kolege dobro jutro ,
vidim da ste me pocastili s jedinicom, a nema razloga, pa i ja cu kupovati po 9 kuna, ako bude, ali moje misljenje prociojene situacije nije takovo, te napisao sam samo moguci scenarij, a uostalom kao i vi ;
1: Dionica nemoze vjecito biti ispod 20-30 Kuna, a cak i da padne na 9 .
2: Obveznica je inicirana na cijenu prije dokapa pa fer vrijednost izgleda ovako 40×0,755 ili 30 Kuna
3: Kooperanti kompenziraju dugove za 20 Kuna po dionici ! Zar mislite da ce prodavati svoj realan dug za 25% popusta ili 15 Kuna, a da pritom fondovi to nece iskoristiti, ako se i desi ?
4: Ingra je prethodno konsolidirala dugove od 300 milijuna u dugorocne obveze od 5 godina, a ostaje joj Arena u vlasnistvu
5: Nisu mogli kupovati do sada fondovi
6: @blueman – ako za ingrine obveze prema banci predvidas kamatu od 17% onda neznam zasto nisi istu zakonsku kamatu po sudskoj ovrsi upisao i Ingri protiv Grada Zagreba ? Znaci na nuli je !
Ponavljam, ovo navedeno su cinjenice, a ako dionicari ruse iz straha od novih dionica i ja cu kupovati nije problem .
Jednu stavr netreba zaboraviti da ce kooperanti s svojih 2 milijuna dionica u koliko imaju namjeru prodavati poceti prodavati po cijeni koja se nalazi na bidu, a ako ta cijena 22-23-12-10- bude 4 Kune rusiti ce cijenu jos i nize .
Iako se pitam tko bi prodao svoj dug za 10-50% njegove vrijednosti ?
5: Nisu mogli kupovati do sada fondovi
Lažeš. Argumentiram ti i pozovem se na pravilnik o limitima ulaganja mirovinskih fondova, a ti još uvijek tvrdiš suprotno bez ikakvog dokaza.
Lažeš. Argumentiram ti i pozovem se na pravilnik o limitima ulaganja mirovinskih fondova, a ti još uvijek tvrdiš suprotno bez ikakvog dokaza.
[/quote]
kolega, iznio sam 6 calanaka. Ostalih 4 ( 6 je bio za bluemana ) vi niste tocno percipirali i mene zovete lazovom.
Moje misljenje je da ste samo iznijeli svoje misljenje, a ne da ste i lazov pa se malo suzdrzite od javne ocjene .
Da vam odgovorim ;
1. Da li je zadovoljen uvijet volumena kotizacije da bi fondovi mogli kupovati u prethodnom razdoblju od ispod 30 kuna ? Nije i zato nisu kupovali, ali ovim dokapom od srijede i to ce biti zadovoljeno i trgovina za fondove ce se otvoriti . Ostaje srijeda da vidimo tko bolje predvida.
Da. I još uvijek tvrdim da ste lažov. I ignorant jer očito uopće niste informirani o promeatici niti ste pokušali provjeriti to što tvrdite.
http://www.hanfa.hr/uploads/20090130140142.pdf
U gornjem linku je pročišćeni tekst pravilnika o ulaganjima mirovinskim fondovima. Ingra je u Službenoj kotaciji ZSE pa se na nju odnosi članak 3. Vi konstantno pišete o tržišnoj kapitalizaciji koja je bitna samo za dionice koje nisu u Službenoj kotaciji (članak 4.)
Ostale točke koje ste spominjali su pune vaših pretpostavki ("obveznica je inicirana (?) na cijenu prije dokapa, "dionica ne može biti vječito ispod 20-30 kuna"…), a ne činjenice kako tvrdite. A o vašim pretpostavkama ne želim raspravljati.
Inače, i ovo sa pretvaranjem kratkoročnih u dugoročne obveze nije točno. Točno je da su dugoročne obveze postale "dugoročnije". Naime, u 529 milijuna kuna kratkoročnih obveza koje je Ingra prikazala na kraju trećeg kvartala nema obveznica koje su reprogramirane. One su trebale dospijeti 6.12.2011. te bi tek sa godišnjim izvještajem za 2010. godinu bile uključene u kratkoročne obveze.
Da, Ingra moze zaracunati zateznu kamatu gradu
To je istina.
samo sto je isto tako istina da je grad jedini veci investitor a onaj tko mu zaracunava zatezne sigurno nije dobar prijatelj
nazalost batina je kod banaka i grada
Ništa novo u piskaranju. Jedni se nadaju da će im netko 6 MILIJUNA dionica odmah istresti po bidu te da će baš oni kupovati po 20 lipa. Drugi se nadaju da će mirovinci kada dobiju mogućnost kupovanja ulaziti i smanjivati ulaz. Sve u svemu NITKO NEZNA što će zaista biti osim onih nekolicine upućenih. Oni su svoje pripreme već obavili u prošla 2 tjedna. Koje i kako? Analizirajte pa ćete vidjeti. Sve u svemu neka svatko odluči što će činiti. Ne želim više davati nikakve savjete a bilo bi najbolje da se i drugi suzdrže od toga. Što se mene tiče ja znam da imam sada imam već u tisućica a i spremnog keša za mogućnost dokupa na cijenama ispod 15. Ako bude kupujem jer znam da dugoročno INGRA ide prema 100 a ja sam već na 50 na konju i mogu u mirovinu. To su moje namjere a vama ne savjetujem ništa a i druge molim da ne savjetuju već ako žele komentirati neka govore o svojim planovima bilo kole vrste. Hvala-pozz
Da. I još uvijek tvrdim da ste lažov. I ignorant jer očito uopće niste informirani o promeatici niti ste pokušali provjeriti to što tvrdite.
U gornjem linku je pročišćeni tekst pravilnika o ulaganjima mirovinskim fondovima. Ingra je u Službenoj kotaciji ZSE pa se na nju odnosi članak 3. Vi konstantno pišete o tržišnoj kapitalizaciji koja je bitna samo za dionice koje nisu u Službenoj kotaciji (članak 4.)
Ostale točke koje ste spominjali su pune vaših pretpostavki ("obveznica je inicirana (?) na cijenu prije dokapa, "dionica ne može biti vječito ispod 20-30 kuna"…), a ne činjenice kako tvrdite. A o vašim pretpostavkama ne želim raspravljati.
Kolega frckavi, nešto ste jako nervozni i poslovično uvijek pravedni ? Iako ste promašili temu jer okO govori o volumenu kotizacije, a vi o vrijednosti, interesira me slijedeće ; da li ste vi Marković Nenad koji malo proda 100.000 dionica pa malo kupi po nižoj cijeni ! Na taj način duplirala svoj porfelj s 50.000 na 100.000 komada, a sto se moglo pratiti iz CD-a Ingre i sada je sve prodao s nadom da ce ponovo uletjeti na 10 Kuna i duplirati portfelj na 200.000 komada Ingre. kolega blueman dajte možete vi to i bolje drukati [lol]
Nisam Nenad Marković.
Što je to točno "volumen kotizacije"?
I zašto to sprječava mirovinske fondove da kupuju dionice Ingre?
Kolega frckavi, nešto ste jako nervozni i poslovično uvijek pravedni ? Iako ste promašili temu jer okO govori o volumenu kotizacije, a vi o vrijednosti, interesira me slijedeće ; da li ste vi Marković Nenad koji malo proda 100.000 dionica pa malo kupi po nižoj cijeni ! Na taj način duplirala svoj porfelj s 50.000 na 100.000 komada, a sto se moglo pratiti iz CD-a Ingre i sada je sve prodao s nadom da ce ponovo uletjeti na 10 Kuna i duplirati portfelj na 200.000 komada Ingre. kolega blueman dajte možete vi to i bolje drukati [lol]
[/quote]
Jer ti lepo dole u potpisu stoji da je čovek Šlager pevač?
Da i mene bi baš interesovalo šta je to volumen kotizacije, jer to ima neke veze sa šengenskim režimom?
Nisam Nenad Marković.
300 milijuna : 7,5 milijuna je 40 kuna ili zadnja cijena po kojoj su fondovi mogli kupovati ingru. Nakon sto je cijena pala ispod 40 kuna to vise nije bilo moguce, ali od srijede ili cetvrtka novim dokapom opet se otvara mogucnost fondovske kupovine kao u Tehnici .
Nakon dokapa vise nema nominale !!
Da li ce fondovi kupovati i braniti cijenu svoje nove dokapitalizacije iduci tjedan, to neznam !
Nisam Nenad Marković.
300 milijuna : 7,5 milijuna je 40 kuna ili zadnja cijena po kojoj su fondovi mogli kupovati ingru. Nakon sto je cijena pala ispod 40 kuna to vise nije bilo moguce, ali od srijede ili cetvrtka novim dokapom opet se otvara mogucnost fondovske kupovine kao u Tehnici .
Nakon dokapa vise nema nominale !!
Da li ce fondovi kupovati i braniti cijenu svoje nove dokapitalizacije iduci tjedan, to neznam !
[/quote]
I pretpostavljao sam da o tome pišeš. To ti se, kolega, ne zove "volumen kotizacije" već "tržišna kapitalizacija".
I, kao drugo, potpuno je netočno to što pišeš jer je Ingra u Službenoj kotaciji.