INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Adio, barbosa![bye]

ne dramatiziraj, pa nije već na 20 kn! ima još uvijek vremena kupiti po 17 kn, doduše ne još za dugo [thumbsup]
[/quote]

slažem se s prvom tvrdnjom, a za drugu ćemo vidjeti… za sada ostaje oko 17 kn

Jučer su se gurali na 16,49 a danas na 17. Sutra će na 18. Pa gdje vam je mozak-uzmite više, čekajte malo.

neće uvijek biti ovako.

Ipak nema goriva , sporo ovo juri – previše je dionica već sad u igri ….

smanjuje se minus.......

meni izgleda da se namjerno usporava rast, tj. tempira tako da pred skupštinu dođe na oko 20 kn. ovakvim usporenim rastom trejderima se onemogućuje značajnija zarada i smanjuje volatilnost cijene. moguće čak da to netko radi u dogovoru s upravom….

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

meni ovo liči na nemoš ti kupit kolko ja mogu prodat (onako s čačkalicom u zubima)

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

meni izgleda da se namjerno usporava rast, tj. tempira tako da pred skupštinu dođe na oko 20 kn. ovakvim usporenim rastom trejderima se onemogućuje značajnija zarada i smanjuje volatilnost cijene. moguće čak da to netko radi u dogovoru s upravom….
[/quote]

Rakoh ja davnih dana da je sve dogovoreno. Bute vidli.

neće uvijek biti ovako.

meni ovo liči na nemoš ti kupit kolko ja mogu prodat (onako s čačkalicom u zubima)

vidjet ćemo, jučer je prošlo 61.953 dionica INGR, danas (do sada) još 40.103 dionica, a to je već preko 102.000 dionica u niti 2 dana. Deseti u top10 ima oko 99.000 dionica, a 9. PBZ OMF koji je do sada po malo prodavao ima još 170.000 komada (jučerašnje i današnje prodaje još nisu uračunate)
Dakle, nisu to više velike količine kojima će se moći duže vrijeme štopati cijena. [smiley]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Na ZSE se pojavio protuprijedlog dioničara:

http://zse.hr/default.aspx?id=33040

Malo sam pogledao, pa me zanima ako netko zna u čemu je razlika ovog prijedloga i uprave?

Mogao bi se odmah nakon dokapa iznenada pojaviti i kupac za Arenu, recimo za nekih 90 milijuna eurića. E to bi za neke koji su trenutno vani stvarno bila vrhunska "podvala"!

Mogao bi se odmah nakon dokapa iznenada pojaviti i kupac za Arenu, recimo za nekih 90 milijuna eurića. E to bi za neke koji su trenutno vani stvarno bila vrhunska "podvala"!

kad dokap prođe, više neće biti nikakvih razloga za prodaju Arene jer će financ. situacija biti stabilizirana.
prije da će doći do preuzimanja Ingre nakon dokapa

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

kad dokap prođe, više neće biti nikakvih razloga za prodaju Arene jer će financ. situacija biti stabilizirana.
prije da će doći do preuzimanja Ingre nakon dokapa
[/quote]
Kao prvo, kad bi Ingra prodala Arenu po "nekih 90 milijuna eurića", morala bi odmah pisati izvanredni gubitak u iznosu od nekih 240 milijuna kuna. Zašto? Zato što vrijednost Arene (tj. potraživanja na ime Arene) u njihovim knjigama trenutno iznosi 905 milijuna kuna. To vam dosta točno piše u revidiranom izvješću za 2009.

Kao drugo, reći da je financijska situacija "stabilizirana" mi se čini malo pretjerano. Naime dugovi, po Igiju, iznose cca. milijardu kuna. I nakon pretvaranja 120 milijuna kuna dugova u kapital, još uvijek ostaje dug od cca. 880 milijuna kuna. Ja takvu firmu ne bi nazvao "financijski stabilnom", ali vas nitko ne sprječava. Stvar osobnog mišljenja.

Na ZSE se pojavio protuprijedlog dioničara:

http://zse.hr/default.aspx?id=33040

Malo sam pogledao, pa me zanima ako netko zna u čemu je razlika ovog prijedloga i uprave?

Koliko sam ja shvatio, uprava predlaže smanjenje kapitala na 150 milja kuna pa dokap za +300 milja, ukupno 450 milja kuna.
Režek predlaže povećanje sa 150 milja za još 120,9 milja (koliko su iskazali interes vjerovnici), ukupno na 270,9 milja kuna.
Znači razlika bi bila oko 180 milja kn po prijedlogu uprave. pretpostavljam da je ova razlika za strateškog partnera koji bi konačnici preuzeo Ingru….

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close