INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pročitao u novinama da je OPENHAJM zalozio 3xx.xxx dionica zbog duga INGRE za ARENU bankama.
Naravno ZGB holding nije platio…

cekam seebiz da objavi u 15 do 10… [lol] [lol]

Da , kupio 10.000 kom,založio a ne prodao 3xx.xxx kom.Zašto?Valjda očekuje da će vrijditi više.

Informacija je možda i točna.Logična je jer ZG holding ima velikih problema i ne plaća svoje
obveze na vrijeme.Teret više ,problem više za Ingru,ali Zagreb je bogati grad koji će se izvući.
To su kratkoročni problemi, koje će vrlo brzo rješiti HDZ nakon pobjede na prijevremenim izborima u Zagrebu..Naime ,SDP koji je na vlasti u Zagrebu je od grada Zagreba napravio relativno većeg
dužnika od države.

U INGRI će teči med i mlijeko!

Sve je bilo jasno i prije petnaestak dana kada sam bio sam u dokazivanju da je dokapitalizacija
odlična za firmu,a time i za male dioničare.I da je to trebao biti razlog za rast a ne za pad cijene dionice.Jednostavna osnovnoškolska matematika.
A bio sam sam ko staru udovica koja nije rodila djecu.

Počeli su i komentari ovih arlekina iz fondova o velikom riziku ulaganja u MAGMU,HGspot,Badel i
u INGRu.Koji debili.
INGRA sa kapitalom od 54 kn po dionici ,a nakon dokapitalizacije,vjerovatno 100% uspješno,
31 kn,uz stabilnu bilancu,nisku zaduženost,solidnu likvidnost- cijena 16
Badel sa BV od 250 kn po dionici ,a nakon dokapitalizacije oko 220 a cijena dionice 73,89
Magma sa sadašnjim kapitalom od -2 kn poo dionici/pojeli su temeljni kapital/nakon dokapitalizacije
po 10 kn od poljaka BV cca 7 kn ,trže se po 25 kn.
HGspot,sa kapitalom od -50/minus/ kn po dionici ,sa daljnjim gubicima u poslovanju su u opasnoj zoni
a trže se skuplje od IINGRE.
U ti debili stavljaju u isti koš INGRU i Badel sa Magmom i Hgspotom.
To mogu samo kreteni ili pametni koji žele kupovati INGRU i Badel.
Pila naopako je igra fond menađera.

U Ingri će teči med i punomasno mlijeko!

Pa s obzirom da si takav stručnjak najbolje da skupimo love i da
te predložimo za nekog fond menadžera pa
nam milijune (još bolje milijarde) zarađuj!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

Definitivno se kolega slažem sa prijedlogom.

Jedino što me malo sputava u toj strateškoj odluci je naziv njegovog nika lopina

[lol] [lol]
[/quote]
Nik Lopina je namjerno izabran da bi vas upozorio da u svakom ulaganju postojii i rizik ulaganja.
Nakom dokapitalizacije Ingra će biti najmanje zaduženi od svih hrvatskih građevinara/relativno/
a nakon vjerovatne dokapitalizacijeII za sve vlasnike dionica i najlikvudnija od svih iz branše/osim
LVCV/.Tako da u Ingri možete zanemariti to upozorenje.
Bitno je što se piše,a ne tko piše.Još bitnije zašto piše.Mislite da se ovoliko trudim radi
mojih 1xxx kom dionica koje imam.
Osnovni cilj mi je pomoći neiskusnim ulagačima.

U INgri će teči med i mlijeko!

pročitao u novinama da je OPENHAJM zalozio 3xx.xxx dionica zbog duga INGRE za ARENU bankama.

Evo, da ne moraš čekati [thumbsup]

Promašen projekt
Zbog Arene Zagreb šef Ingre morao založiti svojih 350.000 dionica

Zbog 15 milijuna eura Splitska banka u zalog uzela dionice vrijedne 5,75 milijuna kuna

Koliko su kriza i recesija pomele građevinsko-projektantski sektor, svjedoči i Igor Oppenheim, šef Ingre, koji je vjerojatno prvi među graditeljima založio vlastitu imovinu kao dodatno jamstvo kreditu koji trenutačno njegova tvrtka ne može otplaćivati.

Dodatno osiguranje

Da bude ironičnije, riječ je o kreditu od 15 milijuna eura podignutom u Splitskoj banci koji je jednim dijelom potrošen za gradnju dvorane Arena Zagreb, koja je pak trebala biti najbolji Ingrin projekt!

Budući da je otplata kredita prolongirana, kako su nam potvrdili u Ingri, banka je, uz postojeće, tražila i dodatne instrumente osiguranja. Kako ta kompanija više nije imala što ponuditi, Oppenheim je pristao da banka stavi založno pravo na 350.000 njegovih dionica Ingre koja su prema jučerašnjoj cijeni dionice vrijedile 5,75 milijuna kuna. U Ingri tvrde da je Oppenheim dionice ponudio kao "osobno jamstvo vjere u kompaniju". Ingra je pak u prvih devet mjeseci ove godine imala 37 milijuna kuna gubitaka, dokapitalizaciju kani provesti da bi 11 vjerovnika svoja potraživanja promijenilo u udjele u vlasništvu Ingre, a od jučer je u upravi Ingre premijerkin ekonomski savjetnik Željko Perić.

On je pak u Ingru došao kao svojevrsni krizni menadžer koji u prvom redu mora stabilizirati i financijski konsolidirati kompaniju. Ingra je u velikim problemima i zbog Arene Zagreb, koju je s Gradom Zagrebom i Vladom gradila javno-privatnim partnerstvom, jer joj Holding (odnosno njegova podružnica), kako tvrde u Ingri, kasni s isplatama najamnine, ali i redovnog održavanja. Tako je Holding Ingri, tvrde u toj kompaniji, dužan više od devet milijuna kuna za redovno održavanje te 1,7 milijuna kuna za najamninu. Dužni su i 17,7 milijuna kuna depozita. U Ingri kažu kako više nisu u stanju provoditi redovno održavanje dvorane, budući da istječu dvogodišnja jamstva, te postaje i upitna sigurnost Arene Zagreb. Zbog toga prijete i eventualnim zatvaranjem dvorane!

Nezavidni položaj

– Ne plati li nam Holding redovno održavanje, dvoranu ćemo zatvoriti i staviti je u hladni pogon – poručuju u Ingri. U Holdingu jučer nismo uspjeli dobiti precizan odgovor o kašnjenju plaćanja. Kriza i recesija, ali i napeti odnosi s Gradom Zagrebom, koji ne podmiruje baš obveze prema Holdingu, taj su gradski komunalni div doveli u nezavidni položaj. Jedno vrijeme ni Vlada nije bila baš ažurna u isplaćivanju svog dijela najamnine za Arenu Zagreb. U Ingri kažu kako su Holdingu već predlagali modele otplate održavanja, predlagali su kako bolje iskoristiti dvoranu, ali očito prijedlozi nisu pali na plodno tlo.

lopina @ Osnovni cilj mi je pomoći neiskusnim ulagačima. [lol] [lol] [lol]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

http://www.poslovni.hr/vijesti/financijskim-problemima-do-velike-zarade-165277.aspx

Za sve koji vjeruju u laku zaradu (mada sam i sam takav).

Mogli bi se debelo i opeć!!!!!!!!!!!!

Nakon dokapitalizacije od 15 mil.dionica /nove dionice/i prijašnjih 7,5 mil kn je 22,5 mil.

15:22,5=2/3=o,67

Veliki analitičari vratite se u osnovnu školu,novi vlasnici u slućaju 100% uspješne dokapitalizacije
mogu imati maksimalno 66,66. % glasova.
Da li ste namjerno pogriješili jer 75% ima u dioničarstvu veću težinu?

Da , kupio 10.000 kom,založio a ne prodao 3xx.xxx kom.Zašto?Valjda očekuje da će vrijditi više.

Informacija je možda i točna.Logična je jer ZG holding ima velikih problema i ne plaća svoje
obveze na vrijeme.Teret više ,problem više za Ingru,ali Zagreb je bogati grad koji će se izvući.
To su kratkoročni problemi, koje će vrlo brzo rješiti HDZ nakon pobjede na prijevremenim izborima u Zagrebu..Naime ,SDP koji je na vlasti u Zagrebu je od grada Zagreba napravio relativno većeg
dužnika od države.

[/quote]

Da u pravu si, HDZ će da naštampa pare jer SDP to ne ume, zasatreli štamparski stroj…
[lol]

Nego, šta si sad reteriso, više nema punomasnog mleka ili si svatio da punomast loše utiče na krvne sudove i da posle učestalog konzuimsanja takvog mleka čoek otegne papke? Slično ko šta ćeš da "otegneš papke" i ti na Ingri… kad se igranka privede kraju.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

dužnika od države.

[/quote]
LOPINA…aj citaj sto pisem….nisam napisao da je prodao….
i nema tu mozda…ja pisem sto procitam…

http://www.vecernji.hr/biznis/zbog-arene-zagreb-sef-ingre-morao-zaloziti-svojih-350-000-dionica-clanak-222891

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

http://www.poslovni.hr/vijesti/financijskim-problemima-do-velike-zarade-165277.aspx

Nakon dokapitalizacije od 15 mil.dionica /nove dionice/i prijašnjih 7,5 mil kn je 22,5 mil.

Veliki analitičari vratite se u osnovnu školu,novi vlasnici u slućaju 100% uspješne dokapitalizacije
[/quote]
Zašto jedinica.Niste valjda petice podijelili ovim matematičkim neznalicama iz Erste vrijednosnicama koji još nisu naučili djeljenje/peti osnovne/.
Biće da su prodavali INGRU pa bi sada htjeli dokupiti što jeftinije!
Medijski rat oko INGRE se zahuktava.
U ingri će teči med i mlijeko!

dužnika od države.

[/quote]
LOPINA…aj citaj sto pisem….nisam napisao da je prodao….
i nema tu mozda…ja pisem sto procitam…

http://www.vecernji.hr/biznis/zbog-arene-zagreb-sef-ingre-morao-zaloziti-svojih-350-000-dionica-clanak-222891

[/quote]
Nije prodao nego zasložio.Zašto?Ti negativno,a ja tražim pozitivno ,jer svaka vjest ima lice i naličje.
Svatko od nas treba imati logičan izbor,a tko ga nema neka baca /pismo ili glava/i neka donese odluku/kupiti ili prodati/,ili ne bacati i čekati.
U INGRI će teči med i m,lijeko.
Ajde bog, idem na gledalicu.

[/quote]
Jjedino točno što si napisao, 66,67%. Ipak ti je poslužila matematika iz 8 razreda osnovne.

Nije prodao nego zasložio.Zašto?Ti negativno,a ja tražim pozitivno ,jer svaka vjest ima lice i naličje.
Svatko od nas treba imati logičan izbor,a tko ga nema neka baca /pismo ili glava/i neka donese odluku/kupiti ili prodati/,ili ne bacati i čekati.

Tako je. Uvijek treba tražiti nešto pozitivno. Npr. za g. Protegu (inače bivšeg člana Nadzornog odbora Ingre) je bilo i djelomično dobro da je bio u pritvoru u Remetincu. Barem je smršavio.
Isto tako vjerojatno ima nešto dobro u Openhajmovom zalogu vlastitih dionica za kredit Ingre. Trenutno ne vidim što je tu tako dobro, ali vjerojatno ima nešto.

Tako je. Uvijek treba tražiti nešto pozitivno. Npr. za g. Protegu (inače bivšeg člana Nadzornog odbora Ingre) je bilo i djelomično dobro da je bio u pritvoru u Remetincu. Barem je smršavio.
Isto tako vjerojatno ima nešto dobro u Openhajmovom zalogu vlastitih dionica za kredit Ingre. Trenutno ne vidim što je tu tako dobro, ali vjerojatno ima nešto.
[/quote]

Meni se isto čini da je dobro učinio, s obzirom na probleme Holdinga i grada Zagreba, a s druge strane dobro je i to što je banka prihvatila te dionice, bez obzira na odnos duga i vrijednosti istih, što pokazuje da te dionice ipak vrijede [thumbsup]

New Report

Close