P/S 0,41
P/E -1,11
P/B 0,30
BVPS 55,88
EPS -15,01
Izvor mojedionice.com
P/BV
HDEL 0,44
VDKT 0,67
DLKV 0,73
THNK 0,52
IGH o,44
INGR 0.30
Dakle,po ovom poikazatelju INGRA je napodcijenjenija.
Nakon dokapitalizacije _uspjeh 100%,upis 50 % kratkoročni,50% dugoročni vjerovnici
koef kr.likv.–zaduženost—-p/s——p/BV—fond.dio- glavna prednost—–glavna mana
HDEL—0,96——–66%————–0,17—–0,44———-NE——–P/S——————–nikade ne zarađuju
VDKT–0,80——–82%————–0,17——0,67———-NE——–P/S——————-opasnost od stečaja
D LKV–1,28——–67%————–o,30——0,73———-DA—– dobar p/s———–ogromna kr.zad.
THNK-0,97——–76%—————0,26—–0,52———–NE—-odličan p/s———-blokirana sred u stanogra
——————————————————————————————-velike kratkor.obveze
IGH—-1,13——-74%—————-0,43—-0,44————DA—-solidno—velike kr.obveze
INGR–1,11——–69%—————0,50—-0,30————NE—–solidno—velika zaduženost
INGR I -1,11-1,46-47%————–1,50—-0,54————DA—–dobra likvidnost——nedostaju poslovi
—————————————————————————-niska zaduženost
INGR II 2,21—-42%—————–2,00—-o,60————Da—–odlična likvidnost —poslovi,poslovi ——————————————————————————niska zaduženost
INGR=ingra na dan 30.09.2010
INGR I=nakon prve dokapitalizacije,50% kratkoročni,50% dugoročni vjerovniici
INGR II=nakon eventualne druge dokapitalizacije
LVCV nisam ubacio u tablice:on je neuporedivo najbolji od svih ,ali likvidnost dionice ajme majko.
Svi ostali mogu u stećaj i ovisni su o bankama i prolongiranju obveza,naročito Viadukt.
INGRA I postaje zdrava firma spremna za uspon.
INGRA II je raketa spremna za polijetanje.
Prije svake računice treba uzeti u obzir da će u opticaju biti 15 mil novih dionica koje su vlasnici dobili protivno svojoj volji po 20 kn.
Razina od 20 kn postaje snažan tehnički otpor i možda najteže savladiva razina od svih dionica na svijetu.
Pričekajte da kooperanti i vlasnici obveznica dobiju dionice iznenadit ćete se po koliko su ih spremni prodavati!
Netko će htjeti kupiti iNGR ZA 200 MIL KN./10 mil dionica po 20 i postaješ večinski.
Mislim da bi mogao biti i bonus pri preuzimanju ako se pojavi konkurencija i više zainteresiranih.Vidjet ćemo za mjesec dana.Očekujem da će biti burno do sjednice.
@ lopina
Od 100 pitanja iznijet ću 2 koja su u uskoj vezi sa dionicom igre,
– koliko strateških partnera je prepoznalo ovo što vi pišete ?
– koliko postojećih Igrinih dužnika koje će riještiti kroz pretvaranje duga u vlasnički udio nema problema sa likvidošću te im novci nisu bitni u narednih 3-6 mjeseci?
p.s.
Inače držim fige ovoj firmi da pronađe nači da postane opet ono što je nekad bila i stvori preduvjete za održi rast i razvoj kompanije.
Prije svake računice treba uzeti u obzir da će u opticaju biti 15 mil novih dionica koje su vlasnici dobili protivno svojoj volji po 20 kn.
Razina od 20 kn postaje snažan tehnički otpor i možda najteže savladiva razina od svih dionica na svijetu.
Pričekajte da kooperanti i vlasnici obveznica dobiju dionice iznenadit ćete se po koliko su ih spremni prodavati!
ja očekujem da će najprije na burzu nahrupiti ovih 1.200.000 dionica, a ovo ostalo ćemo vidit što će biti. u svakom slučaju, kooperantima je taj novac nužan za plaćanje materijala i radnika, tako da je rasprodaja dionica neminovna…uzalud svo računanje z scorea i ne znam čega sve ne, treba najprije preživit stampredo preko milion dionica na bid [shocked]
@ lopina
Od 100 pitanja iznijet ću 2 koja su u uskoj vezi sa dionicom igre
– koliko strateških partnera je prepoznalo ovo što vi pišete ?
– koliko postojećih Igrinih dužnika nema problema sa likvidošću te im novci nisu bitni u narednih 3-6 mjeseci?
Bitno je da većina shvati da postoji i takva mogućnost.Jer na burzi se kupuje neizvjesna budučnost.
vjerovatno već nekoliko strateškjih ulagača ulaze u igru,naročito,ako prate ovu diskusiju
Posljedica:budući vlasnici dionica iz dokapitalizacije će bez problema dobiti keš za svoje dionice i tako rješiti svoje
probleme sa likvidnošću.
Naravno,da se šalim,ali i ne baš.
Vrijeme će sve staviti na svoje mjesto!
Netko će htjeti kupiti iNGR ZA 200 MIL KN./10 mil dionica po 20 i postaješ večinski.
Mislim da bi mogao biti i bonus pri preuzimanju ako se pojavi konkurencija i više zainteresiranih.Vidjet ćemo za mjesec dana.Očekujem da će biti burno do sjednice.
[/quote]
A tko je taj netko?
Zašto bi netko kupio Ingru, a ne pokrenuo novu firmu s 200 mil kn u kojoj će imati 100% vlasništva?
Antiša,ako uložiš 200 mil raspolažeš sa 200 mil.
Ako u INGRU uložiš 200 mil/dokapitalizaciju/dobijaš 1,3 mlrd na upravljanje.Naravno i servisiranje duga
ali postavla se pitanje da li je INGRA I/nakon prve dokapitalizaciuje/fundamentalno dobra firma.
Ja mislim da je izvrsna i da i drugi to vide/naravno ako je bilanca korektna/.
Zašto onda taj netko ne pokupuje sve firme u Hrvatskoj koje se trže ispod booka?
Koliko ja vidim Ingrin book će nakon dokapa biti 700 mil kn a s obzirom da se uglavnom radi o nekretninama vjerovatno je realno 500 mil kn.
Ako se građevinari koji imaju dovoljno posla u prosjeku trže ispod pola booka, ne vidim razloga zašto bi Ingru plaćao više od 10 kn i to kad počmu nešto konkretno raditi!
Lopina istu računicu si imao i na Validusu na 20 kn a vidi ga di je sada!
ja očekujem da će najprije na burzu nahrupiti ovih 1.200.000 dionica, a ovo ostalo ćemo vidit što će biti. u svakom slučaju, kooperantima je taj novac nužan za plaćanje materijala i radnika, tako da je rasprodaja dionica neminovna…uzalud svo računanje z scorea i ne znam čega sve ne, treba najprije preživit stampredo preko milion dionica na bid [shocked]
[/quote]
1,2 mil dionica po 20 je 24 mil kn_možda se to odradi u blok transakciji,naravno ako netko želi
preuzeti Ingru,a ovo je idealno vrijeme jer je sve jeftino.e
Ili će kupovati oni koji će prodavati
IGH,VDKT,HDEL i ostale građevinare,zašto ne i fondovsko smeće kao HT,ATGR,ERNT,ako im se ćini da je Ingra povoljnija prilika
Što se dogodilo sa Beljem nakon što su radnici dobili dionice po 30 kn.Izgledalo je da nitko dionicu
ne može zaustaviti u padu.Ali našli se kupci iznad 60.Netko je iskoristio priliku za krcanje jer smatra da je to dobra cijena.A radnici udaraju ko kamikaze po bidu i da se kupci spuste niže tuklo bi niže.
Whou , raspisali se za vikend jedino na temi INGRE . To je pozitivno , bar meni izgleda tako!
Ili je lopina tome kriv ili bi se pisalo i bez njega? [thumbsup]
Zašto onda taj netko ne pokupuje sve firme u Hrvatskoj koje se trže ispod booka?
Koliko ja vidim Ingrin book će nakon dokapa biti 700 mil kn a s obzirom da se uglavnom radi o nekretninama vjerovatno je realno 500 mil kn.
Ako se građevinari koji imaju dovoljno posla u prosjeku trže ispod pola booka, ne vidim razloga zašto bi Ingru plaćao više od 10 kn i to kad počmu nešto konkretno raditi!
Lopina istu računicu si imao i na Validusu na 20 kn a vidi ga di je sada!
Mirovinci su svojevremeno kupovali INGRu na 5 BVPS.I sada bi nakon dokapitalizacije i kupnje
po 10 kn to bilo za tih 10 kn P/BV bio cca o,30 poslije dokapitalizacije.
Razlika i nije mala:samo šesnaest puta jeftinije i to bilančno ne baš puno bolju kompanije.
Nije li to previše čak i za histeričnu rulju koja kada kupuje ruši sve pred sobom u rastu/uzbrdo/
a u padu /nzbrdo/još i jače.
Pamet u glavu narode!
[/quote]
1,2 mil dionica po 20 je 24 mil kn_možda se to odradi u blok transakciji,naravno ako netko želi
preuzeti Ingru,a ovo je idealno vrijeme jer je sve jeftino.e
Ili će kupovati oni koji će prodavati
IGH,VDKT,HDEL i ostale građevinare,zašto ne i fondovsko smeće kao HT,ATGR,ERNT,ako im se ćini da je Ingra povoljnija prilika
Što se dogodilo sa Beljem nakon što su radnici dobili dionice po 30 kn.Izgledalo je da nitko dionicu
ne može zaustaviti u padu.Ali našli se kupci iznad 60.Netko je iskoristio priliku za krcanje jer smatra da je to dobra cijena.A radnici udaraju ko kamikaze po bidu i da se kupci spuste niže tuklo bi niže.
[/quote]
Bez uvrede veće smeće je Ingra, Viadukt i Hidoelektra niskogradnja, od HT-a ,Atlantica i ERNT.