INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ipak…,

http://www.poslovni.hr/vijesti/bandic-u-ponedjeljak-predstavlja-rjesenje-problema-oko-arene-zagreb-168613.aspx

svako ko je imao dionicu ingre je sa izdavanjem nove kolicine dionica izgubio 50% upravljackih prava a s time i vrijednosti.
sljedece godine ingra nemora raditi nikakve poslove samo treba izdati 13000000 novih dionica i evo im minimalno 130 milja kuna a dionica nece pasti za 50% jer kupaca ocito ima.

mozda ovo izgleda slicno ko ponzijeva piramida ali nije to. to je sluzbeno izdavanje dionica

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

Jeli kako si ti pametan a što je sa temeljnim kapitalom koji je prenesen u rezerve tvrtke

http://www.poslovni.hr/vijesti/uprava-ingre-o-postupku-povecanja-temeljnog-kapitala-163368.aspx

U ovom trenutku nominalni kapital Ingre sastoji se od 300 milijuna kuna podijeljenog na 7,500.000 dionica bez nominalnog iznosa. Međutim, iznos temeljnog kapitala koji otpada na jednu dionicu Ingre je 40kuna. Trenutni tromjesečni prosjek cijene dionice na Zagrebačkoj burzi d.d. je cca 22 kune. S obzirom da se, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, dionice ne mogu izdati za iznos koji je niži od nominalnog iznosa, odnosno iznosa temeljnog kapitala koji otpada na pojedinu dionicu bez nominalnog iznosa, ]utoliko je prije daljnjeg izdavanja dionica potrebno smanjiti temeljni kapital na način da se dio kapitala prenese u rezerve tvrtke.

Stoga Uprava smatra da je zbog trenutnog odnosa tržišne cijene dionica društva i njihove "nominalne vrijednosti", kao preduvjet za uspješno provođenje povećanja temeljnog kapitala unosom potraživanja, potrebno smanjiti temeljni kapital društva, na način da se dio kapitala prenese u rezerve društva i pri čemu ne dolazi do bilo kakve isplate dioničarima.

Još jedna laž koja se širi po ovome forumu misliš da bi Operhajm kao najvći dionićar
prepolovio vrjednost svog privatnog bogatstva …malo sutra

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

svako ko je imao dionicu ingre je sa izdavanjem nove kolicine dionica izgubio 50% upravljackih prava a s time i vrijednosti.
sljedece godine ingra nemora raditi nikakve poslove samo treba izdati 13000000 novih dionica i evo im minimalno 130 milja kuna a dionica nece pasti za 50% jer kupaca ocito ima.

mozda ovo izgleda slicno ko ponzijeva piramida ali nije to. to je sluzbeno izdavanje dionica

Nazad u osnovnu školu.To bi bilo točno da su dokapitalizirane dionice dodjeljene besplatno.
Nisu. Prema vašem računu BV/netto imovina po dionici/je 27 kn.
Točno je 38,96
38,96:27=1,44 u zabludi ste lijepih 44%
ili pučki
ako ste pastir mislim da ste bogatiji ako imate 39 ovaca u odnosu na 27
a uz to ste i manje dužni/bolja likvidnost,stabilnije čuvanje ovaca/.
Nadam se da se ne ljutite što vam ovako objašnjavam.
Ako provocirate neka vam ovo bude nagrada za provokaciju,a ako ste ovo mislili ozbiljno ne javljajte se na forum,a naročito ne na INGRI gdje je puno pisanija.
Čuvajte ugled ,a steći ćete ga sa znanjem!Knjigu u ruke!

U INGRI će teći med i mlijeko!

Nazad u osnovnu školu.To bi bilo točno da su dokapitalizirane dionice dodjeljene besplatno.
Nisu. Prema vašem računu BV/netto imovina po dionici/je 27 kn.
Točno je 38,96
38,96:27=1,44 u zabludi ste lijepih 44%
ili pučki
ako ste pastir mislim da ste bogatiji ako imate 39 ovaca u odnosu na 27
a uz to ste i manje dužni/bolja likvidnost,stabilnije čuvanje ovaca/.
Nadam se da se ne ljutite što vam ovako objašnjavam.
Ako provocirate neka vam ovo bude nagrada za provokaciju,a ako ste ovo mislili ozbiljno ne javljajte se na forum,a naročito ne na INGRI gdje je puno pisanija.
Čuvajte ugled ,a steći ćete ga sa znanjem!Knjigu u ruke!

U INGRI će teći med i mlijeko!

[/quote]

Obojica ste djelomično u pravu. Kolega u pogledu BV a prvi kolega u pogledu upravljačkih prava i glasova na skupštini. Novoizdane dionice su prepolovile glasačka prava, jer da biste zadržali (približno) isti postotak koji ste imali prije izdavanja morate kupiti dodatnu dionicu. Rekao sam približno jer mi se neda računat točan postotak tako da ću te matematičke radnje prepustit vašoj stručnoj analizi.
l pozz

"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA."
Tako govori špekulant.

baš ju nešto gledam i crtkaram … mogla bi ona ko i belje sve zaje… kad su ga svi čekali na 40, ali u slučaju da propadne mi nekako 11,5-12,5 izgleda najvjerojatnije jel to pokazuje nekoliko varijanti razvoja
budući imam neke druge planove (a i "lopina hazard portfelj" mi je popunjen) gledati ću pažljivo sa strane (iako sam za kolegu kupio u petak po 14,20 na filing)

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Jeli kako si ti pametan a što je sa temeljnim kapitalom koji je prenesen u rezerve tvrtke

http://www.poslovni.hr/vijesti/uprava-ingre-o-postupku-povecanja-temeljnog-kapitala-163368.aspx

U ovom trenutku nominalni kapital Ingre sastoji se od 300 milijuna kuna podijeljenog na 7,500.000 dionica bez nominalnog iznosa. Međutim, iznos temeljnog kapitala koji otpada na jednu dionicu Ingre je 40kuna. Trenutni tromjesečni prosjek cijene dionice na Zagrebačkoj burzi d.d. je cca 22 kune. S obzirom da se, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, dionice ne mogu izdati za iznos koji je niži od nominalnog iznosa, odnosno iznosa temeljnog kapitala koji otpada na pojedinu dionicu bez nominalnog iznosa, ]utoliko je prije daljnjeg izdavanja dionica potrebno smanjiti temeljni kapital na način da se dio kapitala prenese u rezerve tvrtke.

Stoga Uprava smatra da je zbog trenutnog odnosa tržišne cijene dionica društva i njihove "nominalne vrijednosti", kao preduvjet za uspješno provođenje povećanja temeljnog kapitala unosom potraživanja, potrebno smanjiti temeljni kapital društva, na način da se dio kapitala prenese u rezerve društva i pri čemu ne dolazi do bilo kakve isplate dioničarima.

Još jedna laž koja se širi po ovome forumu misliš da bi Operhajm kao najvći dionićar

vidim da se ne kuzis. no
prije par dana je ingra bila vredna (nominala) 300.000.000 kuna rasporedjenih na 7.500.000 dionica.
danas vredi 270.904.000 kuna rasporedjenih na 13.545.200
posto sam u prvom postu zanemario tocne brojek pa sam rekao 50% evo preciznije.
vrednost firme je pala za 10% dok se istovremeno povecala kolicina dionica za 80%
oce reci da ako si prije mjesec dana imao 50% vlasnistva nad ingrom koja ti je u nominali vredila 150 miliona kuna danas imas 25% vlasnistva nad ingrom koji ti vrede 135,5 milja kuna.
kako god okrenuo igubio si vise od 50% jer ne samo da si izgubio vlasnistvo nad tvrkom nego si izgubio i dio vrednosti tvrtke 10%.

a onda jos k tome ako si bio kooperant koji je upravo primio dionice ingre kao zalog za posao ispadne da si poslove za ingru obavljao za 25% jeftinije (16kn ionica a dobio si je po 20kn u ime duga) .
kopas jamu i dobis pol jame za dug.

ono sto mene sada zanima da li ako neko skupi 101.589.000 i po prosjecnoj cjeni od 15 kuna kupi 50%+1 dionicu ingre, stekne upravljacka prava, moze likvidirati firmu i zaraditi 5 kuna po ionici ili 33.863.000.
to se jos kod nas nije dogadjalo koliko ja znam da neko likvidira firmu ali za 30% novaca zasto ne.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

Bandić je platio!

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Da bi u ponedjeljak mogao mahati uplatnicom……glumac [shocked]

marcello

Ingra sada ima MCAP 200 mil dok se ovakve firme na ZSE trže ispod 70 mil kn, što znači ovdje još uvijek postoji potencijal pada od 70%

vidim da se ne kuzis. no
prije par dana je ingra bila vredna (nominala) 300.000.000 kuna rasporedjenih na 7.500.000 dionica.
danas vredi 270.904.000 kuna rasporedjenih na 13.545.200
posto sam u prvom postu zanemario tocne brojek pa sam rekao 50% evo preciznije.
vrednost firme je pala za 10% dok se istovremeno povecala kolicina dionica za 80%
oce reci da ako si prije mjesec dana imao 50% vlasnistva nad ingrom koja ti je u nominali vredila 150 miliona kuna danas imas 25% vlasnistva nad ingrom koji ti vrede 135,5 milja kuna.
kako god okrenuo igubio si vise od 50% jer ne samo da si izgubio vlasnistvo nad tvrkom nego si izgubio i dio vrednosti tvrtke 10%.

a onda jos k tome ako si bio kooperant koji je upravo primio dionice ingre kao zalog za posao ispadne da si poslove za ingru obavljao za 25% jeftinije (16kn ionica a dobio si je po 20kn u ime duga) .
kopas jamu i dobis pol jame za dug.

ono sto mene sada zanima da li ako neko skupi 101.589.000 i po prosjecnoj cjeni od 15 kuna kupi 50%+1 dionicu ingre, stekne upravljacka prava, moze likvidirati firmu i zaraditi 5 kuna po ionici ili 33.863.000.
to se jos kod nas nije dogadjalo koliko ja znam da neko likvidira firmu ali za 30% novaca zasto ne.
[/quote]

Što se tiče likvidacije, to se može napravit ali u tom slučaju vjerojatno bi se zaradilo više od 5 kn jer je knjigovodstvena vrijednost veća (nisam gledao bilancu pa ne mogu točno reći koliko). Ukratko sva imovina poduzeća koje se likvidira – (minus) sve obveze (banke, obveznice, država i ostalo) = iznos koji se raspoređuje u jednakom iznosu po dionici. Ali logika vam je ok. Ali mislim da bi bilo potrebno više od 50% glasova da bi se likvidacija odobrila.

Mislim da ipak Ingra neće preuzet upravljane arenom to Bandić smatra osobnim neuspjehom, bilo bi bolje da preuzmu vođenje ali ovaj to izgleda ne želi dozvoliti!
Čini se da je Stipe Milana pošteno stavio u škripac pa nek mi onda netko kaže da Mesić ne radi ništa za ingru!?!
Čini se da je faktura išla a sad koliko nadam se da će nam to otkriti u ponedjeljak [angry]
Koje su ovo bile igre i zbog čega i to bi mogli saznati u ponedjeljak [rolleyes]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

New Report

Close