INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li je realno očekivati da ovo postane fondovska dionica?
Potrebno bi bilo da MCAP bude 300 mil kn,a cijena 22,14.
Mislim da će to probiti vrlo brzo,ne radi
mene,već radi interesa mirovinaca.

zar Ingra nije u 1.kotaciji???
[/quote]

KOLEGA POGLEDAJTE NA ZSE. NEVA VIŠE PRVE KOTACIJE VEĆ SAMO PRIME MARKET A TAMO VLADA VELIKA PRAZNINA.

mislim da kotacija u kojoj je ingra ne priječi OMF-ovima da već sada kupuju ako žele? zna li netko točno?

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjeti za ulaganja

Objava novih poslova? Hm, mislim da je to sve "tempirano" sa prvom pojavom novih dionica na tržištu!
Poslije toga "mačori papaju miševe"! I svi zadovoljni, jedni prodaju iznad 20 i sretni što su namirili svoja potraživanja, drugi kupuju i još sretniji od ovih prvih. Eto to bi se tako nekako trebalo odigrati!

znači imamo (tj imat ćemo) nekoliko promjena u top10 . ispadaju ludvigerica , hidra i marković . 3 nova ulaze u top10 (markovića mijenja štimac [lol] ).

daklem , openhajmer više nije broj 1 , pa onda ko li se sad usrećio crna mu majka [undecid]

and the oscar goes to….. [shocked]

lopinjo je na pravom tragu , ide čovjeka i gotovo [proud] [thumbsup]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

Objava novih poslova? Hm, mislim da je to sve "tempirano" sa prvom pojavom novih dionica na tržištu!
Poslije toga "mačori papaju miševe"! I svi zadovoljni, jedni prodaju iznad 20 i sretni što su namirili svoja potraživanja, drugi kupuju i još sretniji od ovih prvih. Eto to bi se tako nekako trebalo odigrati!

Bolji bi efekt imala objava fantastičnog ulaganja mirovinskih fondova u ovu dionicu. Bilo bi lijepo da ljudi znaju gdje im nestaju buduće mirovine. [lol] [lol]

naravno ovo gore uzeti s rezervom jer pbz dd skrbnički (trenutno drugi) se može podebljat , erste plavi swapa 147k , plus ima nešto od prije , al to nije dosta za top10 . ispod ludvigerice (zanimljiva pozicija – ispod jasnice [lol] ) su tromont doo , tehnozavod marušić doo i tt doo – sva 3 s preko 250k .

zanimljivo bi bilo usporedit izloženost banaka kkroz povezana društva i fondove , pa da vidimo ko je tu šampion .

možda uvertira za tejkover , ko će ga znat [huh]

lopinjo jedini ima nos za ove stvari , prika skidam kapu [thumbsup]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

niko ne komentira openhajmerov swap za 1158 kom [wink]

još nešto mi pade u oči , telemonting doo stječe 60k , a jedino za njega nije navedena osnova potraživanja koje swapa za dionice [undecid]

tu su još i ovi već spomenuti auktor , ingra gradnja , advokati , konzultanti [undecid] namnožilo s toga

Bolji bi efekt imala objava fantastičnog ulaganja mirovinskih fondova u ovu dionicu. Bilo bi lijepo da ljudi znaju gdje im nestaju buduće mirovine. [lol] [lol]
[/quote]
Mislite li možda na ulaganje Erster plavog u Magmu ili AZ u Optima telekom. Sve bolja firma od bolje, da ne govorimo o veličanstvenom Questustu. Prvoklasna ulaganja

[/quote]
Mislite li možda na ulaganje Erster plavog u Magmu ili AZ u Optima telekom. Sve bolja firma od bolje, da ne govorimo o veličanstvenom Questustu. Prvoklasna ulaganja
[/quote]
Nemojte sve po mirovincima.I pored ove velike krize oni su podigli vrijednost udjela od početka
2008. do danas.A crobex je skliznuo sa 5100 na sadašnjih 1900 ,pad 62%.Oni su u prosjeku
daleko uspješniji od većine investitora,a naročito od marginaša,koji su završili na marginama
povijesti ZSE.Međutim,s obzirom na strukturu portfelja i zakonsku regulativu ni u nekom budućem
većem rastu oni će rasti sporije.Kod njih je važnija stabilnost nego profitabilnost.A greške i krivi
plasmani su dio ovog posla.Prosjek je bitan,a mirovinci su odlični i vi mladi možete biti zadovoljni
jer vaša imovina i pored ove krize stabilno raste.Ali kod nas je u modi hajka,pa tako i na mirovince.
Oni su nešto najbolje što je napravila Hrvatska u zadnjih 20 godina.
A da brane svoje smeće brane,ali često je i to neobranjivo.

Na ZSE teče med i mlijeko!

naravno ovo gore uzeti s rezervom jer pbz dd skrbnički (trenutno drugi) se može podebljat , erste plavi swapa 147k , plus ima nešto od prije , al to nije dosta za top10 . ispod ludvigerice (zanimljiva pozicija – ispod jasnice [lol] ) su tromont doo , tehnozavod marušić doo i tt doo – sva 3 s preko 250k .

zanimljivo bi bilo usporedit izloženost banaka kkroz povezana društva i fondove , pa da vidimo ko je tu šampion .

možda uvertira za tejkover , ko će ga znat [huh]

lopinjo jedini ima nos za ove stvari , prika skidam kapu [thumbsup]

A da sam kompjuterski pismen kao vi jjure.Upravo sam namjeravao dati strukturu budučih prvih
deset.Ali preduhritio si me i zato ti hvala!

Na INGRI teče med i mlijeko!

moj skromni doprinos da ne moraš sve ti

znači vako , omfovi (komada 4) su našli način kako podebljat za cca 3,4% . tu su i oifovi kojih ima ko g…na . scenarij rasprodaje omfova je malo ako ikako vjerojatan (kupac???) , znači ostaje im birat – il strat. partner kojem će utrpat udjele il povećanje mcapa na razine koje omogućuju daljnji dokup [proud]

u statut ulazi opcija dokapa za dodatnih 135 mil do max 406 mil koja vrijedi idućih 5 godina .. [proud]

da skratim , omfovi postaju sidro za buduće kretanje cijene , stečaj mačku o rep jer da su birali stečaj ne bi swapali obveznice [lol]

ovdje se može očekivati lagani rast dionice do 20 kn prije skupštine, a kad se sve izglasa više ispod 20 kn neće biti [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je podložan raspravi

New Report

Close