INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

fotije-Nakon toga sledi spesijalizacija u kojoj na sopstvenim greškama i parama naučiš biti korak ispred većine ili slepo pratiti trend dok traje.

S obzirom na gorčinu kojom pišeš o INGRI izgleda da si ti jedan od onih koji je kupovao po 400 a prodao na 40. Sada bi da ti daju po 0,1 kn pa da do 40 vratiš uloženo. Hehehehehe, ali to nije moguće, niti matematički. To se nemože naučiti niti na doktoratu i sl.

E vidiš nisi u pravu, ja sam u Ingri bio jednom davno i kupovo sam je još u "staroj valuti" po 6 hiljada dinara i onda prodavao na 20 hiljada i nisam se mogao čudom načuditi kad ju je posle bratija digla na 60 hiljada, iako je bilo jasno da tudjom prangijom gloginje mlatit, a sebi pavlaku ubirat najlakse. No, sotim neka se bavi tužilaštvo i sudstvo koje bi jednog dana moglo malo da pročešlja trading sveske mirovinaca i povezanih persona. Iz tog razloga Ingra više nikad neće videti ni dinar od mene jer je to kompanija koja verovatno neće da preživi, pa čak i da preživi neće da uveća vrednost akcionarima, daklem zbog katastrofanog vodjenja kompanije, velikog duga i posledično mogućeg bankrota, ne vidim tu hleba za manjinske akcionare. Vidiš, kad se jednog dana oluja smiri i krene neki novi uptrend, o ulaganju u IGH, DLKV i THNK bi ozbiljno razmišljao, iako teško da će ove kompanije ikada da povrate i 40-50 odsto od najviših vrednosti. Ipak iz trenutačne perspektive to bi mogao biti dobar prinos uz prihvatljiv riziko.

Pratit ćemo.

[/quote]

Onda bi trebao posjetiti jednog čiku da ga pitaš što je sa tobom kada danima čučiš na temi INGRE koja te ni u snu ne interesira. Ja bi se na tvom mestu zabrinuo za sebe a ne za dioničare INGRE. Samo predlog i moje razmišljanje bez ikakve namera za vređanjem. Mislim, nije mi jasno pa rekoh da ti pomognem kao što ti kažeš da ti je namera pomoći meni. Sory a nisi ni jedini.

neće uvijek biti ovako.

Uopce mi nije jasno tko dozvoljava trgovinu samo jedne dionice (tj par kuna), meni kod agrama ne dozvoljavaju manju svotu od 1000 kuna što i ima logike da se spriječi manipulacija tržišta.

Ja bih prije rekao da ima veze s logikom sto se njima ne isplati davati male naloge, ali opet cu ispasti cinican.

Krepat ma ne molat.

fotije-Nakon toga sledi spesijalizacija u kojoj na sopstvenim greškama i parama naučiš biti korak ispred većine ili slepo pratiti trend dok traje.

S obzirom na gorčinu kojom pišeš o INGRI izgleda da si ti jedan od onih koji je kupovao po 400 a prodao na 40. Sada bi da ti daju po 0,1 kn pa da do 40 vratiš uloženo. Hehehehehe, ali to nije moguće, niti matematički. To se nemože naučiti niti na doktoratu i sl.

E vidiš nisi u pravu, ja sam u Ingri bio jednom davno i kupovo sam je još u "staroj valuti" po 6 hiljada dinara i onda prodavao na 20 hiljada i nisam se mogao čudom načuditi kad ju je posle bratija digla na 60 hiljada, iako je bilo jasno da tudjom prangijom gloginje mlatit, a sebi pavlaku ubirat najlakse. No, sotim neka se bavi tužilaštvo i sudstvo koje bi jednog dana moglo malo da pročešlja trading sveske mirovinaca i povezanih persona. Iz tog razloga Ingra više nikad neće videti ni dinar od mene jer je to kompanija koja verovatno neće da preživi, pa čak i da preživi neće da uveća vrednost akcionarima, daklem zbog katastrofanog vodjenja kompanije, velikog duga i posledično mogućeg bankrota, ne vidim tu hleba za manjinske akcionare. Vidiš, kad se jednog dana oluja smiri i krene neki novi uptrend, o ulaganju u IGH, DLKV i THNK bi ozbiljno razmišljao, iako teško da će ove kompanije ikada da povrate i 40-50 odsto od najviših vrednosti. Ipak iz trenutačne perspektive to bi mogao biti dobar prinos uz prihvatljiv riziko.

Pratit ćemo.

[/quote]

Onda bi trebao posjetiti jednog čiku da ga pitaš što je sa tobom kada danima čučiš na temi INGRE koja te ni u snu ne interesira. Ja bi se na tvom mestu zabrinuo za sebe a ne za dioničare INGRE. Samo predlog i moje razmišljanje bez ikakve namera za vređanjem. Mislim, nije mi jasno pa rekoh da ti pomognem kao što ti kažeš da ti je namera pomoći meni. Sory a nisi ni jedini.
[/quote]

Vidiš ja to isto to mislim za tebe i tebi slične. [bye]

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Pretpostavka za dokup po nižoj cijeni i smanjenju cijene ulaza je vjera ili saznanje da dionica vrijedi više nego što je njena trenutna tržišna cijena. To može biti razlog za dokup i smanjenje prosječne cijene ulaza a ne sama činjenica da se želi smanjiti prosjek. Iako većinu ovdje smatrate budalama i sprdate se sa svima, nisu svi toliko naivni da ne vide što radite.

Sve 5, moj je komentar bio da je prosjecna cijena ulaza psiholoski parametar, nista drugo. Tko vjeruje u INGR, neka kupuje, treba nam vise takvih.

Krepat ma ne molat.

To ti je kao da se pitas zasto ljudi gledaju Jerry Springera.

Krepat ma ne molat.

[/quote]
Odlična usporedba

[/quote]

Pa i pitam se!!!
No ja barem imam INGRU i interesira me a neki je ne žele a vise na temi i pljuju od jutra do večeri. Stvarno indikativno. [bye]

neće uvijek biti ovako.

uz ovaj promet ingra bi mogla u drugu kotaciju

cijena od 16 kuna je prepostavka o diskontu od 20% na 20 kuna ili cijena dokapitalizacije, a uz pretpostavku da bi novi dionicari njih 1,2 milijuna moglo krenuti u rasoradaju i svijesni gubitak od 20% da se domognu gotovine .
problem se javlja sto je cijena konstantno 16 kuna, a ako novi dionicare lupe po prodaji pocetna pozicija vise nije 20 nego 16 kuna odnosno 12,8 u konacnici, ali i gubitkom od 36%.

novim dionicarima svakako ne preporucujem da prodaju jer ako im porezna vidi kes na racunu vec ce naci nacin da im ga uzmu, a dionice nece nitko pa ni porezna.

A na trećoj te uče, monkey-donkey strategiji prema kojoj je potpuno statistički svejedno u što ćeš ulagati dok je tržište u uptrendu, kamatne stope niske, a makroekonomski agregati se poboljšavaju.

Na četvrtoj svatiš da je bolje da pare oročiš u banci, jer veoma mali procenat investitora tuče indeks.

Nakon toga sledi spesijalizacija u kojoj na sopstvenim greškama i parama naučiš biti korak ispred većine ili slepo pratiti trend dok traje.

Nekako mi prvi dio nije baš u najčišćoj ekavici, kao da je kolega zaboravio da se kontroliše.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Dalekovod, Viadukt, Tehnika, Ingra… izbacite uljeza!
Većina građevinara objavljuje neke dogovorene poslove, osim Ingre. Ingra šuti ko zalivena i to joj je najveći gubitak.
Nadam se da se čeka prolazak dokapitalizacije i da će konačno nešto, negdje krenuti!

@skovacin
Ne samo ekavica već Srbi ne govore u infinitivu, kojim se bjednim metodama služe ljudi. Jadno

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Tim "tipovima" koji stalno vise na forumu iz razloga da bi dodatno širili negativan sentiment, ne treba ni u kom slučaju kontrirati. Jednostavno ih pustite da pišu, bez da se upuštate u rasprave. Nek se "troše" i tako ova dionica ne ovisi o njihovom pisanju. Već kada dođe vrijeme, bit će jednostavno "pregaženi", uzet će nove nickove i ponovno ispočetka. Netko jednostavno ima takav psihološki profil, te liječi osobne frustracije na taj način, a naročito uživa u tome kada mu netko drugi kontrira. Rasprava pri tome uopće ne mora biti argumentirana, bitno im je samo da se "isprazne". [yawn]

New Report

Close