljka-utorak, što znači da Ingri na račun sjeda 10-40 milja kuna, kolko točno vidjet ćemo
4. ovim dokapom Ingri je maknuta s vrata omča stečaja, dionice kooperanata bit će preuzete od većih igrača i ingra može krenuti naprijed tj.
5. kreću novi poslovi u Rusiji koje je Mesić dogovorio, ruski bankari već su bili prije par dana u ZG na dogovoru oko kreditiranja cijelog posla

sve u svemu ingra je sad STRONG BUY, nebitno dal je kupite na 13 -15-17 kn, sve su to smiješne cijene u odnosu na očekivan target. neki vole spominjati ATH, pa evo: ingra je sada na niti 5% te vrijednosti. pad sa 23 kn na ovih 15 kn odigrao se samo zbog straha od dionica kooperanata, ali to se vidi da nije ni izbliza problem kako se pretpsotavljalo (vidi t.1.)

ja sam zbog navedenog kupio 70% planirane količine Ingre, a idući tjedan prodajem INU i kupujem Ingru za tu love pa čekam početak poslova u Rusiji i završetak pregovora s EU na ljeto, Ingra će biti jedan od rijetkih većih preživjelih građevinara u HR, a cijena INGR do ljeta na 30 kn….zarada lijepih 100%

lijepo je kolega, pozitivno razmišljati
ponekad je dobro i špekulativno razmišljati
samo.., neke stvari je dobro ponekad i zadržati za sebe; tih tvojih 30kn nećeš vidjeti ne do ljeta, nego sve dok hrvatska ne postane 51 država Amerike
razmisli malo o tomu
a ako misliš da nisam ozbiljan, predlažem ti lobotomiju..
pozdrav

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

Vidim da ovdje svatko ima svoju viziju budućnosti Ingre. Uglavnom što se tiče negativnih gledišta, argumenti su već odavno "istrošeni", isto kao i cijena. Ako netko ima neke nove negativne argumente u vezi ove firme bilo bi dobro da ih iznese. Pozitivnih ima već nekoliko, ali to rijetki iznose. Većina bi da ovo i dalje pada, ali činjenica je da i pored enormne prodaje ima i enormnih kupaca. Slijedeći tjedan je "kristalizator" ove dionice!

odličan osvrt! još da nadodam da ove godine kreću veliki investicijski projekti koje pokreće vlada RH, pa ako ingra uspije dobii 1-2 velika posla cijena će biti lansirana u nebo, a tko to ne vidi stvarno mu treba lobotomija kao što je to priznao jedan kolega [thumbsup]

sve što pišem moje je mišljenje, i ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Da čujemo Čovića i šjora Bandića ujutro šta imaju za reći [angry]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Bandic-smislja-rjesenje-za-Arenu?homesrclink=carousel

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

nemojte se ljutiti ali ovo je najdosadnija i najgora dionica na burzi. kad će ovo krenut? tu se toliko dionica nakotilo da jednostavno ne vidim može li ju išta pokrenuti.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Bandic-smislja-rjesenje-za-Arenu?homesrclink=carousel

Rješenje je da je zapale (naravno nenamjerno), ogriju se kraj nje, naplate od osiguranja, a potom na istom mjestu naprave identičnu. [rolleyes]

nemojte se ljutiti ali ovo je najdosadnija i najgora dionica na burzi. kad će ovo krenut? tu se toliko dionica nakotilo da jednostavno ne vidim može li ju išta pokrenuti.

Hehe care, šortao si dio ! (btw znam šta je short selling, nisam mislio doslovno)

New Report

Close