INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na INGRI će reči med i mlijeko za kupce,a krv i suze za prodavače!

te tvoje gluposti čitamo od kad si kupovao Ingru na 30 kn! pa nisi više klinac od 15 godina, kako ti nije neugodno?!
[/quote]
Zamjenili ste me sa nekim.
Prvi put ulazi na 18 i u odbijancu izaša.
Sadašnji prosjek mi je 16,20.Ali s obzirom da sam burek investotor moj utjecaj na rast ili pad cijene dionice zanemariv.
A vrijeme će reči da li su gluposti.Smatram da će plakati prodavači,jer INGRA neće u stećaj.
A sadašnja cijena je upravo stečajna.

Na ZSE će teči med i mlijeko!
[/quote]
Kolega lopina, želio bih vam čestitati. Vi ste prvi forumaš u zadnjih nekoliko godina koji je u plusu sa Ingrom.

Pravi apaurin interview.

Jedna stvar mi je upala u oko, Igor vidi izlaz u STANOGRADNJI i energetici. Meni se cini da je prilican visak stanova na HR trzistu pa me zanima gdje on to misli graditi stanove…

Krepat ma ne molat.

Da, intervju je ekstra, toliko pričat a ne reć ništa… u Houdinijevu stilu. Sve frca sreća i veselje kod ovih koji su navodno upisali. Ja bi ipak pričekao končan resultat, nekako mislim da neće biti tako kako je naš braon maneken najavio.

Zanimljivo je da su prometi po Oppiju akcijom mali jer eto špekulanti igraju se cenom, a par kuna po akciji je s druge strane velik novac? Kao da prva desetka ne bi izletela van u sekund da je mogla i imala prodati kome…

I dalje u revijalnom tonu… laži, laži, laži me.. ti me lažeš najbolje…

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Jutro svima, Kolege vama nikad ništa ne valja, niti jedna info vas ne zadovoljava, pa moj vam je savjet da uopce ne ulažete u ovu dionicu ako stalno imate negativne stavove prema svemu, i ako mislite da INGRA propada, zašto bezveze zamarate i sebe, i ostale sa svojim pisanjem. Mislim da mnogi od vas imaju neke malo vece frustracije, pa to ispoljavaju kroz forum opcenito…

Nakon najavljene dokapitalizacije pada cijena dionice Ingre. Kako to objašnjavate?

Na domaćem tržištu kapitala malim se iznosima može dizati ili rušiti cijena. Iznosi od oko 100 ili 200 tisuća kuna nisu relevantni za ozbiljnu tržišnu evaluaciju. Uzme li se u obzir da je prošle godine na burzi zabilježeno trgovanje našom dionicom u vrijednosti 300 milijuna kuna, a u posljednjih 20-ak dana s nekoliko milijuna kuna vidljivo je da je riječ o špekulativnom trenutku, a ne ozbiljnom pomaku. Jer ako se dionice prodaju po cijeni većoj od 20 kuna, a kupite ih po cijeni od 15, možete zaraditi 7 kuna, što je za nekoliko tisuća dionica velik iznos. Da je riječ o špekulaciji, vidljivo je i zato što nema značajnijih promjena u vlasničkoj strukturi među deset najvećih dioničara. Prva reakcija sigurno je uslijedila od malih dioničara, koji su procijenili da bi mogli biti oštećeni. Uvjeren sam da će ubrzo uvidjeti da to neće biti slučaj.

neće uvijek biti ovako.

Jutro svima, Kolege vama nikad ništa ne valja, niti jedna info vas ne zadovoljava, pa moj vam je savjet da uopce ne ulažete u ovu dionicu ako stalno imate negativne stavove prema svemu, i ako mislite da INGRA propada, zašto bezveze zamarate i sebe, i ostale sa svojim pisanjem. Mislim da mnogi od vas imaju neke malo vece frustracije, pa to ispoljavaju kroz forum opcenito…

što tebe smeta što ljudi ovdje pišu? svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, pozitivno ili negativno, bitno da se nikoga ne vrijeđa
tebi smetaju jer gledaju kritički na poteze uprave i Opija koji su srozali Ingru sa 400 na 16 kn, a izgleda da će još i niže
po tebi je valjda bolje pisati inteligentne komentare tipa: "strpljen-spašen", "dok ne prodaš nisi izgubio" i slične umotvorine [bye]

Na taj se način odbacuje nagađanje o stečaju?

To su zlonamjerne špekulacije. Napominjem da vrijednost Ingrine imovine znatno nadmašuje obveze. Njezina vrijednost procjenjuje se na oko 200 milijuna eura, dok su obveze oko milijardu kuna.

Znači da je oko 500 000 000 kn viška.

neće uvijek biti ovako.

Ingra je nedavno zbog problema s poslovanjem i otplatom obveza predložila dobavljačima te vlasnicima njihovih obveznica i komercijalnih zapisa model zamjene potraživanja za udjel u kompaniji, odnosno dionice, po cijeni od 20 kuna. Odaziv je prema jučerašnjim, zasad ne i konačnim rezultatima, zatražen u visini od oko 150 milijuna kuna, odnosno polovica od najavljenog najvišeg mogućeg povećanja kapitala. Visina kapitala sada će biti oko 300 milijuna kuna i bit će dovoljna za novi investicijski ciklus, kaže Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre.

neće uvijek biti ovako.

A šta reći na ovo…

Model na kojem je Ingra narasla je prevaziđen i u dogledno vreme nije realno očekivati povećanje obima gradjevinskih radova kako u regionu, tako i u inostranstvu. Kada tome dodaš katastrofalno loš mendežment koji je u samo dve godine uspeo da uništi više od 2 miliarde market vrednosti kompanije, kupi propalu kompaniju u Makedoniji, izgradi Arenu na kojoj ni ćorava koka ne bi mogla da izgubi zrno, a oni gube milione, pokuša da provede dokap i ne uspije u tome, ne more da isplati verovnike ni finansijske, ni poslovne i na kraju uvali hrpu gotovo pa bezvrednih papira verovnicima na ime duga, e onda takva kompanija ne more da opiše ni jednom drugom rečju nego djubrivo ilti junk. Eh sad, u tim previranjima, vešti će igrač ulovit dinar, dva i zaradit za burek ili čak lekovačku mućkalicu, no o nekom ozbiljnom ulaganju para na dugi rok, sa ovakvim prevarantima u kravati i ovkavim biznis modelom, nema šanse… bar ne dok se nešto krusijalno ne desi i barem donekle popegla dug i dobije neki ozbiljan posao. Po meni bi trenutno najveći trigger za rast cene bio odlazak braon manekena jer taj je već previše ljudi i ovde, a i šire zavio u crno…

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Neki zaista neznaju kada trebaju prestati jer se blamiraju do kraja. Ali ipak je najvjerovatnije da su u ogromnim gubicima na razima 400 pa do cca 30-40. Sada im naravno treba ulaz na cca 1-2 kn da bi na 50 bili na nuli. No to je samo san kojeg jedino još ovi sanjaju i druge time maltretiraju. Krajnje im je vrijeme da uđu na ovim cijenama ispod 20 jer kad pređe 20 i mirovinci dobiju zakonsko pravo za kupovinu INGRE biti ć im kasno. Meni ih je žao pa im savjetujem da već danas kupe po 16-17 jer su zadnje dionice po tim cijenama. Dokap je 100% uspio i INGRA ide dalje. poz.

neće uvijek biti ovako.

u ponedjeljak 13.12.10. sve ce biti jasno i jasnije, dokap prolazi ili ne prolazi, ali znakovito je da se i dalje iskrcava 9-i dionicar za 1200 dionica u zadnjih 2 dana trgovanja ( osim danas ) .

Da moglo bi biti jasnije nama.Ali vama/tebi/teško.
Primječujem da imate/imaš/sve više problema sa vidom jer gledate naopako.
Pa prvih deset je danas povečalo svoj udjel sa 46,11 na 46,22%.Udio prvih deset raste i to se zove
akumulacija.O kojoj prodaji pričate/pričaš/.

Na INGRI će teči med i mlijeko.
[/quote]

zanimljivo ?

jucer je pisalo na skdd da zakljucno s 06.12.10. deveti dionicar ima manje cca 1200 dionica, a danas to ne pise ?????????????????????????????????

da vas ispravim , zakljucno s 03.12.10. pise da prvih 10 ima 46.23%, a danas pise 46.22% ili 0,001% manje, a sto je nebitno ili vjerujem samo odraz izlaza desetog dionicara .

ono sto je sada bitno je "cinjenica" da ingra ima pola plana ili 150 milijuna dokapitalizacije.
sto sada, da li je dovoljno da se ne potope, da li ce tih novih 7,5 milijuna dionica na burzu iduci tjedan ili koliki dio toga ce na burzu iduci tjedan i dokle su spremni rusiti cijenu dionice u rasprodaji ?

Nekima je ocito pao mrak na oci kad su procitali da je dokap uspio!
[thumbsup]

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

New Report

Close