Kako god bilo,svi kojima je ingra duzna a odluce se uzet dionice,odmah ce krenuti s rasprodajom,tako da vjerovatno drugi tjedan cijena ide ispod 10kn. morati ce igor založit i ostatak svojih dionica za iduci kredit, ako mu ga itko bude dao… a sto onda poslje,stvarno neznam…
Pitam se što je Mesić dobroga donio za ovu firmu, uletio u brod koji tone, da uzme svoj dio kolača..
Tj svi su oni uzeli svoj dio,i neće ih puno pogodit ako ingra ode u bankrot, a za male dionicare ih boli…
A ko da je Mesić ikad imao neku strategiju i znao šta radi?
Heh, Sjasi Kurta da uzjasi Murta…
Kako god bilo,svi kojima je ingra duzna a odluce se uzet dionice,odmah ce krenuti s rasprodajom,tako da vjerovatno drugi tjedan cijena ide ispod 10kn. morati ce igor založit i ostatak svojih dionica za iduci kredit, ako mu ga itko bude dao… a sto onda poslje,stvarno neznam…
Pitam se što je Mesić dobroga donio za ovu firmu, uletio u brod koji tone, da uzme svoj dio kolača..
Tj svi su oni uzeli svoj dio,i neće ih puno pogodit ako ingra ode u bankrot, a za male dionicare ih boli…
izgleda da mnogi očekuju taj scenarij, čim se skupi malo veća kupnja na 16 kn odmah se netko iskipa po njoj! [bye]
Eh kolega… Igor je napravio hedging dostojan vrhunskog majstora. Ne daj boze da Ingra ode u bankrot, sto ce se prvo naplatiti? Dionice ili njegovo cash potrazivanje?
Ako ne ode, nikom nista. Osim ako nije dobio neki drugi financijski instrument u zalog.
Vidim kontraingraši se natječu tko će imati crnju prognozu. Ili je to neka igra-tko će niže. Ajde da se i ja malo igram. Licitiram ispod 2 kn ako dokap propadne. Ahaa, može li tko niže. Hehehe… Ma samo se vi tješite. Nije vam lako kad ste ulazili na cca 400 a prodali na cca 35-tada ste se pojavljivali sa drukom na dole. Pa i mi koji imamo INGU nadamo se kao i vi, samo svatko drugom pravcu. No uskoro ćemo i mi i vi drukati isti pravac-samo uzlazni. Ući ćete vi u INGRU(ako već niste koliko želite)po ovoj ili onoj cijeni. Onda nam je samo 400 granica.Pozz svima.
izgleda da mnogi očekuju taj scenarij, čim se skupi malo veća kupnja na 16 kn odmah se netko iskipa po njoj! [bye]
[/quote]
kolega nema se tu što očekivati,kada su prvi put dijelili prije 6-7 mjeseci isto se išlo na iskipavanje samo što je tad cijena bila 45-50 kn i vidi se što su ti potezi donijeli na trenutnoj cijeni od 16 kn.
a o ponovnom iskipavanju koje kreće za nekoliko dana i količini dionica da i ne govorim-10 kn je sigurno.
Od ovakve bliže budućnosti ,treba biježati glavom bez obzira i čuvati svoje novce, savjetujem oprez i držite se po strani dok se slika ne dovede do jedne granice razumljivosti i svaćanja .
Eh kolega… Igor je napravio hedging dostojan vrhunskog majstora. Ne daj boze da Ingra ode u bankrot, sto ce se prvo naplatiti? Dionice ili njegovo cash potrazivanje?
Ako ne ode, nikom nista. Osim ako nije dobio neki drugi financijski instrument u zalog.
Kolega, mislim da ste nešto krivo shvatili. Ingra je digla neki kredit, a pošto nije mogla ponuditi dovoljno vrijedne instrumente kao osiguranje tog kredita, Igi je kao CEO uskočio i dopustio banci da za taj kredit upiše zalog na te njegove dionice.
Kakvo cash potraživanje?
Kolega, mislim da ste nešto krivo shvatili. Ingra je digla neki kredit, a pošto nije mogla ponuditi dovoljno vrijedne instrumente kao osiguranje tog kredita, Igi je kao CEO uskočio i dopustio banci da za taj kredit upiše zalog na te njegove dionice.
Kakvo cash potraživanje?
[/quote]
Kolega nam želi reći da se Igi nekako hedžovao odnosno akcije koje je dao u zalog i da će ako se aktiviše zalog na akcije on ipak pokupit keš, a bezvrednim akcijama ionako može …. da obriše. Barem sam ja tako to razumeo.
Hocete reci da on kao CEO nije dobio niti jedan instrument garancije zato sto je zalozio svoje dionice?
Moze biti, ali treba onda dojaviti papi kad bude proglasavao sljedece blazenike.
Ma koja je to logika? Ako se aktivira zalog na njegove dionice (Ingra ne vraća kredit pa banka rasproda dionice kako bi zatvorila kredit), Igi može eventualno pokušati regresirati taj iznos od Ingre. To znači da Igi tuži Ingru da mu vrati te pare.
To mi se čini jako malo vjerojatno, ali ako se to dogodi, ide Ingra u jednoznamenkasta područja.
Hocete reci da on kao CEO nije dobio niti jedan instrument garancije zato sto je zalozio svoje dionice?
Moze biti, ali treba onda dojaviti papi kad bude proglasavao sljedece blazenike.
A kakav je on instrument garancije trebao dobiti? I od koga to?
Ma uopšte je nebitan taj pravni posao, on je bio tu da potakne akcionare da sudeluju u debt to equity swapu, čisto psihološki, jer kobajagi kao CEO daje ostalim akcionarima veru u oporavak kompanije… u tom je smislu to samo jeftin trik, jer niti tih par miliona dinara, a niti debt to equity swap neće Ingru da spasi od brzog ili polaganog umiranja. Samo posao kojeg očito nema ni za leka. Nažalost, drugo ni ne more da očekuješ u kadrovski, finansijski i poslovno devastiranoj kompaniji.