INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BRAVO LOPINA. Hvala što si se potrudio i iznio nam matematički bilance nakon dokapitalizacije. Naravno da oni koji kažu da dokap ne valja(A KOJI DOKAP NIJE VALJAO DO SADA)znaju isto što i ti ali pohlapa za jeftinijom dionicom-veća zarada nakon dokapa-ih tjera da iskrivljavaju učinak dokapitalizacije. Logično je da dionica treba rasti-što kaže i sam IGOR. Naravno nitko -NAMJERNO-neće da spomene kako se time INGRA rješava gomile dugova i svaki novi posao pa i manji donosi svježi novac koji se ne mora ulagati za vraćanje duga. Nakon otplate preostalog duga banci ostaje im i čisti novac od Arene. Naravno biće i novih poslova vani-koji su u završnim fazama ugovaranja-znate i sami koliko treba čekati raznorazne dozvole-po 2,3 pa i više godina. Sve u svemu ovo je dobar posao. Naravno da im je to dobro smislio onaj koga su angažirali da im pomogne u programu rekonstrukcije. Ne zaboravimo i to da Mavrovo nije mrtvo, tj nije sve otišlo u prah i pepeo. Od njega će također biti materijalne koristi. Sve u svemu situacija ide na bolje što će investitori znati prepoznati a onda špekulanti sa svojih 10-20 tisućica dionica neće više moći manipulirati-malo gore-malo dole. Pozdrav svim dioničarima INGRE i onima koji će to uskoro postati.

"Ako se dug pretvori u vl.ulog-cijena dionice treba rasti, to je logično…."

Zanimljivo… [lol]
[/quote]
1.BVPS pada. cijena bi rebala padati
2.Z sqore raste_manja vjerovatnost za stećaj_cijena dioinice bi rebala rasti
3.Koeficijent likvidnosti u porastu_cijena bi trebala rast
4.Novih 2/3 dionica vjerovnicima predstavlja gubitak većine dosadašnjih vlasnika i predaju upravljanja-potencijalno preuzimanje

Da li je veći utjecaj na cijenu točke 1. ili točaka 2.3.i 4.To svatko neka procijeni sam.
Ja osobno smatram da nema razloga za pad,a kako u ekonomiji nema O/nule/ nego si ili opa ili tropa.Ja smatram da je logično očekivanje:RAST.

http://www.poslovni.hr/vijesti/premijerka-kosor-hrvatska-u-cestogradnju-u-2011-ulaze-4-milijarde-kuna-164190.aspx

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/kosor-drzava-u-cestogradnju-u-2011.-ulaze-4-milijarde-kuna,98812.html

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

BRAVO LOPINA. Hvala što si se potrudio i iznio nam matematički bilance nakon dokapitalizacije. Naravno da oni koji kažu da dokap ne valja(A KOJI DOKAP NIJE VALJAO DO SADA)znaju isto što i ti ali pohlapa za jeftinijom dionicom-veća zarada nakon dokapa-ih tjera da iskrivljavaju učinak dokapitalizacije. Logično je da dionica treba rasti-što kaže i sam IGOR. Naravno nitko -NAMJERNO-neće da spomene kako se time INGRA rješava gomile dugova i svaki novi posao pa i manji donosi svježi novac koji se ne mora ulagati za vraćanje duga. Nakon otplate preostalog duga banci ostaje im i čisti novac od Arene. Naravno biće i novih poslova vani-koji su u završnim fazama ugovaranja-znate i sami koliko treba čekati raznorazne dozvole-po 2,3 pa i više godina. Sve u svemu ovo je dobar posao. Naravno da im je to dobro smislio onaj koga su angažirali da im pomogne u programu rekonstrukcije. Ne zaboravimo i to da Mavrovo nije mrtvo, tj nije sve otišlo u prah i pepeo. Od njega će također biti materijalne koristi. Sve u svemu situacija ide na bolje što će investitori znati prepoznati a onda špekulanti sa svojih 10-20 tisućica dionica neće više moći manipulirati-malo gore-malo dole. Pozdrav svim dioničarima INGRE i onima koji će to uskoro postati.

"Ako se dug pretvori u vl.ulog-cijena dionice treba rasti, to je logično…."

Zanimljivo… [lol]
[/quote]
4.Novih 2/3 dionica vjerovnicima predstavlja gubitak većine dosadašnjih vlasnika i predaju upravljanja-potencijalno preuzimanje

Da li je veći utjecaj na cijenu točke 1. ili točaka 2.3.i 4.To svatko neka procijeni sam.
Ja osobno smatram da nema razloga za pad,a kako u ekonomiji nema O/nule/ nego si ili opa ili tropa.Ja smatram da je logično očekivanje:RAST.

[/quote]

EPS se razvodnjava….(ako ga uopće bude)
Mnogi "prisilni" dioničari (oni koji to nisu planirali biti) će vjerojatno pohrliti da svoja nekadašnja potraživanja konačno pretvore u cash…

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

zaboravio si još neke točke, a najvažnija je t.5.
5. kooperantima se izdaje 1.200.000 novih dionica umjesto novca jer Ingra nema keša da im plati dugove. da bi došli do keša, kooperanti će te dioniceiskipati na burzu. uslijed masovne rasprodaje, cijena dionice Ingre potonut će naglo i nisko dolje.
6. -t.5. bit će presudna na kretanje cijene Ingre sljedećih mjeseci.
7. tužno, ali istinito

ingr -penny dionica i dalje

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

1. OPPENHEIM IGOR 772.750 10,30 Osnovni račun
2. PBZ D.D. 471.751 6,29 Skrb. račun
3. TEHNIKA D.D. 451.800 6,02 Osnovni račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 435.682 5,81 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 346.856 4,62 Skrb. račun
6. LUDVIGER JASNA 338.850 4,52 Osnovni račun
7. ELEKTROPROJEKT D.D. 207.450 2,77 Osnovni račun
8. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. 171.300 2,28 Osnovni račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 170.109 2,27 Skrb. račun

E da svekolika javnost zna gdje im nestaju buduće mirovine. [lol] [lol]

54,12 i to je sadašnji BVPS

705.907.000:22.500.000=31,37

Neću ulaziti u matematiku ni u detalje o Ingri jer mi se ne da a i nisam proučio tematiku te firme, ali uočio sam jedan nedostatak u logici.
Ako su ostali građevinari u HR u prosjeku na 0,5 P/B, zašto bi INGR išla na 1 P/B?
A na 0,5 P/B bi cijena bila oko 15ak kn uz pretpostavku da si točno izračunao…

P/S 0,41
P/E -1,11
P/B 0,30
BVPS 55,88
EPS -15,01
Izvor mojedionice.com

sijem žito raste grahorica

5. kooperantima se izdaje 1.200.000 novih dionica umjesto novca jer Ingra nema keša da im plati dugove. da bi došli do keša, kooperanti će te dioniceiskipati na burzu. uslijed masovne rasprodaje, cijena dionice Ingre potonut će naglo i nisko dolje.
7. tužno, ali istinito
[/quote]

Iskrcati će ih na 40 kuna – većina namjerava nastaviti raditi s Ingrom, vrlo dobro su upućeni u planove i događaje koji slijede te se neće odreći jeftino dionica i prilike koja im se nenadano ukazala.
Većinu tih koperanata poznajem i večina ih je skupa rasla s Ingrom i većina nije u nekim ozbiljnijim financijskim problemima.
Dapače – većina i u ovoj krizi imaju i više no dovoljno posla.

7. tužno, ali istinito
[/quote]

Iskrcati će ih na 40 kuna – većina namjerava nastaviti raditi s Ingrom, vrlo dobro su upućeni u planove i događaje koji slijede te se neće odreći jeftino dionica i prilike koja im se nenadano ukazala.
Većinu tih koperanata poznajem i večina ih je skupa rasla s Ingrom i većina nije u nekim ozbiljnijim financijskim problemima.
Dapače – većina i u ovoj krizi imaju i više no dovoljno posla.
[/quote]

Kolega što ti daje toliku sigurnost da je neće krknut odmah nakon dokapa?

Možda jedan postotak neće prodati, ali sigurno jest to da bez inozemnih poslova s ovakvim stanjem na tržištu situacija nije obećavajuća, zar ne?

Prije svake računice treba uzeti u obzir da će u opticaju biti 15 mil novih dionica koje su vlasnici dobili protivno svojoj volji po 20 kn.
Razina od 20 kn postaje snažan tehnički otpor i možda najteže savladiva razina od svih dionica na svijetu.

Pričekajte da kooperanti i vlasnici obveznica dobiju dionice iznenadit ćete se po koliko su ih spremni prodavati!

New Report

Close