INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo jedan izvadak iz članka o HG Spotu u Večernjem: "U međuvremenu je i bilo pokušaja pretvaranja potraživanja u dionice, no kako je većinom riječ o novčanim i obvezničkim fondovima, ta je varijanta bila zakonski neizvediva. No isto tako, prema dogovoru od prošle godine fondovi su uspjeli dogovoriti instrument osiguranja kojim mogu blokirati račun HG Spota, pa su se stoga i počela javljati nagađanja o stečaju tvrtke. Bilo koji uranjeni zahtjev za naplatu duga bio u ovom trenutku neizvediv, što priznaje i sam Hrvoje Prpić, savjetnik uprave HG Spota. – Poslovanje je stabilno, ali je “na granici”."

Tko točno drži komercijalne zapise i obveznice Ingre? Iz ovog gore slijedi da obveznički i novčani fondovi neće moći napraviti debt-to-equity swap.

Nakon dokapitalizacije Ingra POSTAJE HIT

Samo pod jednim uvijetom – ugovaranjem novih poslova, bez novih poslova će se za kratko vrijeme opet naći u ovakvoj ili slićnoj situaciji ali za razliku od danas, onda od Ingre ostaje samo ime!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

daklem, da li netko zna čime se ingra bavi i od kuda stvara novac dioničarima…
molim odgovor..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Moze samo jedno pitanje pa da vidim odgovore.

da li uopce znate cime se Ingra bavi odnosno kako stvara novac?

malo istrazivanje..

S obzirom da u zadnje vrijeme "stvara" samo gubitak, trebalo bi dio pitanja preformulirati [wink]

I da li itko zna zašto je mirovinac prestao sa prodajom?

molim odgovor..

ne znam, ali rezultat je kao i kod optime [lol]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

jo daj ne serite s tim jedinicama……

openheim kupio 10000 komada ? privat …..ovih dana ? …čovjek baca vlastiti novac ? 185000 ili malo više ? …sjećam se kad je mudrinić kupio na 193 HT za 800000 kuna ….skoro najniža vrijednost HT tada ! …..baš je bio pametan ! …pogodio čovjek dno HTa…..aha !!

SVAKA SLIČNOST JE SLUČAJNA …….

Ovakav način rekonstruriranja firme nikada ne bih proveo jer postoje puno bolji način rekonstruktiranja firme……..

To pišem nakon dužeg razmišljanja……
Dug da se upisuje u kapital svašta, imaju nekretnine pa su mogli obračunati taj dug po vrijednosti nekretnina i prebaciti ga na vjerovnike………
Ima dosta stvari koje su stvarno napravili propusta, ali upravo jer u upravi nedostaje ekonomske stručnosti i vrednovanja kapitala dioničara tijekom postojanja firme, ovako se samo vrednuje kapital vjernovnika što je izrazito nerazumno!

Oni su to napravili kao da moraju a ne da se dogovorimo svi zajedno i da se zajedno izvučemo iz krize, već da se firma da za male pare…..

Ti vjerovnici doći će do velike vrijednosti za malo para…..

Imam iskustva u prodaji nekretnina pa sam vidio svašta, ali vidio sam kada racionalno radiš i vreduješ svoj rad pa tako i kapital…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Nakon dokapitalizacije Ingra POSTAJE HIT

Samo pod jednim uvijetom – ugovaranjem novih poslova, bez novih poslova će se za kratko vrijeme opet naći u ovakvoj ili slićnoj situaciji ali za razliku od danas, onda od Ingre ostaje samo ime!

[/quote]
Bravo!Ja sam pisao o pozitivnim efektima uspješne dokapitalizacije.Bitno je da više ne prijeti stečaj.Mislim da je to bitno.
Slaba točka Ingre je mali broj poslova.Ali Ingra i nije građevinar i tek sa stabilnim poslovanjem
otvara se prostor za novi investicijski ciklus.Planova ima ali para nema.Ali stabilna firma vrlo
lako nalazi investitora,a sa dokapitalizacijom firma postaje ponovno jaki investitor.Lako će doći
do novih kredita i novog investicijskog ciklusa.A onaj koji prije krene u novi ciklus skinuti će
maslo, jer se nikada nije moglo jeftinije graditi zbog nezaposlenosti građevinaca.Toda to jako
dobro koristi.Nikada nije bio aktivniji nego sada u krizi.Nadam se da će i Ingra kao developer
ponovno biti in i prva krenuti u ovoj krizi.I nadam se da neće tražiti strateškog partnera već
da će im partner biti u prvom redu mali dioničari.
Ipak bi morali čestitati upravi jer je pokazala da i za zadužene firme imaju rješenje,ali bitno je
da većinski vlasnici žrtvuju vlast/glasačka prava/a na dobrobit firme,pa makar kratkoročno svi
vlasnici trpe veliku štetu.

molim odgovor..

Znaš i sam da trenutno samo pokušava krpat obveze koje su bitno veće od trenutnih primanja…
(arene)..
Al trenutno su ipak u prednosti pred drugim našim građevinarima (koji mogu radit samo za darežljivu RH vladu) ili sa damping cijenama i druge poslove na kojima se niti ne pokrivaju , a radnike sigurno nemogu lako riješit…
Mene više brine što se cijena dionice lagano udaljava od 20,oo KN ….

smanjuje se minus.......

Ovdje pišu samo oni koji nemaju Ingru. Hmmm, zašto??? Zar ovo nije forum za dioničare Ingre??? A da otvorimo novi pod nazivom INGRA-mi koji je imamo. Hvala moderator.

neće uvijek biti ovako.

zaboravimo obveze i trenutnu situaciju dokapitalizacije.

Što Ingra radi.
Što tamo ljudi sjede i rade, koji je poslovni model..

ja nemogu vjerovat da to nitko nezna a suvlasnici ste

P.S. Ingra nije građevinar i nije usporediva s anikim na burzi.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ovakav način rekonstruriranja firme nikada ne bih proveo jer postoje puno bolji način rekonstruktiranja firme……..

To pišem nakon dužeg razmišljanja….

Stop loss, ha?

New Report

Close