skupstina o provedbi dokapitalizacije planirana za 22.12.10. donosi slijedeci rezultata;
( Upis dionica novih dionicara unutar 2 dana ili do 24.12.10. )
TOP 10 nakon dokapa ( okvirno ) s ukupno 13.545.000 dionica ;
1. RBA – 9%
2. PBZ – 8%
3. Oppenhaim ‘- 5,5%
4. KORF – 4%
5. AZ
6. THNK
7. Ingra gradnja
8. Jasna
9. CROS
10. Ilirika
Ostalih 6.772.000 dionica Ingra je povukla ( nema interesa ili sasvim svejedno) iz ove dokapitalizacije i ostavlja mogucnost dodatne dokapitalizacije kroz period do 5 godina, ali nisu se vise obvezali na cijenu od 20 kuna.
Poseno u naputku isticu da tih 6,7 milijuna mogu dokapitalizirati u svakom trenutku i to odjednom ili parcijalno.
Imovina Oppenhaima se od prosijecne vrijednosti ingre kroz 5 godina stopila s 22 milijuna Eura na "samo" 2 milijuna Eura, a sto je mozda i dovoljni motiv da firmu vrati na noge .
Ujedno odvim dokapom fondovi ce znatno smanjili prosijecnu cijenu dionice u vlastitom portfelju okvirno na 130 kuna, odnosno jos uvijek daleko od trzne cijene.
I slažem se da vrijeme glavni saveznik svih nas!!!
[thumbsup]
a glavni neprijatelj bit će vam 6 milijuna dionica…po bidu….uskoro
"glavni neprijatelj bit će vam 6 milijuna dionica…po bidu….uskoro"
kad sam počeo čitati ovaj forum , naivno sam mislio da je mjesto za prikupljanje najvažnijih informacija o pojedinoj firmi , koje mogu pomoći u samom investiranju ….i bilo je tako zapravo …i još je danas ….
ali tokom ove tri godine svakodnevnog čitanja i proučavanja …vidio sam nevjerojatnu količinu …hmm…..SVEGA …..
Ingra i mi koji smo unutra, i odavno i u zadnje vrijeme, je doživila pravu katastrofu i vrijednosno na burzi i kao firma na tržištu …..no bit je da se ona BORI ….za opstanak u ovim jebenim vremenima za cijelu hrvatsku građevinu pa i izvoz …..
ljudi pokušavaju održati i spasiti jednom velikog igrača na ovim prostorima i to je definitivno više nego pozitivno ….
ko od vas ne radi u izvozu nema pojma koliko je teško u ovoj jebenoj opljačkanoj banani koju vode
krajnji diletanti koji nemaju pojma o ničemu ( gle sabor i stranke zadnjih 15 godina , gle diletantizam oko INE …gle sve rasprodano .. ) … voditi firme , konkurirati vani za poslove i opstajati …
Zato može nam dionica otiči i na 5 kuna i sa tih 6 milja novih dionica …ali bitno je da INGRA opstane
za dobrobit svih nas ….ne kužite ? da je cijela država rasprodana ….
MALO JE FIRMI KOJE SU JOŠ NAŠE….ILI SMO VEĆ ZABORAVILI ….TO NAŠE …..A INGRA …..JE JOŠ UVIJEK NAŠA …..
a glavni neprijatelj bit će vam 6 milijuna dionica…po bidu….uskoro
[/quote]
…mogao bi i maestral zapuhati 😉
[/quote]
za 6.000.000 dionica po bidu ne može se reći maestral jer to je lagani ljetni povjetarac….pravi izraz za nepogodu koja se sprema bio bi – tsunami [bye]
BANDIĆ I SANADER LAGALI
Ingra: Održavanje Arene s 300.000 skočilo na 1,2 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / T-Portal
ZAGREB – Sve do danas hrvatski porezni obveznici, jer Vlada RH i Grad Zagreb popola plaćaju rate za Arenu Zagreb i njezino održavanje, mislili su da godišnje održavanje najveće dvorane stoji 300 tisuća eura, ali bili su u krivu.
Održavanje Arene, prema tvrdnjama iz Ingre (ZSE:INGR-R-A), u ovoj godini stoji četiri puta više odnosno 1,2 milijuna eura.
Prije nego što je započela gradnja najveće hrvatske dvorane, obznanjeno je da će se će se za Arenu kroz 28 godina u jednakim ratama izdvojiti 210 milijuna eura. U prijevodu, 7,5 milijuna eura godišnje, odnosno 7,2 milijuna za gradnju Arene i tristo tisuća eura za njezino godišnje održavanje. Potvrda za to je priopćenje koje se i danas nalazi na stranicama Vlade. Isto je mjesecima papagajski ponavljao i Bandić.
Ingra, u čijem je vlasništvu Arena, dok se sve rate ne isplate, u gradnju dvorane uložila je 89 milijuna eura, zadužena je za njezino održavanje za koje novac dobiva od Zagrebačkog holdinga koji u cijeloj priči samo kanal za prosljeđivanje ‘perja’ od Grada i Vlade.
Joj kad se Vidoviti Milan raspriča pred Uskokom, to će biti spektakl veći od otvorenja Olimpijskih igara.
za 6.000.000 dionica po bidu ne može se reći maestral jer to je lagani ljetni povjetarac….pravi izraz za nepogodu koja se sprema bio bi – tsunami [bye]
novih 6 milijuna dionica, iako od toga 4 milijuna u rukama fondova, nije ugodno kod ovih kretanja poslovne klime oko Ingre, ali cini mi se da ustrasivanje vise ne pali, te ti novi dionicari morati ce dokazati vasa predvidanja i lupiti po bidu, a da prvi novi dionicari PBZ i RBA nece braniti cijenu isto tako.
Ova prevrtanja oko Arene Zagreb Ingri idu u korist jer samo na taj nacin Ingra moze istjerati svoja ugovorna prava, a bez obzira na cudenje ili ne novinara .
"glavni neprijatelj bit će vam 6 milijuna dionica…po bidu….uskoro"
kad sam počeo čitati ovaj forum , naivno sam mislio da je mjesto za prikupljanje najvažnijih informacija o pojedinoj firmi , koje mogu pomoći u samom investiranju ….i bilo je tako zapravo …i još je danas ….
ali tokom ove tri godine svakodnevnog čitanja i proučavanja …vidio sam nevjerojatnu količinu …hmm…..SVEGA …..
Ingra i mi koji smo unutra, i odavno i u zadnje vrijeme, je doživila pravu katastrofu i vrijednosno na burzi i kao firma na tržištu …..no bit je da se ona BORI ….za opstanak u ovim jebenim vremenima za cijelu hrvatsku građevinu pa i izvoz …..
ljudi pokušavaju održati i spasiti jednom velikog igrača na ovim prostorima i to je definitivno više nego pozitivno ….
ko od vas ne radi u izvozu nema pojma koliko je teško u ovoj jebenoj opljačkanoj banani koju vode
krajnji diletanti koji nemaju pojma o ničemu ( gle sabor i stranke zadnjih 15 godina , gle diletantizam oko INE …gle sve rasprodano .. ) … voditi firme , konkurirati vani za poslove i opstajati …
Zato može nam dionica otiči i na 5 kuna i sa tih 6 milja novih dionica …ali bitno je da INGRA opstane
za dobrobit svih nas ….ne kužite ? da je cijela država rasprodana ….
MALO JE FIRMI KOJE SU JOŠ NAŠE….ILI SMO VEĆ ZABORAVILI ….TO NAŠE …..A INGRA …..JE JOŠ UVIJEK NAŠA …..
ta naša ingra je upropastila naše penzije…. makedoncima su ostavili 100 mil kuna… na areni su imali 9 mil eura više od planiranog…. a male dioničare odveli u propast …. nije ona naša nego tvoja ako od nje dobivaš plaću…. ovo je za istragu…
Svima vama koji još niste kupili INGRU a i onima koji se plaše novih dionica samo jedna informacija za razmišljanje. BELJE je podijelilo radnicima masu dionica po bagatela cijeni. Da li je došlo do pada cijene??? Pa vidimo da se vrti oko 60, dakle nije bilo stampeda, daj što daš pa tako sve do 30. Tako će biti i na INGRI, a ako netko pokuša pokrenuti paniku ja ga spremno čekam sa kešovinom. Pozz
Svima vama koji još niste kupili INGRU a i onima koji se plaše novih dionica samo jedna informacija za razmišljanje. BELJE je podijelilo radnicima masu dionica po bagatela cijeni. Da li je došlo do pada cijene??? Pa vidimo da se vrti oko 60, dakle nije bilo stampeda, daj što daš pa tako sve do 30. Tako će biti i na INGRI, a ako netko pokuša pokrenuti paniku ja ga spremno čekam sa kešovinom. Pozz
Kada nisi prisutan neko vrijeme na forumu i onda se uključiš shvatiš jedno:
– postovi su uvijek isti od onih koji su u dionici a da ni sami ne znaju zašto su tu gdje jesu i uvijek imaju neku kešovinu ako "ne daj Bože" cijena padne, a ustvari sve je to očaj, jer se dugooooo ništa ne mjenja, mnogi od Vas su postali ovisni o burzi kao o kocki, spušili lovu i mole Boga da im se barem dio toga vrati kroz neki rast, ali realno na mnogim dionicama vraćanja neće biti već bi mogli zauvijek nestati.
P. S. ne prejudiciram ništa
Da al Belje nije naštampalo milione novih (skoro pa) bezvrednih akcija…kao Ingra naprimer.
I bole sačuvaj to malo sirotinje od keša, ako ga uopšte imaš za neke pametnije stvari u životu, neg da stalno puniš to odavna probušeno bure.
Da al Belje nije naštampalo milione novih (skoro pa) bezvrednih akcija…kao Ingra naprimer.
I bole sačuvaj to malo sirotinje od keša, ako ga uopšte imaš za neke pametnije stvari u životu, neg da stalno puniš to odavna probušeno bure.
[/quote]
ooo kolega tu ste. Već sam se zabrinuo za vas jer vas nema od 15,90 a sada smo već preko 17. Samo se vi brinite za sebe, meni ionako nije novac sredstvo za uspjeh u životu. A što je važnije od novaca reći ću vam drugom zgodom. Pozz