Evo izračunao sam cijenu INGRE DCM metodom. 12.646 kuna. Izvjesna blokada. Najgori mi je ovaj što uvijek hvali INGRU. Njega treba moderirati. Pa nije ovo navijačka skupina. Ovo je poslovni forum.
smijesno…
Evo izračunao sam cijenu INGRE DCM metodom.
12.646 kuna.
Izvjesna blokada.
Najgori mi je ovaj što uvijek hvali INGRU. Njega treba moderirati. Pa nije ovo navijačka skupina.
Ovo je poslovni forum.
Sad samo to što si dobio trebaš pomnožiti sa 11x i eto ti cijene Ingre.
Tako barem računaju fer vrijednost na ovoj dionici, naročito moj ljubljeni Pli. Ja to ne bih prodavao prije 140.206 kuma, majku mu podcijenjenu. Pa samo Operheimer vrijedi 20.000 kuna po dionici, a Kostrenčič i više. Pa još ako je podmazao ove u STUBAKIMA.
A tek ako preuzmu KIM. Ni TODA ne može bolje!!!!
Strong buy&HOLD FOREVER
vodoinst:
”
plavi: ” Automatski će nove dionice sa starima biti uvrštene u 1. kotaciju i tada mirovinski fondovi mogu kupovati Ingru.zato je navala na dionice prije ulaska u 1. kotaciju, kad je jasno da će AZ to u najmanju ruku zabetonirati , uostalom nazovite u AZ i provjerite, raspitajte se malo, ja jesam. ” Meni onaj dio rečenice koji govori o AZ nije dovoljno jasan. Daj to malo opširnije objasni da i mi sa slabijim svijećicama shvatimo što je pisac želio izjaviti?
”
Ne znam što nije jasno, AZ sudjeluje u 2. krugu, a kada uđe Ingra u 1. kotaciju zna se. Uostalom ovo što uspiju kuoiti u 2. krugu dokapitalizacije im sigurno neće biti dovoljna količina koliko su prvotno htjeli kupiti.
Dok je Ingra u JDD mirovinski fondovi ne mogu kupovati dionice / stavljati naloge na K/P.
ček ti hoćeš reći da si zvao AZ i pitao dal će kupovati dionice i oni rekli da?hihi presmješno.plavi ti si zakon.
niko nije nedodirljiv………..
zoveš žicat izvješća, daviš po firmama, ispituješ sve kaj ti padne napamet, sve je to normalno! [smiley11]
a i gle, ne trebaju pare više onom sa 40 komada na 38 000 [smiley2][smiley2][smiley2]
Tu su moguće sada 3 stvari ukoliko se ne pojavi naknadno nalog:
1. Možda je mislio kupovati u dokapitalizaciji tih 40 komada po diskontnoj cijeni od 35 000, naravno ukoliko je riječ o fondovskom nalogu, pa kada je vidio da je ostalo ” premalo ” dionica, vjerojatno nije više tako siguran da će uspjeti kupiti nešto ili toliko u dokapitalizaciji.
2. Izvjesnije, očekivalo se upis u dokapitalizaciji od ca. 50 % , a upisano je 75 % u 1. krugu.Za drugi krug je ostalo manje dionica za fondove, logički je da to onda potraže kupovinom na burzi, pa se ovaj inteligentno maknuo jer očekuje da će cijena još porasti u kratkom vremenu.
3. Nešto treće.
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,8,12,,85778.jl Evo i link. Za Stubake, veli Andabak da najveće šanse ima Sunce koncern[smiley7] Sutra blokada, nad blokadama
Di će oni?? koje su im reference (osim da se tu i tamo pojave u novinama kada su skandali u pitanju)??? U igri je 90 mil. eura (pouzdani izvori) i jedini koji tu mogu konkurirati su INGRA i IGH. A INGRA ima i reference za objekte tog tipa kao što je kompleks u Posedarju…
A Sunce…… To mi zvuči kao SF priča…[smiley9]
Evo izračunao sam cijenu INGRE DCM metodom. 12.646 kuna. Izvjesna blokada. Najgori mi je ovaj što uvijek hvali INGRU. Njega treba moderirati. Pa nije ovo navijačka skupina. Ovo je poslovni forum.
Imaš pravo nije navijačka skupina, a tebi svaka čast na izračunu… [smiley1]
plavi: ” vodoinst: ” plavi: ” Automatski će nove dionice sa starima biti uvrštene u 1. kotaciju i tada mirovinski fondovi mogu kupovati Ingru.zato je navala na dionice prije ulaska u 1. kotaciju, kad je jasno da će AZ to u najmanju ruku zabetonirati , uostalom nazovite u AZ i provjerite, raspitajte se malo, ja jesam. ” Meni onaj dio rečenice koji govori o AZ nije dovoljno jasan. Daj to malo opširnije objasni da i mi sa slabijim svijećicama shvatimo što je pisac želio izjaviti? ” Ne znam što nije jasno, AZ sudjeluje u 2. krugu, a kada uđe Ingra u 1. kotaciju zna se. Uostalom ovo što uspiju kuoiti u 2. krugu dokapitalizacije im sigurno neće biti dovoljna količina koliko su prvotno htjeli kupiti. Dok je Ingra u JDD mirovinski fondovi ne mogu kupovati dionice / stavljati naloge na K/P. ” ček ti hoćeš reći da si zvao AZ i pitao dal će kupovati dionice i oni rekli da?hihi presmješno.plavi ti si zakon.
Kaj je tu čudno??? I ja sam čuo iz svojih izvora da su fondovi dali nalog za kupovinu dionica u 2. krugu i siguran sam (čista matematika) da neće biti dosta dionica za fondove jer je 2000+ komada premalo[smiley1]
Karoje, koju diskontnu stopu si koristio; tj. koliko si projicirao odnos duga i kapitala zbog obveznica za WACC i koliko si uzeo perpetuity stopu.
Jesi li radio na 5 godina+perpetuity ili na 10 godina??
Jesi li nadodao/izbacio na equity value na kraju neki one off koji se ne koristi za DCF (mozda ima kakvo zemljiste, nemam pojma)..
Ajde, please samo mi objasni pa cu prihvatiti tvoj izracun???
Naravno da nema dovoljno dionica za sve zainteresirane. Pa poklanja se 13,000 kuna po dionici. Naravno da bi svi htjeli upisat. Mislim da nema fonda u HR koji nebi upisao da mu se ponudi. Ti si čuo iz svojih izvora? Ne treba ti nikakav izvor, dovoljan je IQ veći od 10.