Može li nam sada neki stručnjak koji to radi brže od mene izračunati nove brojke onih skraćenica PM MP OP MB BM i td…uffff što to sada dobrooooo izgleda… [thumbsup] [lol]
Nove dionice dolaze.
Da li su jeftine.
Ja mislim da je sada jeftino i da bi mogla biti pila naopako.Nove dionice i skupljanje ali po većoj cijeni.
Da li nas očekuje isti scenarij kao na Belju.
DA li ćemo brzo na 20,pa još brže na 26 jer je to granica kada se uključuju mirovinci.
U INGRI će teči med i mlijeko!
Nove dionice dolaze.
Da li su jeftine.
Ja mislim da je sada jeftino i da bi mogla biti pila naopako.Nove dionice i skupljanje ali po većoj cijeni.
Da li nas očekuje isti scenarij kao na Belju.
DA li ćemo brzo na 20,pa još brže na 26 jer je to granica kada se uključuju mirovinci.
U INGRI će teči med i mlijeko!
stotka kolega, samo daj još malo sračunaj kada ulaze mirovinci. 26 je malo previsoko po novoj skali
Kad će napokon ti mirovinci? Na koliko ono smiju ući?
Vidjeli smo na Ini što mogu napraviti ako se stvarno odluče na to.
Ali isto tako bi ih mogli pitati zašto su uopće dopustili dionici Ingre da padne ispod tog famoznog volumena kotizacije. Da li netko zna koja je tu bila logika?
sada kada mesic vise nie predsjednik i ne pomaze ingri s pozicije drzave da li ingra ima u opce snage za dobiti i jedan posao.
Kad će napokon ti mirovinci? Na koliko ono smiju ući?
Vidjeli smo na Ini što mogu napraviti ako se stvarno odluče na to.
Ali isto tako bi ih mogli pitati zašto su uopće dopustili dionici Ingre da padne ispod tog famoznog volumena kotizacije. Da li netko zna koja je tu bila logika?
Pa i oni se opametili i pustili da padaaaaa, a sada budući da su puni INGRE po veliku cijenama prilika im je da se nakrcaju jeftino i drastično smanje ulaz i to za nekoliko stotina posto. Oni će to iskoristiti budući da postoji prešutni dogovor između velikih novopečenih vlasnika dionica i njih. Po 25-45 se svima isplati višestruko. A čuli smo da imaju cca 30 MILIJARDI kunića za ulaganje-sa 5 M-JARDI dobitka u 2010. Tako kažu, ja nisam brojao.
Coollice-sada kada mesic vise nie predsjednik i ne pomaze ingri s pozicije drzave da li ingra ima u opce snage za dobiti i jedan posao.
GDJE vi živite??? Znate li vi koju funkciju ima Mesić??? U INGRI??? NE ZNATEE??? [lol] [lol] Ovo mora netko staviti na forum "najsmješnije….."
Da li netko zna napamet kako Ingra vodi svoj udio u HG Spotu – po tržišnoj cijeni ili po nabavnoj cijeni? Ne da mi se provjeravati u revizorskom izvješću.
Po nominali-kao i svugdje??!!
Eto ga još malo!
http://www.zse.hr/default.aspx?id=33604
ukupno 13.545.200 dionica
350 mil:13.545.200=25,84 granica za mirovince
300 mil :13.545.200=22,15 granica za OIF
ukupno kratkoročne obveze padaju sa 442.142 na cca 352 mil kn
dugoročne obveze sa 435.996 padaju na 404 mil kn
ukupni dug cca 756 mil kn
756 mil prema aktivi 1.313.730—– cca 57% zaduženost,jedino LVCV bolji
koef.likvidnosti 1,37
Neuporedivo najstabilniji u branši/osim nelikvidnog LVCV/
međutim bitno je naglasiti da je najveći dio dugoročne imovine ARENA se ne vodi kao
materijalna imovina,već kao dugotrajna financijska imovina
To će se u slijedećih 28 godina pojavljivati kao prihod od cca 7 mil EUR ,plus 7 mil EUR za tekuće održavanje tako da INGRA u neće imati nikakvih problema za financiranje postojećih obveza.
Usudio bi se reći da posao sa Arenom INGRI garantira poslovanje na pozitivnoj nuli čak i bez novih
poslova.
Najgore je iza INGRE i mislim da sa ulaskom u 2011 i smanjenje kamata zbog manjih obveza,i da su radnici
koji su dobili otpremnine isto predstavljali jednokratni gubitak za firmu kojeg više nemaČak je isplaćen i
AUKTOR sa dokapitalizacijom u vezi uspješno provedene dokapitalizacije.
Mislim da će prvi kvartal INGRA poslovati sa dobitkom i bez iijednog drugog posla.Svaki novi
posao predstavlja čistu zaradu.
Međutim,iluzorno bi bilo očekivati da će cijena naglo gore.Treba nove dokapitalizirane dionice
skupiti po cijeni ispod 20.
Eksplozija cijene se može očekivati sa kvartalnim izvješćem prvog kvartala 2011. tj. oko prvog maja,iako bi i četrvrti kvartal 2010.koji je iza
mogao biti bolji od predhodna tri,ali ne bitno.
I zaista za INGRU NOVA 2011.će biti prekretnica.Ali o cijeni odlučuju veliki igrači.
U INGRI će sigurno teči alpsko mlijeko i med od kadulje.
Eventualno neki veći posao diže dionicu visoko i sve ovo bi moglo biti puno brže!
Evo dočekali smo i to ;
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:31:6115777948074893::NO:::
upisane su nove dionice, njih 6.045.200. Mislim da još s time dioniocama nemogu ništa jer sudska odluka
http://zse.hr/default.aspx?id=33604
predviđa mogućnost žalbe u roku od 8 dana ili do 12.01.11., te ukoliko nema žalbe odluka postaje pravomoćna.
Znači od 12.01.11. možemo očekivati sasvim novo trgovanje Ingrom, a da li će to biti rasprodaja ili dokup ostaje da vidimo .
Znamiljivo je i da SKDD upisuje noiminalu od 20 Kuna iako je nema ?
Kad sutra navale po 20! Hoće li biti dovoljne količine na prodaji? [thumbsup]
Ludvigerica će morati “malo” nadokupiti ako i dalje želi ostati u top 10, inače ću je uskoro izbaciti! [lol]
Evo dočekali smo i to ;
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:31:6115777948074893::NO:::
upisane su nove dionice, njih 6.045.200. Mislim da još s time dioniocama nemogu ništa jer sudska odluka
http://zse.hr/default.aspx?id=33604
predviđa mogućnost žalbe u roku od 8 dana ili do 12.01.11., te ukoliko nema žalbe odluka postaje pravomoćna.
Znači od 12.01.11. možemo očekivati sasvim novo trgovanje Ingrom, a da li će to biti rasprodaja ili dokup ostaje da vidimo .
Znamiljivo je i da SKDD upisuje noiminalu od 20 Kuna iako je nema ?
Nisam siguran, ali mislim da nakon upisa u SKDD nema više mogućosti nikakve žalbe. To su mogli u međuvremenu dok je tekao proces.