INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Rekvijem, koliko već čekaju isplatu, s obzirom na situaciju, puno njih je već trebalo propasti, a nisu.
Ljudi su se snašli, a i opet će.

E sad, da će netko svjesno izgubiti 20,30 ili 50%, ne vjerujem, ali sve je moguće, IMHO!!!

Dobavljaci ugrade rizik naplate u cijenu.

Mozda Auctorove intelektualne usluge ne vrijede 1.900.000 kn nego 1.000.000 kn? [lol]

Krepat ma ne molat.

ne, nitko neće prodavati. investirati će dugoročno obrtnici u ingru. dajte molim vas, pa to su firme koje moraju isplaćivati plaće, režije i ostale troškove. ej! 6 milijuna novih dionica, pa kad ovi to krenu prodavati niti Bog neće pomoći Ingri, već ste zaboravili što je bilo prošli put.

Nismo zaboravili što je bilo. Bilo je 73 pa je padalo do 30. Zar očekujete da će sa 20 ići do -30??? Naravno znate da je to nemoguće. Zato će investitori po dogovoru malo pričekati pa prodavati tek iznad 25 a ostali čekaju poslove i 100kn. Ako ne vjerujete nađite veze pa ih pitajte.

neće uvijek biti ovako.

@Rekvijem
, koliko već čekaju isplatu, s obzirom na situaciju, puno njih je već trebalo propasti, a nisu.
Ljudi su se snašli, a i opet će.

E sad, da će netko svjesno izgubiti 20,30 ili 50%, ne vjerujem, ali sve je moguće, IMHO!!!

ma ok kolega, neće prodavati s minusom mada iskustvo u ovoj dionici pokazuje upravo suprotno s kooperantima, ali na koji način će cijena iznad 20? pa to će biti majka svih brana na tim razinama. 120 milijuna kuna. pa ja ne znam tko bi to sve pokupovao.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

nema tu kruha, koliko god da se kupnje postavi na 17 kn, sve biva izrešetano…netko hoće van i koristi priliku za iskrcaj.
druge dionice u ovih 2-3 dana narasle su po +15%, a Ingra jedva da se pomakla iznad 16 kn [angry]

Ako tvrtke kao Tromont, Enikom, Fero-term (koja imaju milijunska potraživanja) i čak neka odvjetnička društva mogu prihvatiti dionice po 20 kn, onda mogu i ja "riskirati" na 16-17kn.

Enikon, a ne Enikom. Ja sam mislio da su oni davno propali.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

U potpunosti se slazem s Patrickom. Sve male firme koje rade s velikima (a INGRA jest velika) u naplatu svoje cijene ugrade rizik naplate koji iznosi 40-50%. Drugim rijecima sve iznad 15kn sta prodaju "mali" jest za njih pozitiva.

Kad krene stampedo moglo bi bit i jednoznamenkastih iznosa. Ja cu cekat dolje na 8-9 kn s velikim nalozima. Tako cu bar donekle sniziti cijenu ulaza… I smanjit vlastite gubitke na INGR-i…

Pozdrav svima!

P.S. Evo nam ode Ivo, valjda ce nakon ovoga doc bolji (i pravedniji) dani

nema tu kruha, koliko god da se kupnje postavi na 17 kn, sve biva izrešetano…netko hoće van i koristi priliku za iskrcaj.
druge dionice u ovih 2-3 dana narasle su po +15%, a Ingra jedva da se pomakla iznad 16 kn [angry]

Koje druge kolega su išle 15%??? Da nije DLKV,VDKR ili HDEL???

Rekvijem-ma ok kolega, neće prodavati s minusom mada iskustvo u ovoj dionici pokazuje upravo suprotno s kooperantima, ali na koji način će cijena iznad 20? pa to će biti majka svih brana na tim razinama. 120 milijuna kuna. pa ja ne znam tko bi to sve pokupovao.

Jedino što neznate po kojoj su cijeni oni dobili za svoja potraživanja pa im se isplatilo prodavati od 70 do 40. Ipak oni nisu prodavali sa minusom. Dug im se računao po 40 kn a prodavali su po većim cijenama. Prvo se malo raspitajte pa nam pišite. Pozz.

neće uvijek biti ovako.

StAnte01 -Kad krene stampedo moglo bi bit i jednoznamenkastih iznosa. Ja cu cekat dolje na 8-9 kn s velikim nalozima. Tako cu bar donekle sniziti cijenu ulaza… I smanjit vlastite gubitke na INGR-i…

Samo ti čekaj kolega. Ipak će ti se smanjivati minus-jer će INGRA rasti prvo preko 25, tu malo zastoja a onda idemo preko 40. Objava poslova i idemo prema 100 do ljeta 2011.

neće uvijek biti ovako.

U potpunosti se slazem s Patrickom. Sve male firme koje rade s velikima (a INGRA jest velika) u naplatu svoje cijene ugrade rizik naplate koji iznosi 40-50%. Drugim rijecima sve iznad 15kn sta prodaju "mali" jest za njih pozitiva.

Kad krene stampedo moglo bi bit i jednoznamenkastih iznosa. Ja cu cekat dolje na 8-9 kn s velikim nalozima. Tako cu bar donekle sniziti cijenu ulaza… I smanjit vlastite gubitke na INGR-i…

Pozdrav svima!

Jedno kratko pitanje… što ne prodaš sve sada kada ide ispod 10 kuna pa kupuješ na 8-9 kuna i time dobiješ puno više dionica i love?
…čini mi se logično….

Pozdrav svima!

Jedno kratko pitanje… što ne prodaš sve sada kada ide ispod 10 kuna pa kupuješ na 8-9 kuna i time dobiješ puno više dionica i love?
…čini mi se logično….
[/quote]

Zato što te razine nikada nečete vidjeti, a kolega ima priliku sad na 16-17 smanjivati ulaz, i ja bi isto ali nemam više para, a za mjesec dana kada ću imati para onda će biti prekasno [thumbsup]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Dobro pitanje mirjan. Ja sam napisao svoju procjenu scenarija, koji se mozda i ne dogodi.

Vjerovao sam u scenarij da ce skociti sa 30 na 50 i sl pa se nije dogodilo. Sad samo cuvam dionice i kupujem kad cijena dobro pade.

Mozda je, a mozda i nije najbolja taktika. Samo vec dugo na INGRI ne postoji taktika dobitka. Imam XX XXX dionica sto i nije malo….

Moguci poslovi:
Bosna- 6 hidrocentrala,
Alzir – Bolnica
Irak – Bolnica
Hrvatska – energetski projekti
Hrvatska – Konzum (ovo pobjeda najavljuje, tako da nista od toga)
Makedonija – sitni poslovi

New Report

Close