INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dečki, ima nešto i u tome što vi govorite, ali mi se činit malo previše samouvjereni. Znamo da država redovito plaća svoje obaveze, i tvrtki poput INGRe nebi trebalo predstavljati problem 9 milijuna kuna. Mislim, država sigurno plaća, to je barem sigurno.

Možemo reći da to dovoljno govori o Ingri i njezinim planovima za buduće poslovanje s holdingom/gradom. Nitko ne zafrkava tako velikog igrača ukoliko mu voda nije stvarno do grla.

Nemojte očekivati velike skokove na Ingri u kratkom vremenu. Ingra je trenutno firma koja vrijedi 16 kuna po dionici, i to je realno stanje stvari (možda čak i malo niže). Ukoliko bude ulazila u velike poslove njezina će vrijednost prirodno rasti, ali dok god joj održavanje arene bude problem, cijena će biti 16kn. Zamišljajte Ingru kao startup tvrtku koja će prirodno rasti kroz rok od par godina. Nemojte misliti da je to špekulativna dionica koja vrijedi nekoliko puta više od 16kn.

Zašto? Pa zato što Ingra nije tvrtka koja ima kravu koju može musti neograničeno poput telekomunikacija (THT). Ingra ima par nekretnina i know-how koje uvijek mora ispočetka prodavati. Ingra nudi usluge, ne proizvode. Takve firme teže dostižu velike vrijednosti jer im je konkurencija ogromna.

Grad ne placa jer 9 mil kuna nisu troskovi odrzavanja, vjerojatno.
to sto ingra na ovaj nacin pokusava namaknuti lovu za place i za svoje poslovanje njihova stvar ali 9 milja naem sanse da kosta hladni pogon arene.
zato im to grad ni ne priznaje.
dogovorit ce se na pola.

a da ce raditi sa gradom jos, nisam siguran

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Nema tu Grad što priznati ili ne priznati. Ugovori su sklopljeni pred 2 godine i bok. Radilo se o JPP, ugovorena je najmanina i nema tu mrdanja.

@linkyyy

Država plaća svoje obveze?????? Haloooooo. Možda živiš u Švicarskoj ili Njemačkoj pa pišeše iz te presprektive. Država Hrvatska ne plaća svoje obveze. Barem ne navrijeme. Zna se već duže vrijeme tko je glavni generator nelikvinosti i zašto se ne želi stati na kraju problemima sa naplatom potraživanja…

Nema tu Grad što priznati ili ne priznati. Ugovori su sklopljeni pred 2 godine i bok. Radilo se o JPP, ugovorena je najmanina i nema tu mrdanja.

@linkyyy

Država plaća svoje obveze?????? Haloooooo. Možda živiš u Švicarskoj ili Njemačkoj pa pišeše iz te presprektive. Država Hrvatska ne plaća svoje obveze. Barem ne navrijeme. Zna se već duže vrijeme tko je glavni generator nelikvinosti i zašto se ne želi stati na kraju problemima sa naplatom potraživanja…

Ma ok svi znamo da nije na vrijeme, ali ako u nečiji dug možete biti sigurni da će kad tad biti naplaćen (sa svim zateznim kamatam) onda je to državni. Ovo što Ingra radi je politički skandal, a politički skandali utječu na popularnost političara. Nijedan političar nevoli poslovati s firmom koja proizvodi skandale. Ingra igra političku igru a to nije dobro jer neće više dobivati poslove od grada/holdinga. To je moja poanta.

Da Bog da više nikada ni ne dobila takav posao od grada gdje će se morati natezati za pošteno zarađen novac. Trebali su i ranije "pokazati zube" i iskoristiti sva dopuštena pravna sredstva da dođu do svoje love, a ne da čekaju " milostinju" od tvrdoglavog Banditića. Neka si sada promovira svoj grad negdje na placu a ne preko Arene. Da nije bilo Arene većina poznatih svjetskih pjevača i zabavljača nikada ne bi ni znala da postoji tamo negdje neka banana država, a kamo li grad Zagreb.

a da ce raditi sa gradom jos, nisam siguran

Pa da se nije radilo s tim istim gradom, Ingra uopce nebi ni bila u problemima. Citaj: Arena.
Uostalom blueman, zar nas ti nisi sve ovo vrijeme na prosvjetljivao?

@edo

Što se tiće špekulanata u ovoj dionici, njima želim sve najgore!

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Pošteni priznaju riječ , a ovi ni napisane ugovore .

Da Bog da više nikada ni ne dobila takav posao od grada gdje će se morati natezati za pošteno zarađen novac. Trebali su i ranije "pokazati zube" i iskoristiti sva dopuštena pravna sredstva da dođu do svoje love, a ne da čekaju " milostinju" od tvrdoglavog Banditića. Neka si sada promovira svoj grad negdje na placu a ne preko Arene. Da nije bilo Arene većina poznatih svjetskih pjevača i zabavljača nikada ne bi ni znala da postoji tamo negdje neka banana država, a kamo li grad Zagreb.

U vremenu kad se spremaju ogrome državne i gradske investicije u građevinski sektor (energetika npr.) ti Ingri želiš da nika više ne posluje s gradom. Država neplaća na vrijem, to je činjenica. Ali, nijedna tvrtka nikad neće propasti zbog države, vjeruj mi.

Smiješno je uopće raspravljati o 9 milijuna kuna u kontekstu Ingre. Ingra je tvrtka koja sebi nebi trebala dosputiti da joj mizerija od 9 milijuna kuna stvara probleme.

Ne opravdavam državu niti bilo koga drugoga za neplaćanje obveza na vrijeme, dapače, prezirem sve takve pravne subjekte, NO kad se igra s politikom onda vrijede neka druga pravila.

Moja velika zamjerka na Ingru ide na slabo odrađeni PR. Uz kvalitetan PR Ingra bi mogla vrijediti puno više.

Ingra igra političku igru a to nije dobro jer neće više dobivati poslove od grada/holdinga. To je moja poanta.

1. Holding s ovim NEMA VEZE! Preko holdingovog računa samo idu novci, a Holding nije strana Ugovoru već Ingra, Grad i RH!
2. Grad (odnosno trenutna vlast) S OVIM IMA VEZE. Odnosno trenutna gradska vlast (čitaj Bandić)
ovo gore su činjenice

3. Slažem se da se igra politička igra, ali ne između Ingre i grada, već između sadašnjeg i BUDUĆEG gradonačelnika!
4. Ja tipujem na budućeg!
ovo gore su moja osobna razmišljanja

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Primjećujem da je kolega linkyyy postao vrlo aktivan na ovom forumu, zasigurno se nije na vrijeme natovario. Do 30 će stići, a ako se bude dvoumio onda neka čeka potvrdu trenda na 40! [rolleyes]

Ingra igra političku igru a to nije dobro jer neće više dobivati poslove od grada/holdinga. To je moja poanta.

1. Holding s ovim NEMA VEZE! Preko holdingovog računa samo idu novci, a Holding nije strana Ugovoru već Ingra, Grad i RH!
2. Grad (odnosno trenutna vlast) S OVIM IMA VEZE. Odnosno trenutna gradska vlast (čitaj Bandić)
ovo gore su činjenice

3. Slažem se da se igra politička igra, ali ne između Ingre i grada, već između sadašnjeg i BUDUĆEG gradonačelnika!
[/quote]

Je li ima neki grad na svijetu koji bira izmedu gora dva kandidata

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ovo gore su činjenice

[/quote]

Ima tu istine. Ali, opet kažem, političke igre nevaljaju za firmu. Zašto? Jer je to kocka. Uvijek se može dogoditi da izgubi onaj na kojeg tipujemo, a onda sredstvate igre ispaštaju.

Primjećujem da je kolega linkyyy postao vrlo aktivan na ovom forumu, zasigurno se nije na vrijeme natovario. Do 30 će stići, a ako se bude dvoumio onda neka čeka potvrdu trenda na 40! [rolleyes]

Joj, bzvz se glupiraš. Ako se hoću natovariti, sad mi je najbolja šansa. Imam dovoljno Ingre, bude se pokazalo bolje, lako dokupim.

New Report

Close