INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čekali smo naivčine da prodaju, hihihi, za razliku od multinickova, ja nemogu pisati bedastoće na temi Što smo danas tržili, jer moji brokeri, direktori svemira , to znaju iz prve ruke, a previše se poštujemo međusobno da bih si dopustio ovako nešto.[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pa nisam kupio rano ujutro vec pred kraj radnog vremena. Da jesam napisao bih.

Da stvarno, isto kao i ja, kolelga mi moramo izgleda pisati već i namjere o kupnji , ili telepatskim sposobnostima procijeniti kada ćemo i da li nešto kupiti hihihi.Vidiš kako smo važni mi Ingraši, prate nas u svakom stopu, kao što rekoh nedavno, glumci u glavnim ulogama, za razliku oo ovih statičara.[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kolega Plavi, ako stvarno vjerujete u izdanje dodatnih povrh najavljenog broja dionica, nije mi jasno zašto ste danas kupovali na ovim razinama! (46-48)?!? Zar se ne bib isplatilo pričekati koji dan i kupiti po 35 k !?

Kolega , pa kako to razmišljate?
Po 35 000 će kupiti većinom mirovinski fondovi , moguće sva 4, upravo sam danas čuo da tamo gdje ulazi 1 , ulaze automatski i ostala 3 u većini slučajeva( ne bih sada o razlozima, drugom prilikom ) , a vjerujte oni neće prodavati na burzi kada uđe u 1. kotaciju, već baš suprotno. Pa kupovali su Magmu po 238 kuna, pogledajte fundamente tamo i ovdje, da ne govorimo o budučnosti i očekivanjima.Živi bili pa vidjeli. Osim fondova, fizičke osobe neće moći sudjelovati u 2. krugu. Ponavljam još jednom, moguće da bude izdano i više dionica od planiranih 10 000, to sam u nekoliko navrata ponovio, a onda..kud koji mili moji , Ingra će to brzo okrenuti sa takvim povratom na uloženi kapital, a o novoj book vrijednosti dionice da ne govorimo. BIti ćemo po cijeni daleko os ostalih građevinara, koji uz to još imaju debelo manje ROE od Ingre , a s druge strane veći P/Bv.

Meni je ovdje situacija kristalno jasna, no možda i griješim, burza je nepredvidiva to se puno puta do sada dokazalo.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Tako si i ja razmisljam.
Jer ako su Fondovi spremni u Magmu i sada nadokupljivati po 10BV i 50 P/E znaci puni su casha i moraju ga poceti trositi..
A u 2. krugu nije ostalo puno dionica. Dakle kupovati ce na burzi. Imam neki hunch (mozda se varam) da ce odmah pocistiti sve do 50,000 (Magma sindrom); i na toj cijeni ja dobijam P/B od 4.0 i P/E od 28 (koristio sam dobit od 80 milja koja ce biti veca).
A kakvu profitabilnost ima Ingra onda i na toj cijeni ispada jeftinija od svih gradjevinara bez ovoliko poslova ugovorenih a usprediti cu i sa MAGMOM jer sumnjam da ce MAGMA imati jacu dobit od INGRE (nece nikada). Pa se opet trzi na skoro 10 BV.
I zato je ova cijena meni povoljna; a i PBZ-u.

A ako se ode na dodatnu dokapitalizaciju za fondove po 35,000 onda ako uzmem MAGMU a zasto ne jer je sve to prva kotacija onda ovo ide sve nekih 10-20% gore ovisno o kolicini dokapitalizacije..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Tako si i ja razmisljam. Jer ako su Fondovi spremni u Magmu i sada nadokupljivati po 10BV i 50 P/E znaci puni su casha i moraju ga poceti trositi.. A u 2. krugu nije ostalo puno dionica. Dakle kupovati ce na burzi. Imam neki hunch (mozda se varam) da ce odmah pocistiti sve do 50,000 (Magma sindrom); i na toj cijeni ja dobijam P/B od 4.0 i P/E od 28 (koristio sam dobit od 80 milja koja ce biti veca). A kakvu profitabilnost ima Ingra onda i na toj cijeni ispada jeftinija od svih gradjevinara bez ovoliko poslova ugovorenih a usprediti cu i sa MAGMOM jer sumnjam da ce MAGMA imati jacu dobit od INGRE (nece nikada). Pa se opet trzi na skoro 10 BV. I zato je ova cijena meni povoljna; a i PBZ-u. A ako se ode na dodatnu dokapitalizaciju za fondove po 35,000 onda ako uzmem MAGMU a zasto ne jer je sve to prva kotacija onda ovo ide sve nekih 10-20% gore ovisno o kolicini dokapitalizacije..

Čestitam kolega, jedan od scenarija koji je moguć, naravno pred T-ht…

Tako si i ja razmisljam.
Jer ako su Fondovi spremni u Magmu i sada nadokupljivati po 10BV i 50 P/E znaci puni su casha i moraju ga poceti trositi..
A u 2. krugu nije ostalo puno dionica. Dakle kupovati ce na burzi. Imam neki hunch (mozda se varam) da ce odmah pocistiti sve do 50,000 (Magma sindrom); i na toj cijeni ja dobijam P/B od 4.0 i P/E od 28 (koristio sam dobit od 80 milja koja ce biti veca).
A kakvu profitabilnost ima Ingra onda i na toj cijeni ispada jeftinija od svih gradjevinara bez ovoliko poslova ugovorenih a usprediti cu i sa MAGMOM jer sumnjam da ce MAGMA imati jacu dobit od INGRE (nece nikada). Pa se opet trzi na skoro 10 BV.
I zato je ova cijena meni povoljna; a i PBZ-u.

A ako se ode na dodatnu dokapitalizaciju za fondove po 35,000 onda ako uzmem MAGMU a zasto ne jer je sve to prva kotacija onda ovo ide sve nekih 10-20% gore ovisno o kolicini dokapitalizacije..

Sve stoji, i sve si u pravu, dokle god je ovako visoka dobit i dokle god su ovakve multiple na snazi u nas.
U ovom sektoru više ne možeš sakriti poslove. Svi krucijalni i grande-projekti se ugovaraju godinu – dvije unaprijed, sve što rade sa državom se mora objaviti u novinama, a ono što se ne mora, Uprava napravi pressicu.

Ipak, ima tu i stresnih situacija, poput Arene, no… “that’s business”.

Treba samo cijelo vrijeme zbrajati i pratiti zbivanja i događanja. Uz to dodati neki postotak od sitnih poslova koji medijski nisu popraćeni (održavanja i slično), i to je to.

Kada jedne godine počneš primjećivati da se postojeći poslovi privode kraju, da se novi ne najavljuju, još uvijek imaš dovoljno vremena prije nego ostali to skuže, se zahvalit na stanu, autu… i reći “doviđenja”.

Da, dobra dionica. Gradi ona mnoge kuće diljem države, a da toga ni nema u FI. [smiley11]

Eto, sad kad vas drugi zahebavaju, ja ću vas pohvalit.

No respect

hihi plaviša.
a da ti izračunaš koliki je bio ROE za kraj godine na magmi kad ti je tako drag.
samo hint -puno veći 20%(ako upadneš u probleme s računanjem).jel to znači da je magma bolja?
ili bolje ajde nam izračunaj dobit na kraju godine linearnom extrapolacijom.za drugi kvartal je bila oko 23 mil.
hihi.

odnosi se i na drugog DCM bluvišu koji ima problema s računanjem booka.
zdravi mi bili dečki i samo pišite svoje analize.smijeh produljuje život

...pig slayer...

uknjižba dionica (ako netko od fizičkih osoba dobije) je od 15. – 30.09…eto , informacije iz RBA od službenice…samo da se zna…

sve je lako kad si mlad :)

Da sanse su ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ooooooooooooooo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,[smiley1]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Danas se na stranim burzama sve crveni,nas je izgleda spasila Gospa! A sutra [smiley6]!?

POKRET OTPORA

Plavi kolike su šanse da se 1.kotacija dogodi u 9.mjesecu,odnosno je li na skupštini bilo govora o tome?Dali se je govorilo o budućim poslovima -konkretno me zanima most Pelješac i koji dio radova je Ingra u mogućnosti odraditi?I posljednje,od kojeg datuma lupaju mirovinci?Hvala(i ostalim kolegama koji odg.)[smiley2][smiley2][smiley2]

POKRET OTPORA

To tsunami:
Sto je najbolje svi vi na Magmi znate i govorite da fundamentalno ne vrijedi i opet samo radi prve kotacije kupujete a tu ste nasli Ingru napadati koja zaista vrijedi.
Pa dajte molim vas pogledajte FI.
Zar zaista mislite da MGMA nakon ovog polugodisnjeg moze duplati dobit svake godine.
Iz prve ruke znam kako i zasto se odredjivala cijena Magme na IPO i zato mi se nemoj ovako obracati ako neznas o cemu pricas.
Nisi niti jednim postom opravdao cijenu Magme niti pljuvanje Ingre.
Smijesan si prijatelju…

Magmi da se neki mali prolemcic u prodaji; jednoj licenci dogodi u velikim je problemima. Nemoj mi prodavati pricu o Urban republicu I Coconutu jer znamo koliko imaju udjela u njihovom salesu.
Dakle, vrlo riskantno ulaganje po meni.

A Ingra je puno sigurnija na istoj kotaciji…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close