INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

uz ovaj promet ingra bi mogla u drugu kotaciju

cijena od 16 kuna je prepostavka o diskontu od 20% na 20 kuna ili cijena dokapitalizacije, a uz pretpostavku da bi novi dionicari njih 1,2 milijuna moglo krenuti u rasoradaju i svijesni gubitak od 20% da se domognu gotovine .
problem se javlja sto je cijena konstantno 16 kuna, a ako novi dionicare lupe po prodaji pocetna pozicija vise nije 20 nego 16 kuna odnosno 12,8 u konacnici, ali i gubitkom od 36%.

novim dionicarima svakako ne preporucujem da prodaju jer ako im porezna vidi kes na racunu vec ce naci nacin da im ga uzmu, a dionice nece nitko pa ni porezna.

Sta je?
Ti rasprodao, lova ostala, jos nisi usao?
Za 2 dana sve ce se znati (zapravo, vec se sve zna samo ne zelis vidjeti), a ti jos na stanici a vlakic ide….

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Dalekovod, Viadukt, Tehnika, Ingra… izbacite uljeza!
Većina građevinara objavljuje neke dogovorene poslove, osim Ingre. Ingra šuti ko zalivena i to joj je najveći gubitak.
Nadam se da se čeka prolazak dokapitalizacije i da će konačno nešto, negdje krenuti!

specijalno izdanje večernjaka od 29.11 – top kompanije – intervju s openhajmerom (tiskano izdanje) . prvi nakon dugo vremena intervju u kojem spominje nove poslove i stavlja ih u neki vremenski kontekst premda i dalje neodređeno u njegovom stilu .

kaže openhajm vako:
prošle godine uložili smo više od 20 mil a ove 30 mil kn u razvoj i pozicioniranje na tradicionalnim tržištima (rusija , sj. afrika , bliski istok) , a uskoro ćemo registrirati svoju tvrtku u njemačkoj . to će nam omogućit nastup u zemljama eu.

onda ide zanimljivi dio:
uskoro (???) očekujemo poziv za sklapanje 4 vrijedna ugovora , 1 u iraku i 3 u alžiru na kojima će doči do izražaja naše dugogodišnje izvođačko znanje u inženjering projektima . u novonastalim okolnostima hr tvrtkama je lakše poslovat u inozemstvu na tržištima na kojim je ingra već stekla ugled i vrhunske reference . tržišta poput iraka i alžira mogu redovito financirat investicije . hr građevinari su dobrodošli i u libiji , ipak problem je što većina njih ne ulaže u otvaranje ureda u tim zemljama, što je jedna od strat. prednosti ingre a ujedno i poziv drugima na moguću suradnju u zajedničkom nastupu .

u istom tekstu najveći dio se odnosi na swap debta za ekviti i već viđeno uvjeravanje kako je to sve u cilju koristi dioničara (hehe) , al kaže i vako: sve ove mjere i rezovi trebali bi pridonijet uspješnijem poslovanju u budućnosti i omogućit nam da sljedeće godine (?? pa nije to tako daleko) neopterećeni dubiozama pokrenemo novi investicijski ciklus .

eto vjeruj – ne vjeruj , il što kaže lopinjo radio mileva radi u tri smjene [wink]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

eto vjeruj – ne vjeruj , il što kaže lopinjo radio mileva radi u tri smjene [wink]

Sve je bilo jasno i prije petnaestak dana kada sam bio sam u dokazivanju da je dokapitalizacija
odlična za firmu,a time i za male dioničare.I da je to trebao biti razlog za rast a ne za pad cijene dionice.Jednostavna osnovnoškolska matematika.
A bio sam sam ko staru udovica koja nije rodila djecu.

Počeli su i komentari ovih arlekina iz fondova o velikom riziku ulaganja u MAGMU,HGspot,Badel i
u INGRu.Koji debili.
INGRA sa kapitalom od 54 kn po dionici ,a nakon dokapitalizacije,vjerovatno 100% uspješno,
31 kn,uz stabilnu bilancu,nisku zaduženost,solidnu likvidnost- cijena 16
Badel sa BV od 250 kn po dionici ,a nakon dokapitalizacije oko 220 a cijena dionice 73,89
Magma sa sadašnjim kapitalom od -2 kn poo dionici/pojeli su temeljni kapital/nakon dokapitalizacije
po 10 kn od poljaka BV cca 7 kn ,trže se po 25 kn.
HGspot,sa kapitalom od -50/minus/ kn po dionici ,sa daljnjim gubicima u poslovanju su u opasnoj zoni
a trže se skuplje od IINGRE.
U ti debili stavljaju u isti koš INGRU i Badel sa Magmom i Hgspotom.
To mogu samo kreteni ili pametni koji žele kupovati INGRU i Badel.
Pila naopako je igra fond menađera.

U Ingri će teči med i punomasno mlijeko!

http://www.poslovni.hr/vijesti/financijskim-problemima-do-velike-zarade-165277.aspx

Za sve koji vjeruju u laku zaradu (mada sam i sam takav).

Mogli bi se debelo i opeć!!!!!!!!!!!!

Sve je bilo jasno i prije petnaestak dana kada sam bio sam u dokazivanju da je dokapitalizacija
odlična za firmu,a time i za male dioničare.I da je to trebao biti razlog za rast a ne za pad cijene dionice.Jednostavna osnovnoškolska matematika.

Počeli su i komentari ovih arlekina iz fondova o velikom riziku ulaganja u MAGMU,HGspot,Badel i
u INGRu.Koji debili.
INGRA sa kapitalom od 54 kn po dionici ,a nakon dokapitalizacije,vjerovatno 100% uspješno,
Badel sa BV od 250 kn po dionici ,a nakon dokapitalizacije oko 220 a cijena dionice 73,89
Magma sa sadašnjim kapitalom od -2 kn poo dionici/pojeli su temeljni kapital/nakon dokapitalizacije
HGspot,sa kapitalom od -50/minus/ kn po dionici ,sa daljnjim gubicima u poslovanju su u opasnoj zoni

Pa s obzirom da si takav stručnjak najbolje da skupimo love i da
te predložimo za nekog fond menadžera pa
nam milijune (još bolje milijarde) zarađuj!!!!!!!!!!!!!!!!

u INGRu.Koji debili.

[/quote]

Definitivno se kolega slažem sa prijedlogom.

Jedino što me malo sputava u toj strateškoj odluci je naziv njegovog nika lopina

[lol] [lol]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

u INGRu.Koji debili.

[/quote]
Ne,u moje jato mogu samo odabrani.A ovo tržište ne omogućava visoku zaradu na portfelj veći od
1 mil kn.I odlično mi ide zahvaljujući jakoj matematičkoj podlogi.Osam razreda osnovne škole
je dosta, ali treba temeljito savladati razlomke i omjere.

Ako si mali investitor slijedi me skinuti ćeš dobru lovu.Naravno ne sa 100% jer uvijek postoji opasnost od mina.Ali sa 30 % treba.

u INGRu.Koji debili.

[/quote]
Ne,u moje jato mogu samo odabrani.A ovo tržište ne omogućava visoku zaradu na portfelj veći od
1 mil kn.I odlično mi ide zahvaljujući jakoj matematičkoj podlogi.Osam razreda osnovne škole
je dosta, ali treba temeljito savladati razlomke i omjere.

Ako si mali investitor slijedi me skinuti ćeš dobru lovu.Naravno ne sa 100% jer uvijek postoji opasnost od mina.Ali sa 30 % treba.
[/quote]

Haha ovu njegovu tvrdoglavost možemo, mirne duše, usporedit s našim političarima.
Uvijek u pravu i misle da rade u najboljem interesu za druge, a s druge strane pogledajmo šta okolina misli o njima. Tako i o lopini misle ovi sa foruma, ali on se neda smest u svojoj misli. Ako ništa drugo, možemo naučit od njega šta ne treba radit.

2slow, 02.12.2010. u 08:16
“Za one investitore koji su skloni riziku te imaju horizont ulaganja duži od pet godina, ovakva rizična ulaganja mogu biti izuzetno unosna ukoliko se kompanija uspješno restrukturira, dok s druge strane investitor može izgubiti cijelokupni ulog ukoliko kompanija ode u stečaj

Sad su rekli veliku mudrost… No ukoliko se kompanija postavi na solidne temelje i uzevši u obzir premijerkinu (pa i predsjednikovu) zaposlenost u inozemstvu traženja ulagača za strateške projekte, moglo bi to krenuti na bolje građevinarima u globalu.
Dok vrh skuplja predizborne bodove na taj način građevinari bi mogli profitirati…

Ali polako, prvo svi skupa vidimo kako će proći dokap.

Hvala na popratnoj reakciji kolega. Pročitao sam navedeni tekst, ali nije isto najava mogućih poslova (mrkva na dugačkom štapu) i ugovaranje istih…
Slažem se da je bolje i to nego nikakva informacija, ali da je ova osobito vrijedna-nije.

Dalekovod, Viadukt, Tehnika, Ingra… izbacite uljeza!
Većina građevinara objavljuje neke dogovorene poslove, osim Ingre. Ingra šuti ko zalivena i to joj je najveći gubitak.
Nadam se da se čeka prolazak dokapitalizacije i da će konačno nešto, negdje krenuti!

specijalno izdanje večernjaka od 29.11 – top kompanije – intervju s openhajmerom (tiskano izdanje) . prvi nakon dugo vremena intervju u kojem spominje nove poslove i stavlja ih u neki vremenski kontekst premda i dalje neodređeno u njegovom stilu .

kaže openhajm vako:
prošle godine uložili smo više od 20 mil a ove 30 mil kn u razvoj i pozicioniranje na tradicionalnim tržištima (rusija , sj. afrika , bliski istok) , a uskoro ćemo registrirati svoju tvrtku u njemačkoj . to će nam omogućit nastup u zemljama eu.

onda ide zanimljivi dio:
uskoro (???) očekujemo poziv za sklapanje 4 vrijedna ugovora , 1 u iraku i 3 u alžiru na kojima će doči do izražaja naše dugogodišnje izvođačko znanje u inženjering projektima . u novonastalim okolnostima hr tvrtkama je lakše poslovat u inozemstvu na tržištima na kojim je ingra već stekla ugled i vrhunske reference . tržišta poput iraka i alžira mogu redovito financirat investicije . hr građevinari su dobrodošli i u libiji , ipak problem je što većina njih ne ulaže u otvaranje ureda u tim zemljama, što je jedna od strat. prednosti ingre a ujedno i poziv drugima na moguću suradnju u zajedničkom nastupu .

u istom tekstu najveći dio se odnosi na swap debta za ekviti i već viđeno uvjeravanje kako je to sve u cilju koristi dioničara (hehe) , al kaže i vako: sve ove mjere i rezovi trebali bi pridonijet uspješnijem poslovanju u budućnosti i omogućit nam da sljedeće godine (?? pa nije to tako daleko) neopterećeni dubiozama pokrenemo novi investicijski ciklus .

[/quote]

pročitao u novinama da je OPENHAJM zalozio 3xx.xxx dionica zbog duga INGRE za ARENU bankama.
Naravno ZGB holding nije platio…

cekam seebiz da objavi u 15 do 10… [lol] [lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Ako si mali investitor slijedi me skinuti ćeš dobru lovu.

Pa čovječe kako te nije sram uopće više pisati na forumu?
Oni koji su te slijedili u DKVS na 25 kn kad si ga preporučivao sad imaju -80%!
Na Validusu isto gubitak od -50% itd.
Tko je tebe slijedio taj je bankrotirao, ti si postao najgori navlakač na ovom forumu i još se pozivaš na nekakvo poštenje i da te drugi slijede! Nemam riječi! [angry]

New Report

Close