Jutro svima, Kolege vama nikad ništa ne valja, niti jedna info vas ne zadovoljava, pa moj vam je savjet da uopce ne ulažete u ovu dionicu ako stalno imate negativne stavove prema svemu, i ako mislite da INGRA propada, zašto bezveze zamarate i sebe, i ostale sa svojim pisanjem. Mislim da mnogi od vas imaju neke malo vece frustracije, pa to ispoljavaju kroz forum opcenito…
A šta reći na ovo…
Model na kojem je Ingra narasla je prevaziđen i u dogledno vreme nije realno očekivati povećanje obima gradjevinskih radova kako u regionu, tako i u inostranstvu. Kada tome dodaš katastrofalno loš mendežment koji je u samo dve godine uspeo da uništi više od 2 miliarde market vrednosti kompanije, kupi propalu kompaniju u Makedoniji, izgradi Arenu na kojoj ni ćorava koka ne bi mogla da izgubi zrno, a oni gube milione, pokuša da provede dokap i ne uspije u tome, ne more da isplati verovnike ni finansijske, ni poslovne i na kraju uvali hrpu gotovo pa bezvrednih papira verovnicima na ime duga, e onda takva kompanija ne more da opiše ni jednom drugom rečju nego djubrivo ilti junk. Eh sad, u tim previranjima, vešti će igrač ulovit dinar, dva i zaradit za burek ili čak lekovačku mućkalicu, no o nekom ozbiljnom ulaganju para na dugi rok, sa ovakvim prevarantima u kravati i ovkavim biznis modelom, nema šanse… bar ne dok se nešto krusijalno ne desi i barem donekle popegla dug i dobije neki ozbiljan posao. Po meni bi trenutno najveći trigger za rast cene bio odlazak braon manekena jer taj je već previše ljudi i ovde, a i šire zavio u crno…
[/quote]
Da ti nisi čovek iz konkurencije preko grane. Možda iz one kojoj je INGRA pokupila natječaje na bliskom istoku? S obzirom koliko ocrnjuješ našu INGRU kod tebe ovo nisu čista posla. Svejedno ti želim da i ti nešto zaradiš na INGRI , verovatno i ti to želiš ali da bi zaradio moraš kupiti koju, znaš. [thumbsup].
Samo Vi čekajte dionice iz dokap. po 10 kuna. [bye]
svaka čast onom koje spustio sa jednom dionicom za 2% nema vam nade ovo ide gore imate još vremena kupit
mali su sami sebe uvjerili da je ovo s dokapom dobro i na otvaranju počeli stući po prodaji. pare su brzo ispucali i sad je nastao zastoj, a kroz neko vrijeme će Ingra opet na 16 kn… ne znam po koji put ista priča, ali fascinatno kako im majstori uvijek iznova prodaju spiku [thumbsup]
Upisano je pola od očekivanog, tj. 150 milja kuna.Znači to je novih 7.500.000 dionica [shocked]
mali su sami sebe uvjerili da je ovo s dokapom dobro i na otvaranju počeli stući po prodaji. pare su brzo ispucali i sad je nastao zastoj, a kroz neko vrijeme će Ingra opet na 16 kn… ne znam po koji put ista priča, ali fascinatno kako im majstori uvijek iznova prodaju spiku [thumbsup]
Ovo ti je samo uvertira. Tek ćeš da vidiš kad počnu mirovinci kupovati. Burekdžije se neće snaći a već će biti 25…
Opaaaa, kao što sam rekao vraćaju se oni sa po 5-10 tisućica. Kupuje se kupuje i to na veliko…
Dobro se trudite zaustaviti rast. Stavljate čak 30-50 lipa manju cijenu od one koja sigurno ide. Ali ima kupaca za sve. Na 20 ćete se kajati jer nije bilo smisla a novac ste izgubili bezveze.
Izašao sa dijelom jer očekujem pad slijedeći tjedan, a onda opet ulazim (a target pogodite sami) ;-). Lijep promet danas!
uspjela je i dokapitalizacija po 35,000 kuna tj. 233 sadasnjih kuna.
bez profitabilnog posla nema kruha za ovu firmu
a nisu dokazali da znaju bilo sto profitabilno napraviti; nažalost
cijena na 20 kn koja kako se kaže predstavlja kajanje što ste novac izgubili bezveze jer ATLLL mamu im lopovsku sve ću zapaliti za one koji su dali novac u firmu po 233 kune
Gdje su novi poslovi?
Čak ni neprofitabilnih nema
uspjela je i dokapitalizacija po 35,000 kuna tj. 233 sadasnjih kuna.
bez profitabilnog posla nema kruha za ovu firmu
a nisu dokazali da znaju bilo sto profitabilno napraviti; nažalost
cijena na 20 kn koja kako se kaže predstavlja kajanje što ste novac izgubili bezveze jer ATLLL mamu im lopovsku sve ću zapaliti za one koji su dali novac u firmu po 233 kune
Gdje su novi poslovi?
Čak ni neprofitabilnih nema
Preduvijet za poslove, u vidu sređivanja utega nelikvidnosti, se izgleda uspješno rješava. A kad dođu poslovi onda će i cijena dionice porasti… Ako se poslovi ne ugovore onda će sve biti blue…