INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[A kakav je on instrument garancije trebao dobiti? I od koga to?

Od Ingre? Ako su zalozene dionice njegove, morao je postojati back-to-back agreement.

Krepat ma ne molat.

Od Ingre? Ako su zalozene dionice njegove, morao je postojati back-to-back agreement.
[/quote]
Ok. Ali ako Ingra ne može platiti svoje obaveze po kreditu, onda ne može platiti i njega po "back-to-back agreement-u".
A osim toga, ne mogu se sjetiti da sam ikad vidio ili čuo da je CEO tužio firmu u kojoj radi.

[/quote]
Ok. Ali ako Ingra ne može platiti svoje obaveze po kreditu, onda ne može platiti i njega po "back-to-back agreement-u".
A osim toga, ne mogu se sjetiti da sam ikad vidio ili čuo da je CEO tužio firmu u kojoj radi.
[/quote]

A šta ti govori? Da je moguće da se osigurao ugovorom o naplati u slučaju nastanka xxyy slučaja, tzv. superoordinirani dug i da ne računa da će još dugo da bude CEO. Po meni, trebao je davno da ode i to bez obzira na sve makinacije za koje bi ako firma završi u bankrotu, mogao jednoga dana i kazneno da odgovara. Ne spašava on Ingru, nego svoje d*pe. A par miliona dinara ili nekoliko procenata vlasništva nečega ili bolje rečeno ničega, je mala cena za slobodu.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

frcko-Kolega, mislim da ste nešto krivo shvatili. Ingra je digla neki kredit, a pošto nije mogla ponuditi dovoljno vrijedne instrumente kao osiguranje tog kredita, Igi je kao CEO uskočio i dopustio banci da za taj kredit upiše zalog na te njegove dionice.

To nije neki kredit.Zna se što je-od izgradnje Arene. Da nije siguran u firmu koju vodi on bi svoje dionice rasprodavao pošto zašto-kao i drugi iz top 10, ali svi znaju da je dokap riješena stvar i da vjerovnici neće sada po bagateli sve rasprodavati a fondovi ulaze i kupuju sve što se ponudi do 50. Bute vidli. Onaj tko nasjeda vašim foram, ja ga žalim ali ima pravo da radi što želi, pa i po vašem nagovoru.

neće uvijek biti ovako.

Onaj tko nasjeda vašim foram, ja ga žalim ali ima pravo da radi što želi, pa i po vašem nagovoru.

A ti prosipaš sveto pismo i nepatvorenu istinu… Samo ne znam dal iz kugle staklene, pasulja prebranca, belog luka ili pogledom u ledja pauka krstaša… ili kombinuješ sve te tehnike kod procene šta će da se desi i koliko šta vredi?

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

frcko-Kolega, mislim da ste nešto krivo shvatili. Ingra je digla neki kredit, a pošto nije mogla ponuditi dovoljno vrijedne instrumente kao osiguranje tog kredita, Igi je kao CEO uskočio i dopustio banci da za taj kredit upiše zalog na te njegove dionice.

To nije neki kredit.Zna se što je-od izgradnje Arene. Da nije siguran u firmu koju vodi on bi svoje dionice rasprodavao pošto zašto-kao i drugi iz top 10, ali svi znaju da je dokap riješena stvar i da vjerovnici neće sada po bagateli sve rasprodavati a fondovi ulaze i kupuju sve što se ponudi do 50. Bute vidli. Onaj tko nasjeda vašim foram, ja ga žalim ali ima pravo da radi što želi, pa i po vašem nagovoru.

Sve do 50!?!?!?!? Godina? 2020., 2030? [lol]

Kolega nam želi reći da se Igi nekako hedžovao odnosno akcije koje je dao u zalog i da će ako se aktiviše zalog na akcije on ipak pokupit keš, a bezvrednim akcijama ionako može …. da obriše. Barem sam ja tako to razumeo.

Tko bi to rekao, razmisljas kao pravi hrvatski CEO.

Krepat ma ne molat.

[/quote]
[/quote]

A šta ti govori? Da je moguće da se osigurao ugovorom o naplati u slučaju nastanka xxyy slučaja, tzv. superoordinirani dug i da ne računa da će još dugo da bude CEO. Po meni, trebao je davno da ode i to bez obzira na sve makinacije za koje bi ako firma završi u bankrotu, mogao jednoga dana i kazneno da odgovara. Ne spašava on Ingru, nego svoje d*pe. A par miliona dinara ili nekoliko procenata vlasništva nečega ili bolje rečeno ničega, je mala cena za slobodu.

[/quote]

U pravu si, ‘par miliona dinara’ stvarno su mala cijena. Doduše platili smo je puno više prije dosta godina, ali odonda barem računamo u kunama.

Onaj tko nasjeda vašim foram, ja ga žalim ali ima pravo da radi što želi, pa i po vašem nagovoru.

A ti prosipaš sveto pismo i nepatvorenu istinu… Samo ne znam dal iz kugle staklene, pasulja prebranca, belog luka ili pogledom u ledja pauka krstaša… ili kombinuješ sve te tehnike kod procene šta će da se desi i koliko šta vredi?

[/quote]

Sveto pismo ostavite po strani jer niste svesni o čemu govorite. Ove vaše nebuloze o INGRI su zrele za nekoliko SF filmova. JADAN ONAJ TKO VAS SLUŠA i sada prodaje. No za svaki lonac ima poklopac. Vidim da vam danas slabo ide pa ste nervozni-ne ide od 16 nigdje, a gdje je 10. prije će 50 nego 10. Uživajte i samo bez nervoze-biće INGRE i za vas, ALI TEK POSLE 25KN.

neće uvijek biti ovako.

To nije neki kredit.Zna se što je-od izgradnje Arene.

Kolega, ja nikad nisam imao dionice Ingre pa se nisam ni toliko angažirao oko detalja, ali čini mi se da je izgradnja Arene financirana preko BKS-a, dok su ove Igijeve dionice založene kod Splitske banke. Molim da me demantirate ako nisam u pravu tj. pojasnite ako jesam u pravu.

To nije neki kredit.Zna se što je-od izgradnje Arene.

Kolega, ja nikad nisam imao dionice Ingre pa se nisam ni toliko angažirao oko detalja, ali čini mi se da je izgradnja Arene financirana preko BKS-a, dok su ove Igijeve dionice založene kod Splitske banke. Molim da me demantirate ako nisam u pravu tj. pojasnite ako jesam u pravu.
[/quote]

Tvoj angažman oko ove dionice je itekako veliki-inače nebi čučao na ovom forumo po cijele dane i drukao na dole-osim ako nije nešto drugo poput kolege ti fotija-neznam da li me je poslušao i otišao da vidi što nije u redu. Imate isti "sindrom", nemate INGRU, ne želite je a jedini cijeli dan pljujete po njoj. Nije li to PREVIŠE PROZIRNO. Ili ste zaista zreli za "promatranje". Ipak želim vam zdravlje i mudrost u životu.

neće uvijek biti ovako.

Kolega frcko pročitajte opet ovaj dio iz članka:

Kako piše Večernji list, riječ je o kreditu od 15 milijuna eura podignutom u Splitskoj banci koji je jednim dijelom potrošen za gradnju dvorane Arena Zagreb.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close