INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kada bolje razmislim uopće ne vidim razlog zašto bi odluka o ovoj vrsti dokap. prošla na skupštini dioničara. Sve je ovo "lijepo" zamišljeno, ali iskreno sumnjam da će mirovinski fondovi i drugi veći ulagači dati zeleno svjetlo za tu odluku. Openhaim i Ludvigerica imaju zajedno 14,82 % glasova, a gdje će naći ostatak. Ovdje mnogi već prave simulacije budućih kretanja cijene, a još uvijek ima mnoštvo nepoznanica.

Pa ako su se već izjasnili da žele konvertirati svoja potraživanja (obveznice i komercijalne zapise) u dionice, valjda će onda i tako glasat na skupštini dioničara.
[/quote]

Hajde da sam i ovo doživio. Uloge su promijenjene. Frckavi ušao a bananarama izašao ili me samo vara stil pisanja?
[/quote]
Nisam ušao i sve više mislim da nikad i neću.
Ali smeta me kad ljudi baljezgaju gluposti.
[/quote]

Sa ulazom je slično kao i sa izlazom. Ako nisi odlučan odeeeeeeee, a onda je sve teže. No so obzirom da je ovo mala cijena rizik je minimalan, pogotovo na scenarij koji se odvija i već se odvio u pozitivnom smjeru. Pšak ove silne tisućice ne kupuju mali, a vidljivo je da veliki kupuje jer istovremeno štopa da mu ne ode cijena prebrzo visoko. Pozz
[/quote]

Oprosti, kako to misliš da je riziko minimalan?

Potpuno je svejedno je li cena primerice sada 65, pa pane na 40 ili sa 17 na 10, to šta je nekoć bilo, to more mačku o rep da okačiš… Ne ulazim u vrednost Ingre nego u glupost koju si napisao umanjujući riziko na pogrešnim premisama i očito krivoj konkluziji.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

šta ti pričaš mirovinski fondovi su se već prijavili za dok. neće sami protiv sebe glasat

to mozemo znati tek poslije skupstine jer do tada mogu svaki dan mjenjati misljenje.

mislim da je ovo dosta hrabar nastup kupaca danas po 17 kuna, pa to je samo 15% manje od 20 kuna ?
[/quote]

Kako da ne pa znamo da MF drže mala djeca pa svaki dan drugačije misle-a radi se o sići-deseci i stotine milijunčića pa i više uključujući ono što imaju od prije. VI STE KOLEGA KAO MALO DIJETE ILI MISLITE DA SMO MI MALA DJECA. Sutra vam je prilika dokupa prije tih 20.

neće uvijek biti ovako.

Kako da ne pa znamo da MF drže mala djeca pa svaki dan drugačije misle-a radi se o sići-deseci i stotine milijunčića pa i više uključujući ono što imaju od prije. VI STE KOLEGA KAO MALO DIJETE ILI MISLITE DA SMO MI MALA DJECA. Sutra vam je prilika dokupa prije tih 20.

ako dobro razumijem, ja i ostali bi trebali od sutra kupovati sve do 20 kuna, a 14.12.10. na burzi ce se naci novih, slobodnih za prodaju, 6 milijuna dionica po 20 kuna ili gotovo duplo nego ih sada ima.
Znaci od 14.12. na burzi ce se nalaziti ukupno cca 14 milijuna dionica onda po 20 kuna.

I cemu bi se onda po vama trebao nadati, da ce cijena rasti do 35 ili obratno ???

Sutra vam je prilika dokupa prije tih 20.

samo ti kupuj, mi ćemo pričekati ovih 6.000.000 novih dionica da krenu prema bidu na ZSE [thumbsup]

moji postovi nisu investicijski sasvjeti niti prijedlog za kupnju ili prodaju dionica

Ingra izdaje 6 milijuna dionica

Vrijednost dokapitalizacije je 121 mil. kuna

http://www.poslovni.hr/vijesti/ingra-izdaje-6-milijuna-dionica-165825.aspx

Ukupna vrijednost iskazanog interesa je 120,9 milijuna kuna, od čega se najviše – 42,5 milijuna kuna duga odnosi na konverziju potraživanja poslovnih partnera i kooperanata na investicijskim projektima. Interes za pretvaranjem obveznica u dionice iskazali su vlasnici ukupno 38 milijuna kuna obveznica, dok se 40,4 milijuna kuna odnosi na konverziju duga po komercijalnim zapisima. U Ingri navode da se gotovo 70 posto potraživanja koja su predmet unosa u kapital, odnosno 83 milijuna kuna odnosi na smanjenje kratkoročnog duga što će doprinijeti poboljšanju financijskog položaja i stabilnosti društva. Ingra će izdati 6 milijuna novih dionica, a iskazanim interesom je prikupila malo manje od polovice maksimalno ciljanog iznosa novoga kapitala (300 milijuna kuna). Stoga dokapitalizaciju smatraju uspješnom

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Sutra vam je prilika dokupa prije tih 20.

samo ti kupuj, mi ćemo pričekati ovih 6.000.000 novih dionica da krenu prema bidu na ZSE [thumbsup]
[/quote]
samo ti čekaj kolega bar ću imat kome prodat na 25 kad dobijem dionice od dokapitalizacije

''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''

Ajmo probat čistom logikom. 1 Dionica = 1 glas. Ako dokap ide po 20kn, oni koji sudjeluju u dokapu kupuju glas za 20kn. Trennutno se na burzi može kupiti sa otprilike 15% diskonta.

Oni koji sudjeluju u dokapu iskazuju vjeru u INGRU, jer da ne vjeruju u svjetliju budućnost ne bi uvaljivali još svoje love u nešto čemu nema spasa. Tu prije svega mislim na ove sa obveznicama i komercijalnim zapisima. Svi su svjesni da sa ovakvim stanjem na građevinskom tržištu u slučaju stečaja svi gube jer bi se imovina prodavala ispod cijene.

Ono što bi se moglo pokazati problematično su dionice koperanata (cca 2 124 000kom). Dio njih bi moglo ići u prodaju dionica na burzi, po onoj varijanti daj šta daš. Naravno, u slučaju prodaje, oni se moraju odluučiti kolikog dijela duga su se spremni odreči u slučaju da idu ispod 20kn. Pozitivan moment je porast burze, pa možda i oni odluče sačekati sa prodajom neka bolja vremena kako bi oplodili svoje potraživanje.

Ingra izdaje 6 milijuna dionica

…. Stoga dokapitalizaciju smatraju uspješnom

naravno da je za njih uspješna….neuspješna će biti za sadašnje dioničare INGR kad im novih 6.000.000 dionica počne tuči po kupnji

jedva te čekam sresti

sve se ovime mijenja i nominala, jer prije je trebalo skoro 16 milijuna novih dionica biti sada će samo 6 milijuna
Ovo je puno bolje nego prijašni prijedlog, blaži i povoljniji za postojeće dioničare……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Na razini 17 – 20 većinu dionica od potraživača pokupovat će mirovinci, a poslije toga, objava novih poslova i dizanje na 30 – 40 u kratkom vremenu.
Treba vratiti sve ono što su izgubili do sada na ovoj dionici. Potrajat će malo taj proces, ali oni imaju vremena i novca, a imate li ga i Vi? Iluzorno je očekivati cijenu ispod 17, jer upravo cijena između 17 i 20 kuna odgovara i onima koji će biti prisiljeni brzo prodati, a i onima koji to žele kupiti.

sve se ovime mijenja i nominala, jer prije je trebalo skoro 16 milijuna novih dionica biti sada će samo 6 milijuna
Ovo je puno bolje nego prijašni prijedlog, blaži i povoljniji za postojeće dioničare……

potpuno se slažem

16 milja i 6 milja ogromna razlika

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Ingra će izdati 6 milijuna novih dionica, a iskazanim interesom je prikupila malo manje od polovice maksimalno ciljanog iznosa novoga kapitala (300 milijuna kuna). Stoga dokapitalizaciju smatraju uspješnom

New Report

Close