Jutarnjilist,
Građevinar Oppenheim počeo se baviti modom
…..osnovao je tvrtku Evolution Media koja se bavi organiziranjem modnih i zabavnih događaja
…jedna od najvećih građevinskih kompanija, kaže neupućeni novinar Luka Špac
PS Shvatio Igor da nema više love u građevini pa se bacio na tekstil vjerujem da će mu tu biti unosnije i zabavnije…
[cry]
Vidim da iz intervjua svatko vadi ono što mu odgovara. A koliko sada ima dionica u opricaju??? Koliko ih prođe kros tržište??? Pa nemojte biti mala djeca. Što vi mislite da će oni koji uzmu dionice u zamjenu ODMAH ići u prodaju po sistemu daj što daš. Budite pametni, pa nisu oni na prosjačkom štapu i nisu ih dobili badava pa da ih rasprodaju u bescijenje. Neki su iz top 10 kupovali i po manjoj cijeni od ove sada pa im ne pada na pamet da rasprodaju za ovu siću. Cijena samo može ići gore kada se voidi da oni ne rasprodaju pošto zašto. Već je sve dogovoreno i oni neće nama ponuditi svoje dionice dok ne pređu 25-30 kn. Tko ne vjeruje neka se malo raspita u kuloarima bliskim izvođačima. Jedno je što znam a to je da će INGRA u 2011 ići više od 100% današnje cijene a u 1012 i više od 500%. Ja imam vremena jer nisam burekinvestitor. Njima želim pameti i nekoliko dana više strpljenja pa da zarađuju više od bureka. Pozdrav dioničarima INGRE kao i onima koji će to uskoro ponovo postati.
kolega sve sto ste napisali je varijanta A bez presedana u planovima, ali realnost je realnost i ona govori nesto drugo ;
1. partnera za dokapitalizaciju za sada nema
2. bez dokapitalizacije igra samo stecaj
3. sa dokapitalizacijom dionicari ingre gube 2/3 vrijednost dionice
4. previse je toga ovdje ALI
[/quote]
Vidim da vam je slab vid. okO vam gleda naopako.Valjda ime počima sa velikim slovom ,a ne završava.
I zato ću vam malo "popraviti"vid.
1.Prvi partneri za dokapitalizaciju već se znaju_osam dobavljača za 1.2 mil dionica
tu postoji još pedesetak miliona kn ili 2.5 mil dionica za dokapitalizaciju-dobavljaći
-drugi potencijalni partner za dokapitalizaciju su vlasnici obveznica-cca 300 mil kn i tek 3.12.ćemo znati što su odlučili
-treći potencijalni partner su vlasnici komercijalnih zapisa
Sve to skupa ćini blizu 600 mil kn potencijalnih sredstava u dokapitalizaciji-pojavljuje se mogućnost da se ne dobije puni broj dionica jer može biti više upisanih od ponuđenik 300 mil kn.
Bankarski krediti se ne mogu pretvarati u dionice.
Dokapitalizacija je sigurna i gotova stvar ,o potencijalnom broju dionica koje bi se trebale dokapitalizirati znat će se tek 3.12.a stvarni broj će se znati tek 22.12. i to bi trebao biti
božićni poklon vlasnicima.
Bez dokapitalizacije cijena je bila 21,sa dokapitalizacijom bi trebala biti viša.Što veći broj upisanih
novih dionica bilanca će biti bolja,a samim time i cijena dionce bi trebala biti veća od sadašnje.
2.dokapitalizacija je sigurna i gotova-za sada ugovoreno preko 20 mil kn
stećaj je bio daleko izvjesniji prije prolongiranja otplate obveznica iz 2010. u 2015. 200 mil kn
ako ozbiljno mislite ,a ne provocirate mjenjajte lente,slabo vidite
3.treće ne postoji,ako nema dokapitalizacije,sve ostaje kao i prije
odlučite se,da li će dokapitalizacija uspjeti ili ne
-međutim,u ovoj točki vidim da nije u pitanju samo obrnuta slika u oku nego i nepoznavanje
osnovnoškolske matematike.
Radi se o razlomcima:
u brojniku je kapital i rezerve/AOP 17
u nazivniku je broj dionica tj.7.5 mil
sada je brojnik AOP 17 405.907.000 :7.500.000=54,12 i to je sadašnji BVPS
sa dokapitalizacijom vi kažete da vrijednost dionice pada tri puta,o kakvo neznanje
-očito brkate pojmove,ovo nije stock split gdje se samo povećava broj dionica gdje se u razlomku
povečava nazivnik/trostruki broj dionica/ako ste zaboravila to je INGRa napravila kada je za jednu dionice INGRE dobijeno 150 i tada je
cijena pala za 150 puta_logično.
U ovoj dokapitalizaciji raste i brojnik za maks.300 mil kn u slućaju 100% uspješne dokapitalizacije
dakle:
brojnik maks .sadašnji AOP 17 +300 mil=budući AOP maks.705.907.0
nazivnik=7.5 mil dionica +maks.15 mil= 22,5mil dionica
705.907.000:22.500.000=31,37
Za sada nakon ovih ugovorenih 1.2 mil dionica u dokapitalizaciji imamo slijedeći razlomak
brojnik :405.907.000+24.000.000=429.907.000
nazivnik 7.500.000+1.200.000=8.700.000
429.
nastavak:
brojnik 429.907.000
nazivnik 7,5 mil +1.2 mil =8.7 mil
429.907.000:8.7mil= 49,41
dakle,BV je pao sa 54,12 na 49,41
49,41:54,12= o,9130 dakle BVPS pada za 1-0,9130=8,7%
broj dionica je porastao sa 7.5 mil na 8.7
8,7:7,5=1,16 Dakle,porast za 16%
Vidim da se u pučkoj matematici i ne snalazite najbolje ali jasno je da pad BVP od 8,7% je uvijetovan trastom dionica ne za 8,7% već za čitavih 16%
I u slućaju 100% dokapitalizacije BV pada sa 54,12 na minimalno na 31,37 ,a vi tvrdite na
54,12:3=18,04 31,37:18,04= 1,7389
ili 73,89% pa i nije baš malo.
Ako prihvačate da otpis dugova/dokapitalizacija/popravlja likvidnost zbog smanjenja kratkoročnih obveza ,da istovremeno razliku do 300 mil kn padaju i dugoročne obveze treba i tu popravljenu bilancu uzeti u obzir/bilančno Ingra nakon dokapitalizacije postaje stabilna i lkvidna kompanija/
mislim da bi na ovih 73,89% i to trebalo revalorizirati barem za 20 do 30% te bi vrijednost dionice
u kratkom vremenu trebala ići prema minimalno budućem BVPS od 31,a po vašem na 18.
Nadam se samo da ste sami,da nikoga ne savjetujete.Nemojte,mogli bi ljudima nanijeti veliku štetu.
Imate vremena da se javno izvinite forumašima i da niste destruktivac već da ne poznajete materiju.Ljudi smo,svi griješimo.Ali vas ne može oprati ni rijeka Jordan!
@lopina …kolega zbog čega hrvatska narodna banka ne izda novih 100 milijardi kuna da nas izvuče iz krize
na ovoj ingri je ludilo uvatilo maha… sad ulazimo u završnu fazu vojskua ide u zabobljeništvo i radne logore na kruh i vodu( mali dioničari ) a general u kućni pritvor di otkriva da šivanje i modeliranje može bit unosno a i stranke bi trebale bit kudikamo ugodnije a ne građevinari znojni i prašnjavi ….. nije im dosta ovi 300 mil dokap. (15mil dionica) nego bi na proljeće dokapitalizirali sa novih 7 500 000 dionica sve skupa 30 000 000 a onda će ih valjda podilit s 4 pa ćemo dobit opet 7,5 mil.. pozdrav svim bivšim dioničarima ingre
Ako dokapitalizacija uspije INGRA će imati 22.5 mil dionica.
Ako dokapitalizira dodatnih 150 mil kn ili 7,5 mil dionica po 20 kn/tko vam kaže da neće biti po 10
kn/ i da će biti ponuđene tadašnjim vlasnicima/za tri dokapitaliziraš jednu po 20 ili dvije po 10/.
Sve je moguće.Ja bi dokapitalizirao dvije nove po 10 pa da se svi uključe.Ta buduća potencijalna dokapitalizacija bi mogla dodatno donijeti jačanju bilance i biljeg poslovanja.I ode raketa visoko.
Tih budučih 30 mil dionica po sadašnjih 16 kn ćini MCAP 480 mil kn.Kao malo veća poljoprivredna zadruga.Ne treba se bojati broja dionica.Za njih će se uvijek naći kupac ako firma vrijedi.
A Ingra nakon ovih najava postaje developer sa izvjesno dobrom poslovnom budućnošću. A kapital bi trebao biti 855 mil. kn.
Nije vrijeme za prodaju nego za kupnju ili barem za čuvanje .a naročito starijim ulagačima koji
imaju visok ulaz.I 40 kn nije previše i za godinu bi trebali pokriti dosadašnje gubitake.Ja mogu izaći uvijek,jer sam
ušao nisko.Mogu trejdati,špekulirati kao što i radim za Ingru nebitnim količinama.
Ne pišem ove lancune radi moje sirotinje od 1000 kom koje sam kupio u zadnjem padu u petak,već
pokušavam pomoći malim dioničarima i biti im od koristi.
Dobro analizirajte bilancu,utrošite nekoliko sati u analizu i biti ćete mirnije od provokatora ili
neznalica tipa okO ili No1.
U INGRI će teći med i mlijeko.
@lopina …kolega zbog čega hrvatska narodna banka ne izda novih 100 milijardi kuna da nas izvuče iz krize
Vi ne razumijete da nakon uspješnih dokapitalizacija INGRA postaje zdrava likvidna firma koje može početi ponovno zarađivati .
HT imm 89 mil dionica sa tržišnom kapitalizacijom od preko 23 mlrd.kn i to je tržište progutalo.
Zato jer HT zarađuje.U žiru vidite hrast i postat ćete ako ne bogati a onda barem dobro situirani.
Ja to vidim u INGRI samo kroz dokapitalizacije,uz korist sadašnjim vjerovnicima koji će postati
večinski vlasnicima i nama malim dioničarima.
Ali nije li interesantno ovio tržište kapitala.Teško naplativ dug može postati vrlo vrijedan.I zato
smatram da će dokapitalizacija uspjeti,više od 100%,tj neće se moći upisati toliko dionica koliko
bi sadašnji vjerovnici Ingre htjeli upisati."20 kn po dionici je bagatela.Ali 16 je za male manje!
I zato kupujte ili čuvajte!
O cijeni dionice ne govorim,već o fudamentalnoj vrijednosti firme i dionice..Jer veliki špekulanti vladaju u INGRI
i oni određuju cijenu!Ali mali u stampedu su veliki,a veliki bi nas htjeli usmjeriti da za njih rušimo
sve pred sobom.Ponavljam,bilaca,analiza,razmišljanje i tek onda odluka.Ne biti dio stada,jer INGRI
ne prijet stečaj.I to je najbitnije.
Vi ne razumijete da nakon uspješnih dokapitalizacija INGRA postaje zdrava likvidna firma koje može početi ponovno zarađivati .
HT imm 89 mil dionica sa tržišnom kapitalizacijom od preko 23 mlrd.kn i to je tržište progutalo.
Zato jer HT zarađuje.U žiru vidite hrast i postat ćete ako ne bogati a onda barem dobro situirani.
Ja to vidim u INGRI samo kroz dokapitalizacije,uz korist sadašnjim vjerovnicima koji će postati
Ali nije li interesantno ovio tržište kapitala.Teško naplativ dug može postati vrlo vrijedan.I zato
smatram da će dokapitalizacija uspjeti,više od 100%,tj neće se moći upisati toliko dionica koliko
bi sadašnji vjerovnici Ingre htjeli upisati."20 kn po dionici je bagatela.Ali 16 je za male manje!
O cijeni dionice ne govorim,već o fudamentalnoj vrijednosti firme i dionice..Jer veliki špekulanti vladaju u INGRI
i oni određuju cijenu!Ali mali u stampedu su veliki,a veliki bi nas htjeli usmjeriti da za njih rušimo
sve pred sobom.Ponavljam,bilaca,analiza,razmišljanje i tek onda odluka.Ne biti dio stada,jer INGRI
[/quote]
Što misliš do koliko će nisko ići Ingra?
[/quote]
Što misliš do koliko će nisko ići Ingra?
[/quote]
Ako postoji potencijalni preuzimatelj slijedi novo rušenje.Smanjivanje tromjesečnog prosjeka. Logično.I u obvezujućoj ponudi minimalno 20 za nekoliko mjeseci.Za godinu dana 30 ,možda i 40.
Nije dobro što se "štampaju"dvije dionice na postojeću jednu pa potencijalni preuzimatelj i ne mora biti zbitno zainteresiran za sadašnje dionice.To mu omogućuje relativno jeftin ulaz u većinsko
vlasništvo.Ali ako se pojavi konkurencija/sjetimo se Plive/može biti ne trnovito nego bajkovito.
Situacija neizvjesna,ali uz ovu cijenu od 17 bolja kupnja od HT,ATGR,ERNT i ostalog fondovskog
skupog smeća.10% me ne interesira kao u HT,dnevno može, jasno uz rizik.
Mišljenja sam da je INGRA zicer za zaraditi barem 20 do 30 %.
Garancije nema!
istu glupost pišeš još od kad si se krcao na 40 kn, onaj tko je slijedio tvoj savjet je pred bankrotom!
daj objasni svima nama što će značiti strpljivost ljudima koji sada ne prodaju dionice Ingre, a kad dođe na burzu novih 1,200.000 dionica???? [bye]
[/quote]
Prijatelju vidiš li ti što piše dolje ispod svakog moga posta, svatko donosi odluke za sebe, ja na forumu pišem ono što ja mislim a ako ima luđaka koji ulažu na osnovu forumaša i ako si ti jedan od njih ( a vjerojatno jesi jel si ljut ko pas) onda ti ja nemogu pomoći, već bi ti možda mogao savjetovati da se okaniš bureka i razmisliš o dugoročnom ulaganju jel ti očito trejdanje ne ide od
ruke [bye]
na ovoj ingri je ludilo uvatilo maha… sad ulazimo u završnu fazu vojskua ide u zabobljeništvo i radne logore na kruh i vodu( mali dioničari ) a general u kućni pritvor di otkriva da šivanje i modeliranje može bit unosno a i stranke bi trebale bit kudikamo ugodnije a ne građevinari znojni i prašnjavi ….. nije im dosta ovi 300 mil dokap. (15mil dionica) nego bi na proljeće dokapitalizirali sa novih 7 500 000 dionica sve skupa 30 000 000 a onda će ih valjda podilit s 4 pa ćemo dobit opet 7,5 mil.. pozdrav svim bivšim dioničarima ingre
Ako dokapitalizacija uspije INGRA će imati 22.5 mil dionica.
Ako dokapitalizira dodatnih 150 mil kn ili 7,5 mil dionica po 20 kn/tko vam kaže da neće biti po 10
kn/ i da će biti ponuđene tadašnjim vlasnicima/za tri dokapitaliziraš jednu po 20 ili dvije po 10/.
Sve je moguće.Ja bi dokapitalizirao dvije nove po 10 pa da se svi uključe.Ta buduća potencijalna dokapitalizacija bi mogla dodatno donijeti jačanju bilance i biljeg poslovanja.I ode raketa visoko.
Tih budučih 30 mil dionica po sadašnjih 16 kn ćini MCAP 480 mil kn.Kao malo veća poljoprivredna zadruga.Ne treba se bojati broja dionica.Za njih će se uvijek naći kupac ako firma vrijedi.
A Ingra nakon ovih najava postaje developer sa izvjesno dobrom poslovnom budućnošću. A kapital bi trebao biti 855 mil. kn.
Nije vrijeme za prodaju nego za kupnju ili barem za čuvanje .a naročito starijim ulagačima koji
imaju visok ulaz.I 40 kn nije previše i za godinu bi trebali pokriti dosadašnje gubitake.Ja mogu izaći uvijek,jer sam
ušao nisko.Mogu trejdati,špekulirati kao što i radim za Ingru nebitnim količinama.
Ne pišem ove lancune radi moje sirotinje od 1000 kom koje sam kupio u zadnjem padu u petak,već
pokušavam pomoći malim dioničarima i biti im od koristi.
Dobro analizirajte bilancu,utrošite nekoliko sati u analizu i biti ćete mirnije od provokatora ili
neznalica tipa okO ili No1.
U INGRI će teći med i mlijeko.
[/quote]
Stari najjači si [thumbsup] [thumbsup]
Jutarnjilist,
Građevinar Oppenheim počeo se baviti modom
…..osnovao je tvrtku Evolution Media koja se bavi organiziranjem modnih i zabavnih događaja
…jedna od najvećih građevinskih kompanija, kaže neupućeni novinar Luka Špac
PS Shvatio Igor da nema više love u građevini pa se bacio na tekstil vjerujem da će mu tu biti unosnije i zabavnije…
[cry]
Media je puno širi pojam od "mode i zabave".
Možda ima ambiciju kupiti i preseliti Varteks a građevinsko zemljište……i ini objekti…….
[proud] [huh]
To bi bilo pravo zabavno događanje!
Expect unexpected.
jedina nada za male dioničare:tehnika,hidroelektra niskogradnja i elektro projekt koji drže 11% ingre da pokrenu inicjativu za sazivanje izvanredne skupštine ingre radi smijene nadzornog odbora i uprave ….. …hitna prodaja arene i minimum pola upravne zgrade, oglašavanje i prodaja dvora lapad do sredine iduće godine pa tek onda dokapitalizacija… kad bi ovako bilo dokapitalizacija ne bi bila nepotrebna … to su čista posla a ne svoje dugove prebijat preko burze