ingra lijepo pada, ali ja je čekam puno niže od ove cijene, a tko čeka- taj i dočeka.
umjesto što mene optužujete da sam druker, zapitajte se malo što su oni koji vam govore da će ingra rasti, a ima ih jaaako puno ovdje (samo što vjerojatno nisu online u isto vrijeme [proud])
onima koji se iskrcavaju je bitno da povećaju potražnju, zato vam i šalju takve poruke dok oni lupaju po bidu- htjeli bi da vi kupujete. pa sjetite se onih stojićevih- hypo analiza i rasprodaje, to vam je po istom ključu [wink]
svaka cast gospodine opernhajm…opet ste pogodili
pofuk
Vi ne razumijete da nakon uspješnih dokapitalizacija INGRA postaje zdrava likvidna firma koje može početi ponovno zarađivati .
HT imm 89 mil dionica sa tržišnom kapitalizacijom od preko 23 mlrd.kn i to je tržište progutalo.
Zato jer HT zarađuje.U žiru vidite hrast i postat ćete ako ne bogati a onda barem dobro situirani.
Ja to vidim u INGRI samo kroz dokapitalizacije,uz korist sadašnjim vjerovnicima koji će postati
večinski vlasnicima i nama malim dioničarima.
Ali nije li interesantno ovio tržište kapitala.Teško naplativ dug može postati vrlo vrijedan.I zato
smatram da će dokapitalizacija uspjeti,više od 100%,tj neće se moći upisati toliko dionica koliko
bi sadašnji vjerovnici Ingre htjeli upisati."20 kn po dionici je bagatela.Ali 16 je za male manje!
I zato kupujte ili čuvajte!
O cijeni dionice ne govorim,već o fudamentalnoj vrijednosti firme i dionice..Jer veliki špekulanti vladaju u INGRI
i oni određuju cijenu!Ali mali u stampedu su veliki,a veliki bi nas htjeli usmjeriti da za njih rušimo
sve pred sobom.Ponavljam,bilaca,analiza,razmišljanje i tek onda odluka.Ne biti dio stada,jer INGRI
ne prijet stečaj.I to je najbitnije.
[/quote]
Što misliš do koliko će nisko ići Ingra?
[/quote]
Ako postoji potencijalni preuzimatelj slijedi novo rušenje.Smanjivanje tromjesečnog prosjeka. Logično.I u obvezujućoj ponudi minimalno 20 za nekoliko mjeseci.Za godinu dana 30 ,možda i 40.
Nije dobro što se "štampaju"dvije dionice na postojeću jednu pa potencijalni preuzimatelj i ne mora biti zbitno zainteresiran za sadašnje dionice.To mu omogućuje relativno jeftin ulaz u većinsko
vlasništvo.Ali ako se pojavi konkurencija/sjetimo se Plive/može biti ne trnovito nego bajkovito.
Situacija neizvjesna,ali uz ovu cijenu od 17 bolja kupnja od HT,ATGR,ERNT i ostalog fondovskog
skupog smeća.10% me ne interesira kao u HT,dnevno može, jasno uz rizik.
Mišljenja sam da je INGRA zicer za zaraditi barem 20 do 30 %.
Garancije nema!
[/quote]
Teško je biti pametan,ali povučen iskustvom dovoljno je da nalog od 1000 kom ruši cijenu za 0.5kn, onda možeš računati što znači i 10% od milijun i dvjesto tisuća (pišem slovima da djeluje manje stresno).
Naime koliko su uložili u otvaranje ureda, registriranje tvrtke u Njemačkoj i promociju – u renomiranim poslovnim novinama pročitao sam 30 miljuna eura, dok su neki mediji prenosili 30 milijuna kuna?!
[shocked]
BRAVO LOPINA. Hvala što si se potrudio i iznio nam matematički bilance nakon dokapitalizacije. Naravno da oni koji kažu da dokap ne valja(A KOJI DOKAP NIJE VALJAO DO SADA)znaju isto što i ti ali pohlapa za jeftinijom dionicom-veća zarada nakon dokapa-ih tjera da iskrivljavaju učinak dokapitalizacije. Logično je da dionica treba rasti-što kaže i sam IGOR. Naravno nitko -NAMJERNO-neće da spomene kako se time INGRA rješava gomile dugova i svaki novi posao pa i manji donosi svježi novac koji se ne mora ulagati za vraćanje duga. Nakon otplate preostalog duga banci ostaje im i čisti novac od Arene. Naravno biće i novih poslova vani-koji su u završnim fazama ugovaranja-znate i sami koliko treba čekati raznorazne dozvole-po 2,3 pa i više godina. Sve u svemu ovo je dobar posao. Naravno da im je to dobro smislio onaj koga su angažirali da im pomogne u programu rekonstrukcije. Ne zaboravimo i to da Mavrovo nije mrtvo, tj nije sve otišlo u prah i pepeo. Od njega će također biti materijalne koristi. Sve u svemu situacija ide na bolje što će investitori znati prepoznati a onda špekulanti sa svojih 10-20 tisućica dionica neće više moći manipulirati-malo gore-malo dole. Pozdrav svim dioničarima INGRE i onima koji će to uskoro postati.
Poanta svega je da ako dokap uspije, preko 1.000.000 dionica počet će tući po bidu kojeg rasturi i 2.000 komada, a kamo li da neće tolika količina. Sve ostalo su priče i pričice drukera koji su počeli ulaziti u Ingru od 50 kn pa prema dolje, pa sad sami sebe uvjeravaju da vrag nije crn kako izgleda….točno, još je crnji!
@lopina
kolega evo zelim vam sav uspijeh s ingrom kao i njoj samoj .
mislim da previse isticete mene i moj vid kroz avatar okO, a niste pogledali sliku avatara ?
vasa matematika na ingri je realna moguca mogucnost ili teorem vjerojatnosti, a sto se morate sloziti jer u svakoj recenici pisete ; ako, izvjesno, trebalo bi ……, a i to je jedina istina.
za razliku od vas ja sam naveo realno, trenutno stanje kao i teorem vjerovatnosti u slucaju neuspjeha dokapitalizacije.
kada bi matematicki racunali vecu vjerojatnost oba teorema moj bi imao tri puta vecu sumu ili zbir.
ne razmijem zasto bi trebao nadalje vjerovati upravi ingre kada od vrijednosti 40 kuna po dionici do 21 kune po dionici nisu nasli za shodno dati bilo kakvo obrazlozenje i umiriti javnost, vec mudro sute i onda povecavaju broj dionica za tri puta i navedu kako se nadaju o fer vrijednosti od 20 kuna, a da pritom nemaju potencijalnog partnera za dokap, nemaju jsanu perspektivu oporavka i prva osoba ingre ulazi u modni biznis valjda jer ima dosta vremena ?
pa kakva je to poruka povjerenja i ozbiljnosti prezaduzene tvrtke kao sto je ingra. ulaskom openhajma u modni biznis isti je samo potvrdio svoj egoistican pristup zivotnim nacelima u kojem je on najbitiniji i sve osobne probleme ingre zeli lijeciti kroz modni zivot sa ciljem osobnog opustanja i guranja problema pod tepih .
Jutarnjilist,
Građevinar Oppenheim počeo se baviti modom
…..osnovao je tvrtku Evolution Media koja se bavi organiziranjem modnih i zabavnih događaja
…jedna od najvećih građevinskih kompanija, kaže neupućeni novinar Luka Špac
PS Shvatio Igor da nema više love u građevini pa se bacio na tekstil vjerujem da će mu tu biti unosnije i zabavnije…
[cry]
Media je puno širi pojam od "mode i zabave".
Možda ima ambiciju kupiti i preseliti Varteks a građevinsko zemljište……i ini objekti…….
[proud] [huh]
To bi bilo pravo zabavno događanje!
Expect unexpected.
[/quote]
Nadam se da je svima jasno kada neka firma – građevinar pred bankrotom- krene u druge segmente biznisa ne aludira na dobro!
Kako kažu pučani, svaštariti!!!
[shocked]
@lopina
mislim da previse isticete mene i moj vid kroz avatar okO, a niste pogledali sliku avatara ?
vasa matematika na ingri je realna moguca mogucnost ili teorem vjerojatnosti, a sto se morate sloziti jer u svakoj recenici pisete ; ako, izvjesno, trebalo bi ……, a i to je jedina istina.
za razliku od vas ja sam naveo realno, trenutno stanje kao i teorem vjerovatnosti u slucaju neuspjeha dokapitalizacije.
kada bi matematicki racunali vecu vjerojatnost oba teorema moj bi imao tri puta vecu sumu ili zbir.
ne razmijem zasto bi trebao nadalje vjerovati upravi ingre kada od vrijednosti 40 kuna po dionici do 21 kune po dionici nisu nasli za shodno dati bilo kakvo obrazlozenje i umiriti javnost, vec mudro sute i onda povecavaju broj dionica za tri puta i navedu kako se nadaju o fer vrijednosti od 20 kuna, a da pritom nemaju potencijalnog partnera za dokap, nemaju jsanu perspektivu oporavka i prva osoba ingre ulazi u modni biznis valjda jer ima dosta vremena ?
pa kakva je to poruka povjerenja i ozbiljnosti prezaduzene tvrtke kao sto je ingra. ulaskom openhajma u modni biznis isti je samo potvrdio svoj egoistican pristup zivotnim nacelima u kojem je on najbitiniji i sve osobne probleme ingre zeli lijeciti kroz modni zivot sa ciljem osobnog opustanja i guranja problema pod tepih .
Puno riječi ,malo matematike.Dao sam iscrpan matematički odgovor na vaše tvrdnje i utvrdio
vaše matematičke grijehe.Da li ovakav odgovor znaći da sam točno izračunao tj.priznajete
kapitulaciju.
Vi smatrate da je gospodin Igor loš menađer koji ulazi u drugi biznis.Pa ako je loš i odlazi pa valjda je to razlog za šoping.Nije li dokupio 10.000 dionica INGRE u zadnjem padu.Znaći da smatra da je to za njega jeftino ili mulja?
Ja smatram da nije loš i da pokušava pod svaku cijenu izvući INGRU iz problema.Ovo se zove aktivan pristup rješavanju problema.
Prodaja Arene-pokušaj neuspješan
Odgoda plačanja obveznica_uspješno
Sindicirani kredit_neuspješno
Pokušaj dokapitalizacije po 80 kn_neuspješno
Dokapitalizacija vjerovnika po 20_nadam se uspješno
Buduća dokapitalizacija _nadam se uspješno.
U INGRI se muče i ne predaju se.I to je pozitivno.I sada su izgleda našli dobar model.Imate šansu.
Uzmi ili ostavi.Ja uzimam svjestan malog rizika.Prije sedam osam mjeseci u INGRU su ulazili kamikaze,sada bi se usudio kazati,pametni novac.
Ako dokapitalizacija uspije njegova glasačka prava padaju na trećinu i on bi tada imao nepunih 4%
glasova,a on ipak nastavlja kupovinu,a sadašnji vjerovnici a budući vlasnici mogu imati čak 2/3 glasova ili 66,7%.Dakle,borba za većinski
paket u INGRI počima.Tko će se dočepati ovih 66,7% vidjet ćemo.Gosp.Igora i Jasnu ne bih otpisao.Oni bi morali imati novaca od prodaje Ingre mirovincima po 60.000 kn /sadašnjih 400/
Možda i povećaju svoj udio u ovoj dokapitalizaciji.
Postavite si pitanje:Po kojoj cijeni bi bilo pametno kupovati INGRU.I ako smatrate da je 17 jeftino
kupujte,a ako smatraste da će niže prodajite.Ja smatram da je kupnja po 17 dobra i da ću na tome zaraditi jer ta cijena ima pokriče u fundamentalnim pokazateljima.
Nisam ja vidoviti Milan kao Tigrus i Split.Oni sve znaju unaprijed,naročito cijene dionica.
Pitanje1: Kako dokapitalizacija/nadam se uspješna/djeliuje/na koeficijen likvidnosti i Z sqore
Pitanje:Kako bi uspješna eventualna dodatna dokapitalizacija od 150 mil kn utjecala na koeficijent likvidnosti i Z" sqore
i buduće poslovanje INGRE.Nadam se i na cijenu.
To su loši pokazatelji u INGRINOJ bilanci iako je većina hrvatskih građevinara u lošijoj poziciji od
INGRE,a ne pokušavaju ništa da se izdignu iz gliba.Oni tonu bez borbe.LVCV i DLKV su malo bolji.
U INGRI će teći med i mlijeko.
Ingru ce na koncu "kupiti" jedna njemacka gradjevinska tvrtka. Sta ce se sve u medjuvremenu desavati, to je jedan veliki ?
Jutarnjilist,
Građevinar Oppenheim počeo se baviti modom
…..osnovao je tvrtku Evolution Media koja se bavi organiziranjem modnih i zabavnih događaja
Nova Fimi Media?
@lopina
a koje glavni dioničar ingre,neće igor radit sebi na štetu ako je tako sebićan
BRAVO LOPINA. Hvala što si se potrudio i iznio nam matematički bilance nakon dokapitalizacije. Naravno da oni koji kažu da dokap ne valja(A KOJI DOKAP NIJE VALJAO DO SADA)znaju isto što i ti ali pohlapa za jeftinijom dionicom-veća zarada nakon dokapa-ih tjera da iskrivljavaju učinak dokapitalizacije. Logično je da dionica treba rasti-što kaže i sam IGOR. Naravno nitko -NAMJERNO-neće da spomene kako se time INGRA rješava gomile dugova i svaki novi posao pa i manji donosi svježi novac koji se ne mora ulagati za vraćanje duga. Nakon otplate preostalog duga banci ostaje im i čisti novac od Arene. Naravno biće i novih poslova vani-koji su u završnim fazama ugovaranja-znate i sami koliko treba čekati raznorazne dozvole-po 2,3 pa i više godina. Sve u svemu ovo je dobar posao. Naravno da im je to dobro smislio onaj koga su angažirali da im pomogne u programu rekonstrukcije. Ne zaboravimo i to da Mavrovo nije mrtvo, tj nije sve otišlo u prah i pepeo. Od njega će također biti materijalne koristi. Sve u svemu situacija ide na bolje što će investitori znati prepoznati a onda špekulanti sa svojih 10-20 tisućica dionica neće više moći manipulirati-malo gore-malo dole. Pozdrav svim dioničarima INGRE i onima koji će to uskoro postati.
"Ako se dug pretvori u vl.ulog-cijena dionice treba rasti, to je logično…."
Zanimljivo… [lol]