Na dan 7.1.2011.top 10 novi(nakon dokapitalizacije):
INGRA D.D./REDOVNA DIONICA INGR-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PBZ D.D. 909.974 6,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.205 6,34 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. OPPENHEIM IGOR 773.908 5,71 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 603.877 4,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 564.324 4,17 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. DOM HOLDING D.D. 516.658 3,81 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. TEHNIKA D.D. 451.800 3,34 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. INGRA-GRADNJA D.O.O. 405.000 2,99 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. 380.759 2,81 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. LUDVIGER JASNA 338.850 2,50 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 42,84
Nemam ovu dionicu ali moja obitelj kao i ja imamo preko ovih OMF. Ispada da su podebljali po 20kn u dobrim količinama, sada im je prosjek blago iznad 150-200kn po dionici, joj taman kad odem u penziju možda dionica bude na razinama koje su f.m.kupovali prosječno. p.s.ako ne završi prije u stečaju a valjda će za 30 godina na ovom ulaganju bili naši vrli fond manageri na nuli ako budu kratili ulaz [bye]
Tragicna Hrvatska stvarnost…
Danas zovem SKDD i pitam ih da li se sa novoizdanim dionicama INGR-e MOZE uredno trgovati na Zagrebackoj burzi. Dobijem potvrdan odgovor.
Zatim zovem Zagrebacku burzu i postavim im isto pitanje. Dobijem odgovor da se tim istim dionicama jos uvijek NE MOZE trgovati na burzi! Onda im objasnim da sam upravo zvao SKDD i da sam dobio drugaciji odgovor, da bi mi doticna osoba rekla kako u skladu s nekim zakonima (bla,bla..) prvo HANFA nesto mora odobrit, pa ovo pa ono… Uglavnom odgovor je da se tim dionicama za sada ne moze trgovati. I zaista na stranicama burze za INGR-u jos uvijek stoji broj dionica 7500000, nominalne vrijednosti 40kn (po tome vidim da nove jos nisu zavedene).
Zvao sam poslje i INGR-u direktno, ali od njih nisam dobio nikakav odgovor (sluzbenik kojeg sam dobio nije znao odgovoriti)…
Ovo pitanje sam postavio svim stranama jer je INGR-a 4.1.2011. poslala dopis na burzu :
Središnje klirinško depozitarno društvo je dana 3.1.2011. godine za društvo INGRA d.d. obavilo u sustavu SKDD-a upis smanjenja i povećanja temeljnog kapitala Društva. Nakon spomenutog temeljni kapital podijeljen je na 13.545.200 redovnih dionica oznake INGR-R-A bez nominalnog iznosa. O datumu uvrštenja novoizdanih dionica na Zagrebačku burzu javnost će biti naknadno obaviještena.
S obzirom da javnost putem burze nije naknadno obavijestena o datumu uvrstenja novoizdanih dionica na burzu postavlja se jasno pitanje "ko je ovdje lud"?
Po volumenu danasnjeg trgovanja definitivno ispada da se novoizdanim dionicama moze trgovati.
Ako netko zna nesto vise molim vas prosljedite informaciju…
Stvarno za ne povjerovati. Ako mi netko slucajno ne vjeruje slobodno neka nazove sve tri institucije (zvao sam brojeve dostupne na internetskim stramnicama)…
Pozdrav!
Možda nisu preknjižene sve obveznice i komercijalni zapisi po odluci glavne skupštine, možda još nije istekao rok žalbe na rješenje trgovačkog suda, možda netko želi spustiti što prije na cca 12 kuna kako se oni koji su potraživanja zamijenili po 20 kuna za dionicu ne bi usudili prodavati ih za tako smiješnu cifru…
BTW – Vijesti iz prošlosti:
INGRA – Isplata predujma dividende
7.7.2006
Uprava INGRE d.d. donijela je odluku o isplati predujma dividende za poslovnu 2005. godinu.
Predujam dividende u iznosu od 70,00 kn po dionici isplatit će se u razdoblju od 14. do 31. srpnja 2006. godine.
Pravo na dividendu imaju svi dioničari koji na dan 10.07.2006. godine na svom računu u registru Središnje depozitarne agencije imaju registrirane dionice Društva.
8. INGRA-GRADNJA D.O.O. 405.000 2,99 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Jedno pitanje u vezi ovih dionica pod brojem 8. Jesu li to u biti Ingrine dionice, odnosno trezorske, odnosno dionice svih nas dioničara? Jer Ingra d.d. je vlasnik INGRA-GRADNJE d.o.o. To sigurno za sada neće na prodaju, kao i onih 4 milijuna što su dobili fondovi. U zadnja 3 dana protrgovano je ukupno 621695 dionica. Dakle ako odbijemo ova 4 milijuna koja su dobili fondovi, ovih 405.000 koje drži Ingra gradnja i ovo što je do sada protrgovano, po mojoj računici maksimalno što će doći u narednim danima je još oko milijun dionica (ako i toliko).
Ovim današnjim tempom rasprodaja po ovim cijenama trajati može još oko samo tri-četiri dana.
U slijedeći četvrtak kota 20 se smiješi! [cool]
tako je kota 20 se smijesi , pa kota 40 pa kota 60.
to je samo 500% rasta.
a posla ko u priči, sve pucaju od objave novih poslova i POTPISANIH ugoovra.
ali nesmiju možda, valjda zbog one trans afričko azijsko alžirsjke bolnice-autoceste.
Netko je spomenuo da cijena ne pada juhu.
pala je ko kruška sa 100 na 15.
Ali neravno, ovdje ssu svi kupovali po 14 kuna.
uvijek je to tako
blueman@
Brz si na odgovoru, ko zapeta puška! Činjenica je da se promet iz dana u dan povećava. Kome je cijena dobra, uskoro će se vidjeti.
Ja i nemam baš neke argumente za ovo gore što tvrdim, ali činjenica je da sve ovo što ste vi spomenuli već odavno je poznato svim sudionicima trgovine. I "bezdan" ima dno! [huh]
A najbitnije niste odgovorili na gornje pitanje?
tako je kota 20 se smijesi , pa kota 40 pa kota 60.
to je samo 500% rasta.
a posla ko u priči, sve pucaju od objave novih poslova i POTPISANIH ugoovra.
ali nesmiju možda, valjda zbog one trans afričko azijsko alžirsjke bolnice-autoceste.
Netko je spomenuo da cijena ne pada juhu.
pala je ko kruška sa 100 na 15.
Ali neravno, ovdje ssu svi kupovali po 14 kuna.
uvijek je to tako
Ja po 15,02 kupio natašte i pogriješio
Dokupio na 14,34
I dodao zeru na 14,20
A nemojte se ljutit ali danas su stvarno svi kupili između 14,13/minimalna cijena/i 15,50 maksimalna
prosjek 14,63.
Danas smo imali i zabijanca i odbijanca,trejdanja i šortanja,prebacivanja iz šupljega u prazno,ali
ipak od ovih 5 mil kn prometa barem četiri miliona kn po prosječnoj cijeni od 14,63 ili 275.000 tis.
dionica je promjenilo vlasnika.I nisu ovo prodavali samo novi dioničari iz dokapitalizacije.
Ruku su im dali i špekulanti,šorteri kojima bi se moglo dogoditi da kupuju skuplje.Rušenje je
bilo kolosalno,ali nema se što prigovoriti ni odbijancu.
Čestitke novim vlasnicima ,pa to je gotovo 2% svih 13 mil dionica promjenilo vlasnika.
U tri dana promet kao prije u mjesec dana.Di ćeš bolje.
U INGRI će sigurno teći med i mlijeko!
Prosječna cijena po kojoj je protrgovano ovih 621.695 komada je 15,46 što baš i nije onih predviđajućih 10 ili 8 od kolega "katastofičara"!
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/ingra-ce-organizirati-utakmice-medvescaka-u-areni,102605.html
odmotava se klupko [proud]
ovo sam davno predlagao…
Najbolji potez!
Grad, Država i holding moraju podmiriti troškove kad-tad (s kamatama), a ovim potezom INGRA pokazuje da joj je stalo do imiđa grada i države, a financijski rezultati neće izostati ovim potezom
ČESTITAM UPRAVI INGRE!
8. siječanj 2011.
Ingra preuzima vođenje Arene?
Kako doznaje portal Zagrebancija tvrtka Trgovačko društvo Lanište d.o.o. bi na sebe trebala preuzeti organiziranje Arena Ice Fevera.
Naime, održavanje ovog turnira došlo je pod znak upitnika nakon što je 1. siječnja zatvorena Arena zbog duga od sedam milijuna kuna. Riječ je o troškovima koje ravnopravno dijele država i grad. Kako se neslužbeno doznaje, Lanište, koje je u vlasništvu Ingre, planira otvoriti Arenu s tim da bi ta tvrtka na sebe preuzela upravljanje tim objektom. Do sada je Arenom upravljao Zagrebački holding.
Prvo se planira organizacija hokejaških utakmica Medveščaka pod nazivom Arena ice fever koje se trebaju igrati od 21. do 28. siječnja. Upućeni navode kako to neće biti posljednji događaj koji će u Areni organizirati TD Lanište, tj. Ingra planira od sada preuzeti vođenje Arene.