igor svasta nesto najavljuje vec 5-6 godina…a samo gomila dugove [bye]
[/quote]
Ko će njemu napripravit koliko on može rasćerdat Prije 2 godine dobio 350 milj a danas ima dug milijardu kn Vidim da ima super plaću koju dobiva za razjebat firmu (kupi od šuba za 200000kn)Predlažem da svi mali ulagači dođmo na skupštinu i rastramo tu bagru
[/quote]
Kaže on da je dug milijardu kn a vrijednost imovine 200mil eura tj milijardu i 470mil kn Znači razlika 470 mil kn Na 7.5mili kn dionica vrijednost je 62.6 kn Predložena varijanta dokapa Vrijednost 1milijarda i470mil kn dionica 22.5mil Dug 1milijarda – 300milkn koliki je dokap znači ostaje duga 700milja kn Konačna računica Vrijednost 1470000000-700000000mil kn=770000000 Znači 770mil podjeli sa 22.5miliona dionica =34.2 Znači po ovoj varijanti imamo 62.6kn vrijednost dionice a po predložanoj 34.2kn Ne treba biti pametan i skužit da nam mažnjavaju 28.4kn po dionici Banda lopovska ako im to dozvolimo onda smo najveći kreteni
igor svasta nesto najavljuje vec 5-6 godina…a samo gomila dugove [bye]
[/quote]
Ko će njemu napripravit koliko on može rasćerdat Prije 2 godine dobio 350 milj a danas ima dug milijardu kn Vidim da ima super plaću koju dobiva za razjebat firmu (kupi od šuba za 200000kn)Predlažem da svi mali ulagači dođmo na skupštinu i rastramo tu bagru
[/quote]
Kaže on da je dug milijardu kn a vrijednost imovine 200mil eura tj milijardu i 470mil kn Znači razlika 470 mil kn Na 7.5mili kn dionica vrijednost je 62.6 kn Predložena varijanta dokapa Vrijednost 1milijarda i470mil kn dionica 22.5mil Dug 1milijarda – 300milkn koliki je dokap znači ostaje duga 700milja kn Konačna računica Vrijednost 1470000000-700000000mil kn=770000000 Znači 770mil podjeli sa 22.5miliona dionica =34.2 Znači po ovoj varijanti imamo 62.6kn vrijednost dionice a po predložanoj 34.2kn Ne treba biti pametan i skužit da nam mažnjavaju 28.4kn po dionici Banda lopovska ako im to dozvolimo onda smo najveći kreteni
[/quote]
brojevi ne lažu…
kako vama sad ispada 34,2 a koju stranicu prije 11,33 kn vrijednost nakon dokapa? pa dogovorite se što su ulazni parametri.
Jel se onaj mirovinac zaustavio sa prodajom?
Danas se dušobrižnici ne hvale koliko ih je prodao [smiley]
u hidroelektri niskogradnji kažu da nemaju pojma o dokapitalizaciji .zahvaljuju na informacijama …možda se i zakotrlja
kako vama sad ispada 34,2 a koju stranicu prije 11,33 kn vrijednost nakon dokapa? pa dogovorite se što su ulazni parametri.
Nisam ja dosad pisao o vrijednosti možda neko drugi Tražiš parametre pa rekao ih je diša dug milijardu kn vrijednost 1mili470mil kn Dionica 7.5miliona Nova varijanta dug -300miljkn dionica 22.5miliona a sve drugo jednostavna matematika iz osnovne škole
Jao jao jao pa da je INGRA na 500 ovim crnim prognozama bi je vi srušili na 20. Hehehehehe, uzalud vam trud svirači. INGRA se pametno rješava dugova-neki to okreću na crno-neka samo nastavite da se hranite crnilom-uživajte dok možete-ašto je manje ovčica da vam jeftino daju vunu vi ste sve e žešći. A kad INGRA pređe 50 onda će se otvarati novi nikovi i svi će biti pametni i hvaliti se kako su kupili na dnu. Stara fora… Ljudi uživajte dok možete. Trebati će vam. Heehjehehehehehe
Jao jao jao pa da je INGRA na 500 ovim crnim prognozama bi je vi srušili na 20. Hehehehehe, uzalud vam trud svirači. INGRA se pametno rješava dugova-neki to okreću na crno-neka samo nastavite da se hranite crnilom-uživajte dok možete-ašto je manje ovčica da vam jeftino daju vunu vi ste sve e žešći. A kad INGRA pređe 50 onda će se otvarati novi nikovi i svi će biti pametni i hvaliti se kako su kupili na dnu. Stara fora… Ljudi uživajte dok možete. Trebati će vam. Heehjehehehehehe
Znaš kako kaže poslovica, Trend is your friend. Daklem, kada bi postojali pouzdani nagoveštaji da će Ingra da izbegne bankrot i da će kompanija potražiti strateškog pratnera koji će načiniti dokap i omogućiti novi investicioni ciklus, osigurati nove ugovore ili zavoriti finansiranje nekih potensijalno zanimljivih projekata, onda bi mogli reći da stvari idu najbolje i verovatno bi došlo do promene trenda, a onda bi bilo logično kupovati akcije. To bi za nove akcionare, bila win-win solucija, za postojeće mnogo manje zbog dillutiona kroz koji će njihovi postojeći vlasnički udeli proći.
Kako skupština još nije održana i ne znamo hoće li biti proveden debt to equity swap i kako tom akcijom za svakog postojećeg akcionara (osim onih s prvenstvom upisa) dolazi do velikog razvodnjavanja kapitala, za postojeće akcionare imamo loose-loose soluciju jer je realno očekivati da će razvodnjavanje kapitala i pojava novih akcija na marketu u situaciji u kojoj još nema nagoveštaja oporavka kompanije i novih poslova, kao i zbog loše likvidnosti tih istih novih akcionara (pogotovo onih iz branše) uticati na pojačan pristisak na prodaju i verovatno na pad cene. To može, ali i ne mora da se dogodi. Verovatno ćemo sad do dokapa, a i posle njega slušati hvalospeve iz uprave i najave novih poslova koji verovatno neće nikad da se realizuju, pogotovo ne s ovim gangsterima na čelu. No, i to ćemo da vidimo.
Daklem, dok ne dodje do dugoročnije promene trenda, nema smisla ulaziti i izlaziti na svaku vest jer cela stvar se neće rešiti preko noći osim ako volite daytradati. A ako se jednom i dogodi dugoročan oporavak uvek može da uskočite u voz i pokupite pare, inače tako se najlepše zaradjuju pare. Traženje dna i pravljenje pametnijim od većine, uglavnom daje katastrofalne resultate, čemu u prilog svedoči i većina ovdašnjih bukadžija i to sopstvenim primerima.
uprava ingre o postupku povećanja kapitala temaljnog kapitala
projevod: iz ingre poručuju svim postojećim dioničarima da samo pronašli rupu u zakon o trgovačkim društvima kako da vas prevarimo i opljačkamo a da time ne ugrožavamo svoju slobodu. istina je da ingra ima imovinu ali je ne želimo trenutno prodati jer čekamo da kamata na depozite u bankama padne sa sadašnji 4-5 % u RH na razine zemljama EU 1-2 % pa će se shodno tomu ingra moći zadužiti kod domačih banaka od 4,5-5 % tako da ća naš projekat ARENA moći poslužiti kao kolaterala odnosno naša potraživanja prema gradu ZG ustupit ćamo za cca 97 miliona eura umjesto sadašnjih cca.90. srdačan pozdrav i njiskrenije nam je žao što smo izletom u Makedoniji nesretno zagubili 100-tinjak miliona kuna.nismo mi krivi prevarili su nas pa mi sad moramo vas.ako trebate finacijski savjet kako se izvući iz ovog gliba mi samo vam najaboji primjer……iskreni pozdrav i namojte se ljutit..vaša ingra
Kad si već spreman izmišljati priče-slušaj ovo:
Moj prijatelj je jedan od onih koji će dobiti dionice u zamjenu za dug. Ne pada mu niti na kraj pameti da ih prodaje po 20 kn a kamoli ispod. Takav je prešutni dogovor među svim vjerovnicima i ostalima koji će dobiti udio u INGRA. Tako da vi sa vašim izmišljenim prijevodima možete plašiti samo ptice u kukuruzovom polju. Nema više ovaca. Sada prodaju samo trejderi i pokoji navlakač. Pa ko zadnji uzme na minimumu blago njemu. Pozz i uživajte-nemojte prosipati žuč okolo-mogli bi se i sami poskliznuti na njega jednog finog dana.
zbog duga od 100 mil kuna koji su napravili prilikom preuzimanja građ. poduzeća mavrovo mislim da bi trebalo poslati prijavu policiji ili uskoku… ljudi moramo nešto napravit… uredništvo latinice je primilo na znanje "slučaj Ingra"… možda se zakotrlja
zbog duga od 100 mil kuna koji su napravili prilikom preuzimanja građ. poduzeća mavrovo mislim da bi trebalo poslati prijavu policiji ili uskoku… ljudi moramo nešto napravit… uredništvo latinice je primilo na znanje "slučaj Ingra"… možda se zakotrlja
To bi bila zanimljiva emisija samo sumnjam u strucnost novinara.
da rezimiramo
1. nema swapa-ovrsni postupak pocinej, blokira se racun i zapocinej stecajni postupak-dionicari dobijaju 0
2. ima swapa-ne zapocinje ovrsni postupak, racun nije blokiran, cijena oko 10-20 kn buduci da vjerovnici sve rasprodaju da bi mogli svoje dobavljace platiti i nahraniti obitelj.
ako hocete mijenjati upravu odite na skupstinu i predlozite novu.
samo neznam tko bi ovo sada vodio.
Tu nema businessa, samo zavrtanje ruku i kumljenje kod banaka i vjerovnika (vjerojatno za g. Solliera)
-Živo me zanima što bi ti kolega napravio.
-Činjenica je da je Ingra u dugovima na koje se obračunavaju kamate.
-Činjenica je da je Ingra bez posla.
-Ćinjenica je da nitko ne želi posuditi Ingri novac uz toliko dugovanje.
-Činjenica je da imovina koju Ingra posjeduje, trenutno nema kupca.
Kojim bi ti (ili ta nova Uprava) čarobnim štapićem riješio sve probleme ??
Ja sam uvjerenja da je ovo ispravan postupak, i zato moj glas imaju.