INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Napadate lopinu da obmanjuje ljude. Evo vam posta sa IPKK gdje realno i objektivno pokušava argumentirati:

27.06.10. | 11:19 lopina | privatna poruka | zahtjev na čekanju | ignoriraj korisnika | profil | blog | korisnik je na listi ignoriranih korisnika | pogledaj poruku
korisnik od: 24.05.2007.

ocjena poruke
100%
zajednica –
moderatori
golubvhttp://www.seebiz.eu/hr/t…e-i-dakovstinu,83111.html

Pipo je opasan igrač.Sve što namjerava kupiti pretvori u prah i pepeo.
IPPK ,nelikvidnost,stečaj,bla ,bla …pa preuzimanje
DKVS,iste metode..nema preuzimanja jer je znao da su izvješća fasficirana.
Metoda ulova slična.Posudi im zeru para koje ne mogu vratiti i lovina je sigurna.Pipo se ponaša kao
fond rizičnog kapitala.Nema konkurencije i radi što hoće.
Da li će mu igra prisjesti.Tek ćemo vidjeti.
Na IPKK mislim da ne može izgoriti jer ako dođe nemoralna ponuda on može samo izaći sa dobitkom jer IPKK vrijedi više od cijene dionice koju je platio Pipo/a možda je plati i skuplje a mi ne znamo,ispod žita// s obzirom na BV od preko 600 kn.
Ali na DKVS bi se mogao opeći, jer bi se za veliku materijalnu imovinu mogao pojaviti kupac koji će biti spreman platiti cijenu sa manjim diskontom i Pipiju ispred nosa odnijeti ono što je on
pripremao sebi za jeftinu kupnju,pa čak izvisiti 30 mil kn koje neće moći naplatiti iz stečajne mase
DKVS.Bilo bi previše da mu uspiju ove dvije akvizicije sa malim ulogom,jer bi mogao postati opasan
konkurent CKML i Todi.I zato očekujem da bi ovdje moglo prokuhati.I Pipo bi mogao biti skuhan.
Za dioničare IPKK bi to bio pun pogodak.

Što se dogodilo sa Beljem nakon što su radnici dobili dionice po 30 kn.Izgledalo je da nitko dionicu
ne može zaustaviti u padu.Ali našli se kupci iznad 60.Netko je iskoristio priliku za krcanje jer smatra da je to dobra cijena.A radnici udaraju ko kamikaze po bidu i da se kupci spuste niže tuklo bi niže.

Usporedba Belja s Ingrom je apsurdna!
Ali zašto ne kupuješ Belje na 0,43 booka ili ti smeta što radi s dobiti i to najbolje u povijesti.

U ovakvoj situaciji pametni investitori/špekulanti/fondovi prodaju loše firme na pola booka bez obzira na koliko su ih kupovali i kupuju kvalitetne firme tipa Belje koje su podcijenjene!

argumenti koje neki navode ZA kupnju, padaju u vodu naspram samo jednog PROTIV: Ingra nema novaca platiti dugove kooperantima i to će učiniti novom emisijom dionica po 20 kn. Kooperanti će tako dobiti 1 200 000 dionica!!!!.
Kad oni to iskipaju uz diskont na burzu (i sruše cijenu bar -30%), onda ćemo vidjeti ima li napokon novih poslova , pa lamentirati o fundamentima. Do tada [bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Prošli tjedan sam napisao da sam načuo da će svaki dioničar Ingre imati pravo na besplatni tečaj za manekena kod našeg poznatog stilista i manekena Nevena Ciganovića. Nažalost, u subotu na špici sam načuo tužnu novost da je popularni Cigi odustao od najavljenih tečajeva jer mu je g. Oppenheim želio platiti dionicama Ingre, a Cigi to nije želio prihvatiti. Navodno se intenzivno pregovara sa drugim popularnim stilistima koji bi eventualno mogli popuniti Cigijevo mjesto.

Eto, da ne kažete da vas nisam informirao. Pozdrav svim dioničarima.

Nemojte tako prema Iggyu.
Sve je to ok.
Zadrti ste.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Što se dogodilo sa Beljem nakon što su radnici dobili dionice po 30 kn.Izgledalo je da nitko dionicu
ne može zaustaviti u padu.Ali našli se kupci iznad 60.Netko je iskoristio priliku za krcanje jer smatra da je to dobra cijena.A radnici udaraju ko kamikaze po bidu i da se kupci spuste niže tuklo bi niže.

Usporedba Belja s Ingrom je apsurdna!
Ali zašto ne kupuješ Belje na 0,43 booka ili ti smeta što radi s dobiti i to najbolje u povijesti.

U ovakvoj situaciji pametni investitori/špekulanti/fondovi prodaju loše firme na pola booka bez obzira na koliko su ih kupovali i kupuju kvalitetne firme tipa Belje koje su podcijenjene!
[/quote]
Nemam ingru..imam belje
Ali teorija baš i ne stoji
Potencijal rasta je tu presudan
Ne možeš očekivati u defanzivnom sektoru rast kao u cikličkom.KAd građevina jednom krene profiti će pomaknuti taj p/b čuveni na neke druge razine
Dionice tipa belje se kupuju za osiguranje stabilnosti portfelja…profitne marže ne garantiraju brzi i snažni rast
Ako misliš da smo dotakli dno ciklićke su bolji izbor IMHo

sijem žito raste grahorica

Ako misliš da smo dotakli dno ciklićke su bolji izbor IMHo

Jesu, ali one koje će rasti u sljedećem ciklusu, a ne one koje su rasle u prošlom.

Vidim da se za vikend opet nakupilo puno postova, a sadržaj uglavnom isti.

Najjači su svi koji "znaju" da će INGR-a na 10kn i da će kooperanti požuriti sa prodajom!!!

Dragi moji, ne znate vi (a ni ja) ni što će biti do skupštine, ni hoće li kooperanti dobiti te dionice i ako ih dobiju hoće li ih uopće prodavati (ako su izdržali dvije godine zbog čega bi sada prodavali pošto poto, bilo bi jednostavnije tvrtku tužiti i naplatiti se), niti da li će INGR-a ugovoriti nove poslove, niti da li će proći dokapitalizacija, niti da li će se pojaviti potencijalni preuzimatelj, a pogotovo hoće li biti stečaja [angry]

Kosor: Hrvatska u cestogradnju u 2011. ulaže 4 milijarde kuna

http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-hrvatska-u-cestogradnju-u-2011-ulaze-4-milijarde-kuna-164190.aspx

Ogromno ulaganje pola cifre kliko košta bar boljare

Da pogodimo tko će dobit posao…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Prije svake računice treba uzeti u obzir da će u opticaju biti 15 mil novih dionica koje su vlasnici dobili protivno svojoj volji po 20 kn.
Razina od 20 kn postaje snažan tehnički otpor i možda najteže savladiva razina od svih dionica na svijetu.

Pričekajte da kooperanti i vlasnici obveznica dobiju dionice iznenadit ćete se po koliko su ih spremni prodavati!

ja očekujem da će najprije na burzu nahrupiti ovih 1.200.000 dionica, a ovo ostalo ćemo vidit što će biti. u svakom slučaju, kooperantima je taj novac nužan za plaćanje materijala i radnika, tako da je rasprodaja dionica neminovna…uzalud svo računanje z scorea i ne znam čega sve ne, treba najprije preživit stampredo preko milion dionica na bid [shocked]
[/quote]

Šta vjerovnici ce omah sve dionice na bid istrest pa prodavat iste po cijeni od 0,1 lipu po dionici i tako sami sebi napravit gubitak ??? Ljudi budite pametni, nisu vjerovnici blesavi, prate oni tržište kao i svi vi ovdje. Mislite da nisu pogledali grafikone ingre i da neznaju po kojim cijenama se ingra tržila, ne buditre smješni. Prodavat će dionice da si ostvare solidnu dobit, malo po malo, kako im uvjeti budu dopuštali, na većim cijenama od kupovne.

Vidim da mnogi misle kako će kooperanti davati svoju mukom stečenu zaradu u bescijenje. Iznenadit će se mnogi kada budu vidjeli da nema tih dionica na burzi, cijena ne pada kako su željeli a oni svoje prodali po 15,16,17. Vjerovatno su to saznali i ovi što pišu i prave paniku jer im je potrebna da skupe vaše dionice prije nego i vi doznate da od prodaje tih milju dionica nema ništa. Informirajte se malo na samom izvoru-kod kooperanata koji uzimaju dionice. Budite malo istraživački novinari.

neće uvijek biti ovako.

Kosor: Hrvatska u cestogradnju u 2011. ulaže 4 milijarde kuna

http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-hrvatska-u-cestogradnju-u-2011-ulaze-4-milijarde-kuna-164190.aspx

Ogromno ulaganje pola cifre kliko košta bar boljare

Da pogodimo tko će dobit posao…

NITKO [lol] [lol] [lol]

pa zar niste vidjeli kakav nam je proracun?? nista se ne ce gradit jer nema love!

da pojednostavnim do kraja, da je ocekivati od hdz da u izbornoj godini kaze:

meister, 22.11.2010. u 10:35
gradili smo autocestu za Ploče (ali ju nismo izgradili), na istarskom ipsilonu (ali nismo izgradili do kraja), bilogorsko-podravskom ipsilonu (ali ju nismo izgradili) te gradnja autoceste od Zagreba preko Velike Gorice do Siska (izgradili smo 1083 nova metra) te na koridoru 5 C (bla bla), pa smo zbog toga morali smanjiti plaće učiteljima, policajcima, doktorima, smanjiti penzije, bla bla

a ne ne, nis od toga ne bu bilo

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

New Report

Close