kooperanti prate cijenu dionice na burzi i ne prodaju u bescijenjenje isto kap sto prati Ingra svoje dionice HG spota
kooperanti prate cijenu dionice na burzi i ne prodaju u bescijenjenje isto kap sto prati Ingra svoje dionice HG spota
i sta ljudi iz ingre mogu zakljuciti dok prate dionice HG spota?????
mozda isto kao i kooperanti dok prate cijenu dionice ingra na burzi???
pofuk
Za sada je nekakav status quo, nitko ne lupa niti prema dolje, niti prema gore. Ipak, čini mi se da je prodaja malo nervoznija i lakša na okidaču [rolleyes]
Dragi moji, ne znate vi (a ni ja) ni što će biti do skupštine, ni hoće li kooperanti dobiti te dionice i ako ih dobiju hoće li ih uopće prodavati (ako su izdržali dvije godine zbog čega bi sada prodavali pošto poto, bilo bi jednostavnije tvrtku tužiti i naplatiti se),
Kolega, da ste vi pošteno odradili posao na Ingru, zadužili se da kupite materijal i platite radnike, da ste dužni okolo jer vam Ingra nije platila (a Ingra ne plaća jer nema love) što biste napravili? Sva Ingrina imovina je pod hipotekom banaka, što biste dobili tužbom? Blokadu računa i game over!
Vjerovnici-kooperanti znaju da im je jedina šansa da se naplate ta da sada uzmu dionice, pa da ih prodaju na burzi čim ih dobiju. Oni nisu glupi i jako dobro znaju da će najbolju cijenu dobiti onaj koji prvi proda jer kad krenu svi ostali tući po kupnji, jasno je da će cijena oštro dolje.
Uostalom, da vjerujete u to što pišete, onda biste sada svi vi (lopina, stoop, megido, pozitiva, crockett,DATA,….) masovno kupovali i dizali cijenu Ingre!
Nastavak pada iz dana u dan jasno govori što doista svi vi očekujete na ovoj dionici, a sve je običan blef i demagogija.
Sad bi malo rušili cjenu sa sitnom lovom unda nakrcavanje
parsto hiljada ispod šesnejst
pa onda nadrukaj cjenu na 18 i prodaj sve i tako svaki tjedan
tura dvje zarade 12%
ljepa igra…
Dragi moji, ne znate vi (a ni ja) ni što će biti do skupštine, ni hoće li kooperanti dobiti te dionice i ako ih dobiju hoće li ih uopće prodavati (ako su izdržali dvije godine zbog čega bi sada prodavali pošto poto, bilo bi jednostavnije tvrtku tužiti i naplatiti se),
Kolega, da ste vi pošteno odradili posao na Ingru, zadužili se da kupite materijal i platite radnike, da ste dužni okolo jer vam Ingra nije platila (a Ingra ne plaća jer nema love) što biste napravili? Sva Ingrina imovina je pod hipotekom banaka, što biste dobili tužbom? Blokadu računa i game over!
Vjerovnici-kooperanti znaju da im je jedina šansa da se naplate ta da sada uzmu dionice, pa da ih prodaju na burzi čim ih dobiju. Oni nisu glupi i jako dobro znaju da će najbolju cijenu dobiti onaj koji prvi proda jer kad krenu svi ostali tući po kupnji, jasno je da će cijena oštro dolje.
Uostalom, da vjerujete u to što pišete, onda biste sada svi vi (lopina, stoop, megido, pozitiva, crockett,DATA,….) masovno kupovali i dizali cijenu Ingre!
Nastavak pada iz dana u dan jasno govori što doista svi vi očekujete na ovoj dionici, a sve je običan blef i demagogija.
[/quote]
DEMAGOGIJU pričate vi. I kad svi navale na prodaju kolika će cijena biti??? 10 lipa??? Pa zar vi mislite da će špekulanti sve dočekivati na 17-15 kn??? Zar mislite da su kooperanti poludjeli pa da rade po vašoj želji i rasprodaju sve do 1 kn??? Zar mislite da su toliko bedasti i da ne znaju da bi ako svi navale, svi bili u šteti??? Zar mislite da se nisu mudro dogovorili da vas sve razočaraju ne prodajući svoje dionice ispod 25 kn??? Zar ne mislite da nisu u dogovoru sa INGROM i da znaju što čekaju a to je pozitivna vijest koja će katapultirati dionicu od 25-30 kada će se neki od njih u manjem dijelu polagano iskrcavati a ostalo čuvati kao kapitalne zalihe za prodaju po većim cijenama??? I na kraju zar svojim pisanjem vi ne vrijeđate sve te kooperante jer ih prikazujete kao prosjake koji nemaju za kruh i mlijeko. Opet NAGLAŠAVAM-RASPITAJTE SE O TIM FIRMICAMA KAKO ŽIVE I POSLUJU I KAKVE IMAJU PLANOVE. Onda pišite bedastoće.
tura dvje zarade 12%
ljepa igra…
Nije kolega samo igra na INGRI, ima tu više igrica na pojedinim dionicama…, al ako ste to prokužili odigrajte i Vi jedan turnir…
LP
tura dvje zarade 12%
ljepa igra…
Nije kolega samo igra na INGRI, ima tu više igrica na pojedinim dionicama…, al ako ste to prokužili odigrajte i Vi jedan turnir…
LP
I naravno u toj igri čuvajte se ozljeda!
[/quote]
[/quote]
Ako se dobro sjećam kolega i vi ste u svojim ranijim postovima zazivali stečaj!!! (na ovom forumu je to izgleda postala "moda").
Kao prvo, ako imate tvrtku onda vjerojatno znate da vlasnik traži najbolji način (trenutno) kako uopće naplatiti dug, a najmanje izgubiti (što je i logično). Nekad blokada računa i eventualni stečaj je možda i bolji put naplate duga (jer ova tvrtka ima imovine, iako bi neki htjeli prikazati kako je njena tržna cijena "daleko" ispod knjigovodstvene) od dionica koje dobijate nakon dvije godine (zar je to mali vremenski rok čekanja, pogotovu što u te dvije godine Ingra je mogla pokleknuti po vašem i sličnim pisanjima i po nekoliko puta) i po vama treba ih prodati pošto poto. I baš zato ako ste, kako vi kažete, pošteno odradili posao za Ingru, onda će te nastojati, zbog sebe, radnika, dobavljača pronaći najbolji način naplate duga.
Ne slažem se sa tvrdnjom da vjerovnici-kooperanti "nisu glupi" iz razloga što isto tako oni koji su spremni kupiti nakon što te dionice dođu na tržište neće ponuditi visoku cijenu, jer i oni nisu veslo sisali. Tko će biti mudriji (hitriji) to ćemo vidjeti.
I na kraju je ne kupujem dionice samo zato jer vjerujem u neku dionicu, nego se prilagođavam trenutnom trendu tržišta. Mali sam ulagač da bi mogao utjecati na trend, ali isto tako nitko mi ne može reći da je ova dionica u par dana zaslužila da bude na cca 14,40kn (i to u zadnjim minutama trgovanja) pa na 18,68, a da se nešto posebno bilo pozitivno, bilo negativno dogodilo. Ekipa koja se ovdje zabavlja (i zarađuje na špekulacijama) dobro obavlja posao [thumbsup]
[/quote]
DEMAGOGIJU pričate vi. I kad svi navale na prodaju kolika će cijena biti??? 10 lipa??? Pa zar vi mislite da će špekulanti sve dočekivati na 17-15 kn??? Zar mislite da su kooperanti poludjeli pa da rade po vašoj želji i rasprodaju sve do 1 kn??? Zar mislite da su toliko bedasti i da ne znaju da bi ako svi navale, svi bili u šteti??? Zar mislite da se nisu mudro dogovorili da vas sve razočaraju ne prodajući svoje dionice ispod 25 kn??? Zar ne mislite da nisu u dogovoru sa INGROM i da znaju što čekaju a to je pozitivna vijest koja će katapultirati dionicu od 25-30 kada će se neki od njih u manjem dijelu polagano iskrcavati a ostalo čuvati kao kapitalne zalihe za prodaju po većim cijenama??? I na kraju zar svojim pisanjem vi ne vrijeđate sve te kooperante jer ih prikazujete kao prosjake koji nemaju za kruh i mlijeko. Opet NAGLAŠAVAM-RASPITAJTE SE O TIM FIRMICAMA KAKO ŽIVE I POSLUJU I KAKVE IMAJU PLANOVE. Onda pišite bedastoće.
[/quote]
Odličan post ! Hijene su nervozne jer su se iskrcale na 15 pa sad treba to dodrukat niže da se ponovno uđe.
drukeri, džaba vam drukanje, upravo je iskrcano 4000 komada po kupnji, potpore na 16 kn više nema.
u petak je pala potpora na 17 kn, danas na 16 kn, tko zna što će biti sutra na 15 kn? [cry]
oj kolege da mi je bar još nešto novaca pa da kupim još koju tisučicu po ovoj presmješnoj cjeni!!
Gledajte, donice burzu na ovim razinama NEĆE vidjeti, druga stvar ne zaboravite da će veliki dio dionica koperanata završiti kaoJo depozit za kredit!
Po meni stvar je vrlo jednostavna, ako koperanti krenu sa rasprodajom najbolje će proči onaj prvi ili drugi nalog ali šta je samnom koji ću uspjeti prodati tek recimo drugi-treći dan, zašto bi ja toliko novaca izgubio kad će cjena padati velikom brzinom ako znam da firma neide u stećaj zašto da dam dionice po 10kn ako će one vrijediti 20-30-100kn ???Pa nisu kooperanti trejderi i njih burza ne zanima, a još manje su djeca!!
I ne zaboravite jednu bitnu stvar da svaku državu iz krize izvlače građevinari, izborna je godina i gospodarstvo se mora pokreniti ako vladajuči misle ostati na vlasti!!