@vamius,
u Dalmaciji se kad imaš drveni brod kaže da je čovjek sretan dva puta – kad ga kupi i kad ga proda
Bojim se d aje tako i s ingrom.
to je relativno, kad se prošle godine odbila sa 34 kn otišla je do cca 60 …. tko uleti po prije odbijanca napravit će opet dobar posao [cool]
[/quote]
kolega dosta će vremena proći i lišća mnogo puta opadati a i vode ispod savskog mosta proći dok ingra ako ovo preživi dođe do razina od 60 kn.
samo se ceka da se kupnja popuni i dode do istresanja
realna cijena dionice po dokapitalizaciji, a prema okolnostima u kojima se sada ingra nalazi je 11,33 i mislim da se ne postavlja pitanje da li ce doci do te cijene nego kada
e ovakav pad je vec smijesan.. pa da je firma i u stecaju nebi ovoliki pad bio. niste mi jasni vi koji nastavljate s prodajom. ok kriza je, stizale su lose vijesti ali sto je previse previse je. veliki igraci vise NE prodaju, vec samo vi. pozalit cete…
Mene samo zanima di je kraj ovoj komediji… u redu, uprava je koma, umjesto da napokon sklope neki posao vani o kojem non stop govore (to bi katapultiralo cijenu), oni su najavili dokapitalizaciju, i dodatno povecali strah malim dioničarima i oslobodili velike špekulante da perušaju te iste male. Ali dokle tako, sta nije ovo vec oversold odavno nastupio ? Nemojmo zaboraviti da su špekulanti srušili cijenu sa 40 na 20, da bi onda ta famozna uprava umjesto da je branila cijenu dozvolila dokapitalizaciju po tih špekulantskih 20. Dokle ova gungula ?
Netko me pitao usporedbu magme i ingre, pa magma je od samog pocetka osuđena na propast kao i hg spot i svi ostali trgovci na zse, ingra je ipak tu više od 50 godina, i ima reference vani, nekog vraga su ipak radili, i to kvalitetno. I nece propast, ali dionica propada vec daleko vise od svih ostalih izdanja u građevinskom sektoru.
Fotije, hoće li i IGH u stečaj?
Mislim da neće, no zaista je danas teško išta kategorički tvrdit. Ono šta je dobro, to je da su oni počeli da rasprodaju pojedine projekte/imovinu da bi smanjili troškove (a to s druge strane uzrokujue i gubitke te otpise po toj imovini), daklem treba da se što pre reše nerentabilne imovine koju su kupovali poslednjih godina. Ako se situacija pogorša, verovatno će ići otkazi nekim radnicima i dalnje smanjenje plata. I kod njih je bilans dosta napregnut i visoki su troškovi kamata po dugu.
No, prilično sam siguran da neće brzo da raste, barem ne značajno (ako zanemarimo kratkoročno špekulisanje na berzi). Stari HDZ-ov model poslovanja i bacanja budžetskih para po babama i stričevima je ode odsvirao svoje. Treba naći nova tržišta i nove poslove, a to u godinama najveće svetske i regionalne krize nije lako ni jednostavno. Trebat će veoma mnogo vremena i truda da se situacija iz korena promeni i krene nekim novim smerom. Drugim rečima, do dalnjega gradjevniari i ostali biznisi iz branše su "out".
Ne pričaj gluposti.
[/quote]
http://www.vern.hr/page.php?id=2156&zone=2135
Inače u Zapdanom svijetu je popularno da PR vodi/e zavisno o sektoru u kojem firma djeluje "lica s duplerice", pri tome ne misleći samo na ex manekenke i modele, nego i sportašice/še i renomirane stručnjake iz tog područja… no da se ne zamaramo previše time, samo sam referirao izneseni stav.
Pravo je pitanje: Koje su to kvalitete dotičnog da je bas ON odabran za PR-a Ingre?
Kada je trebalo izviještavati javnost u kriznom razdoblju od 08- do danas, sav teret preuzeli su Kostrenčić i Oppenheim, dok se dotični nije pojavljivao, a to je recimo njegova uloga, zar ne?
Ne želim nikoga blatiti ponajmanje njega, ali u većini hrvatskih kompanija vlada prevelika doza – nepotizma i lako ćemo… Ono što je moj problem jest taj da ja kao mali dioničar imam pravo znati što se dešava u Ingri, a ne da mi 5 do 12 šalju dopise iz kojih se slabo razaznaje daljni tijek događaja u firmi.
Ako je toliki problem radit ću Vam pro bono PR, ali naravno hoću znati čime mogu raspolagati, jer najbolje je tražiti krivca u kretanju tržišta, a ne zapitati se da li je dvorište očišćeno.
Srdačan pozdrav
e ovakav pad je vec smijesan.. pa da je firma i u stecaju nebi ovoliki pad bio. niste mi jasni vi koji nastavljate s prodajom. ok kriza je, stizale su lose vijesti ali sto je previse previse je. veliki igraci vise NE prodaju, vec samo vi. pozalit cete…
..slažem se..pa to je svakom normalnom jasno…
to je relativno, kad se prošle godine odbila sa 34 kn otišla je do cca 60 …. tko uleti po prije odbijanca napravit će opet dobar posao [cool]
[/quote]
kolega dosta će vremena proći i lišća mnogo puta opadati a i vode ispod savskog mosta proći dok ingra ako ovo preživi dođe do razina od 60 kn.
[/quote]
Ma nisi me uopće shvatio, bitan je odbijanac tj. % rasta, kao što je lani skočila sa 34 na 60, tako i ove godine može sa 15 na npr. 30 kn. Smiješno je očekivati da će dionica padati do besvjesti, tj. do 0 kn. U jednom trenutku dogodit će se klik na cijelom tržištu i krenut će odbijanac i rast. U pravilu u studenom dionice padaju, a onda kreće oporavak koji kulminira u veljači….
molim civiliziran komentar…bez dezurnih drukera
dali je ce ingra sa osijek koteksom preuzet ovaj posao bez GP dubrovnik ?
ili mozda sama zbog istrage protiv Osijek koteksa!!
kako su kod njih zakoni?!
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/16797-gradnja_autoput_dionica_zaobilaznica_kompanija.html
Pustite Danka na miru.
PR radi samo ono što mu uprava kaže tako da čovjek nije ništa kriv
Inače ako hoćeš raditi PR za Ingru moraš se zvati Danko (Danko ovaj, Danko Družijanić..:)
Pustite Danka na miru.
PR radi samo ono što mu uprava kaže tako da čovjek nije ništa kriv
Inače ako hoćeš raditi PR za Ingru moraš se zvati Danko (Danko ovaj, Danko Družijanić..:)
Družijanić nije u Ingri više [smiley]
Danko može samovoljno izvještavati "javnost" oko stanja u Ingri, samo…eto to je jedan od detaljčića koji naoko nisu bitni, ali mogu biti dokaz koliko ima dobre volje…ako mi ne vjeruješ, pitaj ga osobno. [cool].
Srdačan pozdrav