INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na ZSE se pojavio protuprijedlog dioničara:

http://zse.hr/default.aspx?id=33040

Malo sam pogledao, pa me zanima ako netko zna u čemu je razlika ovog prijedloga i uprave?

male promijene, ali znakovite

1. umjesto najavljenih 150 ide 120 milijuna kuna dokapa
2. umjesto 1.2 mlijuna dionica malim vjerovnicima ( izvodacima radova ) ide preko 2 milijuna dionica

situacija je vrlo interesantna odnosno nepredvidiva !

baš sam gledao ovaj protiprijedlog i ne kužim što vidite u ovoj dionici [shocked]
pa ona i uz naveće poslove ne može 6 mjeseci mrdnuti iznad 19 kn a potencijal pada po usvajanju odluka je i više od 50%

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Ako niste shvatili a niste režekov protuprijdlog je u stvari protuprijdlog uprave i NO-a.
Marković je igrač uprave i vjerujem da on pokušava štopati cijenu.
Očekujem vrlo brzo ponudu za preuzimanje od strane "strateškog partnera " i zbog toga je cijena srušena i zbog toga se drži tako nisko.

A di nam je pobjeda da objavi "siguran" posao?

Malo mi "fali" sto ga nema na forumu…

Stojte mi dobro!

Na ZSE se pojavio protuprijedlog dioničara:

http://zse.hr/default.aspx?id=33040

Malo sam pogledao, pa me zanima ako netko zna u čemu je razlika ovog prijedloga i uprave?

Koliko sam ja shvatio, uprava predlaže smanjenje kapitala na 150 milja kuna pa dokap za +300 milja, ukupno 450 milja kuna.
Režek predlaže povećanje sa 150 milja za još 120,9 milja (koliko su iskazali interes vjerovnici), ukupno na 270,9 milja kuna.
Znači razlika bi bila oko 180 milja kn po prijedlogu uprave. pretpostavljam da je ova razlika za strateškog partnera koji bi konačnici preuzeo Ingru….
[/quote]

ako dobro razmijem sto ste napisali ideja je preveslati one kojima se neda citati sluzbena izvjesca ????

ingra sada ima temeljni kapital od 300 milijuna kuna, a koji smanjuje na 150 milijuna kuna uz virtualnu nominalu od pola ili 20 kuna .

kratkorocni vjerovnici i dugorocni vjerovnici odlucili su uci u dokapitalizaciju ingre s 120 milijuna kuna + 150 postojecih je 270 milijuna ili 30 milijuna manje od prvotne nade ingre kao minimuma do 300 milijuna kuna.
strateski partner za 180 milijuna extra ??? to su naklapanja i nigdje se sluzbeno ne spominju kao ni objektivno.
u slucaju da se taj famozi partner i pojavi onda bi ingra mogla nestati s burze kao pliva ili kako se sada planira za inu.
u tom slucaju cijena za otkup dionica je fiksna ili 20 kuna .

medutim, takav scenarij kod plive i ine ima smisla, ali kod ingre se nevide smisao .

sto smo dobili za sada sto je sigurno ;

dionica je izgubila 50% nominale
rjesavaju se samo 120 milijuna kuna dugova od milijarde ( okvirno )
tvrtka je kroz hladni pogon konsolidirana, ali bez novih poslova

dokapitalizacija je premala da bi sa sigurnoscu mogli reci kako je ingra dobila novi vjetra u leda.

Matan trejda li ga trejda! Opet je ispao iz top 10. Za koga li on “vodu muti”?

Jeli ovo ponovno OPET NIŠTA NOVO ili??

Dva pitanja:

1) Sto znaci da su neki "iskazali interes". Znaci li to da mogu odustati od pretvaranja potrazivanja u dionice ? Da li oni koji nisu iskazali interes mogu promjeniti misljenje i prihavtiti ponudu ? Koliko je uopce "iskazivanje ili neiskazivanje interesa" obvezujuce ?

2) Sta ce biti sa potrazivanjima onih koji ne prihvate pretvoriti potrazivanja u dionice ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dva pitanja:

1) Sto znaci da su neki "iskazali interes". Znaci li to da mogu odustati od pretvaranja potrazivanja u dionice ? Da li oni koji nisu iskazali interes mogu promjeniti misljenje i prihavtiti ponudu ? Koliko je uopce "iskazivanje ili neiskazivanje interesa" obvezujuce ?

2) Sta ce biti sa potrazivanjima onih koji ne prihvate pretvoriti potrazivanja u dionice ?

1)iskazali interes-i u jednom i drugom primjeru može biti OVAKO ILI ONAKO.
2)po mom skromnom razmišljanju ,ako ikada naplate ,biti će u boljoj poziciji nego ovi što su iskazali namjeru za prihvaćanje.
Bar im ostaje kamata na glavnicu duga kojega sudskim putem mogu utjerivati.

U zadnja 2 dana protrgovano je oko 115.000 dionica INGR, zaista velika brojka. Vidjet ćemo uskoro promjene u top 10, moglo bi biti zanimljivo. [wink]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ako tvrtke kao Tromont, Enikom, Fero-term (koja imaju milijunska potraživanja) i čak neka odvjetnička društva mogu prihvatiti dionice po 20 kn, onda mogu i ja "riskirati" na 16-17kn.

A da će iste prodavati po bilo kojoj cijeni, ne da ne vjerujem, nego sam uvjeren, jer bi to bili preveliki gubitci. Mišljenja sam da bi im onda bilo bolje da su ih tužili i tako se naplatili sa kamatama.

Još jedan prilog ovome su i pojedina odvjetnička društva koja radije prihvaćaju dionice nego tužakanje!!!

ne, nitko neće prodavati. investirati će dugoročno obrtnici u ingru. dajte molim vas, pa to su firme koje moraju isplaćivati plaće, režije i ostale troškove. ej! 6 milijuna novih dionica, pa kad ovi to krenu prodavati niti Bog neće pomoći Ingri, već ste zaboravili što je bilo prošli put.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

New Report

Close