Promet preko milijunčeka uz porast cca 5% je znak da idemo u dobrom smjeru. Naravno da se mora štopati da bi se krcalo što jeftinije-sve su to kolateralne žrtve radi boljek kupovanja. Prodaj 2 pa spusti i onda im uzmi 4 na istoj razini. Nisu to burekdžije, ovo su profići. Ali kad krajem godine fondovi dobiju pravo kupovati onda idemo na 2 milijunčeka. poz svima koji su kupili ali i onima koji su prodali-sutra nazad u kupnju. [thumbsup].
Zanimljiva skupina vjerovnika i njihovi iznosi
recimo Auctor
Lijep iznos za par dana posla 1,5 mil kn .Izgleda da diša ubire dobru proviziju Sramota,fuj za takvog čovjeka je mjesto u Remetincu
Vidim da ipak nisu isplatili kamatu po obveznici kao što su javili na ZSE već vlasnici obveznica i tu kamatu pretvaraju u dionice.
Vidim da ipak nisu isplatili kamatu po obveznici kao što su javili na ZSE već vlasnici obveznica i tu kamatu pretvaraju u dionice.
stavite naočale. gdje ste danas cijeli dan. očito ste bili jako zauzeti. dali ste kupovali ili prodavali.
Lijep iznos za par dana posla 1,5 mil kn .Izgleda da diša ubire dobru proviziju Sramota,fuj za takvog čovjeka je mjesto u Remetincu
[/quote]
Neću ništa komentirati
Zakonski sve je čisto
stavite naočale. gdje ste danas cijeli dan. očito ste bili jako zauzeti. dali ste kupovali ili prodavali.
[/quote]
Ne trebaju mi naocale. I ovako vidim da npr. investitori pod brojem 44 i 47 pretvaraju i kamate po obveznicama u dionice. Iste one kamate za koje je Ingra javila da ih je isplatila.
A inace, da, bio sam jako zauzet. Nesto sam prodavao, a nesto kupovao. Ingrine dionice nisam dirao.
Vama predlazem da prodate par desetaka dionica i za te novce kupite postenu tipkovnicu. Izgleda da vam na ovoj nedostaje tipka za upitnik.
vise nema potrebe za ovim, ni ja nemam dovoljno novaca za kupnju ingre, ali cinjenice su slijedece ;
1. dokap ide ( danas pismeno i potvrdeno na zse ) u visini 120 milijuna, a ostaje otvoreno za svih 300 milijuna. Ostalih 180 milijuna mogu kupovati samo vjernovnici obveznica ili institucionalni ulagaci.
2. sa 120 milijuna ingra podmiruje sve male vjerovnike sa 1/3 iznosa dokapitalizacije
3. sa 2/3 dokapitalizacije podmiruje obveznice odnosno velike vjerovnike ( banke, fondove )
4. banke i fondovi po obveznicama igraju na 5-6% kamata pa cisto sumnjam da ce rusiti cijenu ispod 20 kuna ili vrijednost kompenzacije, mogu samo povecati vrijednost svojih obveznica ili u ovom slucaju dionica za min. 5-6% na 21 do 22 kune.
5. u knjigama ingra knjizi podmirenje svih kratkotrajnih obveza nakon dokapa, smanjenje ukupnog duga za sada 120 milijuna kuna, a arena zagreb im ostaje kao kapital
mislim da su napravili sveukupno dobar posao i na lijep nacin svim dionicarima ingre zazelili ugodne blagdane.
da to malo ptkrijepimo brojevima:
INGRA —–31.12.09.—–30.09.10.—31.12.10/nakon dokapitalizaciuje/ nakon obavijesti 7.12.2010
BR.dion.–7,5 mil———7,5milu—–22,5 mil ———————————– 7,5 mil +6,045 mil 13,545 mil
cijena dion.38 kn——–22kn——–18,65kn/sadašnja/—————————————-16,50—-
MCAP——285mil——–165mil——-450 mil——————————————————-223,.493 mil
BV———–58,91———-54,01——–31,37————————————————————–38,60—
Zaduženost 67,53%——66,84%——44,01———————————————————–56,88%——
Koef.likv. 0,80————1,09——–1,69————————————————————-1,41—–
[/quote]
Zadnja kolona pokazuje stanje nakon provedene dokapitalizacije,a ostalo je kopija od prije
dvadesetak dana,zasnovanom na predpostavkama.
Molio bi katastrofičare da ni odgovore na slijedeča pitanja:
1.Da li na ZSE ima građevinara koji su zaduženi manje od INGRE/osim LVCV/?
2.Koliko ih ima koeficijent likvidnost 1,41 ,/ to je vrlo dobro/?
3.Da li uz ovakve pokazatelje P/BV=16,50:38,60=0,43 pokazuje veliku podcijenjenost cijene dionice?
4.Još ostaje mogućnost dokapitalizacije od 180 mil kn/300 i 180/po ovom modelu.
Što mislite da li će isto biti po 20.Ja mislim da će biti više,a vi.Likvidna firma vrijedi puno više od
nelikvidne
5.Što mislite da li će INGRA sada lakše do novih kredita za nove poslove?
6.Da li je lijep osječaj da INGRI kapa 12 -14 mil EUR godišnje.Ležiš a plaća dolazi.Ne može bolje?
7.S obzirom da dokapitalizacija nije 100% uspjela da li je to bolje ili gore?Ja mislim da je bolje jer
ova inekcija od dokapitalizacije je dostatna za stabilno poslovanje.Dokapitalizirane dionice su
krasan novogodišnji poklon bon.Čestitam vlasnicima novih dionica iz dokapitalizacije.
8.Da li je realno očekivati da ovo postane fondovska dionica?
Potrebno bi bilo da MCAP bude 300 mil kn,a cijena 22,14.Mislim da će to probiti vrlo brzo,ne radi
mene,već radi interesa mirovinaca.
Tragično je što se ovo moglo kristalno jasno na temelju svakom dostupnih podataka i informacija.
A mene ste proglasili vidovitim Milanom,čitaću iz staklene kugle,vijesnikom stečaja, ja samo osnovna škola i digitron.Jedino iz više škole koristio minimalno znanje iz knjigovodstva.Dovoljno ako se koristi zdravi razum.
Na INGRI će poteči med od kadulje i punomasno mlijeko!
Živio "lopina" ! Od sutra pa nadalje slijedi uzlazna putanja, pošto su i najveći negativci nakrcani, ne vidim razloga da se više štopa! [thumbsup]
Više puta viđena situacija. Nakon bjesomučnog udaranja po kupnji slijedi obrat. Da ne govorim kako smo konačno probili i zaključili iznad 16,50 te je sad otvoren put ka 20 kn
Da li je realno očekivati da ovo postane fondovska dionica?
Potrebno bi bilo da MCAP bude 300 mil kn,a cijena 22,14. Mislim da će to probiti vrlo brzo,ne radi
mene,već radi interesa mirovinaca.
zar Ingra nije u 1.kotaciji???