Bandić kaže da Ingra nitkome nemože iznajmiti Arenu nego samo Gradu ?
Ako pogledamo istinu onda, besplatno ( kako Gradu iznajmljuje ill kako je to Grad zamislio ), može svakome na svijetu iznajmiti, a ne samo Gradu.
Međutim ovaj potez Igora je opasn u smislu da Grad nema novaca i/ili volje naći rješenje za pokrivanje duga jer onda banka preuzima Arenu koja ide na bubanj .
Dosta nezahvalna situacija u kojoj bi svi mogli izgubiti osim političara naravno, oni su uvijek pobjednici.
Bandić je naučio ucjenjivati s pozicije političke moći, ali nije kao ni svaki drugi političar naučio biti ucjenjen, a iz političkom sindroma egoizma u neznanju, mogao bi i neki čudan potez odigrati za koji će već smisliti neki prazan izgovor u duhu tradicije hrvatske politike.
Međutim ovaj potez Igora je opasn u smislu da Grad nema novaca i/ili volje naći rješenje za pokrivanje duga jer onda banka preuzima Arenu koja ide na bubanj .
1. Kolega loris, pravite se "neznalica", a nemate razloga za to. Od 1.1.2011., dakle otprije 4 dana, pastupio je novi Zakon po kojem se ovrha vrši u "čas posla" [smiley] [smiley] [smiley]
Grad i država će tu dvoranu plaćati sve dok to Ingri odgova, odnosno dok se Ingra ne odluči stvarno na prodaju Arene kad za to nastupe uvijeti (zakonski rok, tražena cijena…). Takav je Ugovor i više nema nekakvog drIve da drži bilo koga za neku stvar!
2. Svima nam je jasno da Ingra može održavati Arenu i ubuduće o svom trošku, tako da mislim kako nema teorije da zbog neodržavanja postane upitna prisilna naplata banke kroz prodaju Arene! Naravno, javnim pristiskom na grad i kukanjem kako Ingra ne može više održavati Arenu ima neke druge učinke.
Naravno, sve ovo navedeno vi jako dobro znate, no ni ne pišem ovo vama da vas prosvjetlim, već da upozorim neupućene da ne nasjedaju smiclaicama kojekakvih dušebrižnika.
Naravno, pod dušebrižnike svrstavam i vas koji ste od 50 kn ljude nagovarali da čuvaju, nadokupljuju i drže ovu dionicu, a kad ste je prodali na dnu, sad ih nagovarate da i oni prodaju kako bi se vi opet mogli ukrcati u vlak koji je već prošao prvu stanicu na svom putu blještavnog uspjeha!
Ne služi vam na čast takav pristup!
Današnji dan je PREKRETNICA u trgovanju dionicom INGRE. Današnji dan je pokazao mnoge stvari koje su bile nepoznanica , zbog čega su mnogi u panici prodavali i ispod 15. Znakovito je što je dogovorena transakcija od cca 40 000komada, a znakovito je i to što nema dežurnih drukera(pljuvača), a nema niti guranja na asku radi rušenja, a da ne govorimo o naplati za Arenu i ostale pozitivne stvari.
Pozdrav dosadašnjim a i ovim novim dioničarima INGRE. Pozdrav i mirovincima-uskoro.
Nakon što je u više navrata prodavano po par tisuća komada , odjednom je kupljeno cca 38000 kom. Tvrdite da je to neki znak i velika kupnja! hm.. [cool]
što bi to značilo ? da će cijena rasti ili padati ? [undecid]
kolega stipe10,
ne ulazim u ono što se napisali, ali ja sam iznio realnu mogućnost. Tome u prilog vam ide i ovaj članak od malo prije
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/oppenheim-ne-platimo-li-tri-rate,-bks-banka-ce-preuzeti-arenu,102385.html
iako ovaj seebiz je najnepouzdaniji izvor slika, a kamoli informacija.
Međutim uzmimo u obzir činjenicu da Ingra nije platila 3 obroka banci BSK bank, a koja broji čak 2 člana uprave i ukupnog kapitala i rezerve od čak 72 milijuna kuna .
Cijela imovina banke je procjenjena na 616 milijuna kuna ili manje nego vrijedi sama Arena.
Da li biste vi mirno spavali nad ovim okolnostima kolega stipa 10, a da ste na Ingrinom mjestu ?
http://www.bks.hr/BKS_HR_webp/BKS/Praesentation/BKSBank/Financijski_podaci/index.jsp
hoce Igi pricat o modi ili?
kredit je dao bks austrija ne hrvatska.
Da ljudi toliko nepismeni mogu biti, ja ne mogu vjerovai. Toliko citanja bez razumjevanja onog sto se pročita je STRAŠNO.
Ja nigdje nisam pročitao da dugovanja prema BKS banci nisu podmirena, ali sam pročitao DA INGRA VIŠE NE NAMJERAVA SERVISIRATI OBVEZE ARENE, ODNOSNO DUŽNIKA (Grad i država). Znači, Ingra je svojim novcima platila te dugove Grada i države prema banci i sada očekuje da im grad i država vrate taj novac, odnosno podmire PRVOTNE OBVEZE prema INGRI.
No, sada je Ingra zaprijetila kako neće više plaćati ono što njoj trebaju platiti i ukoliko se dogodi extremna situacija, da nitko više ne podmiruje obveze – naravno da Arena ide na bubanj. Što se NEĆE dogoditi-MOJE JE UVJERENJE!
Držite se činjenica, ljudi i neće biti gubitaka!
Imamo situaciju gdje dužnici žele uništiti vjerovnika!
Krasna smo mi država…krasna…
Dosta nezahvalna situacija u kojoj bi svi mogli izgubiti osim političara naravno, oni su uvijek pobjednici.
………će već smisliti neki prazan izgovor u duhu tradicije hrvatske politike.
dal je moguce da si ingru ostavio,
dal je moguce da bi ti nju opet imo,
dal je moguce da si nestao…… 🙂
e moji ingraši, evo vam jedan citat kolege vasega invertera odprije godinu dana
inverter | privatna poruka | korisnik je vaš prijatelj | ignoriraj korisnika | profil
korisnik od: 15.05.2008.
Nebitno za one u prevelikom minusu ….
Ako si kad bio , znaš da je preteško pa rekao bih i nemoguće prodat pa čekat niže ….
Znači , ostaje čekat ….
u tom slucaju ako se ima love,,,dokup…prekasno je za prodavati ako je velik minus….
s400@ upravo onako kako sam napisao,,,dionica je bez trenda….
op.a. ingra je tada još plesala na 44kn